Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich! Mam pytanie w związku z tytułami przyznawanymi przez American Kennel Club. Czy ktoś wie, albo ma linka gdzie są wyjaśniane poszczególne tytuły? Potrzebuję tłumaczenia na nasze o co w nich chodzi do mojej bazy Tollerów. Widzę że piękny pies, mnóstwo tytułów, ale to same skróty (jak u nas np. BIS ).
Będę wdzięczna za jakiekolwiek namiary :

http://www.novascotia.pl

Posted

Toller-Fox napisał(a):
A BISS ? Bo takie cudo mają Tollerowe wypasy, a ja pojęcia nie mam czy to BIS tylko lepszy?

no wiec BISS to po prostu taki sam tytuł jak BIS (BEST IN SHOW), tylko otrzymany na wystawie Klubowej.
Zwycieżca BISS - Zwycięzca Całej wystawy Klubowej 8)
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

no ja dla mnie BISS jest lepszy niż BIS poniewaz na Klubówke przyjeżdzają już najlepsze psy i tytul jest według mnie o wiele bardziej prestiżowy i ważniejszy
Pzdr
Lidka i Villarica

Posted

BISS = Best in Specialty Show, czyli tak jak pisala Savannah - BIS wystawy specjalistycznej. Sek w tym ze u nich moze byc dla jednej rasy kilka specjalistycznych w ciagu roku, ze wzgeldu na odleglosci, odbywaja sie w roznych Stanach.

Posted

truflaistrucel napisał(a):
Sek w tym ze u nich moze byc dla jednej rasy kilka specjalistycznych w ciagu roku, ze wzgeldu na odleglosci, odbywaja sie w roznych Stanach.

to prawda :) fajnie mają :D
Pozdrawiam
Lidka i Villarica

Posted

No to tak jak podejrzewałam, wypas psi niewąski :D
A to : SHR UKC/US/CKC Grand CH ?
Champion, tylko czego ?
A to GMH CDX, US/CDN WCX ? Chyba coś ma związku z próbami pracy, ale nie jestem pewna.
I pytanie za 100 punktów, a niby proste : Multichampion ile ma championatów innych krajów?
Przyjdzie mi zwariować szybciej niż myślałam.... :crazyeye:

Posted

Dzięki, ale powiem szczerze to naprawdę jest niezłe zamieszanie z tymi tytułami. Masz rację, że to pewnie jest kilka naraz. Dzięki raz jeszcze :D

Posted

Być może że kanadyjski klub, co Tollery to rasa właśnie pochodząca z Kanady i tam jest ich sporo. Dzięki jeszcze raz za pomoc, idę teraz to ładnie tłumaczyć, a za jakiś czas wrzucę na stronę.
:calus: dla wszystkich co pomogli!!!

Posted

flashka-g napisał(a):
po prostuy wymieniac po kolei wszytskie championaty mozna zastapic to słowem Multichampion

no zastąpic można :) choc może jak sie napisze te wszystkie Ch to konurencja struchleje?! :lol: choc nie wiem czy to by przeszlo chocby z Oumiaks Oasis Shadrin :) ona bedzie konczyc niedlugo 20 tytuł Championa :o :D
Pozdrawiam
Lidka i Villarica