Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tufi napisał(a):
Bunia poszla na lajzy do mieszkajacych obok Niemcow - na grilla se poszla :evilbat:

Zuch dziewczyna , a Ty jesteś zazdrośnica, bo ciebie tam nie chcieli :wink: :lol:

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tiaaa i kto by pomyslal - czystej krwi kundlica ma najwieksze wziecie :lol: I to jeszcze najstarsza baba w rodzince 8)

Jest strasznie szaro, niebo zachmurzone, ale nie pada. Bylismy w Gdyni i w Sopocie polazic i pozwiedzac. Na Monciaku polecam cieplutkie paczki z twarozkiem i wiorkami kokosowymi - miodzio!!!

Z Wyspy na teren wystawy jechalismy dzis 45 minut (o 13.00 wyjechalismy), w sobote pewnie bedzie podobnie.

Co do netu - mamy laptopa i Idea Edge, zasieg lepszy niz u nas na wsi :D

Justuss - widzialam zgloszona Isie, czy P. Kasia Turecka z Isia przyjezdza jutro ze Staff-kami? :D

Posted

kurna, kurna, kurna bladz....

a ja mam do wyboru- isc na wystawe i kibicowac wam, albo jechac na polwysep i kibicowac kumplom bioracym udzial w zawodach "kajtowych"...

chyba jednak wybiore kumpli :oops:
(co jest troche niebezpieczne, bo sucz mysli, ze kajt to frisbee i jeszcze mi jakiego zawodnika w zebach przywiezie) :evilbat:

Posted

Już mi się nie chce jechać. Zmęczyłam się przygotowaniami... a i tak 4 lokata na nas czeka 8) Zrobiło sie cieplej o 1 stopień, szalone 16 stopni. Chyba się zabiję ze szczęścia...
Dag, nawet nie powinnaś się przyznawać, ze wolisz kumpli od pobycia z dogomaniakami, zlinczujemy cię za to przy najbliższej okazji. To jest zdrada! :wink: Jakieś mokre ręczniki i mała kocówa czekają :wink:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Dag, nawet nie powinnaś się przyznawać, ze wolisz kumpli od pobycia z dogomaniakami, zlinczujemy cię za to przy najbliższej okazji. To jest zdrada! :wink: Jakieś mokre ręczniki i mała kocówa czekają :wink:

Marta przyłączam się do kocówy, a Lapisem tak poszczuje, że aż Chruma się dołączy do zalizywania

Posted

Z informacji, które posiadam pogoda na wekend do :lmaa: :lmaa: :lmaa:

W sobotę ok. południa ma padać :evil: :evil: :evil: tak więc naszym psiutom parasolki do ogonów będziemy wiązać

Posted

Nie pada. Jest szaro, ale nie zimno. A nawet gdzieniegdzie slonko probuje sie przebic przez chmury. Bedzie dobrze, no bo przeciez musi byc, no nie? :D
Lapis, czy w ubieglym roku mozna bylo wjechac autkiem na teren wystawy? Bo cos cienko widze noszenie calego osprzetu i psow :(

Posted

My w tamtym roku zaparkowaliśmy na płatnym parkingu na terenie wystawy, ale praktycznie to jest też kawał do przejścia, więc muszę Cię zmartwić ale targanie tobołów nas wszystkich czeka

PS - parking płatny jest o parenaście metrów od tego miejsca przed wystawą, gdzie większość parkowała i gdzie chyba się nie płaciło

Posted

No to Staff-ka z banda juz jest :D Faficzki wymiziane - szczegolnie 4-mies. Szabo :D mniaaaaam :lol: Wieczorkiem jestesmy umowieni na wspolny spacer nad morze :)

Posted

Tufi ten 4 miesieczny mały urwis to SZADO :D :D przez "d" :D

Znam czesć wyników-telefonowałam do staff-ki, ale była zła jak osa i dowiedziałam sie tylko tyle :wink:

CWC STAFFKAR :thumbs: :klacz: :klacz: :klacz:
ZW.MŁ. UARRPIDA KITTERY PEKKA Staff-Ka FCI :thumbs: :klacz: :klacz: :klacz:
CACIB,BOB DIRTY DENCING D.Y. :-?
Res.CACIB STRONG STAEL BILLY BANTER-champion l.2

suki kl.championów:
1.CACIB LA OLA D.Y. :-?
2.HEBA NOVA Pullera
3.LAMIA-YIELD Buldożer

I narazie tyle :-?

Posted

Wróciliśmy do domu.

W skrócie uzupełniam Bigos Zw. Młodzieży, staffiki kl.pośrednia Lapis srebro. Suki otwarta Lucia de Lux Buldożer CWC, Peny Marty Chmielewskiej srebro i
Relację razem ze zdjęciami obiecuję jutro, bo od 2 rano nie śpię i już padam na ryłko.

Posted

No mamy to Zw Ml i doskonala, ale to, co robil sedzia bylo co najmniej dziwne, o ile nie tragikomiczne :-? :roll:
Dopiero dojechalismy, bo zrobilismy dluzszy przystanek w kaszubskich lasach, zeby psy mogly sie wyszalec po wystawowych trudach.
Fotki tez jutro, bo mimo beznadziejnej pogody staralismy sie pstrykac troszke.

Posted

Zgodnie z obietnicą piszę

Wyniki faffików

PSY

szczenięta
BRUNNER Stawka Większa niż Życie -WO

młodzież

1 MISTER MAN Mariatos
2.GOLD CHARGER Buldożer
3 ZED VICTORIOUS Diabelski Uśmiech

LARRY FLINT Pullera -NIEOBECNY
LEADER OF THE GANG Pullera - NIEOBECNY

pośrednia
1 STAFFKAR CWC
2 LAPIS NIGER Buldożer
3 BAS z Gangu Zuzi
4 TAKO Bałtyckie Perełki

EL MACHO MAT-STAFF Komisarz - BDB
NASTA MAN Buldożer - BDB

otwarta
1 ASTRO ze Stafikowej Ferajny CWC
2 APOLLO Redbull
3 ABSOLUT Berserker

ABBEY ROAD Bestimentos - NIEOBECNY

championy
1 DIRTY DANCING Daffodil Yellow CWC CACIB NPwR ZwR
2 STRONG STAEL BILLY BANTER Res CACIB

Suki

szczenięta
BELLA BLACK Sortis WO

młodzież
1 UARRPIDA KITTERY PEKKA Staff-Ka
2 GOLD HURRICANE Buldożer
3 TADJ MAHAL LIFE OF FUMA Ara Scania
4 SABA Dynastia Bulli

KIMMER Fransimo Bohemia DOSK
JANET-TRINITI Buldożer BDB

otwarta
1 LUKSJA DE LUX Buldożer CWC Res CACIB
2 PENNY PORT ERIN
3 A'HERA Button
4 Sirius FELICITA

championy
1 LA OLA Daffodill Yellow CWC CACIB
2 HEBA NOVA Pullera
3 LAMIA-YELD Buldożer

Bulterier

Psy

Młodzież

TUFFI BOY Buteo Zw Mł

Pośrednia
1 KNIGHT OF KATALONIA Timar

ARCADIUS White Dragon's J.M. BDB
ARMAGEDON White Dragon's J.M. DYSKWALIFIKUJACA

Otwarta
1 DON EMIL Zig Hauer CWC
2 ZRYW Warmiński Dąb

EMIR Lusus Nature - NIEOBECNY

Championy
1 Buteo NEO CWC CACIB
2 LEON Taurus Res CACIB
3 ROLAND Taurus
4 RAIN MAN Buteo

Suki

Młodzieży
1 ZETA z Rzymskich Legionów
2 ISDERA IMPERATOR Dziedzictwo Tudora
3 ALMOST BUTEO Eastern Diamond

IRA AKKA Laurentia BDB
NANA Błękitny Skarb BDB
SANGRIA Sauron (FCI) BDB
SPICE AND SEXY Sauron (FCI) BDB
OSAKA Niebezpieczne Związki - NIEOBECNY

Pośrednia
1 ANUSZKA OPALPAST Bullet Proof CWC Res CACIB
2 ŚNIEŻKA z Ostrej Łąki

KUSZĄCA KLEOPATRA Timar - NIEOBECNY

Otwarta
1 NANA Niebezpieczne Związki CWC
2 Buteo ROSEMARY'S BABY
3 REACTIVATION MATRIX Buteo
4 YOCO Warmiński Dąb

BIAŁA DAMA A-Bull-Do BDB
MEGAN Niebezpieczne Związki BDB
ANTRACITA z Polnej Drogi - NIEOBECNY

Championy
1 INWAZJA BIELI Rewelacja z Galicji
2 GUARA Dziedzictwo Tudora
TAIGA Hekate - NIEOBECNY

Weteranów
1 PERFEKT MAKE UP Alet DOSK

Bulterier miniaturowy - 1

Suki
1 pośrednia SERA DE BULLOCK CWC CACIB ZwR

Moim zdaniem i jeszcze paru osób była to bardzo dobrze zorganizowana wystawa, w większości bardzo kompetentnie dobrani ludzie.

Sędzia wykazał się dokładnością i zaangażowaniem do samego końca. Nie odwalał roboty nawet przy ocenie ostatnich psów (co odbywało się już w lekkim deszczu). Dla każdego miał parę słów i co bardzo ładnie wyglądało z każdym wystawcą się witał podając mu rękę (nawet z tymi, którzy wychodzili kilkakrotnie).
Co prawda można by go było nazwać dentystą lub ortodontą, jednak ja wolę sędziów którzy wykazują prawdziwe zainteresowanie mojemu psu, a nie myślą o Bóg wie czym.

Naprawdę mimo zmęczenia (wstałam o 2, a zasnęłam po 21) i mimo tego, że nie ja wróciłam ze złotem (byli od nas lepsi :klacz: :klacz: :klacz: ) będzie to jedna z tych wystaw, które długo i pozytywnie będę wspominać.

Co do wyników nie będę dyskutowała, ale z niektórymi bym się może nie zgodziła i nie chodzi o nas, bo być w stawce 6 psów na drugim miejscu, przegrywając tylko z Kasią, to jest to co mnie usatysfakcjonowało (na dzień dzisiejszy :wink: :lol: ).

Tak więc warto było (mimo tej pogody) być wczoraj w Sopocie.

Na koniec jeszcze raz gratulacje dla Kasi, dla Natalii, Marty i oczywiście Ewy z Andrzejem.

PS- zdjęcia postaram się wstawić jeszcze dziś, ale czeka mnie sporo roboty, bo jest ich ponad 200

Posted

Galeria normalnie dziala, dodalam juz kategorie wystawy w Sopocie, moje zdjecia beda jutro, bo nie dam rady dzis obrobic.
Ja jeszcze uzupelnie, ze Inwazja Bieli jak zwykle BOB :) A NPwR Neo Buteo.
Co do sedziowania - nie bylo wiadomo na co poza zebami sedzia zwracal uwage. Stad komentarz o zaskakujacych wyborach. U Bigosa sedziemu nie podobal sie jego ogon - no coz, jak to swinia, to zakrecony miec musi ;) No ale fakt faktem, ten ogon fajny nie jest. Rzeczywiscie sedzia baaardzo sympatyczny, a teren wystawy jak dla mnie najlepszy w Polsce - jest gdzie psa porzadnie wybiegac, olbrzymie ringi, nie ma tlumow przeciskajacych sie miedzy klatkami. Tylko ta pogoda... ;)
A czy sunia fafik o wdziecznym imieniu Zuzia byla pokazywana? Taka brazowa preguska? :lol: 8)

Posted

Uff, jesteśmy w domu. Co tu pisać jak już się wypowiedziały dziewczyny :D
Tuffi, ze spaceru nic nie wyszło, miałam tak napięty rozkład zajęć, że nie było kiedy przejść się wieczorem na spacer z psami. Szkoda wielka, ale z pewnością będą jeszcze okazje :D Do tego wieczorem było zimno, ciemno a nad wodę trzeba iść przez las :-? Wyjątkowo nie zrobiłam ani jednego zdjęcia, zabrakło nadchnienia.
Co mi się podobało? To co i wam, czyli rozległy teren, gdzie mogłam swobodnie pobiegać z luźno puszczonym psem i pozwolić mu się pobawić. Atmosfera miła, bez nieprzyjemnych niespodzianek.
Zaskoczona byłam ilością sprzedających przed wystawą, przyznam, że dawno nie widziałam tylu szczeniaków na raz. Zaskoczyła mnie również mała ilość stoisk, nie udało mi się kupić odpowiedniej obroży dla koleżanki. Skromnie.
Sędzia bardzo sympatyczny, miły, kulturalny, psom przyglądał się uważnie, włącznie z postawieniem stafików na stole :wink: Każdemu miał do powiedzenia coś na temat jego psa. Mi powiedział, że Penny jest piękna :D tylko trochę za tłusta :oops: hehe.
Fajnie było :wink:
A gdzie są fotki?
Ps. Dziękuję za gratulacje :D

Posted

Oj to faktycznie - mowilam o tym Staff-ce jak przyjechalysmy na teren wystawy - ze to najwieksze targowisko psow pod wystawa jakie kiedykolwiek widzialam :(
A stoisk sporo chyba bylo - choc moze w ubieglym roku wiecej...

No nie musze dodawac, ze dobra passa Buni trwala i na wystawie - wzbudzala najwieksze zainteresowanie wsrod zwiedzajacych :D
A w drodze powrotnej zrobila sie z niej tirowka 8) Znaczy sie Bigos z Bercia byli przypieci pasami i siedzieli w bagazniku od combi, na tylnych kanapach byly nasze torby, kurtki - no i Bunia, jak przystalo na szefowa, musiala miec wszystko na oku, wiec weszla na najwyzszy dostepny punkt w autku, czyli na te bagaze wlasnie. No ale ze pies zmeczony, to sie jej przysypialo co chwilka, wiec jej glowka opadala na dol i zaraz do gory - i tak w kolko :D No i sie usmialismy, ze wyglada jak taki plastikowy piesek w tirach, ktory kiwa glowka gora-dol, gora-dol ;)

Fotki mam, niewiele widac, ale wrzuce za dzien-dwa, bo program do zmniejszania sie zapodzial. :roll:

Posted

Lapisku w takim układzie kuruj sie i nabieraj sił :D ale jak tylko lepiej sie poczujesz to odrazu wstawiaj foteczki :D

A ja z tego wszystkiego zapomniałam napisać, iż moja kochana staff-ka zajeła druga lokate ze swoimi "paskudnymi" staffikami w PARZE HODOWLANEJ na ponad 10 bioracych udział par :klacz: :klacz: :klacz: :laola:

Lokate pierwsza przypadła szkockim terrierom a trzecia Akitom Inu :D (s.Elżbieta Chwalibóg)

A INWAZJA BIELI Rewelacja z Galicji była trzecia na grupie :thumbs: :klacz: :klacz: :klacz: Bravo Kasia i Isia :D