Sabina1 Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Jest mi naprawdę strasznie, strasznie przykro. Kumpelka dawno już zapisała psa na tę wystawę, poniosła niemałe koszty, przygotowywała się .....i tak to wyszło. Ogromnie mi przykro. KUMPELko, odezwij się ! Quote
Marysia_i_gończy Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 O la, la, ileż tu przybyło...! Wielkie gratulacje dla wszystkich Championów, Zwycięzców Młodzieży!! :multi: Haniu ależ macie wspaniałe przedszkole!! Zazdroszczę!! 8) Takie strachy, parasole itp. to cudowny pomysł :P I jakie przygotowanie do życia w tym pełnym niespodzianek świecie - super, naprawdę zazdrość mnie zżera :lol: Zresztą taki poziom "zagończenia" zajęć też jest wart zazdrości :wink: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
puz Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 sabina1 napisał(a):Jest mi naprawdę strasznie, strasznie przykro. Kumpelka dawno już zapisała psa na tę wystawę, poniosła niemałe koszty, przygotowywała się .....i tak to wyszło. Ogromnie mi przykro. KUMPELko, odezwij się ! Mi tez jest przykro :cry: Quote
bea100 Posted October 10, 2005 Author Posted October 10, 2005 Puziku: A ja myślę, że Kumpelka zrozumie wiesz? ( prawda kochana Kumpelko?) W końcu zabładziłaś, trafiłaś do Sosnowca ( :lol: ) i o mały figiel wogóle byś się nie wystawiła, sama się przez to wszystko spózniłaś a ja sobie wyobrażam (łomatko :( ) w jakim to wszystko było strasznym stresie :roll: Mnie też jest ogromnie żal i przykro, że Kumpel nie dotarł na swoją pierwszą wystawę :( , ale myślę, że wszysto jeszcze przed nimi a na wystawy /takie z sukcesami/ wystartują w przyszłym sezonie wystawowym 8) Zresztą z tego co napisałaś, to tam było niezłe zamieszanie i bałagan jakiś totalny, qrcze, a nie tak powinna wyglądać pierwsza wystawa :roll: Haniu: super fotki, fajne to przedszkole i z sensem prowadzone ( jak widać) a przedszkolaki...no ,,do schrupania" :D Musiu: GRATULACJE dla Opuska :D Co do trzech Młodych Championów, to dostałam przemiłego smsa od Grzegorza ( własciciela Tropa Olfactus) i jest on ogromnie dumny z ogórcząt ( jak napisał) :D Quote
puz Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Mam nadzieje ze te nieporozumienia wyjda na dobre Kumpelce Bea100 nie podobają Ci sie moje zdjęcia :cry: Quote
bea100 Posted October 10, 2005 Author Posted October 10, 2005 puz napisał(a):...Bea100 nie podobają Ci sie moje zdjęcia :cry: Hehehe, juz je sobie zapisałam w swojej pw galerii (tak mi się baaaardzo ,,nie podobają" :lol: :wink: ) Quote
KUMPELka Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Witajcie moi drodzy :P Broń Boże nie w głowie mi obrażanie się tylko... dobrze, że przynajmniej Ilona z psiurami dojechała - nasze gratulacje :popcorn: Owszem byłam zdenerwowana tym bardziej, że zostawiłam w domu chore (znowu :( ) dziecko i tym bardziej plułam sobie w twarz żem matka wyrodna :-? No ale cóż - było mineło. Wiecie tylko tak sobie pomyślałam, że do 3 razy sztuka i jakoś tak się zastanawiam czy warto - ale... czas pokaże :P Kumpel jest super psiakiem i o lepszym nie mogłabym marzyć, codziennie zaskakuje nas swoją dojrzałością - naprawdę zgrał się z nami i jest 100 % członkiem rodziny i to jest najważniejsze :P Pozdrawiam i gratuluję wszystkim udanego sezonu :D Quote
puz Posted October 11, 2005 Posted October 11, 2005 sabina1 napisał(a): . ja tez sie przyłanczam do tych slicznych pozdrowien. Jest mi naprawde przykro Kumpelko :cry: Nie zrobiłam tego ani celowo ani złosliwie. poprostu tak widocznie mialo byc.Zaczniecie sezon w Ktaowicach na miedzynarodowej w klasie młodziezy i zobaczycie ze warto pokazywac!!! Quote
bea100 Posted October 11, 2005 Author Posted October 11, 2005 KUMPELka napisał(a):...Kumpel jest super psiakiem i o lepszym nie mogłabym marzyć No i o to przecież chodzi prawda? :D Wszystko co najlepsze przed Wami kochana (caly przyszly sezon wystawowy, który naprawdę będzie się liczył 8) ) , a to co idzie jak po grudzie, zazwyczaj daje potem podwójne zadowolenie (oraz przynosi zasłużone laury! :P ). Ja jako przyszywana ciocia Kumpla, nie przymuję do wiadomości, że takiego super psa moglabyś NIE POKAZAĆ :roll: (nawet mi tego nie pisz :( ). Qrcze :( . Mam nadzieję, że dzieciaczek czuje się już lepiej? No i nareszcie dodwoniłam się do Bławatków :P Całe wakacje byli na działce. Teraz? Są w trakcie generalnego remontu (odłączeni też od kompa) i tynk im sie sypie na głowy ( współczuję Miroj :roll: ). Do mnie wpadną jak im się przewali (za mc?), ale wczesniej planują szczepić u Hani (Haniu, jeśli się pojawią zrób akt. foteczkę Bławatka plizzzzzz 8) ) Quote
Żaneta Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 witam wszystkich ogarowców :D grarulacje dla wszystkich zwycięzców :angel: i pozdrowienia ode mnie a zaq te wszystkie fotki ogórków stawiam wszystkim :drinking: te fotki są śliczne jak te maluchy szybko rosną :wink: a za fotki wielkie dzięki przynajmniej tak mogę sobie pooglądać śliczne ogarki :P muszę przyznać że dużo się tu dzieje, a ja widziałam wczoraj gończego polskiego :fadein: ja dopiero swoje psiaki zobacze 29 października a więc narazie musi mi wystarczyć zaglądanie do was 8) a prawie codziennie mam relacje z życia moich psiaków :fadein: jeszcze raz wszystkich dogomaniaków i ich ogóreczki pozdrawiam :Dog_run: Quote
puz Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Pozdawiamy Cię Żanetko Puzon Hasta i Ja :lol: Quote
musia Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 bea100 napisał(a): Bogdanka-ROTTI oraz Bohun-ROTTI przed chwilą ukończyły Młodszy Championat Pl !!!!!!!!! No , to ja dziś mogę potwierdzić . Po 3 miesiącach czekania Championat młodzieżowy właśnie przyszedł. :oops: Cóż, spodziewałam się jakiegoś szczególnego dokumentu , a tymczasem... :lol: Quote
bea100 Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 musia napisał(a):...Cóż, spodziewałam się jakiegoś szczególnego dokumentu , a tymczasem... :lol: :lol: Jesteśmy w takim kraju nie innym :wink: Nawet nie wiesz, jaka byłam zawiedziona wyglądem rodzimego ,,dorosłego" Championatu mojej Duni :lol: . A tak na marginesie to...naprawdę wizualnie ,,pięknym" dyplomem jest dopiero...INTER...i łatwo domyślić się dlaczego :olympic: Quote
mmbbaj Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 A Bajanek złożył dzisiaj wizytę Hani! :D Już jest zaszczepiony, jeszcze tylko w grudniu wścieklizna. Czuł się jak w "chatce z piernika" - tyle różnych fajnych przysmaczków :eating: - koniecznie musiał się poczęstować :wink: Był też bardzo zainteresowany papugą i żółwiem...Samego szczepienia nawet nie zauważył :lol: Zakupiliśmy też wreszcie szelki z pasem do samochodu więc oddycham z ulgą! Quote
bea100 Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Ech, czy ja się doczekam Bajana aktualnych fotek? Chłopaczki w tym wieku bardzo się zmieniają i ciekawa jestem zwłaszcza jego głowy, całej reszty zreesztą też :wink: ) Mmbbaj: czy jest jakaś na to szansa? :wink: Mam problem. Moje pieski rzuciły się na orzechy włoskie na ogrodzie (co chwilka mają ich nową ,,dostawę" bo mam cztery wielkie drzewa :roll: ). Bej się nie bawi i je z łupinami (pogryzionymi ale jednak :( ), Dunia elegancko i starannie obiera z łupin (zresztą zauważyłam, że wącha każdego orzecha i wybiera te podsuszone, nie gorzkie :lol: )...a Mońka zjada co dużym ukradnie (czasem zawartość czasem łupinę :( ). Łomatko... :roll: Quote
mmbbaj Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 bea100 napisał(a):Ech, czy ja się doczekam Bajana aktualnych fotek? Chłopaczki w tym wieku bardzo się zmieniają i ciekawa jestem zwłaszcza jego głowy, całej reszty zreesztą też :wink: ) Mmbbaj: czy jest jakaś na to szansa? :wink: :lol: Jest szansa bo Hania robiła mu dziś zdjęcia i to głównie właśnie głowę! :wink: Myślę, że jak będzie miała czas to umieści jakieś jego zdjątko na dogo...My niestety nadal nie posiadamy cyfrówki...wiadomo dlaczego 8) W Nadkolu zrobiliśmy trochę zdjęć zwykłym aparatem, ale jeszcze nie wywołane no i nie mamy skanera... :( Quote
agag22 Posted October 13, 2005 Posted October 13, 2005 wszystkie moje psy lubiły i lubią orzechy i oczywiście są w tym względzie samoobsługowe. Kilka lat temu mój pierwszy pies-kundlisia Bajka- tak pieknie wyjadała orzechy włoskie z łupin, że moja babcia- największa znana mi pedantka- czestowała ją na środku pokoju, byleby tylko popatrzec jak świetnie sobie radzi...wcale jej nie przeszkadzało ze było potem dodatkowe odkurzanie... :lol: Quote
puz Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 mmbbaj napisał(a):W Nadkolu zrobiliśmy trochę zdjęć zwykłym aparatem, ale jeszcze nie wywołane no i nie mamy skanera... :( MMBBaj ja jak robiłam zdjecia zwykłym apratem i znaosiłam do fotografa prosiłam o zgranie zdjec na płytke a nie oodbitki. Po 1 to taniej wychodzi wywołanie filmu + zgranie na płytke bez odbitek cos ok 20zł i w ten sposób mozesz wybrac te odbitki ktore chcesz bo wiadomo nie wsyztsko wychodzi :) A ja wczoraj urwałam sie na spacer z pieskami na krakowskie błonia troche pogoda nie dopisała. Hasta jak wyskoczyła z auta od razu leciala w strone juveni do Jacka gdzie chodzimy do szkoły trzy razy w tygodniu :lol: . Musiałam ja przywołac i zaliczyła gdzies po drodze kercika bo strasaznie smierdziała jak wrociłysmy do domu. Ponad to Puzon dopadł dwoch przyjaciól 9 mieisecznego mastifa tybetańskiego i 1,5 rocznego nowofundlanda. Wrecz sie z nimi lizał po pyskach :o i tylko czekałam kiedy jaks bura bedzie bo wpadła Hasta a wiadomo jak to z psami i suczka 8) Quote
puz Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Co do MŁCHPL juz Bogdaneczce wysłałam wniosek jak dostane karty Bohuna od razu wysle :lol: Bea mam sfaksowane oceny Bogdaneczki moze Ci wysłac poczta? Moze jak skseruje oceny Bohuna to wysle razem. Ja 22X jade na konkurs dzikarzy z Musia do Komorna i z Opuskiem. Do tego jutro na farbe z psiurami do Beskidzkich Wysp Quote
mmbbaj Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 puz napisał(a): MMBBaj ja jak robiłam zdjecia zwykłym apratem i znaosiłam do fotografa prosiłam o zgranie zdjec na płytke a nie oodbitki. No jasne Puz, że mogę tak zrobić!Dzięki za podpowiedz! puz napisał(a): Ponad to Puzon dopadł dwoch przyjaciól 9 mieisecznego mastifa tybetańskiego i 1,5 rocznego nowofundlanda. Wrecz sie z nimi lizał po pyskach :o i tylko czekałam kiedy jaks bura bedzie bo wpadła Hasta a wiadomo jak to z psami i suczka 8) Ale nie bardzo rozumiem dlaczego miało się coś dziać?Przecież stale na Błoniach jesteście, a i w innych miejscach też więc spotykacie różne psy... :niewiem: My natomiast wczoraj w parku spotkaliśmy 5 miesięczną wyżełkę, śliczną, istna torpeda! Lubi się bawić z dużymi psami i najlepiej przez cały dzień :lol: Bajan był zachwycony :iloveyou: ! Czy mam rozumieć, że gdyby włączył się do zabawy inny pies musiałaby być draka :shock: ? Quote
bea100 Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 agag22: Wszystko fajnie, jesli pies je te orzechy jak Twoja Bajka lub jak moja Dunia (przy założeniu, że nadmiar nie zaszkodzi :roll: ). Gorzej z Bejkiem i Mońką. Bej ( za przeproszeniem wszystkich) robi kupki jak jeże a dzisiaj rano Monia wymiotowała tymi skorupskami :( Mmbbaj: Puz dała dobrą radę, ja też wywołuję zdjęcia na płytki, i taniej sporo i lepiej 8) (już się nie mogę doczekać :D ). Harmoszka wczoraj zjadła mi okulary (dosłownie zgryzła oprawki na kawałeczki :-? ) oraz pogryzła kabel/antenę od TV...półdiable wcielone :roll: :wink: Mało, że babcia bez okularów to jeszcze ma tylko jedynkę :lol: Kochana Hania, ona wie jak bardzo czekam na fotki Bajanka :D (Haniu?) Puz: czekam skarbie na maila z ocenami :P Pozdrów proszę P Opydów od babci ogórkowej, nie zapomnij oki? I nie martw się o ogarze układy (ogary to wszak...ogary 8) ), ,,draka" to będzie dopiero jak Hasta dostanie cieczki (wtedy to drżyjcie narody, Puzon nikomu nie przepuści :wink: ) Quote
puz Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 :lol: To Hasta z Południowej Kniei Mmbbaj mogłabyc draka bo trzy samec i suka zwlaszcza ze nowofundland vel misio jest dwa razy wiekszy i wszedl w okres dominacji ale super psy.Pomimo ze jestesmy tam co dzien sa rozne psy.. Bea ja mam te oceny z wystaw z faksu ale tak skopiuje i Bohuna dostaniesz poczta polska+kopia rodowodów Hasta nie dostanie cieczki bo juz niedlugo sterylizacja zdecydowałam sie po 22X po konkursie Puzona. Wiec przed 1 cieczka a tak naprawde ona cos chyab mi zaczeła kropic bo znalazłam kropki krwi na poscieli ale nie wiem z czego to :o .Caly czas ja obserwuje Quote
bea100 Posted October 14, 2005 Author Posted October 14, 2005 puz napisał(a):...1 cieczka a tak naprawde ona cos chyab mi zaczeła kropic bo znalazłam kropki krwi na poscieli ale nie wiem z czego to :o .Caly czas ja obserwuje To sprawdż jej poduszeczki u łapek itd itd. Cieczka zaczyna się wodnisto-różowymi delikatnymi plamkami a nie kropkami krwi (oraz suczka bardzo, bardzo często się wylizuje); jesli tak nie jest to to jest jakieś skaleczenie 8) Puz: Tak, tak. Oto cały tzw charakterek :lol: Mońka jest takie same półdiable co (jak widać na tej fotce :wink: ) i jej siostrzyczka ,,diablica" hehehe :lol: . Quote
Recommended Posts