Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"...Po oczach od razu widać ze to morderca.."

"...Panie!!, im sie nie ufa, takie bydle nic nie uszanuje..."

"...Na łańcuchu trzymać, i od czasu do czasy żreć dawać..."

"...Nie rusz, bo w "szajbę" wpadnie i ci rękę odgryzie..."

"...Za nic bym go do domu nie wpuściła,jeszcze by mnie zagryzł jak ten w TV.."

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"Poczekaj, poczekaj, teraz jest lagodna, ale jak tak dalej bedziesz sie z nia bawila, przepychala, szarpala o sznurek, chwytaczek itd, to potem bedzie agresywna i sie kiedys na Ciebie rzuci bez powodu..."

• 3 months later...
Posted

ja mam jeszcze rok życia :evilbat: bo się niedawno dowiedziałąm od specjalisty "snafffcy" bullowatych że bullowate zaczynają atakować w wieku trzech lat .Moja sucz ma 2 lata więc czerpie z życia ile moge :lol: i już doczekać się nie moge kiedy mnie zje

kocham takie opowieści :evilbat: :evilbat: :wink:

Posted

Vectra napisał(a):
ja mam jeszcze rok życia :evilbat: bo się niedawno dowiedziałąm od specjalisty "snafffcy" bullowatych że bullowate zaczynają atakować w wieku trzech lat .Moja sucz ma 2 lata więc czerpie z życia ile moge :lol: i już doczekać się nie moge kiedy mnie zje

Hmm... No nie jest to aż tak bardzo pozbawione sensu jak myślisz... U psów pojawienie się agresji dominacyjnej często zbiega się z punktem osiągnięcia dojrzałości społecznej... Przeciętnie między 18 a 36 miesiącem życia... A że bullowate rozwijają się raczej powoli to hmmm... te 3 lata wcale nie są takie całkiem wyssane z palca... :wink:
Aczkolwiek jeśli pies ma właściwe predyspozycje genetyczne i jest dobrze prowadzony, to agresja dominacyjna prawdopodobnie nie pojawi się wcale... :wink:

Posted

_dingo_ napisał(a):
Vectra napisał(a):

Hmm... No nie jest to aż tak bardzo pozbawione sensu jak myślisz... U psów pojawienie się agresji dominacyjnej często zbiega się z punktem osiągnięcia dojrzałości społecznej... Przeciętnie między 18 a 36 miesiącem życia... A że bullowate rozwijają się raczej powoli to hmmm... te 3 lata wcale nie są takie całkiem wyssane z palca... :wink:
Aczkolwiek jeśli pies ma właściwe predyspozycje genetyczne i jest dobrze prowadzony, to agresja dominacyjna prawdopodobnie nie pojawi się wcale... :wink:

Sens tej wypowiedzi był taki (naturalnie przez owego specjaliste) że KAZDY bez wyjątku nawet szkolony , prawidłowo socjalizowany bullowaty po ukończeniu 3 roku życia atakuje wszystko co się rusza.Teoretycznie powinnam niezyć od 3 lat bo kolejną historyjkę którą słyszałam była na temat dobermana (posiadam takiego ma obecnie 8 lat) a mianowicie że dobermany po ukończeniu 5 roku życia ja dokładnie niepamiętam jak to szło ale mniej więcej i tu cytuje " dobcią w wieku 5 lat zasklepia się czaszka a móżg rośnie na skutek czego świrują" Moj dob jest bardzo dominacyjnym samcem i wielokrotnie próbował mnie zdominować niestyety żle trafił.

Niestety z bólem serca musze stwierdzić że w naszym kraju mamy za dużo "znafffców" psiego tematu którzy opowiadają takie bzdety , a za mało jest przekazywanych konkterów w zachowaniu , psychice i wychowania psów.
I tak oto powstają beznadziejne mity bo nikt nie powie że np pitbull dominuje bo ma durnego nic niewiedzącego na ten temat opiekuna tylko że w wieku 3 lat zabija bo ma tak w kodzie genetycznym zapisane .

Posted

CHI napisał(a):
:o To ja już nie żyję... a nie wiedziałam... :o
Ostroga miała 13 lat jak odeszła, a Gruba ma 8....
:wink: świeć Panie nad Twoją Dusza 8) :lol:

Posted

Patka napisał(a):
Ala Ty sie ssmiejsze Ty masz jeszzce czas ;) Lilith ma ponad 6 wiosen i co ja mam zrobić ... :evilbat: :wink:

Patka da F napisz :evilbat:" mimo że moja ASTka Lilith ma 6 lat ja nadal żyje ...jupiiiiiii udało mi się"

faraciara jesteś , może masz jakąś podrube a nie "psa morderce" ?? :evilbat:

Posted

Vectra napisał(a):
Patka napisał(a):
Ala Ty sie ssmiejsze Ty masz jeszzce czas ;) Lilith ma ponad 6 wiosen i co ja mam zrobić ... :evilbat: :wink:

Patka da F napisz :evilbat:" mimo że moja ASTka Lilith ma 6 lat ja nadal żyje ...jupiiiiiii udało mi się"

faraciara jesteś , może masz jakąś podrube a nie "psa morderce" ?? :evilbat:
:( mi zostało 21 miesięcy ,choć właściwie w polskich realiach to szmat czasu , ale jak ciebie traktować :-? czyżby coś a'la martwe dusze :wink:

Posted

to mnie w takim układzie czeka podwójna śmierć..moje bulle mają2 latka i 8miesieczy oraz drugi ma 2 latka i 3 miesiące... Jeśli pierwszy bullterrier okaże się podróbą i lub że ma wadliwe geny to zawsze zostaje drugi bull który dokładnie w swoje trzecie urodziny mnie pożre. Zresztą to widać w ich oczach, pasudnych i okropnych ze tylko tak patrza i knują jakby mnie tu zagryść i czekają cierpliwie do swoich urodzin... Zapewne zrobią to na śnie, one zawsze atakują właściciela we śnie. Takie są podstepne małpy :) Albo gdy mnie liżą: to nie objaw miłości lecz początkowa faza konsumpcji Pańci...Ale chociaz dożyje Bożego Narodzenia :lol:

Posted

klaraveritas napisał(a):
Albo gdy mnie liżą: to nie objaw miłości lecz początkowa faza konsumpcji Pańci...
O matko :o Czyli jesteś wstępnie nadtrawiona :shock:

Posted

nocą zagryzają?? ojej to już się zaczynam bać :D do tej pory to nocą kot miał mnie zagryść , ale jakaś widać podruba z kota jej a jak z pitką w jakąś spółke wejdą :o aż strach pomyśleć.To już wiem czemu moja Lalka ostatnimi czasu do łóżka nam się ładuje i to pod kołdre i daję nam na dobranoc całuski.Trenuje przez atakiem?? :lol:

Posted

Vectra napisał(a):
nocą zagryzają?? ojej to już się zaczynam bać :D do tej pory to nocą kot miał mnie zagryść , ale jakaś widać podruba z kota jej a jak z pitką w jakąś spółke wejdą :o aż strach pomyśleć.To już wiem czemu moja Lalka ostatnimi czasu do łóżka nam się ładuje i to pod kołdre i daję nam na dobranoc całuski.Trenuje przez atakiem?? :lol:
Robi rozpoznanie terenu :lol:

Posted

tak się kamufluje

a tak zaczyna zęby pokazywać (wszystko w nocy :o )

i jeszcze poniemieckiego uczy :D ( to próba ataku na mnie) :wink:
wrrrrrrrrr zjemy cię jest już noc :evilbat: