Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Listy Brunonka i Pancia Brunonka sa na takim samym Pulitzerowskim poziomie jak listy HaniRupczewskiej...też sie przy nich :placz: :cunao: :placz: :cunao: :placz: na przemian!

Posted

Hau! Hau!
Co się dzieje?! Wszyscy ostatnio obrabiają mnie. Najpierw Pancio, a
teraz i Ciocie. Jaki żarłok?! Jaki żebrak?!
Jestem wyżłem, mam swoją godność i należę do psiej arystokracji.
Nie przystoi nam żebrać. Bardzo proszę nie insynuować więcej takich
rzeczy. Do kuchni wchodzę z ciekawości, bo już wszystko w domu mam
obwąchane, a tylko tam nie wolno czworołapom wchodzić. A ja
chciałbym nawet pomóc w kuchni- pozmywać, może wynieść śmieci- to
ostatnie byłoby atrakcją dla Rudolfa. Ten to dopiero śmieciożerca,
ale dzięki temu kiedyś przeżył.
Wreszcie spadł śnieg. Rewelacja!!! Możemy z Rudim wreszcie się
wytarzać po uszy, polizać do woli i świetnie się biega po
zaśnieżonej łące, i zasypało też te wszystkie śmieci. Jest pięknie.
Istny raj dla psiaków. Właśnie przed chwilą wróciliśmy z Panciem,
suszymy łapki, a Panciowa szykuje michę. Dziś wołowinka w sosie z
makaronem. Mniam!!!
Dzisiaj pierwszy raz wykonałem przed spacerem, przy bramie radosny
wyskok tylko na tylnych łapach i to na jakieś pół metra w górę!!!
Taką mam kondycję!!!
Przy tej okazji życzymy z Rudolfem i naszą całą rodzinką wszystkim
Dogomaniakom ciepłych, wesołych świąt i tylko szczęścia w Nowym Roku!
Wyżli buziaczek!
Bruno z Wejherowa.

:x-mas: :santagri: :x-mas: :santagri: :x-mas: :santagri: :x-mas: :santagri: :x-mas: :santagri: :x-mas: :santagri:

Posted

Brunonku,
wyskok na tylnych łapkach na taką wysokość to juz naprawdę wyczyn sportowca:ylsuper: .

Ale jak Pańcia Ci takie smakołyki serwuje:eating: , to nie dziwota, że kondycja jest i zapał i chęć na spacerki i treningi. A i Pancio o właściwą dawkę ruchu dba:klacz: .

Sprawuj się grzecznie jak zobaczysz choinkę, może to będzie pierwsza w Twoim życiu choinka. Pamiętaj kochany, żeby nie próbować baniek i ozdób choinkowych.

W tym roku masz wyżełku prawdziwe święta w Prawdziwej Rodzinie:iloveyou: .

Spokojnych, szczęsliwych Świat Bożego Narodzenia życzą Twojej Rodzinie i Wam Psiakom , ciocia Aga i ciocia Ulka :x-mas:

Posted

[quote name='Pancio']W razie wątpliwości wyjaśniam, że ja, to Pancio Bruna i Rudolfa, fantastycznych psiaków i niezastąpionych przyjacół.:terazpol:.
oooooooooooooo! Pańcio!!! - Bruno zawitał do nas na stałe

Posted

Pancio napisał(a):
Ostatecznie dołączyłem do dogomaniackiej braci!!!:thumbs:

Nareszcie :ylsuper: Ja wiedziełam, że się Pancio w końcu skusi :) Bardzo się cieszę!! No i czekamy, czekamy na wieści!!!

• 2 weeks later...
Posted

Hau! Hau!
Czas na nowe wieści.
Swięta minęły spokojnie, Mikołaj o czworołapach nie zapomniał!:tree1::x-mas::wolfie::wolfie:. Do Sylwestra Rudolf tylko 2 razy przewrócił choinkę w pogoni za czekoladowym cukierkiem:tree1::Dog_run:.
Odbyła się wspaniała zabawa sylwestrowa, było dużo młodzieży, no i dużo rączek do smyrania. Ale sobie z Rudolfem użyliśmy!!! O północy fajerwerki i dalej zabawa i smyranie do rana! My, wyżły, wystrzałów się nie boimy, a i Rudolf zniósł wszystkie eksplozje z niebywałą godnością:BIG:.
I tak spokojnie czas mijał na hasaniu po łączce, przy dobrej misce, aż do zeszłego poniedziałku. Krew nie woda- zakochaliśmy się z Rudim w okolicznych pięknościach i przeżywamy nasze wielkie uczucia. Ogłosiliśmy strajk głodowy, całe noce śpiewamy miłosne arie na dwa tenory, Panciowie są załamani, bo uciekamy ze spacerów:painting::painting: do naszych oblubienic:Rose:.
W końcu Pancio zarządził areszt domowo-trawnikowy oraz nocną muzykoterapię- puszcza nam przez całą noc płytę z utworami na harfę i......:loveu:...... to działa!!! Kojąca muzyka zastępuje nasze arie i pozwala nam znieść w kontemplacji rozłąkę z naszymi ukochanymi suniami, które pozostają i tak nieosiągalne dla nas, za solidnym ogrodzeniem:mdleje:.
Pancio mówi, że jeszcze tydzień i powinno nam przejść.:shake: wątpię.
I proszę! Ja "stary" wyżeł się zakochałem!!! A wogóle, to kto mnie nazwał wcześniej staruszkiem!!!??? Mam swoje lata, ale do staruszka, to mi jeszcze daleko:obrazic:!!!
Łapa dla wszystkich i wyżle buziaczki!!!
Bruno z Wejherowa.

Posted

Bruno - jak już masz areszt ;) to wykorzystaj okazję i przypilnuj Pańcia, coby częściej pisał :multi: :multi: :multi: i może jakieś foty strzelił (plizzzzzzz....)
Jak dobrze te nasze pieski trafiają ostatnio - Cezar też szczęśliwy :loveu:

Posted

Hau! Hau!
Dobrze Ciociu Ago, ale za chwilę, bo :eating: podano do stołu- może dziś zawiesimy głodówkę???
:czytaj:Może coś wynegocjujemy???
Głodny, zakochany Bruno.

Posted

[quote name='Pancio']Hau! Hau!
Dobrze Ciociu Ago, ale za chwilę, bo :eating: podano do stołu- może dziś zawiesimy głodówkę???
Głodny, zakochany Bruno.
smacznego :lol:

Posted

Pancio napisał(a):
Hau! Hau!
Głodny, zakochany Bruno.

:mad: jeszcze jecie???? :crazyeye: ;) :Dog_run:

Posted

Chlopaki musza sobie pojeść, a poza tym Brunko pisal, że Panciowa super gotuje. Może to przeważy Brunkowe i Rudolfowe zakochanie???

Ważne, że nareszcie jest list od Brunonka-młodzieniaszka.

Posted

Hau! Hau!
Już zjedliśmy i cała rodzinka pracuje przy komputerach:user::comp26::user:. Jeszcze pół godzinki i zapraszamy do naszej galerii. Będą zdjęcia w zimowej i świątecznej scenerii, no i te kompromitujące z młodzieżą w Sylwestra:shake:. A co mi tam! Do plecków młodej dziewczyny grzech się nie przytulić, a ten z brodą, przebrany za hipisa, to panicznie boi się psów(serio, serio):scared:.
A tak na marginesie, to chcielibyśmy z Rudim w spokoju poczytać "wieczorną gazetkę", więc apelujemy o odrobinkę cierpliwości:motz:.
Buziaczki!
Bruno z Wejherowa.
P.S.
Proszę zwrócić uwagę na moją muskulaturę:bigcool:. Arnold S. byłby wściekły:wallbash:.
http://klempa.info/Files/Photos/Bruno_i_Rudolf/index.php