Gazuś Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Chodzi mi o przebieg wystawy :) Najpierw są oceniane psy w klasach, pies z pierwszą lokata otrzymuje CWC później porównie psów w tej samej płci czyli BOS. Potem to samo u suk i BOB - czyli najlepszy w rasie. Taka jest kolejność czy pogmatwałam? No i można dostać tylko jedno CWC na jednej wystawie, tak? Aha, i jeszcze jedno: DO porównania płci staja psy jakich klas? Napewno pośredniej, otwartej, użytkowej i championów, ale co z młodzieżą i weteranami? Dzieki za odpowiedzi :) Quote
Toller Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 No więc Gazuś rzecz ma się tak: Omówię ci na przykładzie Twojego piesa. W pośredniej może dostać, jeśli dostanie ocenę dosk z lok 1, CWC. To CWC dostają też suki z tej samej klasy, psy i suki z otwartej, użytkowej i championów. Potem do porównania mogą stanąć Zwyciezca młodzieży. I to jest ten tytuł , czyli Best of Breed (BOB nie BIS, bo BIS to Best in Show, czyli baaardzo wysoko :D ). Quote
tunio Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Czesc Gazus. Pierwsza lokata nie zawsze wiaze sie z CWC,nie wiaze sie rowniez nawet z ocena doskonala :wink: Do BOS wychodza psy z lokata I i ocena doskonala,o ile sie nie myle to niekoniecznie z CWC. Wychodzi klasa posrednia,otwarta,uzytki i championy.Mlodziez wychodzi dopiero do porownania o BOB (w niektorych innych krajach mlodziez rowniez wychodzi do porownania BOS,ale oficjalnie w Polsce nie). Dla jednego psa jest jedno CWC. U nas w Polsce weterany nie staja ani do porownania BOS ani BOB. Pozdrawiam Quote
tunio Posted August 10, 2005 Posted August 10, 2005 Tak dlugo smedzilam tego posta,ze mnie Toller ubiegl/a Quote
Gazuś Posted August 10, 2005 Author Posted August 10, 2005 Wielkie dzieki dla was :):) Czyli chyba dobrze myśłałam :) No i Toller ja przecież napisałam BOB :):):) Quote
Recommended Posts