Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hihihihi czemu nie :D W sumie w planach mialam Ryge w marcu, bo wtedy jest wystawa o Zw. Lotwy, a mlody vel Tio akurat bylby w mlodziezy :-) ale w sumie czemu nie :-)

Jest jeden problem - zdajecie sobie sprawe ze na Lotwie ostanio robia problemy i nie chca przyznawac championatow jednym cacem ?? :( niestety, ale to prawda! moja znajoma byla z flatka - siostra afery (skoczyla intera- zawsze cos :-), ale z championatem ma problemy! w ta niedziele chyba jest jakas wystawa na lotwie i mojna inna znajoma jedzie- zobaczymy co powie jak wroci :-)

Posted

[quote name='Martyna']
Jest jeden problem - zdajecie sobie sprawe ze na Lotwie ostanio robia problemy i nie chca przyznawac championatow jednym cacem ?? :( niestety, ale to prawda! moja znajoma byla z flatka - siostra afery (skoczyla intera- zawsze cos :-), ale z championatem ma problemy!

To samo mowila dorotal - jednemu z jej psow uznali jeszcze championat jednym CACem, a drugiemu juz nie - dlatego, ze nasz zwiazek nie rewanzowal sie Lotyszom tym samym. Myslalam, ze jest jeszcze szansa zrobic ten championat majac championat Litwy, ale niestety, obowiazuje to wszytskie polskie psy. Dlatego chce jechac w tym roku w listopadzie i zawalczyc o wniosek. czy tam zdaje sie nie jest tak, ze jeden CAC jest na cala plec (wszystkie klasy)?

Posted

[quote name='Zeliika'][quote name='Martyna']
Jest jeden problem - zdajecie sobie sprawe ze na Lotwie ostanio robia problemy i nie chca przyznawac championatow jednym cacem ?? :( niestety, ale to prawda! moja znajoma byla z flatka - siostra afery (skoczyla intera- zawsze cos :-), ale z championatem ma problemy!

To samo mowila dorotal - jednemu z jej psow uznali jeszcze championat jednym CACem, a drugiemu juz nie - dlatego, ze nasz zwiazek nie rewanzowal sie Lotyszom tym samym. Myslalam, ze jest jeszcze szansa zrobic ten championat majac championat Litwy, ale niestety, obowiazuje to wszytskie polskie psy. Dlatego chce jechac w tym roku w listopadzie i zawalczyc o wniosek. czy tam zdaje sie nie jest tak, ze jeden CAC jest na cala plec (wszystkie klasy)?

A jak masz Championat Estonii to też musisz zdobyć 4 CACe czy wystarczy tylko jeden?

Posted

Z tego co wiem, championat Estonii tez Cie nie urzadza, sek w tym, ze pies jest zarejestrowany w Polsce, dlatego musi miec 4 CACe.

Ostateczna decyzje podejme pod koniec sierpnia,tak zeby w razie czego wyrobic sie na drugi termin przyjmowania zgloszen, moze bedzie znana juz obsada na krajowke w Kielcach, ktora jest w tym samym czasie.

Posted

Z Estoni odpiadli mi ze majac championat innego pansta FCI wystarczy u nich tylko 1 CAC

Na Lotwie nie ma juz tak Latwo. Do nich tez pisalam i nie ma juz tak ze za championa Polski wystarczy 1 CAC :( Jesli Twoj pies zostanie jednak championem Rosji to CAC zamienia sie w championa Lotwy wiec nie jest tak zle :) Nie jestem do konca pewna czy to ten CAC zamienia w championa czy dopiero po tym jak pies zostanie championem rosji trzeba u nich zdobyc CAC. Nasz ZK nam nie pomaga :( Mogli podpisac z nimi ta umowe ze i u nas oni by mogli robic szybkie championaty za 1 CAC :( Na pewno wiecej wystawcow z zagrznicy by sie pofatygowalo do nas :-?

Posted

Czyli jak mam Championat Rosji i dostanę CAC na Łotwie to mam Championat Łotwy? A jak będzie taka sytuacja, że mam championat Estonii ( zrobiony dzień przez Łotewską wystawą, więc mój pies nie ma jeszcze dyplomu, ale teoretycznie jest championem Estonii ) i pojadę na Łotwę i dostanę CAC to mój pies ma Championat Łotwy?

Posted

Z tego co zrozumialam to tak. Nalepiej byloby jeszcze sie osobicie z nimi skontaktowac, ale ja zrozumialam ze jak nawet najpierw dostanisz ich CAC a pozniej pies zostanie championem to ten CAC sie zamienia w championa. Zaraz poszukam maila od nich =)

Posted

Mam:

"Dear Madam,
I am so sorry about this situation with Polish champions,but if Youwill be
the Rus CH, we will accept your LV CH.
Regards,
Vija Klucniece
Int.liasons"

Posted

z tym akurat moze byc problem, bo zazwyczaj wymagaja potwierdzenia championatu :-( ale moze zrobic tak, ze poczekac az jej dosla potwierdzenie championaty z Estonii i dopiero wyslac papiery na Lotwe :-) czyy w jakiej tam kolejnsoci byly te wystawy :-) moze to przejdzie?

Posted

Mi by ta wsyatwa pasowala bardzo, bo moja sunia przechodzi pod koniec wrzesnia do psoredniej, chcialabym wiec jeszcze przed koncem roku zawalczyc o CACIBa. Skoro jest tylu chetnych to mzoe udaloby sie zorganizowac jakiegos busa?? :wink:

Kaukazy - czy Wy nadal macie miejsca w samochodzie?