Jump to content
Dogomania

4-5listopad-miedzynarodowa HERNING-DANMARK

Recommended Posts

Posted

Tam coś pisze o jakichś regulacjach weterynaryjnych dotyczących DKK, czyli Danii. To jest kurcze Skandynawia, jakoś nie mogę uwierzyć że wjeżdża się tylko na paszport, a nie trzeba przynajmniej badań na przeciwciała?

Posted

Gosik, ja doslownie miesiac temu bylam w danii po psa i stad znam ich regulacje ( bo mialam do nich tez jechac z psem, ostatecznie ze wzgledu na upaly nie zabralam ), ich regulacje mowia o obowiazkowym szczepieniu na parvo i distemper.

Posted

Moge powiedziec kilka slow na temat tej wystawy.Jest to wystawa miedzyn. zamykajaca sezon wystaw w danii.Odbywa sie w duzych halach.Jest to wystawa 2-dniowa.Przyjezdza wiele psow ze skandynawii i europy.Sedziowie z calego swiata.Jesli chodzi o szczepienia,to pies powinien miec aktualna wscieklizne i normalne szczepienia ochronne,paszport,to normalne(nic ponadto).Mysle,ze warto pojechac z psiakami.Jesli macie wiecej pytan..pytajcie.

Posted

Gosik, koszt wyjazdu jest niestety wysoki, przynajmniej kiedy sie jedzie wlasnym samochodem i nie dzieli kosztow paliwa. My jechalismy z krakowa na wyspe Fyn, to podobna odleglosc jak do Herning, samochodem palacy przy normalnej jezdzie ok 8.5 litra benz. Przez niemcy po autostradach jedzie sie jak wiadomo ok 150km/h ( najwolniejszy pas jedzie zazwyczaj ok 130 :), no i przy 150 samochod palil juz niestety duzooooooo wiecej ). No i przy takiej jezdzie paliwo w obie strony wyszlo troche ponad 1000 zl. W niemczech benzyna w podobnej jak u nas cenie, w danii sporo drozsza ( na baku ok 25 euro roznicy). Nocowalismy na Fyn, blisko Odense, w ,miejscowosci niewielkiej w Sport Haale ( kompleks z basenem kortami itd gdzie sa miejsca noclegowe), cena ze sniadaniem 50 euro za dwie osoby, bez sniadania wyszlo 38 euro. trase przejazdu najlepiej sprawdzic na www.map24.de :). Jesli nie znasz tego serwisu to polecam, bo wyznacza droge co do 10 merta dokladnie, i mozna wydrukowac z opisami bardzo dokladnymi trase :)

Posted

Shetland Sheepdog zgloszonych bylo 41.Sedzia Renee Sporre-Willes,-SE
Nie bede pisala stawki,bo to za duzo pisania. dodam,ze bylo 11 z norwegii,1 z holandii i 1 ze szwecji....no a pozostale dunskie.:fadein:

Posted

Gosik, jakie maja sheltie to nie wiem, ale wiele innych ras w skandynawii przedstawia bardzo wysoki poziom, i "typ" taki sam jak u nas.

Ja sama interesowalam sie tymi dunskimi wystawami, ale to nie jeszcze w tym roku dla mnie wyjazd, te moje mlode jeszcze ciut przy mlode, ale za rok mam w planie Odense i jeszcze jedna ( jeszcze nie zdecydowlama ktora), glownie dlatego, bo sedziowie zupelnie inni niz ci co sie u nas pojawiaja..

Maryska, moglabys sprawdzic czy pojawiaja sie u was na wystawach cirneco dell`Etna?

Posted

Cirneco dell Etna nie widnieje w spisie ras zarejestrowanych w DKK,czyli nie ma takich psow w danii.Sprawdzilam dwa katalogi i tez nic nie ma.
Ja nie slyszalam rowniez o takiej rasie.. :fadein:

Posted

Jezu :o !!! Ale zwiazek kynologiczny w danii uznaje cirnechi jako rase ?? Jezu, bylam pewna, ze skro jest tyle hodowli w skandynawi to jakies sa moje juz choc pojedyncze w danii zarejestrowane.. Z drugiej strony to nie slyszalam..

Maryska, cirneco dell`Etna to pies pierwotny mysliwski , gdypa V obecnie (kiedys X), ja mam dwa mlode cirnechi, mozna sobie je obejrzec u mnie na fotach : www.cirneco.pl

No, to ja sie napewno w danii na wystawch pokaze z nimi :lol:

Posted

No ja w tym roku też jeszcze nie, musimy najpierw pokończyć championaty w tych krajach w których zaczęliśmy (może po drodzę uda się skończyć intera) ale potem może pomyślimy nad wyjazdem do Skandynawii.