Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy jest coś takiego? Zachraniarka, masz może jakieś kontakty w stolicy? Co się stało z tą osobą, o której kiedyś pisałaś że dojeżdża z Warszawy do Gdańska?

Z góry dziękujemy za wszelkie informacje.

Posted

Cave Canem :D

Ja jeszcze (a raczej ani Tagir ani Mufta ;) ) sie nie nadaje - mamy za duze braki w posluszenstwie, ale pracujemy nad tym i moze pewnego pieknego dnia Beata uzna, ze najwyzszy czas zaczac cos bardziej ambitnego :) .

Posted

Flaire, przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale miałam poważne problemy z moim psiurkiem.

W Warszawie jest Grupa Poszukiwawczo-Ratownicza działająca przy Państwowej Straży Pożarnej. Namiary prześlę Tobie na priv.

Jcebula,

napisz coś więcej o Cave Canem. Z kim współpracują, kto ich szkoli, jakie mają kursy. Ile mają wyszkolonych psów tzn. z egzaminem, biorących udział w akcjach ratowniczych? Myślałam, że znam wszystkie grupy z psami ratowniczymi na bieżąco, a tu coś nowego :D

Posted
Czy wszystko już dobrze?

Hugo został ofiarą, że tak powiem gwałtownej sprzeczki. Wczoraj zostały zdjęte szwy, także jest już dobrze, zagoiło sie jak na psie :)

Asia, a w Łodzi? plisss

Kurcze, ten mój komp coś bardzo szwankuje. Ostatnio łapię go na tym, że nie wysyła mi wszystkich wiadomości na dogomanii :cry:

Informacje o grupie łódzkiej wysłałam do Ciebie już dawno temu i tak właśnie się zastanawiałam, czemu milczysz :lol:

Jutro rano wyślę jeszcze raz namiary.

• 1 month later...
Posted

Zachraniarka - uff, dlugo to trwalo :oops: , ale teraz moge napisac cos bardziej konkretnego.

Szkolenie (na ktore juz chodze z Mufta :) ) to przygotowanie do egzaminu kwalifikacyjnego psow ratowniczych STORAT. Egzamin jest zaplanowany na marzec. Potem w planach jest oczywiscie ciag dalszy.

Na razie nie ma jeszcze wyszkolonych psow - to dopiero poczatki :).

Informacje na temat Cave Canem sa tu http://www.cavecanem.republika.pl

I mam jeszcze pytanie - czy wiesz moze, kto byl w z psami w Algierii po trzesieniu ziemi w maju ? Konsul to moj tesc i wiem, ze wszyscy bardzo cieplo wspominaja ekipe ratownicza :) (szczegolnie psy :D).

Posted

I mam jeszcze pytanie - czy wiesz moze, kto byl w z psami w Algierii po trzesieniu ziemi w maju ? Konsul to moj tesc i wiem, ze wszyscy bardzo cieplo wspominaja ekipe ratownicza :) (szczegolnie psy :D).

pozwole sobie odpowiedziec:

byla wlasnie m.in. Zachraniarka, zajrzyj na strone http://www.psyratownicze.prv.pl/ - tam jest kompletna lista osob

Posted

Oj Meggi wystarczyło by tylko napisać Grupa Poszukiwawczo-Ratownicza z Gdańska... :oops:

A co do psiurów to niesamowite reakcje wywoływały tam wśród miejscowych od zafascynowania i podziwu do strachu i obrzydzenia. Dla jednych zwierze nieczyste, dla innych pełni poswięcenia ratownicy, tak niezwyli bo na czterech łapach :D

Posted
Oj Meggi wystarczyło by tylko napisać Grupa Poszukiwawczo-Ratownicza z Gdańska... :oops:

Kolezanko-Ratowniczko! nie badz taka skromna :lol: bo ja juz nawet bedac u fryzjera w gazecie (Glamour?) Ciebie widzialam - no i oczywiscie nie omieszkalam pochwalic sie TAKA znajomoscia internetowa 8)

a psiury w krajach arabskich, to chyba nie za specjalnie maja - z tego co slyszalam, to nawet jedna z gorszych obelg jest nazwanie kogos psem ('kelb')

Posted

Ja teraz tez sie bede chwalic :D.

Szczegolnie zachwycony byl kierowca ambasady Rashid. Po prostu rozplywal sie z zachwytu :D. Zachowal wycinki prasowe i zdjecia. Pokazal nam gdzie mieliscie rozstawione namioty.

I oczywiscie miejsce, gdzie znalezliscie dziewczynke. Ja tez jestem pelna podziwu :).

A psy to rzeczywiscie traktuja tam niespecjalnie. W zasadzie prawie wcale ich tam nie ma. To ma uwarunkowania religijne. Jakby sie komus chcialo czytac, to pewne wyjasnienie jest tu http://www.planetaislam.com/praktyka/psy.html