badman2503 Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 "...Po oczach od razu widać ze to morderca.." "...Panie!!, im sie nie ufa, takie bydle nic nie uszanuje..." "...Na łańcuchu trzymać, i od czasu do czasy żreć dawać..." "...Nie rusz, bo w "szajbę" wpadnie i ci rękę odgryzie..." "...Za nic bym go do domu nie wpuściła,jeszcze by mnie zagryzł jak ten w TV.." Quote
Dag Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 "Poczekaj, poczekaj, teraz jest lagodna, ale jak tak dalej bedziesz sie z nia bawila, przepychala, szarpala o sznurek, chwytaczek itd, to potem bedzie agresywna i sie kiedys na Ciebie rzuci bez powodu..." Quote
Patka Posted July 20, 2005 Posted July 20, 2005 Ciezkie czasy nastały jeśc nie dają trzaba sole minaralne z pańci zlizywac :D Quote
badman2503 Posted July 20, 2005 Author Posted July 20, 2005 "...A dlaczego masz takie wielkie zęby......-Żebym mógł się szerzej uśmiechać....." Mam Cię ,Zjem Cię....... Quote
mia_mia Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 "mam Cie zjem Cie" -fenomenalne zdjecie :D Quote
Vectra Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 ja mam jeszcze rok życia :evilbat: bo się niedawno dowiedziałąm od specjalisty "snafffcy" bullowatych że bullowate zaczynają atakować w wieku trzech lat .Moja sucz ma 2 lata więc czerpie z życia ile moge :lol: i już doczekać się nie moge kiedy mnie zje kocham takie opowieści :evilbat: :evilbat: :wink: Quote
Alicja Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Yorki nadziewane suchą karmą są MAJSMACZNIEJSZE :wink: Quote
_dingo_ Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Vectra napisał(a):ja mam jeszcze rok życia :evilbat: bo się niedawno dowiedziałąm od specjalisty "snafffcy" bullowatych że bullowate zaczynają atakować w wieku trzech lat .Moja sucz ma 2 lata więc czerpie z życia ile moge :lol: i już doczekać się nie moge kiedy mnie zje kocham takie opowieści :evilbat: :evilbat: :wink: Hmm... No nie jest to aż tak bardzo pozbawione sensu jak myślisz... U psów pojawienie się agresji dominacyjnej często zbiega się z punktem osiągnięcia dojrzałości społecznej... Przeciętnie między 18 a 36 miesiącem życia... A że bullowate rozwijają się raczej powoli to hmmm... te 3 lata wcale nie są takie całkiem wyssane z palca... :wink: Aczkolwiek jeśli pies ma właściwe predyspozycje genetyczne i jest dobrze prowadzony, to agresja dominacyjna prawdopodobnie nie pojawi się wcale... :wink: Quote
Vectra Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 _dingo_ napisał(a):Vectra napisał(a):ja mam jeszcze rok życia :evilbat: bo się niedawno dowiedziałąm od specjalisty "snafffcy" bullowatych że bullowate zaczynają atakować w wieku trzech lat .Moja sucz ma 2 lata więc czerpie z życia ile moge :lol: i już doczekać się nie moge kiedy mnie zje kocham takie opowieści :evilbat: :evilbat: :wink: Hmm... No nie jest to aż tak bardzo pozbawione sensu jak myślisz... U psów pojawienie się agresji dominacyjnej często zbiega się z punktem osiągnięcia dojrzałości społecznej... Przeciętnie między 18 a 36 miesiącem życia... A że bullowate rozwijają się raczej powoli to hmmm... te 3 lata wcale nie są takie całkiem wyssane z palca... :wink: Aczkolwiek jeśli pies ma właściwe predyspozycje genetyczne i jest dobrze prowadzony, to agresja dominacyjna prawdopodobnie nie pojawi się wcale... :wink: Sens tej wypowiedzi był taki (naturalnie przez owego specjaliste) że KAZDY bez wyjątku nawet szkolony , prawidłowo socjalizowany bullowaty po ukończeniu 3 roku życia atakuje wszystko co się rusza.Teoretycznie powinnam niezyć od 3 lat bo kolejną historyjkę którą słyszałam była na temat dobermana (posiadam takiego ma obecnie 8 lat) a mianowicie że dobermany po ukończeniu 5 roku życia ja dokładnie niepamiętam jak to szło ale mniej więcej i tu cytuje " dobcią w wieku 5 lat zasklepia się czaszka a móżg rośnie na skutek czego świrują" Moj dob jest bardzo dominacyjnym samcem i wielokrotnie próbował mnie zdominować niestyety żle trafił. Niestety z bólem serca musze stwierdzić że w naszym kraju mamy za dużo "znafffców" psiego tematu którzy opowiadają takie bzdety , a za mało jest przekazywanych konkterów w zachowaniu , psychice i wychowania psów. I tak oto powstają beznadziejne mity bo nikt nie powie że np pitbull dominuje bo ma durnego nic niewiedzącego na ten temat opiekuna tylko że w wieku 3 lat zabija bo ma tak w kodzie genetycznym zapisane . Quote
Claudia18 Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Aż przeszedł mnie dreszcz emocji gdy weszłam na to forum.Brrrrrryyyyyyyy :evilbat: Ludzie są nieogarnieci i naiwini. PRAWDZIWY BULL TO KOCHANY BULL!!! Quote
CHI Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 :o To ja już nie żyję... a nie wiedziałam... :o Ostroga miała 13 lat jak odeszła, a Gruba ma 8.... Quote
Alicja Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 CHI napisał(a)::o To ja już nie żyję... a nie wiedziałam... :o Ostroga miała 13 lat jak odeszła, a Gruba ma 8.... :wink: świeć Panie nad Twoją Dusza 8) :lol: Quote
Patka Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Ala Ty sie ssmiejsze Ty masz jeszzce czas ;) Lilith ma ponad 6 wiosen i co ja mam zrobić ... :evilbat: :wink: Quote
Vectra Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Patka napisał(a):Ala Ty sie ssmiejsze Ty masz jeszzce czas ;) Lilith ma ponad 6 wiosen i co ja mam zrobić ... :evilbat: :wink: Patka da F napisz :evilbat:" mimo że moja ASTka Lilith ma 6 lat ja nadal żyje ...jupiiiiiii udało mi się" faraciara jesteś , może masz jakąś podrube a nie "psa morderce" ?? :evilbat: Quote
Alicja Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Vectra napisał(a):Patka napisał(a):Ala Ty sie ssmiejsze Ty masz jeszzce czas ;) Lilith ma ponad 6 wiosen i co ja mam zrobić ... :evilbat: :wink: Patka da F napisz :evilbat:" mimo że moja ASTka Lilith ma 6 lat ja nadal żyje ...jupiiiiiii udało mi się" faraciara jesteś , może masz jakąś podrube a nie "psa morderce" ?? :evilbat: :( mi zostało 21 miesięcy ,choć właściwie w polskich realiach to szmat czasu , ale jak ciebie traktować :-? czyżby coś a'la martwe dusze :wink: Quote
magia Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 U nas też jak na psa morderce przystało nie ma mowy żeby tolerować małe zwierzątka :) Quote
klaraveritas Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 to mnie w takim układzie czeka podwójna śmierć..moje bulle mają2 latka i 8miesieczy oraz drugi ma 2 latka i 3 miesiące... Jeśli pierwszy bullterrier okaże się podróbą i lub że ma wadliwe geny to zawsze zostaje drugi bull który dokładnie w swoje trzecie urodziny mnie pożre. Zresztą to widać w ich oczach, pasudnych i okropnych ze tylko tak patrza i knują jakby mnie tu zagryść i czekają cierpliwie do swoich urodzin... Zapewne zrobią to na śnie, one zawsze atakują właściciela we śnie. Takie są podstepne małpy :) Albo gdy mnie liżą: to nie objaw miłości lecz początkowa faza konsumpcji Pańci...Ale chociaz dożyje Bożego Narodzenia :lol: Quote
asher Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 klaraveritas napisał(a):Albo gdy mnie liżą: to nie objaw miłości lecz początkowa faza konsumpcji Pańci... O matko :o Czyli jesteś wstępnie nadtrawiona :shock: Quote
Vectra Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 nocą zagryzają?? ojej to już się zaczynam bać :D do tej pory to nocą kot miał mnie zagryść , ale jakaś widać podruba z kota jej a jak z pitką w jakąś spółke wejdą :o aż strach pomyśleć.To już wiem czemu moja Lalka ostatnimi czasu do łóżka nam się ładuje i to pod kołdre i daję nam na dobranoc całuski.Trenuje przez atakiem?? :lol: Quote
klaraveritas Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Więc teraz rozumiem już to moje osłabienie w ostatnich dniach, one mnie poprostu już trawią za moimi plecami... a ja myślałam ze to grypa... musze chyba kupić jakies lekarstwo na silny bull :) Quote
asher Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Vectra napisał(a):nocą zagryzają?? ojej to już się zaczynam bać :D do tej pory to nocą kot miał mnie zagryść , ale jakaś widać podruba z kota jej a jak z pitką w jakąś spółke wejdą :o aż strach pomyśleć.To już wiem czemu moja Lalka ostatnimi czasu do łóżka nam się ładuje i to pod kołdre i daję nam na dobranoc całuski.Trenuje przez atakiem?? :lol:Robi rozpoznanie terenu :lol: Quote
klaraveritas Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Vectra napisał(a):nocą zagryzają?? ojej to już się zaczynam bać oczywiście że noca ... a kiedy by miały to robić... przecież "kiedy rozum śpi budzą się potwory ..." :lol: Quote
Alojzyna Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Moje już na jawie sprawdzają jak smakuję... :D a niby takie przymilne..., że tylko całować :D Quote
Vectra Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 tak się kamufluje a tak zaczyna zęby pokazywać (wszystko w nocy :o ) i jeszcze poniemieckiego uczy :D ( to próba ataku na mnie) :wink: wrrrrrrrrr zjemy cię jest już noc :evilbat: Quote
Recommended Posts