Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam...ale nie rozumiem...sunka przeciez miala szukany dom tymczasowy - zeby trafic do jakiegos miejsca dla pieskow...te dwa tygodnie wlasnie mijaja- a na powrot jest problem z domkiem..to w koncu co jest szukane dla sunki????i co? nie przyjma jej w tamtym miejscu gdzie miala po tych 14-stu dniach trafic???
i gdzie sunia obecnie jest?

• Replies 190
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Katcherine napisał(a):
przepraszam...ale nie rozumiem...sunka przeciez miala szukany dom tymczasowy - zeby trafic do jakiegos miejsca dla pieskow...te dwa tygodnie wlasnie mijaja- a na powrot jest problem z domkiem..to w koncu co jest szukane dla sunki????i co? nie przyjma jej w tamtym miejscu gdzie miala po tych 14-stu dniach trafic???
i gdzie sunia obecnie jest?

nie ja o tym decyduję, sunia nie trafi do azylu, tak zadecydowała Bunia, Larysa jest teraz u mojej kuzynki, w stajni, szuka domu

Posted

lavinia napisał(a):
sorry, ale dopiero wróciłam do domu - trzeba było jechac na Paluch i wyrwać od nich starą chorą jamniczkę, która zginęła właścicielom wczoraj wieczorem u nas w Łomiankach. Dziś póżnym popołudniem trafiła na Paluch i przez telefon powiedziano nam, że nie ma mowy, żeby ją dziś wydać, bo już nikogo kompetentnego nie ma. Ponieważ sytuacja była poważna ( sunia ma 12 lat, jest poważnie chora na serce, może pić tylko małe ilości wody i musi przyjmować specjalistyczne leki), pojechaliśmy i udało się !! Myślę, że wet, który tam był chętnie ją oddał, bo to jednak bardzo schorowany pies.

trochę jednak to wszystko trwało, u sąsiadów już ciemno, dzwoniłam do furtki, ale cisza - albo śpią, albo ich nie ma. Obiecuję, że z samego rana wszystkiego się dowiem.

przepraszam raz jeszcze, ale nie mogłam odmówić pomocy z tą sunią.. to również i moja podopieczna troszkę, bo gdy zginęła ostatnim razem, to ja ją znalazłam !

Cieszę się, że jamniczka się odnalazła :D Mam straszny sentyment do tej rasy- moja Sonka odeszła dwa lata temu :cry:

Mam nadzieję, że znajomi zgodzą się przechować suńkę.

Posted

Sąsiadom bardzo się Laryska podoba, tylko boją się wziąć psa w takim wieku - niedawno odszedł ich nowofunland, bardzo to przeżyli...

w związku z tym, jeżeli nie będzie innego wyjścia i innego miejsca dla Laryski, jestem gotowa dać jej domek zastępczy u mnie w firmie - 60 km od Warszawy, tam mieszkają dwie małe suczki, jest duży dom i ogrodzony teren wokół. Nie ma hałasu, bo firma ma urlop do września.

niestety, to tylko kolejny domek tymczasowy - ja nie mogę wziąć jej do domu, ponieważ mam plany wobec pewnego staruszka z Palucha. W firmie może zostać przez miesiąc, póżniej będzie tam pełno ludzi, przychodzić, wychodzić, hałasować - to nie jest dobre miejsce dla starszej pani. Teraz jest tylko gosposia i jej mąż - dobrzy ludzie, a i ja bym była co drugi dzień.

proszę więc o decyzje. Przykro mi z powodu sąsiadów, ale nie można ludzi uszczęśliwiać na siłę

Posted

Staruszek z Palucha? :D To znaczy, że Dyzia będzie miała nowego wujka? Super :D :D :D

I myślę, że Twoja propozycja też jest wspaniała. To zawsze daje jeszcze miesiąc na szukanie docelowego domku.

Posted

Sunia,tzn. Larysa jutro wraca do Łodzi. :) :) :)
Będzie mieszkac z czterema kotami ,za którymi nie przepada,jutro kupujemy skórzany kaganiec :( :( :(
Mam nadzieje,że nie zje moich kotów :o :o :o :o :o :o :o :o
Dalej szuka juz pewnie stałego domu,pełnego dzieci ,niekoniecznie kotów :D :D :D
Trzymajcie kciuki za moje koty
Pozdrowienia Laufer i spółka :P

Posted

Larysa zamieszkała wraz z Bunią, dwoma psami i czterema kotami, boi się biedna kotów bardzo, ale ona z natury łagodna więc szybko się przystosowuje, jednak była w ogromnym szoku i gdyby mogła schowała by się w kieszeń :wink: Błagalnym wzrokiem spoglądała prosząc: "proszę zabierz mnie od tych strasznych futrzaków", nie wiedząc biedna, ze u mnie jest ich ciut więcej :wink: :lol: Więcej pewnie napisze już Bunia.

Mamy ogromną prośbę o rozwieszanie ogłoszeń w całej Łodzi i i okolicach, Bunia już przygotowała 50szt, są do odebrania w lecznicy na Przybyszewskiego 12, mogę też chętnym przysłać na maila.
Prosimy o pomoc w rozklejaniu!

Posted

Sciągnęlam ogłoszenie na dyskietkę. Jak mi się uda wydrukowć dziś w nocy w pracy, to jutro porozwieszam, a jak się nie uda, to rozumiem, że można podjechać na Przybyszewskiego po ogłoszenia? W jakich godzinach jest tam czynne?

Posted

CoolCaty napisał(a):
Sciągnęlam ogłoszenie na dyskietkę. Jak mi się uda wydrukowć dziś w nocy w pracy, to jutro porozwieszam, a jak się nie uda, to rozumiem, że można podjechać na Przybyszewskiego po ogłoszenia? W jakich godzinach jest tam czynne?

jasne, ze można, lecznica pracuje od 9 do 18

dziekuję :D

Posted

[quote name='Magija']
jasne, ze można, lecznica pracuje od 9 do 18

Z przerwą od 11 do 13. :D

Laryska zajęła kotom fotel.
Te wyprowadziły się do posłanek ,a że są grube to się z tych posłanek wylewają.
:D

Bunia jak znajdzie chwilkę to napisze jak przebiegła pierwsza noc.

Tak wyglądała Laryska rano.

Posted

Witamy Wszystkich Dogomaniaków :D :D :D
To ja Larysa i nowa pańcia /tak myśli Larysa/ :(
Trzymamy się dzielnie,bardzooo,bardzoo duzo jemy i przybieramy na wadze w oczach dosłownie :lol:
Teraz to ja bunia :
Larysa już w Łodzi,aktualnie przebywa na kuracji tuczącej aby dobrze wyglądać :D
Po przyjeździe zjadła całego kurczaka oczywiście bez kości na dwa razy
Potem juz nie mogę zliczyć ilości i różnorodnosci pokarmów ale apetyt jej dopisuje :lol: :lol:
Larysa o wszystko głosno się upomina nie daje o sobie zapomnieć :D
Kazdy spacer,kazdy posiłek jest głośno obwieszczany i bądź tu mądry o co jej chodzi? :o
Narazie chodzi za mna jak cień i nawet na spacer muszę z nią wychodzić /tzn. na podwórko/ :lol:

Posted

Narazie koty sa obrazone na mnie i na Larysę mam nadzieje,że za tydzień im przejdzie,co prawda Larysa zajęła ich fotel i nie wiem czy drugi sie zmieści ale będę próbowac :D
Pozdrowienia Laufer i spółka oraz Laryska na doczepkę :D :D :D
P.S.
Słodka jest jak kazdy dalmatynczyk :fadein: