Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OOOO ciociu Gosiu, jak dobrze , ze juz do nas wróciłaś .Tęsknimy za Toba !ale zrozumiemy te wszystkie sprawy :(
U nas jest super ok :D :D :D :D :D
Liżą sie nawzajem te moje dziewczynki,jedza albo z jednej albo z 2 misek a ostatni u mamy to nawet cała 4 Tosia+Malinka+Dzekuś+Korinek wcinali jedzonko na raz wszyscy z jednej michy !!!!!
Widoki przecudne.Malinka na spacerach nie męczy sie wogóle , wiec tez mysle ,że to efekt c.o
Naprawde jest swietni -nooooo ewentualnie przeszkadzają te starszne -naprawde straszne(nigdy takich jeszcze nie czułam) BĄKI lub bardziej bączydła.Wczoraj to nawet mój Darek zadzwonił do mnie do pracy o 23 ze cos sie w domu stało ,że tak strasznie śmierdzi :D :wink: .Ja mu na to , że penie bączek Malince sie wymsknął a on na to , że to nie możliwe że chyba coś z kanalizą :wink: :wink: ale jak nastapiła powtórka to dopiero zrozumiał , że to Malisia :o :o :o
Pozdarwiam serdecznie wszystkie pamietajace o nas coicie i miłośników psich bączków oczywiście.
Idę spać , bo dzis rano do pracy :cry:

• Replies 638
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja kochana - Ty mi tu o psich bączkach nic nie pisz. Moja Lagunka, jak się postara, to grzmoci bączka, nie ... właściwi bąka i ze strachu ucieka na drugi koniec chaty - a my zostajemy i maski p-gaz by się przydały z pewnością.
Ale kocham tego stwora i cóż, niech tam. Można wywietrzyć.

Posted

Oj Gosiu ale sie pośmiałąm z tych bączków i ucieczek :D
Ale najpiękniejsze jest to że mozemy je u tych naszych kochanych przyjaciól wąchać :wink:
Gosi , jak beda już psowe koszulki to daj znać .Zaopatrzę sie w nie.
Buziaczki , bo znów zmykam na 19 do pracy. na całą noc :cry:

• 3 weeks later...
Posted

Hej kobietki :wink: i męczyźni tez oczywiscie :wink:
Na zdjęciu na górze jest Malinka -lizuska ,ukochana sycynska dziewczynka a na dole stateczna Tosia :D
Jak prześle fotki (niestety tylko z kom.) Eli , to moja kochana, nieoceniona Elusia wstawi i pokzemy jakie dziewczynki są piękniaste :wink:
A ciocia Gosia moze poprawiłaby tytuł :o na jakis cudaśny , co ????? :wink:
Dziubki poszły na spacer wieczorny z TZ i pewnie jak wrócą to bedą miski szlifowac.Ide wiec głodomorom nałozyć.
:D

Posted

Monisiu
Jak się patrzy na tą fotkę to aż się serce raduje :D
Dzięki Tobie Malinka ma fotelik, ciepłe jedzonko, psią koleżanke i wspaniałą ludzką rodzinę :klacz:
Żeby wszystkie schroniskowe Psiaczki mogły mieć takie cudne życie...

Pozdr serdecznie i czekam na dalsze fotki :calus:

• 2 weeks later...
Posted

Kurczeeeee
Przez ta szkołę (zachciało mi sie na stare lata uczyć ) nie mam czasu na nic.
Praca, dom , egzaminy, gorące chwile na 2 m-ce przed obroną.Boze , a czas ucieka.
Musze pozyczyć aparat , to porobię fotki.A byłoby,było co ogladac.
Moje dziewczyny są piekne i kochane , fajowo sie bawią.
Malina podskubuje Tosię a Tosia jak dama jeśli zechce to sie pobawi a jak nie to figa z makiem.
Malinka jest wesołą dziewczynką.Przez ostatnie kilka dni zajmuje sie ....skubaniem wszelkich kocyków .Tak sobie lezy i iska , tak ciagle i ciagle.
I tak w domu wszystko mokre i uśiąść nie mozna i znów mokro i ..... :P
Boze, jak ja się ciesze ,że ona nie jest teraz w schronisku.ZE jest z nami.Królewna.
Ze dyszy w domu jak jest za ciepło , że wyciaga ta kasze na środek kuchni, że puszcza te swoje bąki smierdzące.
Ale jest kochana, taka gładziutka, milutka,moge ja głaskac i pieścić.
Tosi juz zazdrość przeszła , wiec z myzianiem ide na 2 rece.
Malina co prawda zawsze się wciska i liże i to najgorsze ale chyba zwyczajnie trzeba czasu na dogadanie sie.I tak już ładnie "kuma" o co chodzi.Kokoszka najdroższa.
Autem już jezdzi pieknie-na poczatku koszmar i horrrrrrrro !!!!!
Bez smyczy chodzi cudownie, nie gryzie , nie warczy.Ale boi się ciemnośći.Jest bardzo niepewna. Więc wieczorem spacery są krótsze.
A wogóle to kokocha znalazła sobie sama miejsce do spania----- śpi w skrzyni z poscielą pod moim łożkiem.Wiem wiem , z pancia bezpieczniej.

To szczęście mieć psy.A jeszcze wieksze dac miłość i dom, bezbronnej istocie , tak okrutnie potraktowanej przez zycie.

Trzymajcie sie ciocie i zad\glądajcie czasem.Postaram sie szybko o fotki.

• 2 weeks later...
Posted

Dziś pierwsza Wigilja Malinki , wogóle pierwsze święta.Ocvzywiście były i smakołyki pod choinką, które zresztą jako piewrsza wywąchała i wyciągnęła, takie kabanoski zawiązane wstążeczką :-)))) i małpa zdradziła nas przez to z prezentami .
Opłatek wcinała ochoczo oblizując się tylko i prosząc o jeszcze.
Jest taka kochana.
Najważniejsze, że jest z nami i tak juz pozostanie do końca naszych dni.
Najpiekniejszy prezent to ten , w którym widzę miłość w jej oczach , w każdym spojrzeniu na mnie.
To piekne ,najpiekniejsze.

Posted

Moniu, życzę Ci abys w Nowym Roku miała tylko same wspaniałe momenty z dziewczynkami. Amanda wygrała los na psiej loterii - ma taką zakochana Panią i jeszcze koleżankę - Damę.
Czekamy na foty - i miziamy Dziewuszki za uchmantami od całej naszej ferajny. Dla Ciebie, córeńki buziaki ogromne. Dla TZ-a pozdrowienie i ukłony, że to wszystko wytrzymuje. A wiem sama, że z Panami różnie bywa.:roll:

Posted

same chochliki jakies mi tu się plączą.
Cioci gosi serdecznie dziekujemy za zyczenia i Również życzymy zdrowia ludzkiego, zdrowia psiego,radości, dobrych humorów i duuuuuuuuuuuuuuużo siły do pomocy zwierzaczkom :multi:

Posted

Dziś Mailnka kochana umordowana.Pół dnia zwracała.Namęczyłą się bidna, coś jej musiało zaszkodzić.Zresztą, obie z Tosia jak coś znajdą smacznego(czytaj najlepiej smierdzącego) to wcinają aż im sie uszka trzęsą.I daję słowo robią to szybko, żeby pańcia czasem nie zabrała.
I pewnie jakieś świństwo zaszkodziło niuni.Teraz już lepiej ale sprzątania co niemiara.
Wylegują sie obie księżniczki w pieleszach.
Jak dobrze by było je wszystkim ciociom pokazać.Ale :shake: wychodzi!!!!!

Posted

Witam jeszcze Monisiu w starym roku.
Za moment wkleje kilka fotek, które mi przesłałaś, a opisy tych super fotek zostawię dla Ciebie ( masz wyjątkowy dar pisania; lekko i dowcipnie :lol: )
Suńki są śliczne, ich Pańcie też :) Malinka ma swój ciepły domek :multi: jak miło ogląda się takie fotki.
Pozdr i Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku dla Ciebie i całej Twojej ludzkiej i zwierzęcej Rodzinki !!!:BIG: :drink1:

Posted

Moniu - nareszcie moge zobaczyć na własne oczy cud nad cudy, czyli co zrobiłaś z Amandą - Malinką. To zupełnie inny psiul. Co zmajstrowałaś - przyznaj się. Podmieniłaś czy jak. Chyba nie powiecie mi, że miłość do psiaka czyni takie cuda bo nie uwierzę. ;) :shake:
Buziaki noworoczne dla całej ferajny, Elastynko - dla Ciebie też - i dla wszystkich fanów Malinki.

Posted

Wiecie co !!!
Ja zobaczyłam wstawione zdjęcia to siedzę i ............płaczę.
Ze szczęścia .Z miłości. Z serca.
Rozkleiłam się.Zaraz wrócę i napiszę coś bardziej sensownego od miłości .

Posted

supergoga napisał(a):
Moniu - nareszcie moge zobaczyć na własne oczy cud nad cudy, czyli co zrobiłaś z Amandą - Malinką. To zupełnie inny psiul. Co zmajstrowałaś - przyznaj się. Podmieniłaś czy jak. Chyba nie powiecie mi, że miłość do psiaka czyni takie cuda bo nie uwierzę. ;) :shake:
Buziaki noworoczne dla całej ferajny, Elastynko - dla Ciebie też - i dla wszystkich fanów Malinki.

Oj Gosiu masz 100% racji, Monika swoim Wielkim Sercem zmieniła schroniskową Amandę w szczęśliwą Malinkę!!!
Cudownie znać takie osoby :)
Gosiu dziekuję za noworoczne buziaki :multi:
Dla Ciebie życzenia wszystkiego Najlepszego, abyś nigdy nie traciła nadziei, bo to co robisz dla zwierząt i ludzi jest wspaniałe i tak bardzo potrzebne!!! Buziaki dla Ciebie za olbrzymie serce i dobroć :buzi:
Dobrze wiedzieć, że mimo smutków i zła o którym sie słyszy są tacy ludzie jak WY :Rose:

Posted

A jednak nic sensowniejszczego nie przychodzi mi do głowy.
To MIŁOŚĆ .
Dużo miłości :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: .
To Ona i cierpliwość i chęć czynienia dobra czyni cuda.

Posted

1-To Tosia, wzięta jako szczenie 3,5 roku temu ze schroniska .To kanapowieć i daaaama .Lubi spać i polegiwać,niezwykle spokojna,zupełnie niekonfliktowa.Dopiero przy Malince nauczyła sie szczekać ......
2- Malinka (niestety nie bardzo lubi sie fotografować) i Korin (przygarniety z Cpu, w drodze do Poznania do lekarza)
3-Oczywiście na fotelu(ulubionym) polegująca Tosia
4-dziewczyny w komplecie.Ta trzecia to moja córeńka Martysia(niepoprawna psiara)
5 - żebractwo w normie :roll: hihihi
6 - Chyba bez słów....... to Malinka i pani ( dobrze, że nie wyświetla sie godzina , bo dopiero wyszłoby , że pańcia jeszcze w piżamie :lol: )

Posted

Monisiu specjalnie dla Ciebie zdjęcia Mojego Ulubieńca, przecudnego Psa, któremu życzę zdrówka, samych smakołyków i mizianek :)
Monia ucałuj Go ode mnie i wygłaszcz za uszkami. Wspaniały, niepowtarzalny Jamniorek DŻEKUŚ :loveu: ( Jego oczki sa podobne do oczu Oskarcia)

Posted

Dziękuję Eluniu, stokrotnie dziekuję
Tak To jest mój 12 letni Dżekuś .Jamniorek, uparciuch okrutny i 2 krotnie w przeciagu 3 lat sparalizowany.
Jest juz takim troche dziadkiem(Dzekus, przeprzepraszam )ale upartym i slinym.Nigdy nie pozwoliłam mu zwątpić (sobie też) ciągle gdzies po wetach woziłam, robiłam zastrzi , masowałam itp...... itd.....
Zaowocowało tp dukrotnym podniesieniem sie na 4 łapki.Choc teraz trwało to baaaaaaaaardzo długo, Dżekuś wstał, chodzi-człapie ale jest dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Staje juz nawet na śliskich kafelkach.Więc to nie lada wyczyn.A i do formy psychicznej doszedł, bo znów przynosi gościom (i nam tez ) papcie.
Kocham Cię Dżekuniu i zawsze, ZAWSZE będę o Ciebie walczyć

Posted

Witam serdecznie!!!
Mam zaszczyt przedstawić Wszystkim Zainteresowanym losem Amandy-Malinki nastepne fotki ze szczęśliwego domu gdzie zamieszkuje prawdziwie szczęśliwa ludzko-psia rodzinka :)
:multi: :loveu:

Dostojna TOSIA :) pilnuje foremek i koszyczka?

Monia z Malinką (ależ ta Pańcia mnie kocha ;) )

Monia z Malinka 2 ;) :loveu: ( a jak ja Ją kocham :lol: )

Śliczna Malinka pozuje :)