Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze smycz do kompletu (czarna z taśmy z czerwonym napisem):

i łańcuszek:

Łącznie:
- smycz niebieska taśma we wzorki regulowana
- smycz czarna taśma z napisem
- obroża skórzana czerwona z ćwiekami
- obroża taśma czarna z napisem
- obroża łańcuszek

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia&Luka napisał(a):
Czy to jest zaciskowy łańcuszek?? Dla szczeniaka?? :roll:

To zwykły łańcuszek!!! w zyciu nie załoze psu zadnej kolczatki ani obrozy zaciskowej, w tym lancuszku tylko po domu chodzi na spacery normalna obroża

Posted

Marta&Ares napisał(a):
Gosia&Luka napisał(a):
Czy to jest zaciskowy łańcuszek?? Dla szczeniaka?? :roll:

To zwykły łańcuszek!!! w zyciu nie załoze psu zadnej kolczatki ani obrozy zaciskowej, w tym lancuszku tylko po domu chodzi na spacery normalna obroża

Mój po domu chodzi nago :lol: 8)

Posted

Moj tez po nagu w domu chodzi :lol:

a oto jego asortyment tylko polowa rzeczy nam sie pogubila ktorych nie uzywamy :P

szeleczki

obrozka

smycz

łansusek, ktory byl skracany przez mojego chlopaka na praktyce gonilam go z tym przez tydzien a teraz uzywam go jak szybko musze wyciagnoc psa z domu :P

smycz automatyczna, Olek dzieki :buzi:

stara smycz gdy czerwona jest w praniu ;)

no i..

Posted

Moja Roxy chodzi w szelkach takich fajnych ,czerwonych jak ma Lilith tam gdzies na poczatku,ja je kupilam za 25 zloty.
I smycz tasmowa,czerwona do kompletu -drugie 25 zloty.
Ma jeszcze obroze czerwona ale z pseudo-skory,czyli z jakiesgos dziadostwa wiec pewnie zaniedlugo pojdzie do kosza.
No i miala kolczatke ale tylko jeden dzien,bo ta jej strasznie pokaleczyla szyje,straszne.
Ale marzy mi sie smycz Flexi summertime rozowa :iloveyou:
tylko narazie nie kupuje bo robia je tylko do 25 kilo,a moja Roxa pewnie dojdzie do 30 :(
a moze wtedy juz zrobie wiekszych rozmiarow....:)

Posted

Oj duzo się przewineło przez mój dom smyczy i obroży. W tej chwili użytkujemy, obrożę i smycz z bardzo grubej taśmy w kolorze brązowym na klamrę, czarny halterek i zrobioną do niego specjalnie czarną taśmową smycz, którą chyba jednak zmienię na coś innego bo nie lubię takich cieniutkich smyczek.

Mam znajomą która namietnie produkuje smycze i obroże z linki, taśmy. Obroże są bardzo ładne i wykonane pożądnie ( w jednej chodzi wyżeł niemiecki, który ciągnie jak ciągnik, w drugiej równie ciągnący jamnik i kundelek który też ma ciągoty :lol: ) Prawdę powiedziawszy ja już nie ufam kupowanym smyczom, przynajmniej linkom. Wolę kupić od znajomej, zawsze to koszty mniejsze i pewność że jest to staranna i porządna robota. I jedna rzecz która jest dużym plusem, jako że nie cierpię smyczy przepinanych, tudzież, składanych czy przedłużanych, względnie regulowanych, mogę mieć 2,5 metrowkę z rączka bez zbędnych wichajstrów po drodze. 8)

Mam pytanko, czy wie ktoś gdzie można dostać skórzaną smycz, najlepiej brąz, dłuższą niż 1,3 m bez różnych klamotów do przepinania ? Widziałam kiedyś taką u mojej babci, ale nie wiem czy jeszcze takie robią.

Posted

grecia jak byla mala pomykala w takiej obrozce

a teraz obydwa pomykaja w szelkach ze wzgledu na latwosc utrzymania a mi rece nie odpadaja :lol:

a nadir od malego zostal ubrany w szelki :lol:

a teraz maly przedlad garderoby czarnuchow :lol:
pierwsza obroza greci :lol:

ubior wyjsciowy jak sa poscinane na krotko :lol:

stroj dzialkowy:

podzielnik do jednej smyczy

smycz:

i podstawowa garderoba czyli szeleczki

caly osprzet liczony X2, bo grecia i nadir maja takie same wszystko, coby pancia przy kazdym spacerze nie musiala zbyt intensywnie myslec, ktora obroza czyja :lol:

Posted

Moja niedługo dostanie taką obrożkę (czerwoną). Bo wiadomo czego sie mozna spodziewac po obrozy za 3,50 którą ma teraz :lol:

I smyczkę (tą czarną trzecią od lewej)

Razem ma:
-> brązową skórzaną obrożę(przesiąkła octem)
-> taśmową żółto-czerwoną(za 3.50 :lol: )
-> nie długo bedzie miała taką jak na obrazku
-> smycz taką jak na obrazku(wczoraj kupiona)
-> smycz skórzaną czarną(wygląda jak dla kota)
-> smycz skórzaną czerwoną(popsóty zamek)
-> smycz taśmowa w kolorach tęczy (popsóty zamek)

Posted

A moj Brunik, który mieszka z nami od miesiaca i jeszcze nie do końca oswoił sie ze spacerami na smyczy ma taką pół kolczatkę - pół obroze ze skóry. Nie miałam sumienia zakładać mu zwykłej kolczatki. Dodam tylko ze Bruno jest dorosłym (ok. 2 lata) wyzełem i uwielbia kąpiele w śmierdzącej rzece, w poliżu której mieszkamy. Zdjęciem chwilowo nie dysponuję, ale poprawie sie ;)

• 2 weeks later...
Posted

Nikt już nie ma ciekawych obróżek tudzież smyczy czy innego osprzętu psiego ? ja bardzo lubię oglądać co różne psy mają, nieraz znajdę coś fajnego co mogę mojemu psu kupić 8)

• 1 month later...