lapis Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Ostatnio mam mało czasu by pisać, więc zacznę od gratulacji dla zwycięzców z Warszawy, a teraz dzisiejsze wyniki faffików i bulików (Asty były na innym ringu) Bulterier Psy Kl. Mł ARNOLD Buba Clan Suki Kl. Otw. IZKA Gal Bueato ZwR REACTIVATION MATRIX Bueto Mini Kl.poś. SERA DE BULLOCK A teraz Staffiki Psy Kl.szcz. Canaveral-Staff MANGO Kl.mł. MISTER MAN Mery Mariatos _ Zw.Mł Canaveral-Staff BLACK PITT Kl.poś. NASTA MAN Buldożer LAPIS NIGER Buldożer Kl.ch. SCY SCRAPER Abda – NPwR Suki Kl.szcz. Canaveral-Staff MALINA Kl. Mł. GOLD HURRICANE Buldożer Kl.otw. LUKSJA DE LUX Buldożer NSwR, ZwR PENNY PORT ERIN Kl.ch. LAMIA-YELD Buldożer Powiem szczerze, że sędzia to chyba miał głowę zajętą czymś innym, bo jego podejście do wystawianych psów było w co niektórych przypadkach „szokujące” – nie zauważał psów bo był zajęty innymi rzeczami, a zęby i jajka to tylko jak mu się przypomniało to oglądał, a było to bardzo sporadyczne Gratulacje dla Marty i Peny, to była ich pierwsza wystawa. :klacz: :klacz: :klacz: No i oczywiście dla Buldożera – siostrunia nasza jak widać wzięła wszystko:klacz: :klacz: :klacz: PS Sprzedałam aparat i czekam na nowy więc nie mam zdjęć, ale pewnie Marta coś wstawi Quote
dominika_81 Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Czy ktoś wie jak poszło bulkowi Arnoldowi Buba Clan? A może ktoś wstawi zdjęcie? To brat mojego psiaka i jestem ciekawa jak mu się powodzi :) Quote
Marta Chmielewska Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Dzięki Lapis, widzę, że mnie wyprzedziłaś :wink: Ale muszę was rozczarować, nie mam zdjęć. Było mi tak okropnie zimno w przemarzniętym Koszalinie, że nic nie pstrykałam, poza tym było szaro buro durnowato. Naszym suniom sędzia zębów nie sprawdził w ogóle. Mogłam jechać ze szczerbatym tyłozgryzem i nic, przeszłabym hehe :wink: Gratuluję Lapis, a Ewie to już wogóle, udała się Luksja na medal :wink: :lol: Do zobaczeni w Sopocie :D Quote
lapis Posted July 24, 2005 Author Posted July 24, 2005 Cóż Marta my też ze srebrem wróciliśmy, ale dzięki za gratulacje i WZAJEMNIE Powiem Ci, że obie z Ewą byłyśmy pod wrażeniem Waszego pierwszego występu - naprawdę wielkie brawa Co do sędziego to tak jak pisałam dużo mieszanych uczuć (kiedyś ktoś coś mówił o jakiejś liście :wink: ) Ewa jeszcze w rozmowie po wystawie (jak Andrzej próbował utopić się w Bałtyku) mówiła, że dobry sędzia to jajka i zęby (to znaczy ewidentnie zły zgryz) jest w stanie zobaczyć bez zaglądania, ale też braków w ten sposób nie zobaczy. Ja mówię szczrze miałam wrażenie, że dla niego małą przyjemnością było być tam na ringu (fakt pogoda była do :lmaa: ) co moim zdaniem jednak nie powinno mieć przełożenia na jego podejście do pracy. Bo powiem szczerze jak na dzień dzisiejszy to na mnie największe wrażenie, jeżeli chodzi o podejście do swojej pracy zrobiła Pani Jurek. Kobita odwala kawał dobrej roboty na ringu i nie mam tu na myśli jej werdyktów (choć z większością się zgadzam) poprostu jak wchodzi na ring to wie po co tam jest. Quote
lapis Posted July 24, 2005 Author Posted July 24, 2005 A jesze jedno LUXIA otrzymała puchar i nagrodę za zajęcie III m-ca wśród trierów typu bull Quote
lapis Posted July 24, 2005 Author Posted July 24, 2005 Skleroza, a co do bulika był sam i chyba (wręcz na 99%) zszedł z doskonałą Quote
tufi Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Najpierw GRATULACJE! Lapis, Marta :drinking: A kto sedziowal? :) [quote name='lapis'] Bulterier Suki Kl. Otw. IZKA Gal Bueato ZwR To wszystko dobrze spisane? :o Czyzby kolejna hodowla? Moglabym poprosic o podanie rodzicow tej suczki i daty urodzenia? :) Quote
Marta Chmielewska Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 Dzięki wielkie :D :D :D Wiecie, ku mojemu zaskoczeniu mam kilka fotek, nie wiem kto zrobił, ale są w moim aparacie. Niestety, dość monotematyczne, głównie ja i pani Ewa :oops: rodzice izki to Cyklon nikt nie jest doskonały i Belle loo vide supra a sama izka to gal bull. Quote
dominika_81 Posted July 24, 2005 Posted July 24, 2005 lapis napisał(a): a co do bulika był sam i chyba (wręcz na 99%) zszedł z doskonałą Jeśli to było do mnie to dzięki za info :) Szkoda tylko, że zdjęć żadnych nie ma... Quote
lapis Posted July 25, 2005 Author Posted July 25, 2005 Sędzia nazywał się Jaroslav Matyas (SK) A co do bulika to napewno ocena doskonała bo stawał do oceny o ZwR lapis napisał: Bulterier Suki Kl. Otw. IZKA Gal Bueato ZwR To wszystko dobrze spisane? Czyzby kolejna hodowla? Moglabym poprosic o podanie rodzicow tej suczki i daty urodzenia? Tufi sprawdzę w domu w katalogu i napiszę. Marta ja wiem kto robił te zdjęcia Twój TŻ Quote
lapis Posted July 25, 2005 Author Posted July 25, 2005 Tufi oczywiście popełniłam błąd :oops: IZKA Gal Bull (10-04-2002), ale wiesz jaki człowiek jest zrąbany po wystawie Quote
tufi Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Dzieki lapis, rozumiem wszystko - tylko ja taki narwaniec jestem, jak sobie cos postanowie, to po trupach, a ta kolekcja hodowli to taki moj maly odpalek ;) :lol: Quote
Marta Chmielewska Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Lapis jak tam przygotowania do Sopotu? Ciekawa jestem czy będzie można gdzieś stawkę podpatrzeć, może być ciężko... My będziemy pod namiotem od piątku :D Przyjedziesz z synkiem? Chachacha, a nie mówiłam ci jak wyjął Lapisa z klatki i Lapis od razu zaliczył z nim glebę? Oj, chcial się chłopiec pokazać :wink: Quote
Agga Posted July 27, 2005 Posted July 27, 2005 Martucha gratulacje....i nawet foteczki sa :lol: Quote
lapis Posted July 28, 2005 Author Posted July 28, 2005 Nic nie wiem o glebie :lol:, a dla niewtajemniczonych - mój synek Alex tak zmarzł, że wlazł do Lapisa do klatki przykrył się kocem (a klatka była przykryta drugim) i zasną. + Wszyscy się śmieli, że muszę uważać wychodząc na ring bym się nie pomyliła ”co” wyjmuje z klatki. Co do Sopotu - Alex nie jedzie, będzie na wakacjach z babcią. my jeszcze wielkich przygotowań nie robimy po za wpychaniem w niejaka żarcia. A co do info jakie będą psy to właśnie dzisiaj myślałam, że przecież Ty masz tam koleżankę to mogłabyś coś spróbować się dowiedzieć. Chyba trzeba założyć nowy topik i tam przenieść dyskusję. PS w Sopocie będę już miała aparat, po za tym wiem, że będzie też Tufi to relacja będzie znacznie bardziej barwna i co do ilości zdjęć i co do różnorodności ras. Quote
Recommended Posts