Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio mam mało czasu by pisać, więc zacznę od gratulacji dla zwycięzców z Warszawy, a teraz dzisiejsze wyniki faffików i bulików (Asty były na innym ringu)
Bulterier
Psy
Kl. Mł
ARNOLD Buba Clan

Suki
Kl. Otw.
IZKA Gal Bueato ZwR
REACTIVATION MATRIX Bueto

Mini
Kl.poś.
SERA DE BULLOCK

A teraz Staffiki

Psy
Kl.szcz.
Canaveral-Staff MANGO

Kl.mł.
MISTER MAN Mery Mariatos _ Zw.Mł
Canaveral-Staff BLACK PITT

Kl.poś.
NASTA MAN Buldożer
LAPIS NIGER Buldożer

Kl.ch.
SCY SCRAPER Abda – NPwR

Suki

Kl.szcz.
Canaveral-Staff MALINA

Kl. Mł.
GOLD HURRICANE Buldożer

Kl.otw.
LUKSJA DE LUX Buldożer NSwR, ZwR
PENNY PORT ERIN

Kl.ch.
LAMIA-YELD Buldożer

Powiem szczerze, że sędzia to chyba miał głowę zajętą czymś innym, bo jego podejście do wystawianych psów było w co niektórych przypadkach „szokujące” – nie zauważał psów bo był zajęty innymi rzeczami, a zęby i jajka to tylko jak mu się przypomniało to oglądał, a było to bardzo sporadyczne

Gratulacje dla Marty i Peny, to była ich pierwsza wystawa. :klacz: :klacz: :klacz:

No i oczywiście dla Buldożera – siostrunia nasza jak widać wzięła wszystko:klacz: :klacz: :klacz:

PS Sprzedałam aparat i czekam na nowy więc nie mam zdjęć, ale pewnie Marta coś wstawi

Posted

Dzięki Lapis, widzę, że mnie wyprzedziłaś :wink: Ale muszę was rozczarować, nie mam zdjęć. Było mi tak okropnie zimno w przemarzniętym Koszalinie, że nic nie pstrykałam, poza tym było szaro buro durnowato. Naszym suniom sędzia zębów nie sprawdził w ogóle. Mogłam jechać ze szczerbatym tyłozgryzem i nic, przeszłabym hehe :wink:
Gratuluję Lapis, a Ewie to już wogóle, udała się Luksja na medal :wink: :lol: Do zobaczeni w Sopocie :D

Posted

Cóż Marta my też ze srebrem wróciliśmy, ale dzięki za gratulacje i WZAJEMNIE

Powiem Ci, że obie z Ewą byłyśmy pod wrażeniem Waszego pierwszego występu - naprawdę wielkie brawa

Co do sędziego to tak jak pisałam dużo mieszanych uczuć (kiedyś ktoś coś mówił o jakiejś liście :wink: )

Ewa jeszcze w rozmowie po wystawie (jak Andrzej próbował utopić się w Bałtyku) mówiła, że dobry sędzia to jajka i zęby (to znaczy ewidentnie zły zgryz) jest w stanie zobaczyć bez zaglądania, ale też braków w ten sposób nie zobaczy.

Ja mówię szczrze miałam wrażenie, że dla niego małą przyjemnością było być tam na ringu (fakt pogoda była do :lmaa: ) co moim zdaniem jednak nie powinno mieć przełożenia na jego podejście do pracy. Bo powiem szczerze jak na dzień dzisiejszy to na mnie największe wrażenie, jeżeli chodzi o podejście do swojej pracy zrobiła Pani Jurek. Kobita odwala kawał dobrej roboty na ringu i nie mam tu na myśli jej werdyktów (choć z większością się zgadzam) poprostu jak wchodzi na ring to wie po co tam jest.

Posted

Najpierw GRATULACJE! Lapis, Marta :drinking:

A kto sedziowal? :)

[quote name='lapis']
Bulterier
Suki
Kl. Otw.
IZKA Gal Bueato ZwR

To wszystko dobrze spisane? :o Czyzby kolejna hodowla? Moglabym poprosic o podanie rodzicow tej suczki i daty urodzenia? :)

Posted

Dzięki wielkie :D :D :D
Wiecie, ku mojemu zaskoczeniu mam kilka fotek, nie wiem kto zrobił, ale są w moim aparacie. Niestety, dość monotematyczne, głównie ja i pani Ewa :oops:

rodzice izki to Cyklon nikt nie jest doskonały i Belle loo vide supra a sama izka to gal bull.

Posted

Sędzia nazywał się Jaroslav Matyas (SK)

A co do bulika to napewno ocena doskonała bo stawał do oceny o ZwR

lapis napisał:

Bulterier
Suki
Kl. Otw.
IZKA Gal Bueato ZwR

To wszystko dobrze spisane? Czyzby kolejna hodowla? Moglabym poprosic o podanie rodzicow tej suczki i daty urodzenia?

Tufi sprawdzę w domu w katalogu i napiszę.

Marta ja wiem kto robił te zdjęcia Twój TŻ

Posted

Dzieki lapis, rozumiem wszystko - tylko ja taki narwaniec jestem, jak sobie cos postanowie, to po trupach, a ta kolekcja hodowli to taki moj maly odpalek ;) :lol:

Posted

Lapis jak tam przygotowania do Sopotu? Ciekawa jestem czy będzie można gdzieś stawkę podpatrzeć, może być ciężko... My będziemy pod namiotem od piątku :D Przyjedziesz z synkiem? Chachacha, a nie mówiłam ci jak wyjął Lapisa z klatki i Lapis od razu zaliczył z nim glebę? Oj, chcial się chłopiec pokazać :wink:

Posted

Nic nie wiem o glebie :lol:, a dla niewtajemniczonych - mój synek Alex tak zmarzł, że wlazł do Lapisa do klatki przykrył się kocem (a klatka była przykryta drugim) i zasną. +
Wszyscy się śmieli, że muszę uważać wychodząc na ring bym się nie pomyliła ”co” wyjmuje z klatki.

Co do Sopotu - Alex nie jedzie, będzie na wakacjach z babcią. my jeszcze wielkich przygotowań nie robimy po za wpychaniem w niejaka żarcia. A co do info jakie będą psy to właśnie dzisiaj myślałam, że przecież Ty masz tam koleżankę to mogłabyś coś spróbować się dowiedzieć. Chyba trzeba założyć nowy topik i tam przenieść dyskusję.

PS w Sopocie będę już miała aparat, po za tym wiem, że będzie też Tufi to relacja będzie znacznie bardziej barwna i co do ilości zdjęć i co do różnorodności ras.