Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc LiLa umie :
-siad
-daj łapke , łapka
-zostań ( dopuki widzi mnie na horyzoncie)
-hop ( i ręka musi być u góry , wtedy przeskakuje przez różne rzeczy :roll: )
- poproś ( wtedy chodzi na 2 łapkach , jak cyrkowiec , bo niepotrafi utrzymac się w miejscu)
-leżeć ( tylko za smakołyk , za zabawke juz nie .... i tylko jak klepie ręką po podłodze...wtedy sie kładzie... )
-Gdzie kot ? - Biega i szuka kota dopuki go nie znajdzie .
-szukaj lub "gdzie jest memo?" - zawyczaj uzywamy tego do szukania przedmiotu aportowanego
- przynieś - przynosi żuconą jej zabawke
-Nie wolno , nie rusz .

Ale najlepiej z wszytkiego wychodzi jej APORTOWANIE.... ona to uwielbia... mogłaby biegać za piłką , zabawka przez cały dzień ...
Szybciutko biega , przynosi na komende zostaw i reke uniesioną do góry puszcza zabawke i siada i czeka az jej zuce...

Miłej nocki

Pozdrawiamy

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja mam tylko mały problem, bo Ramzes reaguje na gesty a nie na słowa. A przy piesku takich rozmiarów jest to szczególnie kłopotliwe, bo przecież nie będę na ulicy klękać, żeby mu przed nosem pokazywać żeby się położył... Ja zawsze jak pokazuje mówię komendę ale słownie reaguje tylko na siad i obrót... Jak go nauczyć reagować wyłącznie na słowa?
Bo np. żeby się położył mówię najpierw siad!(ze stania nie umie), a później muszę zamiast leżeć!- dłoń przesunąć przed jego mordką z wysokości jego oczu do podłogi i leeeeeżeeeeć... To czasami jest męczące... :-?
A swoją drogą jak nauczyć psa, żeby utrzymywał z właścicielem kontakt wzrokowy? Myśle, że wtedy pies łatwiej się skupia, a nie rozgląda się dookoła i dekoncentruje. Czytałam trochę o obdience (czy jak to się tam pisze :wink: ) ale nie znalazłam o tym.

Posted

4 miesieczny Alex:
-potrafi pieknie chodzic na smyczy
-reaguje na komende siad, popros, podaj lape, poloz sie, do mnie i szybko ( gdy np: przechodzimy przez pasy)
Mysle, ze to duzo jak na takiego malucha, a w dodatku uparciucha

Posted

A Toffik umie:
-siad
-daj łapę
-przynieść misia (lub inną zabawkę)
-zdechł pies
- "fe"
-stój (przydatne na ulicy)
-hop
-buzi
-noga
-choć się czesać
-poproś
-kto to idzie Toffiku (pies biegnie do drzwi , a gdy ktoś niespodziewanie wejdzie bez dzwonienia szczeka)
a pracujemy nad leżeć

Posted

Może macie jakiś pomysł żeby nauczyć Ramzesa "zdechł pies", bo już wiele razy próbowałam, sle w kółko robi pełen obrót... A Waszw psiaki potrafią i obrót i zdechł pies? Bo obawiam się, że jedno może wykluczać drugie...

• 1 month later...
Posted

On umie m.in:
-siad
-leżeć
-daj łapkę
-daj drugą
-zostań
-"FE"
-poproś(staje na tylnych łapkach, a przednimi macha, co robić bardzo lubi, szczególnie przy naszym obiedzie... :lol: )
-obrót(czyli turlaj się)
- do nogi
-czołgaj się
-przynieś wskazaną zabawkę
- slalom między nogami
- przybij piątkę

I to raczej wszystko co udało mi się przypomnieć...
Proszę podajcie mi jakieś pomysły, bo Rami uwielbia ćwiczyć, ale w kółko to samo staje się nudne... :roll:
Próbowałam go nauczyć zdechł pies, ale to odpada, bo on uwielbia komendę obrót, więc nie ma mowy żeby się zatrzymał brzuchem do góry.
:lol:

Posted

Ja mojego psiaka nauczyłam robić zdechł pies :D Jak to zrobić?? To proste. Mówie do pieska "zdech pies" i przewracam go na plecy oczywiście bezboleśnie :D
Po paru powtórzeniach pies przy komędzie sam sie kładnie na plecach :d proste:lol:

Posted

z takich dziwnych komend :
moja Tolka umie - "psa nie ma" kładzie sie obok nogi i udaje ze spi
a Tofik umie na komende mnie szturchnac łapą(szkoła mojego madrego meza, słowa na jakie to robi nie przytocze :P)

Posted

julita104 napisał(a):
z takich dziwnych komend :
moja Tolka umie - "psa nie ma" kładzie sie obok nogi i udaje ze spi
a Tofik umie na komende mnie szturchnac łapą(szkoła mojego madrego meza, słowa na jakie to robi nie przytocze :P)

Wow, niezle komendy! Musze popracować na posłuszeńtwem Toffiego :lol:

Posted

Alex_i_Suzi napisał(a):
julita104
A moze jednak przytocz to slowo :lol: Wtedy sprobuje nauczyc tej komendy Alexa.

najwyzej admin usunie :-)
Jak Tofik jest w poblizu to moj maz mowi " *******nij se" i pies mnie wtedy szturcha łapą :P

bardzo zabawne dla nich :P

Posted

uff wykropkowalo sie :-)
to dobrze bo to raczej dla doroslych :)
a psu chyba wszystko jedno na jaka komende reaguje, wazne ze robi co pan lub pani chce
a ze sprawia to wielka ucieche wszystkim znajomym jak przychodza to on wogole mysli ze robi super :P :evil_lol::evil_lol:

Posted

Fajnie mój psiak też reaguje na *********nij sie :D co zrobić :) Ale na spokuj wcale nie reaguje no a przecież tego go uczyłam :D Ach te psy kto je zrozumie ?? :D

• 2 weeks later...
Posted

Sweet Lilly chyba jeszcze za wczesnie, dopiero co ja wzielas, ona miala takie ciezkie przezycia, napewno jest jej ciezko.
Jak w wieku 2 miesiecy i raptem po ok tygodniu w nowym domku sunia bedzie przychodzic na zawolanie, reagowac na swoje imie, ew.siadac to bedzie sukces. Narazie to mały dzidziol, daj jej ochłoną troszke :-)

Posted

Dzieki dziewczyny ...

Więc nie bende jej męczyc ...

Poprostu ...zabardzo byłam zapatrzona w LiLke .. ona w 2 dzien w nowym domku dawałą łapke ... za pare dni siadała itp ... :oops:

Z Kassulą ...w takim razie poczekam :p

Posted

Moim zdaniem nie powinnas porownywac Kissi do Lili. Kazdy piesek jest inny, a Kissi na pewno sie nauczy. Daj jej troche czasu.
A czemu nie ma nowych fot w galerii?