Wind Posted August 30, 2003 Posted August 30, 2003 Pewnie nie mnie sie wypowiadac w tym topicu "psy uzytkowe" ... no ale postanowilam ze swojego yorka uczynic psa pracujacego :lol: Ma ponad 5 miesiecy i dzielnie chodzi do przedszkola. Uczy sie szybko, ale niestety jeszcze szybciej nudzi. Wykorzystuje jego ogromna chec poznawania "nowego". W dwa dnie do perfekcji nauczylam do komendy "NOGA" "WARUJ" "ZOSTAN". Niestety powyzsze komendy dzialaja tylko w domu ... na dworze zachowuje sie jak opetany. Chociaz wczoraj mnie zaskoczyl ... na spacerze przez dluzszy czas pilnowal komendy "ROWNAJ" ;) A dzisiaj ma niechec do wszystkiego ... przewala sie tylko z kanapy na fotel, z fotela na moje kolana ;) Ot lobuz :lol: pozdrawiam, Quote
PATIszon Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 . Swoją drogą, nie bardzo wiem jak mógłbym oduczyć go tego patrzenia.. Pozdrawiam, Wcale go nie oduczaj! To bardzo dobrze, że się patrzy, to znaczy, że jesteś w stanie skupić na sobie jego uwagę, a o to chodzi przeciez! Ja mam odwrotny problem, bo Kenia często odwraca się, zwłaszcza jak powtarzamy ćwiczenie, które już zna i wykonuje! Jeśli chodzi o patrzenie prosto w oczy to mogę o tym wogóle zapomnieć! Unika go jak ognia. :niewiem: Quote
Mokka Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Popieram! Bardzo dobrze, że pies koncentruje się na Tobie (natychmiast jest gotowy do wykonywania komend - nie musisz go przywoływać do porządku). Kiedy staniesz z boku lub z tyłu - może patrzeć, wykręcać głowę, byle dupki nie ruszał z miejsca :D Quote
Flaire Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Ja też popieram. Będzie lepszy w wykonywaniu komend optycznych na odległość. A jak znikniesz mu z pola widzenia, to będzie się intensywnie wpatrywał w miejsce, gdzie Cię widział po raz ostatni -- też ok. Quote
Agga Posted October 7, 2003 Posted October 7, 2003 Oj to dobrze, że mu dołek przeszedł.... :wink: Quote
Recommended Posts