Maryska Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Czy ktos sie wybiera na ta wystawe?Zgloszenia do 1.pazdziernika. :Dog_run: Quote
karenina Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Piesy do Danii wjezdzaja normalnie jak w reszcie UE, bez dodatkowych ograniczen. Quote
Gosik71 Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 To w tym układzie ja poproszę o dużo danych odnośnie tej wystawy :P No tam jeszcze nie byliśmy, więc... Quote
karenina Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Gosik, wszystkie informacje sa na stronie : http://www.dansk-kennel-klub.dk/881 Na dole sa pdf z info dotyczacymi wystaw w 2005.. Pzdr. Quote
Gosik71 Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Tam coś pisze o jakichś regulacjach weterynaryjnych dotyczących DKK, czyli Danii. To jest kurcze Skandynawia, jakoś nie mogę uwierzyć że wjeżdża się tylko na paszport, a nie trzeba przynajmniej badań na przeciwciała? Quote
karenina Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Gosik, ja doslownie miesiac temu bylam w danii po psa i stad znam ich regulacje ( bo mialam do nich tez jechac z psem, ostatecznie ze wzgledu na upaly nie zabralam ), ich regulacje mowia o obowiazkowym szczepieniu na parvo i distemper. Quote
Gosik71 Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Aha, dzięki serdeczne za info - zawsze to lepiej wiedzieć :P Quote
Maryska Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 Moge powiedziec kilka slow na temat tej wystawy.Jest to wystawa miedzyn. zamykajaca sezon wystaw w danii.Odbywa sie w duzych halach.Jest to wystawa 2-dniowa.Przyjezdza wiele psow ze skandynawii i europy.Sedziowie z calego swiata.Jesli chodzi o szczepienia,to pies powinien miec aktualna wscieklizne i normalne szczepienia ochronne,paszport,to normalne(nic ponadto).Mysle,ze warto pojechac z psiakami.Jesli macie wiecej pytan..pytajcie. Quote
Gosik71 Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Jeśli byłaś już tam kiedyś, napisz jak tam jechałas... jakie koszty podróży, tam ewentualnie hotelu.... już dziękuję za wieści. Quote
Maryska Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 Jestem na tej wystawie co roku,bo mieszkam 15km od Herning.Jedziesz przez Hamburg,Berling...do granicy dunskiej. Quote
Maryska Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 Obsada sedziowsaka..ale o jaka rase Ci chodzi?Moge sie dowiedziec. Quote
karenina Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Gosik, koszt wyjazdu jest niestety wysoki, przynajmniej kiedy sie jedzie wlasnym samochodem i nie dzieli kosztow paliwa. My jechalismy z krakowa na wyspe Fyn, to podobna odleglosc jak do Herning, samochodem palacy przy normalnej jezdzie ok 8.5 litra benz. Przez niemcy po autostradach jedzie sie jak wiadomo ok 150km/h ( najwolniejszy pas jedzie zazwyczaj ok 130 :), no i przy 150 samochod palil juz niestety duzooooooo wiecej ). No i przy takiej jezdzie paliwo w obie strony wyszlo troche ponad 1000 zl. W niemczech benzyna w podobnej jak u nas cenie, w danii sporo drozsza ( na baku ok 25 euro roznicy). Nocowalismy na Fyn, blisko Odense, w ,miejscowosci niewielkiej w Sport Haale ( kompleks z basenem kortami itd gdzie sa miejsca noclegowe), cena ze sniadaniem 50 euro za dwie osoby, bez sniadania wyszlo 38 euro. trase przejazdu najlepiej sprawdzic na www.map24.de :). Jesli nie znasz tego serwisu to polecam, bo wyznacza droge co do 10 merta dokladnie, i mozna wydrukowac z opisami bardzo dokladnymi trase :) Quote
Maryska Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 W zeszlym roku bylo zgloszonych 14hovawartow..jesli chcesz.to podam Ci jakie. :fadein:..i sedziowal P.Heikkinen-Lehkonen z Finlandii. Quote
Gosik71 Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 To ja poproszę o zeszłoroczną stawkę sheltie, i obsadę sędziowską :P Quote
Maryska Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 Shetland Sheepdog zgloszonych bylo 41.Sedzia Renee Sporre-Willes,-SE Nie bede pisala stawki,bo to za duzo pisania. dodam,ze bylo 11 z norwegii,1 z holandii i 1 ze szwecji....no a pozostale dunskie.:fadein: Quote
Gosik71 Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Oj to silna stawka. Ciekawa jestem jakie tam mają szelciaki w typie... Quote
karenina Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Gosik, jakie maja sheltie to nie wiem, ale wiele innych ras w skandynawii przedstawia bardzo wysoki poziom, i "typ" taki sam jak u nas. Ja sama interesowalam sie tymi dunskimi wystawami, ale to nie jeszcze w tym roku dla mnie wyjazd, te moje mlode jeszcze ciut przy mlode, ale za rok mam w planie Odense i jeszcze jedna ( jeszcze nie zdecydowlama ktora), glownie dlatego, bo sedziowie zupelnie inni niz ci co sie u nas pojawiaja.. Maryska, moglabys sprawdzic czy pojawiaja sie u was na wystawach cirneco dell`Etna? Quote
Maryska Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 Cirneco dell Etna nie widnieje w spisie ras zarejestrowanych w DKK,czyli nie ma takich psow w danii.Sprawdzilam dwa katalogi i tez nic nie ma. Ja nie slyszalam rowniez o takiej rasie.. :fadein: Quote
karenina Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Jezu :o !!! Ale zwiazek kynologiczny w danii uznaje cirnechi jako rase ?? Jezu, bylam pewna, ze skro jest tyle hodowli w skandynawi to jakies sa moje juz choc pojedyncze w danii zarejestrowane.. Z drugiej strony to nie slyszalam.. Maryska, cirneco dell`Etna to pies pierwotny mysliwski , gdypa V obecnie (kiedys X), ja mam dwa mlode cirnechi, mozna sobie je obejrzec u mnie na fotach : www.cirneco.pl No, to ja sie napewno w danii na wystawch pokaze z nimi :lol: Quote
Gosik71 Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 No ja w tym roku też jeszcze nie, musimy najpierw pokończyć championaty w tych krajach w których zaczęliśmy (może po drodzę uda się skończyć intera) ale potem może pomyślimy nad wyjazdem do Skandynawii. Quote
Recommended Posts