odJuki Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Musisz wiedzieć Marysiu, że to właśnie Ty dokonałaś premiery i pokazałaś światu Hugolina w swetrze:evil_lol:...a niech się śmieją... pozdrawiamy!!! A właśnie, że nie będę się śmiała, bo widok psiaka (szczególnie dużego) w ubranku bywa rozczulający i przywołuje uśmiech na twarzy - ale ten pozytywny, a nie złośliwy :loveu: ! P.s. Zazdroszczę spacerku, że ten Poznań tak daleko (choć memu sercu bardzo bliski - mieszkałam tam 13 lat)... Quote
alive Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ja też się śmiać nie będę bo Czuszka jak jest zimno to też chodzi w kurteczce! Tylko ona to w duuuuże mrozy... :roll: Quote
Honey Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Hm.. nikt sie nie chce smiac z Hugola ?.. To moze ja, dla rownowagi, sie troche popodsmiewam ? :razz: Pozdrowienia ! Quote
gonek Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 gochgoch napisał(a):dzięki dzięki dziewczynki!!!!! Musisz wiedzieć Marysiu, że to właśnie Ty dokonałaś premiery i pokazałaś światu Hugolina w swetrze:evil_lol:...a niech się śmieją... pozdrawiamy!!! Ja też się pomaśmiewam: :turn-l::turn-l::turn-l: i jeszcze pokażę Ozikowi! :evil_lol: Quote
gonek Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ps. Stwierdzam że gończaki są prawie tak fajne jak wyżły :eviltong: Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Ty się cieszysz ze zdjęć Marysiu a ja sie ciesze ze ty sie cieszysz :) A Una nie atakowała bigosa i hugona :D Quote
gochgoch Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 ogłąszam wszystkim śmiejącym się i nie śmiejącym się, że lada dzień zawieszamy noszenie ubrania do odwołania!!!!!(ale mi się rymło) piesek już ma się duużo lepiej:p Quote
Marysia_i_gończy Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 bigos napisał(a):Ja również ślę podziękowania:loveu::loveu::loveu: Było miło i w ogóle, Una pełna szczęścia :loveu: :multi: ale zapomniałam, że mogę tak dużo i daleko :placz: Tośka_m napisał(a):Wybaczcie dziewczyny, ale tutaj Una wyglada jak rottek, a Bigos jak cane corso :eviltong: :evil_lol: bigos napisał(a):Unka to rzeczywiście taka troszkę rottkowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol: To efekt rozkładu sił przy lądowaniu :cool1: Anza&Hacker napisał(a):Cane-Corso'waty Bigos jest suuuper!:loveu: No nie? :razz: Taura napisał(a):A Unka nie miała zastrzeżeń do osobników własnego gatunku? Mimo pogody, arcydzieło Marysiu! :loveu: Una jest miłą suczką, nie wiedziałaś? :eviltong: To chłopaki na siebie naburczały trochę przy patyku :eviltong: gochgoch napisał(a):dzięki dzięki dziewczynki!!!!! Musisz wiedzieć Marysiu, że to właśnie Ty dokonałaś premiery i pokazałaś światu Hugolina w swetrze:evil_lol:...a niech się śmieją... pozdrawiamy!!! Ooo, byłam pierwsza? :multi: Ale z czego się śmiać? Było tylko 10 stopni powyżej zera, a Hugolinek prezentował się oszałamiająco :loveu: odJuki napisał(a): P.s. Zazdroszczę spacerku, że ten Poznań tak daleko (choć memu sercu bardzo bliski - mieszkałam tam 13 lat)... doJuki przecież mieszkasz w gończym zagłębiu! A i z wyżłami na spacery chadzasz! :cool3: alive napisał(a):Ja też się śmiać nie będę bo Czuszka jak jest zimno to też chodzi w kurteczce! Tylko ona to w duuuuże mrozy... :roll: :happy1: :happy1: :happy1: APSA napisał(a):To samo miałam napisać :lol: :lol: :lol: CDN Quote
Marysia_i_gończy Posted January 8, 2007 Author Posted January 8, 2007 Honey napisał(a):Hm.. nikt sie nie chce smiac z Hugola ?.. To moze ja, dla rownowagi, sie troche popodsmiewam ? :razz: Ty prześmiewco! A Twoje francuskie pieski co? :eviltong: gonek napisał(a):Ja też się pomaśmiewam: :turn-l::turn-l::turn-l: i jeszcze pokażę Ozikowi! :evil_lol: Eeeeech, kolejny prześmiewca :shake: ;) gonek napisał(a):Ps. Stwierdzam że gończaki są prawie tak fajne jak wyżły :eviltong: gonek jedynym wyżłem w tym towarzystwie, który okładał pole, była Una :cool3: Bigos i Hugo trzymały się obrzydliwie blisko właścicieli :lol: Paskuda_Bandzior napisał(a):Ty się cieszysz ze zdjęć Marysiu a ja sie ciesze ze ty sie cieszysz :) A Una nie atakowała bigosa i hugona :D Eeech :mad: Una jest miłą suczką i umie chodzić na spacery w towarzystwie. gochgoch, bigos potwierdzcie, bo one myślą, że mam jakiegoś potwora!! gochgoch napisał(a):ogłąszam wszystkim śmiejącym się i nie śmiejącym się, że lada dzień zawieszamy noszenie ubrania do odwołania!!!!!(ale mi się rymło) piesek już ma się duużo lepiej:p Huuurrraaa!! :multi: :multi: :multi: Pozdrawiam Marysia i Una PS A ja wykryłam kolejnego gończaka w swojej okolicy :multi: Mieszka na sąsiednim osiedlu, jest 10 dni starszy od Uny :crazyeye: i widziałam go niedawno pierwszy raz! Mam numer telefonu do jego Pani :p Quote
odJuki Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 "doJuki przecież mieszkasz w gończym zagłębiu! A i z wyżłami na spacery chadzasz! :cool3: " Nam zawsze MAŁO!!! A towarzystwo mamy zwykle wyśmienite (pozdrowienia dla Czuszki i Chili oraz Ulego, a także dawno niewidzianych rodezjanków)! Może miałybyście, Ty i Una, jakieś ważne sprawy w W-wie...? Wtedy byłoby super pójść razem w las :multi: ! Quote
Honey Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 A ja sie obrazilam... :obrazic: Mialo byc przynajmniej po fotce na lebka, a ja zadnej nie dostalam !... Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 Marysiu po trochu tu Ty Unce taki wizerunek zbudowałaś :evil_lol: Bo jak się jeszce na żywo nie znałyśmy to juz gdzies tam pisałam jaki jest mój potwór :lol: a Ty mówiłaś, że Twoja Unka tez ma takie zapędy :razz: Ale Ty chyba bardziej panujesz nad Uną niz ja nad Bandziorem :eviltong: Quote
Marysia_i_gończy Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 odJuki bywamy czasem w Wawie, ostatnio byłyśmy z okazji wystawy w lipcu :cool3: Honey po fotce na łebka to była specjalna okazji i tylko trzy osoby się na nią załapały. A teraz promocji niet :eviltong: Trzeba być czujnym, może kiedyś będzie kolejna :evil_lol: Paula no bez przesady, co innego pilnowanie własnej piłki, a co innego wspólny spacer, który jest najneutralniejszym kontaktem międzypsim :) Dziś chciałam opowiedzieć (no wiecie, poprawiam prace studentów i szukam odskoczni :evil_lol:) o rozwiązaniu problemów technicznych związanych z precyzjną zmianą szerokości slalomowego "korytarza". No bo okazało się, że to bardzo łatwo powiedzieć, żeby zbliżyć do siebie tyczki o 2 cm :lol: gorzej z realizacją :lol: Proszę Państwa! Przedstawiam Autorski System Ustawiania Slalomu! Potrzebne elementy: - paliki ogrodzeniowe (krótkie lub długie) w potrzebnej ilości (u nas: sztuk 8 ), związane taśmą bądź sznurkiem w celu wygodnegop transportu - sznurek o dowolnej strukturze, ale ważne - odpowiednio przygotowany - ekierka szkolna Oto zestaw: Odpowiednie przygotowanie sznurka polega na tym, że zaczyna się on niewielką pętęlką, a co 60 cm ma zrobiony czarnym pisakiem znacznik, dla ósmej tyczki natomiast - pętęlkę. Bierzemy dwie tyczki, zakładamy na nie pętelki i tyczki wbijamy w zimię: (to czarne siedzące stworzenie zobaczyło wycelowany obiektyw w stronę tyczek, więc szybko poleciało w kadr :lol:) W ten sposób mamy wyznaczoną linię prostą. Teraz bierzemy kolejne tyczki oraz ekierkę, tyczki trzecią, piątą i siódmą wbijamy tuż przy sznurku, tyczki drugą, czwartą i szóstą - w zadanej odległości od sznurka: Najgorsza jest tyczka ósma, ponieważ do niej przyczepiony jest sznurek, a też trzeba ją odstawić od linii. Wystarczy jednak wyjąć ją z ziemi przytrzymując palcem sznurek i ekierką znaleźć odpowiednie miejsce tak samo jak przy pozostałych. Tutaj jednak zabrakło mi ręki do zrobienia zdjęcia :lol: Teraz pozostaje już tylko odczepić sznurek od pierwszej tyczki i schować go - oto mamy gotowy slalom: oraz przystąpić do pracy: (powyższe zdjęcie dedykuję obrażalskiej Honey :eviltong:) Uwagi dodatkowe - wskazane jest krótkie ćwiczenie, ponieważ slalom ulega szybkiej dewastacji ;) oraz ustawianie slalomu za każdym razem w nieco innym miejscu, ponieważ murawa także ulega dewastacji ;) Pozdrawiam Marysia i Una Quote
odJuki Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 No super! I choć cała procedura budzi mój szacunek :modla: , to jednak zdjęcie Uny między palikami jest rewelacyjne! Nie można zaprzeczyć, że Una jest po lewej i po prawej stronie jednocześnie... :crazyeye: To MAGIA! Quote
Marysia_i_gończy Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 odJuki napisał(a):No super! I choć cała procedura budzi mój szacunek :modla: , to jednak zdjęcie Uny między palikami jest rewelacyjne! Nie można zaprzeczyć, że Una jest po lewej i po prawej stronie jednocześnie... :crazyeye: To MAGIA! Dziękuję :B-fly: :B-fly: :B-fly: (Prawdziwa magia to jest w tym, że ja biegłam koło niej :evil_lol:) Quote
Marysia_i_gończy Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 nathaniel napisał(a):Hahahaha , ja w czary nie wierzę To na dowód zdjęcie, na którym jestem :evil_lol: niestety nieudane :shake: Quote
Marysia_i_gończy Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Honey napisał(a):Jędza ! :eviltong: Nieładne? :placz: Quote
Marysia_i_gończy Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 AgaiPhara napisał(a):BOMBA! Uff, chociaż ktoś mnie lubi :multi: :multi: ;) ;) Mi ten imageshack toolbar chodzi bez problemu, o nic nie woła, nic mi nie kazał robić, po prostu go zainstalowałam, klikam "Upload" i dodaję fotki hurtem... Quote
Anza&Hacker Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Naprawde wieeeelkie gratulacje dla was obu!!! :multi: ...a taki problem miałaś - akurat :eviltong: Widze dla was nic nie straszne :cool3: ....a zdjęcia są naprawde bombastyczne :loveu: Quote
AgaiPhara Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 pilot czy dobra dusza? (stawiam na pierwszą opcję, bo ostrość ustawiona na drugą tykę jak w pierwszym zdjęciu ;) Jeśli mam rację - masz zaparcie! :razz: ) Quote
an3czka Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):No bez przesady :oops: A cycorki suki takie mają po cieczce :):eviltong: A niby skąd ja mam to wiedzieć? Sukę mam czy co?:eviltong: Quote
Marysia_i_gończy Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 Anza to było straszne, wiesz ile fot poszło do koooosza? :roll: AgaiPhara napisał(a):pilot czy dobra dusza? Ani jedno, ani drugie :razz: Quote
Recommended Posts