Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Musisz wiedzieć Marysiu, że to właśnie Ty dokonałaś premiery i pokazałaś światu Hugolina w swetrze:evil_lol:...a niech się śmieją...

pozdrawiamy!!!

A właśnie, że nie będę się śmiała, bo widok psiaka (szczególnie dużego) w ubranku bywa rozczulający i przywołuje uśmiech na twarzy - ale ten pozytywny, a nie złośliwy :loveu: !

P.s. Zazdroszczę spacerku, że ten Poznań tak daleko (choć memu sercu bardzo bliski - mieszkałam tam 13 lat)...

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gochgoch napisał(a):
dzięki dzięki dziewczynki!!!!!

Musisz wiedzieć Marysiu, że to właśnie Ty dokonałaś premiery i pokazałaś światu Hugolina w swetrze:evil_lol:...a niech się śmieją...

pozdrawiamy!!!

Ja też się pomaśmiewam:
:turn-l::turn-l::turn-l:

i jeszcze pokażę Ozikowi! :evil_lol:

Posted

ogłąszam wszystkim śmiejącym się i nie śmiejącym się, że lada dzień zawieszamy noszenie ubrania do odwołania!!!!!(ale mi się rymło)
piesek już ma się duużo lepiej:p

Posted

bigos napisał(a):
Ja również ślę podziękowania:loveu::loveu::loveu:

Było miło i w ogóle, Una pełna szczęścia :loveu: :multi: ale zapomniałam, że mogę tak dużo i daleko :placz:

Tośka_m napisał(a):
Wybaczcie dziewczyny, ale tutaj Una wyglada jak rottek, a Bigos jak cane corso :eviltong: :evil_lol:

bigos napisał(a):
Unka to rzeczywiście taka troszkę rottkowa :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

To efekt rozkładu sił przy lądowaniu :cool1:

Anza&Hacker napisał(a):
Cane-Corso'waty Bigos jest suuuper!:loveu:

No nie? :razz:

Taura napisał(a):
A Unka nie miała zastrzeżeń do osobników własnego gatunku?
Mimo pogody, arcydzieło Marysiu! :loveu:

Una jest miłą suczką, nie wiedziałaś? :eviltong: To chłopaki na siebie naburczały trochę przy patyku :eviltong:

gochgoch napisał(a):
dzięki dzięki dziewczynki!!!!!

pozdrawiamy!!!

Ooo, byłam pierwsza? :multi: Ale z czego się śmiać? Było tylko 10 stopni powyżej zera, a Hugolinek prezentował się oszałamiająco :loveu:

odJuki napisał(a):

P.s. Zazdroszczę spacerku, że ten Poznań tak daleko (choć memu sercu bardzo bliski - mieszkałam tam 13 lat)...

doJuki przecież mieszkasz w gończym zagłębiu! A i z wyżłami na spacery chadzasz! :cool3:

alive napisał(a):
Ja też się śmiać nie będę bo Czuszka jak jest zimno to też chodzi w kurteczce! Tylko ona to w duuuuże mrozy... :roll:

:happy1: :happy1: :happy1:

APSA napisał(a):
To samo miałam napisać :lol:

:lol: :lol:

CDN

Posted

Honey napisał(a):
Hm.. nikt sie nie chce smiac z Hugola ?..
To moze ja, dla rownowagi, sie troche popodsmiewam ? :razz:

Ty prześmiewco! A Twoje francuskie pieski co? :eviltong:

gonek napisał(a):
Ja też się pomaśmiewam:
:turn-l::turn-l::turn-l:
i jeszcze pokażę Ozikowi! :evil_lol:

Eeeeech, kolejny prześmiewca :shake: ;)

gonek napisał(a):
Ps. Stwierdzam że gończaki są prawie tak fajne jak wyżły :eviltong:

gonek jedynym wyżłem w tym towarzystwie, który okładał pole, była Una :cool3: Bigos i Hugo trzymały się obrzydliwie blisko właścicieli :lol:

Paskuda_Bandzior napisał(a):
Ty się cieszysz ze zdjęć Marysiu a ja sie ciesze ze ty sie cieszysz :)

A Una nie atakowała bigosa i hugona :D

Eeech :mad: Una jest miłą suczką i umie chodzić na spacery w towarzystwie.
gochgoch, bigos potwierdzcie, bo one myślą, że mam jakiegoś potwora!!

gochgoch napisał(a):
ogłąszam wszystkim śmiejącym się i nie śmiejącym się, że lada dzień zawieszamy noszenie ubrania do odwołania!!!!!(ale mi się rymło)
piesek już ma się duużo lepiej:p

Huuurrraaa!! :multi: :multi: :multi:

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS A ja wykryłam kolejnego gończaka w swojej okolicy :multi: Mieszka na sąsiednim osiedlu, jest 10 dni starszy od Uny :crazyeye: i widziałam go niedawno pierwszy raz! Mam numer telefonu do jego Pani :p

Posted

"doJuki przecież mieszkasz w gończym zagłębiu! A i z wyżłami na spacery chadzasz! :cool3: "

Nam zawsze MAŁO!!! A towarzystwo mamy zwykle wyśmienite (pozdrowienia dla Czuszki i Chili oraz Ulego, a także dawno niewidzianych rodezjanków)!

Może miałybyście, Ty i Una, jakieś ważne sprawy w W-wie...? Wtedy byłoby super pójść razem w las :multi: !

Posted

Marysiu po trochu tu Ty Unce taki wizerunek zbudowałaś :evil_lol: Bo jak się jeszce na żywo nie znałyśmy to juz gdzies tam pisałam jaki jest mój potwór :lol: a Ty mówiłaś, że Twoja Unka tez ma takie zapędy :razz: Ale Ty chyba bardziej panujesz nad Uną niz ja nad Bandziorem :eviltong:

Posted

odJuki bywamy czasem w Wawie, ostatnio byłyśmy z okazji wystawy w lipcu :cool3:

Honey po fotce na łebka to była specjalna okazji i tylko trzy osoby się na nią załapały. A teraz promocji niet :eviltong: Trzeba być czujnym, może kiedyś będzie kolejna :evil_lol:

Paula no bez przesady, co innego pilnowanie własnej piłki, a co innego wspólny spacer, który jest najneutralniejszym kontaktem międzypsim :)

Dziś chciałam opowiedzieć (no wiecie, poprawiam prace studentów i szukam odskoczni :evil_lol:) o rozwiązaniu problemów technicznych związanych z precyzjną zmianą szerokości slalomowego "korytarza". No bo okazało się, że to bardzo łatwo powiedzieć, żeby zbliżyć do siebie tyczki o 2 cm :lol: gorzej z realizacją :lol:

Proszę Państwa! Przedstawiam Autorski System Ustawiania Slalomu!

Potrzebne elementy:
- paliki ogrodzeniowe (krótkie lub długie) w potrzebnej ilości (u nas: sztuk 8 ), związane taśmą bądź sznurkiem w celu wygodnegop transportu
- sznurek o dowolnej strukturze, ale ważne - odpowiednio przygotowany
- ekierka szkolna
Oto zestaw:

Odpowiednie przygotowanie sznurka polega na tym, że zaczyna się on niewielką pętęlką, a co 60 cm ma zrobiony czarnym pisakiem znacznik, dla ósmej tyczki natomiast - pętęlkę.

Bierzemy dwie tyczki, zakładamy na nie pętelki i tyczki wbijamy w zimię:

(to czarne siedzące stworzenie zobaczyło wycelowany obiektyw w stronę tyczek, więc szybko poleciało w kadr :lol:)
W ten sposób mamy wyznaczoną linię prostą. Teraz bierzemy kolejne tyczki oraz ekierkę, tyczki trzecią, piątą i siódmą wbijamy tuż przy sznurku, tyczki drugą, czwartą i szóstą - w zadanej odległości od sznurka:

Najgorsza jest tyczka ósma, ponieważ do niej przyczepiony jest sznurek, a też trzeba ją odstawić od linii. Wystarczy jednak wyjąć ją z ziemi przytrzymując palcem sznurek i ekierką znaleźć odpowiednie miejsce tak samo jak przy pozostałych. Tutaj jednak zabrakło mi ręki do zrobienia zdjęcia :lol:
Teraz pozostaje już tylko odczepić sznurek od pierwszej tyczki i schować go - oto mamy gotowy slalom:

oraz przystąpić do pracy:

(powyższe zdjęcie dedykuję obrażalskiej Honey :eviltong:)

Uwagi dodatkowe - wskazane jest krótkie ćwiczenie, ponieważ slalom ulega szybkiej dewastacji ;) oraz ustawianie slalomu za każdym razem w nieco innym miejscu, ponieważ murawa także ulega dewastacji ;)

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

No super! I choć cała procedura budzi mój szacunek :modla: , to jednak zdjęcie Uny między palikami jest rewelacyjne! Nie można zaprzeczyć, że Una jest po lewej i po prawej stronie jednocześnie... :crazyeye: To MAGIA!

Posted

odJuki napisał(a):
No super! I choć cała procedura budzi mój szacunek :modla: , to jednak zdjęcie Uny między palikami jest rewelacyjne! Nie można zaprzeczyć, że Una jest po lewej i po prawej stronie jednocześnie... :crazyeye: To MAGIA!

Dziękuję :B-fly: :B-fly: :B-fly:

(Prawdziwa magia to jest w tym, że ja biegłam koło niej :evil_lol:)