Gosik71 Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 A ja już miałam nadzieję że coś wiesz... :D Quote
Martyna Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 juz powiesli wszytsko na strone :-) http://www.dogs.lv/en_show066.php ja jestem chetna :D jak zwykle jedyny problem ze jestem nie zmotoryzowana :( Quote
carotina Posted August 5, 2005 Posted August 5, 2005 ja też chętna i to bardzo :roll: , tylko brak transportu.... Jak ktoś by cos organizował, to bardzo prosze o info. :roll: acha, interesuje mnie niedziela :wink: Quote
Zeliika Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 Ja sie przymierzam do tej wystawy, nie wiem tylko jeszcze w jakim ukladzie ludzko-psim. Czy ktos byl na niej w zeszlym roku? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 12, 2005 Posted August 12, 2005 [quote name='Martyna']juz powiesli wszytsko na strone :-) http://www.dogs.lv/en_show066.php ja jestem chetna :D jak zwykle jedyny problem ze jestem nie zmotoryzowana :( Martyna nie myślisz o tym samym co ja.....? :P 8) Quote
Martyna Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 hihihihi czemu nie :D W sumie w planach mialam Ryge w marcu, bo wtedy jest wystawa o Zw. Lotwy, a mlody vel Tio akurat bylby w mlodziezy :-) ale w sumie czemu nie :-) Jest jeden problem - zdajecie sobie sprawe ze na Lotwie ostanio robia problemy i nie chca przyznawac championatow jednym cacem ?? :( niestety, ale to prawda! moja znajoma byla z flatka - siostra afery (skoczyla intera- zawsze cos :-), ale z championatem ma problemy! w ta niedziele chyba jest jakas wystawa na lotwie i mojna inna znajoma jedzie- zobaczymy co powie jak wroci :-) Quote
Zeliika Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='Martyna'] Jest jeden problem - zdajecie sobie sprawe ze na Lotwie ostanio robia problemy i nie chca przyznawac championatow jednym cacem ?? :( niestety, ale to prawda! moja znajoma byla z flatka - siostra afery (skoczyla intera- zawsze cos :-), ale z championatem ma problemy! To samo mowila dorotal - jednemu z jej psow uznali jeszcze championat jednym CACem, a drugiemu juz nie - dlatego, ze nasz zwiazek nie rewanzowal sie Lotyszom tym samym. Myslalam, ze jest jeszcze szansa zrobic ten championat majac championat Litwy, ale niestety, obowiazuje to wszytskie polskie psy. Dlatego chce jechac w tym roku w listopadzie i zawalczyc o wniosek. czy tam zdaje sie nie jest tak, ze jeden CAC jest na cala plec (wszystkie klasy)? Quote
kaukazy Posted August 13, 2005 Author Posted August 13, 2005 My możemy kogoś zabrać z psiakiem , a jak małe psiaki to nawet dwie osoby. My chcemy jechać ,że chocoaż rozpocząć coś. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 [quote name='Zeliika'][quote name='Martyna'] Jest jeden problem - zdajecie sobie sprawe ze na Lotwie ostanio robia problemy i nie chca przyznawac championatow jednym cacem ?? :( niestety, ale to prawda! moja znajoma byla z flatka - siostra afery (skoczyla intera- zawsze cos :-), ale z championatem ma problemy! To samo mowila dorotal - jednemu z jej psow uznali jeszcze championat jednym CACem, a drugiemu juz nie - dlatego, ze nasz zwiazek nie rewanzowal sie Lotyszom tym samym. Myslalam, ze jest jeszcze szansa zrobic ten championat majac championat Litwy, ale niestety, obowiazuje to wszytskie polskie psy. Dlatego chce jechac w tym roku w listopadzie i zawalczyc o wniosek. czy tam zdaje sie nie jest tak, ze jeden CAC jest na cala plec (wszystkie klasy)? A jak masz Championat Estonii to też musisz zdobyć 4 CACe czy wystarczy tylko jeden? Quote
Zeliika Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Z tego co wiem, championat Estonii tez Cie nie urzadza, sek w tym, ze pies jest zarejestrowany w Polsce, dlatego musi miec 4 CACe. Ostateczna decyzje podejme pod koniec sierpnia,tak zeby w razie czego wyrobic sie na drugi termin przyjmowania zgloszen, moze bedzie znana juz obsada na krajowke w Kielcach, ktora jest w tym samym czasie. Quote
effa Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Z Estoni odpiadli mi ze majac championat innego pansta FCI wystarczy u nich tylko 1 CAC Na Lotwie nie ma juz tak Latwo. Do nich tez pisalam i nie ma juz tak ze za championa Polski wystarczy 1 CAC :( Jesli Twoj pies zostanie jednak championem Rosji to CAC zamienia sie w championa Lotwy wiec nie jest tak zle :) Nie jestem do konca pewna czy to ten CAC zamienia w championa czy dopiero po tym jak pies zostanie championem rosji trzeba u nich zdobyc CAC. Nasz ZK nam nie pomaga :( Mogli podpisac z nimi ta umowe ze i u nas oni by mogli robic szybkie championaty za 1 CAC :( Na pewno wiecej wystawcow z zagrznicy by sie pofatygowalo do nas :-? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 13, 2005 Posted August 13, 2005 Czyli jak mam Championat Rosji i dostanę CAC na Łotwie to mam Championat Łotwy? A jak będzie taka sytuacja, że mam championat Estonii ( zrobiony dzień przez Łotewską wystawą, więc mój pies nie ma jeszcze dyplomu, ale teoretycznie jest championem Estonii ) i pojadę na Łotwę i dostanę CAC to mój pies ma Championat Łotwy? Quote
effa Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Z tego co zrozumialam to tak. Nalepiej byloby jeszcze sie osobicie z nimi skontaktowac, ale ja zrozumialam ze jak nawet najpierw dostanisz ich CAC a pozniej pies zostanie championem to ten CAC sie zamienia w championa. Zaraz poszukam maila od nich =) Quote
effa Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Mam: "Dear Madam, I am so sorry about this situation with Polish champions,but if Youwill be the Rus CH, we will accept your LV CH. Regards, Vija Klucniece Int.liasons" Quote
Martyna Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 ooo to ciekawe :-)ale i narazie odpuszczamy, pojedziemy jakos w przyszlym roku :-) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Tylko czy to są napewno pewne informacje....? Każdy mówi co innego... Bo jest taka sytuacja, że wczoraj pies znajomej z DGM - "Agasia" zdobył CAC w Estonii i dzisiaj CAC w Rydze i co ma Championat Estonii i Łotwy? Quote
Martyna Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 z tym akurat moze byc problem, bo zazwyczaj wymagaja potwierdzenia championatu :-( ale moze zrobic tak, ze poczekac az jej dosla potwierdzenie championaty z Estonii i dopiero wyslac papiery na Lotwe :-) czyy w jakiej tam kolejnsoci byly te wystawy :-) moze to przejdzie? Quote
gwiezdny-wyslannik Posted August 14, 2005 Posted August 14, 2005 Musi przejść, bo teoretycznie pies w dniu wystawy w Rydze był Championem Estonii. Quote
truflaistrucel Posted August 16, 2005 Posted August 16, 2005 Mi by ta wsyatwa pasowala bardzo, bo moja sunia przechodzi pod koniec wrzesnia do psoredniej, chcialabym wiec jeszcze przed koncem roku zawalczyc o CACIBa. Skoro jest tylu chetnych to mzoe udaloby sie zorganizowac jakiegos busa?? :wink: Kaukazy - czy Wy nadal macie miejsca w samochodzie? Quote
Recommended Posts