Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sopot już blisko, za kilka dni (no może kilkanaście) wielu z nas się spotka.

Piszcie, kto będzie to łatwiej będzie się można odnaleźć, zresztą myślę, że może warto by było podać potem swoje numery by tych, z którymi się jeszcze nie znamy jakoś zidentyfikować, bo nie wszyscy mają dogomaniackie chusteczki i nie zawsze nik z dogomani będzie można skojarzyć z psem i właścicielem.
A może macie jakiś inny pomysł.

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ello :D my sie pewnie znajdziemy hehe ale tak powaznie to meldujemy sie SBT psy klasa otwarta, niestety potwierdzenie jeszcze nie poszlo a chustke dogo bedziemy miec przyczepiona do klatki :D juz licze dni :D jesli bedzie ktos chetny przed wystawa na spacer to zapraszam (spedzimy tydzien przed wystawa w gdansku, takze jestesmy do dyspozycji) :D

Posted

My chusteczki nie mamy, ale szukajcie takiej rudej z takim 190 cm drągalem (to mój TŻ).
Lapidło w klasie pośredniej.
Wiem, że będzie też Hun z Ewą

co do potwierdzenia to telefonicznie już to uczyniłam i mój TŻ jest uszczęśliwiony bo ostanio jak były wystawy to on był w morzu

Posted

I jeszcze jedno - czy ktoś coś wie na temat sędziego - Peter Harsanyi (H), tzn. coś więcej, bo wiecie jak to różnie z nimi bywa :wink:

i jescze jedno, czy to prawda, że wszystkie bullowate u jednego sędziego, bo jak tak to ja nie chcę nawet myśleć o której my od faffików wejdziemy na ring :evil: :evilbat:

Posted

My bedziemy od 10 sierpnia w Sobieszewie :)
Niestety aparatu nie bede miala, wiec o relacje foto nalezy prosic innych wystawcow.
Tuffi Boy Buteo, klasa mlodziezy - debiut :)

Posted

Tufi to Bigos już w młodzieży??? :o :o :o

Boże jak ten czas leci.

PS. tak jak pisałam, my będziemy mieli aparat więc będzie (TŻ) robił za fotografa

Posted

Widzę, że trochę bullowatych będzie w Sopocie :lol: Mam nadzieję, że Ewa nie wystawia znowu swojej pięknej suni :roll: w otwartej... My będziemy już w piątek, pod namiotem, będę też miała aparat ale to, czy będę robiła fotki zależy od tego, czy nie namieszają w kolejności wystawiania ras, bo będę musiała warować przy ringu jak w Koszalinie. :roll:

Posted

co do Ewy to będzie z Luxią napewno, zresztą myślę, że będą z tym samym skłądem co w Koszlinie, ale nie nastawiaj się negatywnie bo to się odbija (wiem coś o tym :cry: , ja się źle nastawiłam w Koszlinie)

Będzie fajna zabawa i to jest najważniejsze

Posted

lapis napisał(a):
I jeszcze jedno - czy ktoś coś wie na temat sędziego - Peter Harsanyi (H), tzn. coś więcej, bo wiecie jak to różnie z nimi bywa :wink:

Ja znam tego sędziego. Oceniał moją suczkę na Węgrzech. Ma hodowlę owczarków szkockich Koakoi. Jest bardzo dokładny, dużo dotyka i zwraca uwagę na ruch. Daje wyczerpujące opisy i mówi jeszcze po angielsku co i jak (przynajmniej w naszym przypadku tak było). Wysoka kultura osobista i jest to jeden z milej zapamiętanych przeze mnie sedziów.
Pozdrawiam
Diana

P.S. My też będziemy w Sopocie :grins:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
No to fajnie, uwielbiam jak bullowate ocenia sędzia od kudłaczy.

hehe a ja uwielbiam jak collie ktos od terierów :P Ale nie martw się :lol: Wydaje mi się, ze to solidna osoba i dobrze posędziuje. Na pewno wpadne zobaczyć jak Wam idzie :lol:

Posted

No to fajnie, skoro jest taki bardzo dokładny to sobie nieźle poczekamy z naszymi staffikami.( aż boję się myśleć o której wejdziemy na ring) :evil:
Pozdrawiam
Kasia

Posted

No ciekawe jak to będzie i masz rację Dzafar pewnie sobie poczekamy w tamtym roku było zgłoszonych 117 amstafów, 26 bullterierów, 2 miniatórki i 23 faffiki, ale asty były oceniane na innym ringu, a w tym roku wygląda, że wszyscy razem - jestem przerazona :crazyeye: :eek: :errrr: jak my i psy to przezyjemy

Posted

Tak wygląda informacja na stronie ZK

Grupa 3
Group Peter Harsanyi (H)
American Staffordshire Terrier
Bulterrier / Bull Terrier
Staffordshire Bull Terrier

Magdalena Kozłowska (PL)
teriery małe / Small-sized Terriers
Halina Dmowska (PL)
teriery duże i średnie / Large and medium-sized Terriers
Jaroslav Matyas (SK)
Yorkshire Terrier

Jeden sędzia - więc wszyscy razem

Posted

Dzafar napisał(a):
No to fajnie, skoro jest taki bardzo dokładny to sobie nieźle poczekamy z naszymi staffikami.( aż boję się myśleć o której wejdziemy na ring) :evil:
Pozdrawiam
Kasia

Jak dokładny sędzia to źle, a jak niedołkadny jeszcze gorzej... :roll:
Zawsze tak jest, ze coś komuś nie pasuje. Jak dla mnie sedzia fajny i mam nadzieje, ze Wam się spodoba ;)

Posted

W Sopocie ponoc co roku pada... W ubieglym padalo :( Ale jest sporo miejsca do rozstawienia sie, ringi tez olbrzymie - wystawa ogolnie super. I tablice z wynikami przy ringu - super rozwiazanie.
Teraz to tylko przyszlo nam czekac na katalog przedwystawowy...