Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Radziłabym uważać z rumiankiem - nie wszystkie zwierzęta na niego dobrze reagują. Czasem zamiast piomagać po prostu szkodzi

Zgadzam sie.

A zaszkodzic moze nawet czlowiekowi.

jest to potwierdzone przez lekarza 8)

Ja na swoje zapalenie spojowek, zawsze uzywam herbaty.

I pomaga! :lol:

Posted

mnie na całe szczęście i mojemu psiku rumianek nie zaszkodził ;) ale fakt komu innemu może !! a co do hebraty tez słyszałam takie teorie ja jeszcze nie próbowałam

Posted

mrowka

Ty rumianek chcesz u weta kupować? Idziesz normalnie do sklepu albo do apteki, kupujesz rumianek, zaparzasz i czekasz aż ostygnie, letnim roztworem nasączasz gazę i nią przemywasz oczy psu. Tyle.

Rumianek kosztuje około 5 złotych.

Posted

Płakanie może być wtedy,gdy pies nie umie zostać w domu nawet na pięć minut,dlatego tak ważne jest aby uczyć psa od małego pozostawania samemu w domu,przy zaniedbaniu tego mogą być póżniej problemy,gdy dorosły pies pozostawiony na parę minut sam w domu będzie wył

Posted

Iwona i Gucia ma racje, rumianek odbarwia sierść, szczególnie czarną maskę u boksów a oprócz tego często wywołuje alergię :(

Przemywać oczy mozna świetlikiem (jak pisała poprzedniczka) lub roztworem kwasu bornego.

Pozdrawiam

Posted

Taki preparat kosztuje grosze,nie pamiętam teraz jak on się nazywa.Jego cena to ok 12-14 zł.

Co do rumianku,to przyznam sie,ale nie słyszałam,ze może zaszkodzic ,trudno teraz bede go unikac.

O herbacie tez słyszałam,ale jednak najbardziej polecam Ci ten preparat od weta.

Posted

czesc.

Łzawią Demonowi oczy jak jest ostre słońce, lub wiatr który podnosi pyły. Potem nawet zbiera się po spania trochę żółtej wydzieliny.

Przemywam wodą, lub wycieram chusteczką.

Piszecie o alergiach, a większość bardzo chętnie stosowałaby na banalne sprawy leki. Wety zawsze coś wymyślą w końcu muszą z czegoś żyć. :D

A tak poważnie o rumianku - lepiej nie stosować u psów.

Pozdr.