Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ali26762 napisał(a):
I ostatnie namiary na wymiary - wysokość w kłębie 43 cm, waga 10,850 kg.

Czy to jeszcze welsz, czy już erdel?

:o

Według mnie jeszcze nieco przerośnięty welsh :roll: :wink:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='bos']Flaire -to się nazywa ranny ptaszek , :D :D dzisiaj zakasowałaś wszystkich chciało by się powiedzieć bladym świtem :cry: :wink:
Choć on był jeszcze chyba mroczny :cry: :D :wink:

Flaire jak Flaire, ale Ty sobie zobacz o której Ali swoje posty pisała :o. A może ona w ogóle nie kładła się spać :hmmmm:

Posted

gugu a ja własnie tą żyrafe dostałam kiedyś od Eckleirs :lol:

borsaf fotę Cziki w zielonej kreacji umieściłam kilka dni po wystawie w Toruniu :P tu na tym topicu :roll:

Ali to wspaniale że nic się nie dzieje złego z Derylkiem- ale czasem lepiej dmuchcać na zimne...

Posted

[quote name='Flaire'][quote name='Ali26762']I ostatnie namiary na wymiary - wysokość w kłębie 43 cm, waga 10,850 kg.

Czy to jeszcze welsz, czy już erdel?

:ochyba na rozmiar to irlandczyk... Tylko że u nich też chyba moda na przerośnięte ostatnio, bo na wystawach widziałam kilka wyższych od Misi :o (która karzełkiem AT nie jest).

Wymiary irlandczyka : pies 48 cms suka 46 cm

Posted

[quote name='Wind'][Gosia wstawila cudne zdjecia z Waszych zajec :-)
Fotki w większości robił mąż Ali, więc jestem pewna, że Ali też je ma. :wink: :D

Ali - ja wczoraj przypomniałam sobie o tym brzuchu Derysia dopiero na końcu zajęć, jak sama zaczęłaś go oglądać - wcześniej nic nie wskazywało ani na to, żeby był chory, ani na to, że coś mu się powiększyło oprócz wzrostu. :wink: Ale popieram, że z Deryla jest kaaaawał chłopa - jednymi z moich pierwszych słów były: "wyobrażałam go sobie nieco mniejszego". :wink: :lol:

Zach - wet oglądał te ząbki Ludwisia?? Pisz szybko, bom siem denerwuję! :roll:

Posted

zadziorny napisał(a):
A ja dzisiaj fociłem wschód słońca z okna mojego pokoju (fajnie, że nie trzeba wcześnie wstawać żeby to zrobić :wink: )

To Ty tak daleko na zachód mieszkasz, że słońce wstaje o 11-tej :o

Nas znowu na porannym spacerze prześladował wspominany już przeze mnie, terier... :evil: Mały włos a spuściłabym Kreskę ze smyczy wprost do jego paszczy :evilbat:

Ali, z tego co pamiętam, to marzyłaś o przerośniętym welshterierze? :hmmmm: Deryś po prostu wsłuchuje się w Twoje pragnienia. 8)

Idę sobie kawkę zaparzyć... :kaffee_2:

Posted

coztego napisał(a):
zadziorny napisał(a):
A ja dzisiaj fociłem wschód słońca z okna mojego pokoju (fajnie, że nie trzeba wcześnie wstawać żeby to zrobić :wink: )

To Ty tak daleko na zachód mieszkasz, że słońce wstaje o 11-tej :o

Baaardzo śmieszne :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:

Posted

Zadziorny maile dostalam, a piszczele jakby coś znajome :wink:
Szkoda, że tych filmików nie można na dogo wstawic, piatek sie zbliża :evilbat:
A Flaire kiedyś, przy dyskusji o posłuszeństwie wstawiła taki filmik , jak piesek chodzi przy nodze?? To byl napewno filmik, a nie animowane foto

Posted

borsaf napisał(a):

A Flaire kiedyś, przy dyskusji o posłuszeństwie wstawiła taki filmik , jak piesek chodzi przy nodze?? To byl napewno filmik, a nie animowane foto

To nie był filmik, tylko wyglądało jak filmik 8) To tez był GIF. Krótki filmik bez problemu da się zapisać jako GIF, klatka po klatce. Oczywiście, nie będzie miał takiej dobrej jakości jak prawdziwy film, ale będzie w miarę ładnie "chodził".

Posted

[quote name='Nitencja']Wymiary irlandczyka : pies 48 cms suka 46 cm :o :o :o :o WOW! A to skąd??? Bo we wzorcu FCI jak byk stoi 45,5 cm (18 cali w oryginale irlandzkim).

Więc jak Derylek w wieku 8 miechów ma 43 cm, to tak sobie myślę, że może akurat rozmiarem irlandczyka będzie przypominał. :D

Natomiast Misia ma prawie 59 cm w kłębie i na wystawie w Krakowie wąchała się z irlandczykiem, który był co najmniej jej wzrostu. Nie wiem tylko, czy był wystawiany, czy tylko z wizytą. :wink:

Posted

Zadziorny szkoda, ze on duuuzy. Wyslij pracujacym, w pocie czola znajomym na maila. Ja wyslalam Inie i Niedzwiedzicy, ale nie wiem, czy dostały?
Ina, Niedzwiedzica odezwijcie sie, czy filmik o weekendzie dotarł do Was?

Posted

a ja znalazlam tu : http://www.the-kennel-club.org.uk/ i tu : http://www.irishterriers.com/welcome.htm i jeszcze takie zdanko Weight is not the last word in judgment. It is of the greatest importance to select, insofar as possible, terriers of moderate and generally accepted size, possessing the other various characteristics.
a co jest najsmieszniejsze to 18 cali to dokladnie : 45,72 czyli najblizej z wysokoscia jest standard australijski bodajze :-D

Posted

[quote name='Gosia&Luka']Zach - wet oglądał te ząbki Ludwisia?? Pisz szybko, bom siem denerwuję! :roll:

[quote name='Nitencja']Zach a nei szczepilas jeszcze Ludwisia przeciwko wsciekliznie ?? No i pisz jak zeby ?

No na ząbkach brakuje dość znacznie szkliwa. Wet zrobił od razu wywiad czy Ludwik dostawał antybiotyki.. Ja zaraz zaprzeczyłam, bo przecież młody zdrowy jak byk. No i tu cholerka przypomniałam sobie jak był pogryziony w dzieciństwie :cry:

No i teraz wszyscy mówią, że to wynik tych antybiotyków, które dostał. Ja jestem załamana, no ale pocieszają mnie, że to nie koniec świata. Zrobiłam wczoraj fotki, które zaraz idą w świat, zobaczymy co będzie dalej. Na razie kupiłam Stoma Żel i smaruje tym zęby szczyla.

Pocieszające jest, że koleżanki pies miał to samo i nigdy nie miał z tego powodu dolegliwości..

A z czystej ciekawości jak takie coś jest oceniane na wystawach?

Nitemcja
na wściekliznę młody zaszczepiony niedawno, jeżeli chodzi o ząbki to chyba nie miało to wpływu, bo już miał wtedy część stałych właśnie ze zmianami..

Posted

[quote name='Nitencja']a ja znalazlam tu : http://www.the-kennel-club.org.uk/To jest wzorzec brytyjskiego The Kennel Club, który ma prawo różnić się od wzorca FCI, bo The Kennel Club nie jest członkiem FCI. :wink: I w tym przypadku się różni. :D

[quote name='Nitencja']i tu : http://www.irishterriers.com/welcome.htm
A to z kolei jest link do strony, która prowadzi do rozmaitych wzorców, w tym wzorca FCI, z którego cytuję:

SIZE: (Height & Weight) Height at the withers Approximately 18 inches (45.5cm) Weight Dogs 27lbs (12.25kg) Bitches 25lbs (11.4kg)

Mam szczerą nadzieję (choć pewności oczywiście nie :-? ), że w Polsce obowiązuje wzorzec FCI. :roll:

Posted

Wiesz Flaire ........... jesli jest napisane 18 inches to wedlug miary jest tyle ile pisalam. Poza tym KAZDY SEDZIA bedzie ocenial ogolne proporcje psa a nie patrzyl sie tylko i wylacznie na WZROST i WAGE ( no chyba ze ktos tylko widzi liczby i tyle ) bo wyjda na smieszne rzeczy Niech pies bedzie nawet wiekszy ale ladny. U nas nieliczne irlandy sa ladne. Polecam poczytac komentarze.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...