Izam Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 jutro mam zgłosić psa na wystawe, niedawno go zarejestrowałam i wyrabiam mu rodowód. zwiąku z tym metryczki jak wiadomo nie mam. jestem taka gapa i zapomniałąm poprosić po rejestracji o ksero kopie metryki w domu na skanerze zrobiłam kopię metryczki ale jeszcze przed rejestracją i nie ma na niej nr rej., podpisów oraz danych własciciela. w odziałe dostałam zaświadczenie o wpisie do Księgi Rej. jesli wysle kopię metryki (tą którą posiadam) oraz ksero tego zxaświadczenia suczka zostanie przyjęta? dodam ze juz zapłaciłam za wystawienie. jaka jest różnica między kopią a ksero kopią. jesli wysle dokumenty zkopiowane a nie zkserowane będzie jakaś rówznica? Quote
Gazuś Posted August 11, 2005 Posted August 11, 2005 Zadzwoń, dowiedz sie :):) Panie ze związku chętnie pomoga ;) Wysli ksero mertyczki, dowodu wpłaty i ZGŁOSZENIE na wystawe - tam musisz wpisać nr rej. Po ten nr musisz zadzwonić :) 3MAJ sie Quote
karolaGd Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 a przy rej pani ci nie dala ksera razem z nr rej czy ty zapomniales zabrac bo ja mam w odruchu dawac ksero i nawet wyjasniam ludzio co maja pisac na wystawie pozdrawiam i napisz jak to zostalo zalatwione Quote
Irviers Posted August 15, 2005 Posted August 15, 2005 ostatnio zgłaszałam moją sunię na wystawę i miałam podobną sytuację- miałam tylko skan metryki bez podpisów- ale to wystarczy- chodzi o to zeby byli wpisani rodzice. nr rejestracyjny dostałam na osobnej kartce. Wystarczy ze wyslesz ten skan + w zgłoszeniu podasz nr rejesracyjny :) Quote
Izam Posted August 16, 2005 Author Posted August 16, 2005 nie ona tylko powiedziałą ze to zaswiadczenie zamiast rodowody się wysyła jak coś. zgłoszonko juz wysłane . potwierdzić jeszcze telefonicznie? Quote
efra-husky Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Izam ja powiem ci na swoim doświadczeniu. Sama ostatnio zgłaszałam psiaka, który nie ma jeszcze wyrobionego rodowodu. Ode mnie nie wymagali w ogóle nawet kopii metryczki, najważniejszy jest wpis do rejestru (że zgłosiłaś już psiaka w swoim oddziale związku) i dalej piszesz, że PKD jest w przygotowaniu. U mnie to starczyło. Zgłoszenie przyjęli i jedziemy na wystwę :wink: Quote
Savannah Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Więc najlepiej jak sie zgłasza młodego psa na wystawe , nie wysyla sie kopi metryki- NIE TRZEBA, po prostu ważny jest numer rejestracyjny, więc go sie wpisuje, natomiast w miejscu : numer rodowodu............ wpisuje się W PRZYGOTOWANIU, oni to zawsze uznaja :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Izam Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 aha. a potwierdzać telefonicznie to zgloszenie?? Quote
Izam Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 mam wrazenie ze Ty Savannah cały dzien na forum jestes:) :P Quote
efra-husky Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Jak wysyłasz mailem to dopisz w P.S. że prosisz o informację zwrotną o przyjęciu psiaka na wystawę. Ja tak zrobiłam i wszystko ok. Na dogomani się dowiedziałam, że jestem na 100% wpisana od chłopaka, który sam mnie wpisywał i odsyłał mi maila :) Ale jeśli nie będzie ci to dawało spokoju zawsze można przedzwonić. Powodzenia Quote
Savannah Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Izam napisał(a):mam wrazenie ze Ty Savannah cały dzien na forum jestes:) :P hehe, nie no sporadycznie wracam do świata żywych :lol: a tak na serio nudze się strasznie, bo mam wakacje, wiec wchodze sobie na dogomanie :) Pozdrawiam Quote
Izam Posted August 17, 2005 Author Posted August 17, 2005 zerkini na ostatni wczorajszy temat "tytuły" mam tak kilka pytanek dla Ciebie...:) Quote
Savannah Posted August 17, 2005 Posted August 17, 2005 Izam napisał(a):zerkini na ostatni wczorajszy temat "tytuły" mam tak kilka pytanek dla Ciebie...:) oki już wchodze :) Pozdrawiam Lidka i Villarica Quote
Recommended Posts