jborowy Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 coztego - jak kajak, to proponuję kanion Colca w Peru, ja już na pewno nie popłynę, ale znam osobiście odkrywcę tego kanionu i sponsora wyprawy - obaj są ze Śląskiej Politechniki
bos Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 coztego - z tego co ni wiadomo to Hańcza już dawno nie żyje........ :cry: :wink:
Ali26762 Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='bos']Ali - Jeleśnia ? - znam - Sopotnia ,Korbielów, Krzyżowa tu były organizowane rajdy kopalniane......... No właśnie Sopotnia. Sopotnia Mała, bo jest też i Wielka. Jeśli kojarzysz Dom Strażaka w Małej, to oni mieszkają centralnie za tym budynkiem.
gugu Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 bos ty miałeś byc na spacerku z piechem :lol: ,ty gaduło :wink:
Ali26762 Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 coztego napisał(a):Nie grzesz Kobieto! ;) Ja góry lubię... ale morze! To jest żywioł! Mogę siedzieć nad morzem godzinami i po prostu patrzeć na wodę... Można iść na spacer w nieskończoność! I ten zapach! Rety, cały rok tak bardzo tęsknię za morzem, przeprowadziłabym się w sekundzie, gdybym tylko miała dokąd 8) ... Ja nie grzeszę, ja tylko nie lubię morza. A nie lubię, bo nie leży w górach :D Przynajmniej w naszym kraju...
zadziorny Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='gugu']bos ty miałeś byc na spacerku z piechem :lol: ,ty gaduło :wink: No co ty :o. Myślisz, że on po ciemku piesa po polach gania :hmmmm:
gugu Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 hmmm.....no jak nie on piecha to piech jego.... :wink:
bos Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 No już jestem. Smutno było Wam bez bosa.......... :o :question: gugu - fakt , nakryłaś mnie na gadulstwie.............. :D :D zadziorny - poświeciłem se światłami samochodu........... :roll: :D :wink:
jborowy Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 a tylko nie lubię morza. A nie lubię, bo nie leży w górach Przynajmniej w naszym kraju... Jak to a Morskie Oko to co? Jak lubisz morze w górach to sugeruję: Norwegia, Szkocja, Grecja. Norwegię bym wykluczył ze względu na prohibicję, Grecję bym wykluczył ze względu na rabunkową dewastację przyrody. Pozostaje Szkocja. Chyba, że nie muszą to być bardzo wysokie góry, a morze to samo - wtedy po prostu Walia, kraina naszych piesiorów.
Ali26762 Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 jborowy napisał(a):Jak to a Morskie Oko to co? Jak lubisz morze w górach to sugeruję: Norwegia, Szkocja, Grecja. Norwegię bym wykluczył ze względu na prohibicję, Grecję bym wykluczył ze względu na rabunkową dewastację przyrody. Pozostaje Szkocja. Chyba, że nie muszą to być bardzo wysokie góry, a morze to samo - wtedy po prostu Walia, kraina naszych piesiorów. A jest w Walii Beskid Żywiecki? ;) :D
Ali26762 Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='zadziorny'] A cóż tak świecisz po nocy, a? :D
coztego Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 Ali26762 napisał(a): A jest w Walii Beskid Żywiecki? ;) :D Nieeee, tam wszystko jest walijskie! Terier walijski, Beskid Walijski... itd...
jborowy Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 coztego Nieeee, tam wszystko jest walijskie! Terier walijski, Beskid Walijski... itd... a nie prawda. W okolicy Aberystwyth w wiosce Llanfarian na farmie Tanyfron osobiście zakopałem 60 butelek po piwie Żywiec. Więc ten teren to bardziej Beskid Żywiecki, niż Cymru.
zadziorny Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 [quote name='Ali26762'][quote name='zadziorny'] A cóż tak świecisz po nocy, a? :D Bo lubię
coztego Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 jborowy napisał(a):W okolicy Aberystwyth w wiosce Llanfarian na farmie Tanyfron osobiście zakopałem 60 butelek po piwie Żywiec. Archeolodzy walijscy będą mieli zagadkę z przeszłości... 8)
jborowy Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 No to jeszcze na dobranoc, ciekawostka: większość nazw miejscowosci w Walii zaczyna się na Llan - to po celtycku czyta się "chlan", czyli klan i oznacza czyją własnością jest lub była dana osada. Acha i jeszcze jedno - nigdy Walijczyka, Szkota czy Irlandczyka nie utożsamiajcie z Anglikiem. Bardzo potem boli szczęka. Anglika, czyli typowego syna Albionu, łatwo, zresztą, teraz rozpoznać: jest zazwyczaj czarny jak asfalt, smagły na buzi i ma kruczo-czarne włosy lub lekko żółtawą cerę i skośne oczy.
Ali26762 Posted October 31, 2005 Posted October 31, 2005 coztego - Ty uprzedzaj na drugi raz, bo zaplułam sobie monitor :roflt: :roflt: :roflt: jborowy - znam jednego pół-anglika pół-irlandczyka. Wielki, czarny i wygląda jak Hagrid. A dusza, nie człowiek :) zadziorny - czy mógłbyś mi poświecić pod biurkiem? Muszę kabelki w kompie poprzestawiać... :)
zadziorny Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 Witajcie :lol: Mamy dzisiaj przepiękną, świąteczną pogodę i jak na 1 listopada bardzo ciepło 8) :lol: Ali - nie ma sprawy :lol: :wink:
Flaire Posted November 1, 2005 Author Posted November 1, 2005 Nitencja napisał(a):Flaire a ty co ? Nie lubisz dlugich weekendow ;-) Nitencja, no jestem, jestem, ale muszę to wszystko czytać i nadążyć za Wami nie mogę, więc już czasu na produkcję własnych wypocin nie zostaje. :D A poza tym kiepsko się czułam więc głównie pomagałam Misi zawody odsypiać. :wink:
jborowy Posted November 1, 2005 Posted November 1, 2005 zadziorny napisał: Witajcie Mamy dzisiaj przepiękną, świąteczną pogodę i jak na 1 listopada bardzo ciepło to fakt, tylko minus 3!!!
Recommended Posts