Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ma ktoś 2 SH i trzyma je w blokach. Mamy 1 SH i zamierzamy dokupic jeszcze jednego.Ale co zrobic z kwarantanną po szczepieniach? A jak Brutus nie zakceptuje nowego braciszka :(
Mimo bloków psy będą miały dużo ruchu obecnie codziennie spacer 8 - 10 km. do tego rower. W tym problem bo są 2 rowery, a drugiej osobie jest :Dog_run: 2trudno ganiac roweru z psem.

Posted

Ja znam dwa malamuty mieszkające w bloku jak również 4 hysky :lol: i też im się źle nie wiedzie :lol: ... jeżeli psom zapewni sie odpowiedznią ilość ruchu to małe mieszkanie w bloku nie powinno im sprawić różnicy

Posted

Też mamy 2 psy husky w bloku i nie mieliśmy z tego powodu problemów.

Ale jest pewne niebezpieczeństwo... Grozi Ci wyprowadzka prędzej czy później :evilbat: - z własnej woli oczywiście 8)

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):

Miska moze zdradzisz co bedzie "czwarte" :)

jestem pod wrazeniem jak szyyybko rozchodza sie ploty w kynologicznym swiatku.... naprawde nie musicie z tym pytaniem uderzac az do hodowcy Bajki, bo on tez nic nie wie ;-) czas pokaze co bedzie czwarte.

Posted

Sama mam w bloku 3 husky, a znam conajmniej kilkanaście innych parek haszczaków mieszkajacych w mieście, w blokach.
Nieważna jest wielokść budy :wink:
Liczy się czas, który poświęcasz swoim psom :loveu:

Posted

Ewidentnym plusem trzymania husky w mieszkaniu jest to, że nie musisz się ogradzać płotem na 2 metry i nie czujesz się jakbyś mieszkał w Alcatraz :lol:
Poza tym psy mieszkające w domu są zazwyczaj bardziej związane emocjonalnie z przewodnikiem i łatwiej je wychować :)

• 2 weeks later...
Posted

czy dużo jest awantur?jak jest z dominacją?
jak poradzic sobie z kwarantanną po szczepieniach profilaktycznych jeśli w domu jest pies który wychodzi na dwór
pozdr Piotr-Łódź

to odpowiadam tutaj: zastrzegam ze pisze tylko o wlasnych doswiadczeniach ;-)

awantury - nie ma ich wcale, czasem jesli najstarsza ma cieczke to z mlodsza potrafi sie chwycic za futro (stoja tak, trzymaja sie za gardla, warcza - i nic poza tym), ale na co dzien absolutnie nic, bawia sie razem, podzeraja sobie z miski... Kazda z kazda krotkie powazne spiecie miala tylko raz. Dostaly niezly lomot. Od tamtej pory kochaja sie i nie daj boze ktoras oddzielic na dluzej.
Ciezko mi dlatego powiedziec ktora dominuje. Jesli bym miala pare wyznacznikow dominacji odniesc do kazdej z nich to codziennie to sie zmienia :) i w jednej kwestii dominuje jedna, w innej druga. Nie faworyzujemy zadnej, wszystkie traktowane sa na rowni.

a jesli chodzi o kwarantanne... :roll: nie trzymalam zadnego psa stale w domu po szczepieniach. Wychodzily na dwor normalnie, razem. pilnowalam tylko zeby niczego nie chwycily do pyska i nie mialy kontaktu z obcymi psami.

Posted

Miśka napisał(a):
no bo co można z jednym haszczakiem robić :P
a dwóm to ciężko wózek ciągnąć...
trzy? temu z przodu smutno samemu... :lol:
...yh ...noooo :roll:

• 1 month later...
Posted

Już mam drugiego SH, jest narazie OK Brutus opiekuje się nim pozwala pic mu ze swojej miski. Po dwóch dobach zaczęły bardzo ładnie się bawic Brutus ma 1,5 roku a Snookie 7 tygodni.
pozdr
Piotr45 = Piotr-Łódź

Posted

Miśka napisał(a):
no bo co można z jednym haszczakiem robić :P
a dwóm to ciężko wózek ciągnąć...
trzy? temu z przodu smutno samemu... :lol:

pozatym psy najlepiej bawia sie w parach :D