mrowka Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 Cze mam do was pytanko Bo moj Mejk czasami placze :( czy wasze pieski tez placza?? A jeszcze jedno przemywacie im oczka?? Jak tak to czym??Dzieki z gory... Quote
zaba14 Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 nie wiem dokładnie o co Ci chodzi.. ale jeśli mojemu psiakowi łzawią lub ropieja oczka to przemywam mu je rumiankiem to pomaga Quote
Olk@ Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 Ja takze polecam rumianek,pomaga.Możesz tez kupic specialny preparat do przemywania oczu psa u weta. Pozdrawiam Quote
Myszka.xww Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 Radziłabym uważać z rumiankiem - nie wszystkie zwierzęta na niego dobrze reagują. Czasem zamiast piomagać po prostu szkodzi :roll: Quote
Mami Posted September 17, 2003 Posted September 17, 2003 Radziłabym uważać z rumiankiem - nie wszystkie zwierzęta na niego dobrze reagują. Czasem zamiast piomagać po prostu szkodzi Zgadzam sie. A zaszkodzic moze nawet czlowiekowi. jest to potwierdzone przez lekarza 8) Ja na swoje zapalenie spojowek, zawsze uzywam herbaty. I pomaga! :lol: Quote
zaba14 Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 mnie na całe szczęście i mojemu psiku rumianek nie zaszkodził ;) ale fakt komu innemu może !! a co do hebraty tez słyszałam takie teorie ja jeszcze nie próbowałam Quote
mrowka Posted September 18, 2003 Author Posted September 18, 2003 Dzieki no wlasnie ja tez cos slyszalam o tym rumianku ze moze zaszkodzic. A w jakiej cenie moge dostac taki preparat u weta?? Quote
wirka Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 mrowka Ty rumianek chcesz u weta kupować? Idziesz normalnie do sklepu albo do apteki, kupujesz rumianek, zaparzasz i czekasz aż ostygnie, letnim roztworem nasączasz gazę i nią przemywasz oczy psu. Tyle. Rumianek kosztuje około 5 złotych. Quote
mrowka Posted September 18, 2003 Author Posted September 18, 2003 yy zle napisalam wiem wiem ze rumianek kupuje sie w aptece ale Olk@ napisala o jakims preparacie co kupuje sie u weta Quote
Johny Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Płakanie może być wtedy,gdy pies nie umie zostać w domu nawet na pięć minut,dlatego tak ważne jest aby uczyć psa od małego pozostawania samemu w domu,przy zaniedbaniu tego mogą być póżniej problemy,gdy dorosły pies pozostawiony na parę minut sam w domu będzie wył Quote
zaba14 Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Johny chyba źle zrozumiałes autora tego tematu nie chodzi na o płakanie w formie wycia tylko o oczka... ;) Quote
Johny Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Ja tylko podałem przykład,oczywiście psu może też wlecieć coś do oka :wink: Quote
Surprise Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Ja też stosowałam rumnianek, ale ostatnio dowiedziałam się że on odbarwia sierść.. Nie wiem czy to prawda.. a może wy coś na ten temat wiecie? :-? Quote
Iwona. Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Rumianek powoduje odbarwienia sierści, ale można spóbować przemywać świetlikiem. Quote
AM Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Iwona i Gucia ma racje, rumianek odbarwia sierść, szczególnie czarną maskę u boksów a oprócz tego często wywołuje alergię :( Przemywać oczy mozna świetlikiem (jak pisała poprzedniczka) lub roztworem kwasu bornego. Pozdrawiam Quote
Olk@ Posted September 18, 2003 Posted September 18, 2003 Taki preparat kosztuje grosze,nie pamiętam teraz jak on się nazywa.Jego cena to ok 12-14 zł. Co do rumianku,to przyznam sie,ale nie słyszałam,ze może zaszkodzic ,trudno teraz bede go unikac. O herbacie tez słyszałam,ale jednak najbardziej polecam Ci ten preparat od weta. Quote
kwleszek Posted September 23, 2003 Posted September 23, 2003 czesc. Łzawią Demonowi oczy jak jest ostre słońce, lub wiatr który podnosi pyły. Potem nawet zbiera się po spania trochę żółtej wydzieliny. Przemywam wodą, lub wycieram chusteczką. Piszecie o alergiach, a większość bardzo chętnie stosowałaby na banalne sprawy leki. Wety zawsze coś wymyślą w końcu muszą z czegoś żyć. :D A tak poważnie o rumianku - lepiej nie stosować u psów. Pozdr. Quote
Recommended Posts