lapis Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Sopot już blisko, za kilka dni (no może kilkanaście) wielu z nas się spotka. Piszcie, kto będzie to łatwiej będzie się można odnaleźć, zresztą myślę, że może warto by było podać potem swoje numery by tych, z którymi się jeszcze nie znamy jakoś zidentyfikować, bo nie wszyscy mają dogomaniackie chusteczki i nie zawsze nik z dogomani będzie można skojarzyć z psem i właścicielem. A może macie jakiś inny pomysł. Quote
Franco Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 ello :D my sie pewnie znajdziemy hehe ale tak powaznie to meldujemy sie SBT psy klasa otwarta, niestety potwierdzenie jeszcze nie poszlo a chustke dogo bedziemy miec przyczepiona do klatki :D juz licze dni :D jesli bedzie ktos chetny przed wystawa na spacer to zapraszam (spedzimy tydzien przed wystawa w gdansku, takze jestesmy do dyspozycji) :D Quote
lapis Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 My chusteczki nie mamy, ale szukajcie takiej rudej z takim 190 cm drągalem (to mój TŻ). Lapidło w klasie pośredniej. Wiem, że będzie też Hun z Ewą co do potwierdzenia to telefonicznie już to uczyniłam i mój TŻ jest uszczęśliwiony bo ostanio jak były wystawy to on był w morzu Quote
lapis Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 I jeszcze jedno - czy ktoś coś wie na temat sędziego - Peter Harsanyi (H), tzn. coś więcej, bo wiecie jak to różnie z nimi bywa :wink: i jescze jedno, czy to prawda, że wszystkie bullowate u jednego sędziego, bo jak tak to ja nie chcę nawet myśleć o której my od faffików wejdziemy na ring :evil: :evilbat: Quote
tufi Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 My bedziemy od 10 sierpnia w Sobieszewie :) Niestety aparatu nie bede miala, wiec o relacje foto nalezy prosic innych wystawcow. Tuffi Boy Buteo, klasa mlodziezy - debiut :) Quote
lapis Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Tufi to Bigos już w młodzieży??? :o :o :o Boże jak ten czas leci. PS. tak jak pisałam, my będziemy mieli aparat więc będzie (TŻ) robił za fotografa Quote
Marta Chmielewska Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Widzę, że trochę bullowatych będzie w Sopocie :lol: Mam nadzieję, że Ewa nie wystawia znowu swojej pięknej suni :roll: w otwartej... My będziemy już w piątek, pod namiotem, będę też miała aparat ale to, czy będę robiła fotki zależy od tego, czy nie namieszają w kolejności wystawiania ras, bo będę musiała warować przy ringu jak w Koszalinie. :roll: Quote
lapis Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 co do Ewy to będzie z Luxią napewno, zresztą myślę, że będą z tym samym skłądem co w Koszlinie, ale nie nastawiaj się negatywnie bo to się odbija (wiem coś o tym :cry: , ja się źle nastawiłam w Koszlinie) Będzie fajna zabawa i to jest najważniejsze Quote
Marta Chmielewska Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 No to doopa. Założę mini i dekold :evilbat: Ale co tam, już zgłosiłam, zapłaciłam, jedziemy nad morze a wystawa przy okazji. :D Potrenuję z Penny, poza tym inny sędzia, raz nad wozem raz pod wozem. :wink: Quote
lapis Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Ty cholero ze srebrem wróciłyści do domu, się cieszyć a nie mi tu... :evil: Zobaczysz będzie dobrze Quote
Marta Chmielewska Posted July 28, 2005 Posted July 28, 2005 Wolę żółty kolor :wink: :lol: :lol: Ostatnio gdzie ja tam Ewa i ty, gdzie wy, tam ja... jakoś tak trójkami na wystawy jeździmy :wink: Mam nadzieję, że Ewa do Torunia nie jedzie... Quote
lapis Posted July 29, 2005 Author Posted July 29, 2005 Pewna nie jestem, ale nie pamiętam by coś mówiła o Toruniu Quote
Diana14 Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 lapis napisał(a):I jeszcze jedno - czy ktoś coś wie na temat sędziego - Peter Harsanyi (H), tzn. coś więcej, bo wiecie jak to różnie z nimi bywa :wink: Ja znam tego sędziego. Oceniał moją suczkę na Węgrzech. Ma hodowlę owczarków szkockich Koakoi. Jest bardzo dokładny, dużo dotyka i zwraca uwagę na ruch. Daje wyczerpujące opisy i mówi jeszcze po angielsku co i jak (przynajmniej w naszym przypadku tak było). Wysoka kultura osobista i jest to jeden z milej zapamiętanych przeze mnie sedziów. Pozdrawiam Diana P.S. My też będziemy w Sopocie :grins: Quote
Marta Chmielewska Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 No to fajnie, uwielbiam jak bullowate ocenia sędzia od kudłaczy. Quote
Diana14 Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Marta Chmielewska napisał(a):No to fajnie, uwielbiam jak bullowate ocenia sędzia od kudłaczy. hehe a ja uwielbiam jak collie ktos od terierów :P Ale nie martw się :lol: Wydaje mi się, ze to solidna osoba i dobrze posędziuje. Na pewno wpadne zobaczyć jak Wam idzie :lol: Quote
LuDżaX Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 No to fajnie, skoro jest taki bardzo dokładny to sobie nieźle poczekamy z naszymi staffikami.( aż boję się myśleć o której wejdziemy na ring) :evil: Pozdrawiam Kasia Quote
Marta Chmielewska Posted July 31, 2005 Posted July 31, 2005 Wystarczy że widziałam jakie psy wybierał sędzia od wysokonożnych terierów... Quote
lapis Posted August 1, 2005 Author Posted August 1, 2005 No ciekawe jak to będzie i masz rację Dzafar pewnie sobie poczekamy w tamtym roku było zgłoszonych 117 amstafów, 26 bullterierów, 2 miniatórki i 23 faffiki, ale asty były oceniane na innym ringu, a w tym roku wygląda, że wszyscy razem - jestem przerazona :crazyeye: :eek: :errrr: jak my i psy to przezyjemy Quote
Marta Chmielewska Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Asty i my na jednym ringu? Niemożliwe, chyba nie będą aż tak nieprzewidujący... a jeszcze jak będzie upał? Skończymy wieczorem? Eee.... wszędzie są osobno... Quote
lapis Posted August 1, 2005 Author Posted August 1, 2005 Tak wygląda informacja na stronie ZK Grupa 3 Group Peter Harsanyi (H) American Staffordshire Terrier Bulterrier / Bull Terrier Staffordshire Bull Terrier Magdalena Kozłowska (PL) teriery małe / Small-sized Terriers Halina Dmowska (PL) teriery duże i średnie / Large and medium-sized Terriers Jaroslav Matyas (SK) Yorkshire Terrier Jeden sędzia - więc wszyscy razem Quote
Diana14 Posted August 1, 2005 Posted August 1, 2005 Dzafar napisał(a):No to fajnie, skoro jest taki bardzo dokładny to sobie nieźle poczekamy z naszymi staffikami.( aż boję się myśleć o której wejdziemy na ring) :evil: Pozdrawiam Kasia Jak dokładny sędzia to źle, a jak niedołkadny jeszcze gorzej... :roll: Zawsze tak jest, ze coś komuś nie pasuje. Jak dla mnie sedzia fajny i mam nadzieje, ze Wam się spodoba ;) Quote
tufi Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 W Sopocie ponoc co roku pada... W ubieglym padalo :( Ale jest sporo miejsca do rozstawienia sie, ringi tez olbrzymie - wystawa ogolnie super. I tablice z wynikami przy ringu - super rozwiazanie. Teraz to tylko przyszlo nam czekac na katalog przedwystawowy... Quote
Marta Chmielewska Posted August 2, 2005 Posted August 2, 2005 Widzę, że będziemy musiały uzbroić się w telewizor, grilla, namiot turecki, parę leżaków i karty, żeby ten czas jakoś minął... Coś jeszcze ominęłam? Quote
Recommended Posts