Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bogula- fajnie, że masz taki nienormowany czas pracy - dla takiego malucha to jest super - no i niech się Livka przyzwyczaja po trochu do siedzenia sama w domku - choć godzinkę - będziesz miała wtedy z nią dobrze:lol:
U nas było tak, że Xenduś nie Vigo po tygodniu urlopu macierzyńskiego :razz: musiał od razu 8 godzin zostawać w domku- dla szczeniaka do razu to za dużo - wiec mama po niego przychodziła - najpierw po 2 godz a potem stopniowo dłużej zostawał sam..

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Ina, pytałam sie swojej vetki o Scanomune, ale mi odradziła, bo mówiła, że w zeszłym roku, jak dostała reklamówki producenta, to ordynowała wielu psom i nie było efektów. Teraz dostałam receptę na jakąś szczepionkę uodparniającą dla dzieci (nazwy teraz nie pamiętam), która wg niej daje bardzo dobre efekty. Od przyszłego tygodnia zaczynam podawać.

P.S. To chyba mój 1000 post na dogo

Posted

[quote name='zadziorny']Załatwione :happy1:
zadziorny dzięki bardzo :modla: :modla: :modla:

[quote name='bogula']I jeszcze moje 3 grosze, ale muszę się tym z Wami podzielić...Jak wiecie, śpie z psinką. Przed 3 nad ranem obudziła mnie, ale sama nic nie chciała a ja poczułam narastające duszności (jestem alergik, ale nie na psy).Ze swiszczącym oddechem wylazłam z pościeli, wrzuciłam "prochy" i na siedząco po ok. godzinie zasnełam z Livką pod pachą....Ona może czuła/słyszała te nieciekawe oddychanie i wylękniona zbudziła mnie swoim doopskiem?:cool1: Ona pod pachą jak broń w kaburze....:evil_lol:
bogula prawdopodobnie masz SUPER MĄDRĄ sunię :multi:

Mnie kiedyś obudził mój ON-ek, ja goopia, podgrzewałam się zimą piecykiem z kuchenki gazowej, w kawalerce:evil_lol: i jak już całkiem zabrakło powietrza i był sam czad prawie, to Bayer mnie dotąd szarpał, aż się obudziłam. To był ostatni moment, bo ledwo wstałam, zaczęłam natychmiast wietrzyć i jakoś nie skończyło się to tragicznie. A mogłoby, gdyby nie pies :-(

[quote name='INA']bogula- fajnie, że masz taki nienormowany czas pracy - dla takiego malucha to jest super - no i niech się Livka przyzwyczaja po trochu do siedzenia sama w domku - choć godzinkę - będziesz miała wtedy z nią dobrze:lol:
U nas było tak, że Xenduś nie Vigo po tygodniu urlopu macierzyńskiego :razz: musiał od razu 8 godzin zostawać w domku- dla szczeniaka do razu to za dużo - wiec mama po niego przychodziła - najpierw po 2 godz a potem stopniowo dłużej zostawał sam..
Ina Bodryś zostawał sam, od pierwszego dnia, po 8 godzin :oops: :-(
I prawie nic nie poniszczył :multi:

Posted

Dzięki !
A w ogóle to się troche stresuję, bo córka pisze próbną maturę, a ja zapomniałam komórki i nie dodzwoni się potem do mnie. I wszystkiego w ogóle zapomniałam z domu, ważnych papierów służbowych też.
Chyba się witam już z tym niemcem.... jak mu tam - jakoś na A......

Posted

sirion - co kraj to obyczaj ;) jednak ja zostane przy Scanomune- bo są efekty, u mnie było odwrotnie Vigo miał być szczepiony ale w ostateczności - ale właśnie z realacji Weta wynikało ze tego typu szczepionki nie sprawdzały się ( to były typowo weterynaryjne nie dla dzieci) + są strasznie drogie tam jedna szczepionka nie wystrczy trzeba doszczepiać.
( acha Vigo dostaje jeszcze małą łyżeczkę miodu)

Posted

[quote name='sirion']Dzięki !
A w ogóle to się troche stresuję, bo córka pisze próbną maturę, a ja zapomniałam komórki i nie dodzwoni się potem do mnie. I wszystkiego w ogóle zapomniałam z domu, ważnych papierów służbowych też.
Chyba się witam już z tym niemcem.... jak mu tam - jakoś na A......
może trochę Lecytynki:razz: :razz: ;) :cool3: nie martw się ja chyba też powinnam sobie sprawić jedną butelkę:oops: :evil_lol:

Posted

[quote name='INA']może trochę Lecytynki:razz: :razz: ;) :cool3: nie martw się ja chyba też powinnam sobie sprawić jedną butelkę:oops: :evil_lol:
Albo Bilobil :razz:

Posted

Sirion-nie stresuj sie próbna maturą, bo nie ma czym. Jak napisze, tak napisze,nawet jak nie najlepiej, to będzie wiedziała,że musi się do roboty zabrać. Dośc się nadenerwujesz ta prawdziwą maturą :diabloti:

Posted

Wreszcie znalazłem trochę czasu..... Otóż mój nick jest identyczny z moim nickiem w bractwie... Nicola to skrót od rosyjskiego Nicolai, tak na mnie mowili rosjanie i biarorusini na turniejach w Iłży, a skoro odtwarzam XI i XIII wieku Ruś Kijowską... to wybrałem sobie takie historyczne imię

Tym samym odpowiadam na pytanie o Grunwald... byłem tam tylko raz i było to 5 lat temu jak zaczynałem zabawę w bractwie - generalnie nie mam zbroi XV wiecznej dlatego nie mam w czym jeździć (a taka zbroja kosztuje około 6.000 pln) Mam elementy zbroi na XI i XIII wiek i to mi na razie wystarczy:p

pozdro pozdro :multi:

Posted

Nicola - dzieki za odpowiedź :loveu:. A pytałam przez babską ciekawość, gdyż chciałam wiedzieć, czy przypadkiem nie toczyłeś bitwy z synem mojej koleżanki z Ostródy (też erdelówki) - który to każdego roku pod Grunwaldem stoi niestety po stronie krzyżackiej :mad::mad::mad:. Wiem z opowiadań - jaka to frajda, jakie tradycje i zwyczaje panują w bractwie... Tylko poazzdrościć takich zainteresowań :cool3:.

Posted

[quote name='Nicola'] jest identyczny z moim nickiem w bractwie... Nicola to skrót od rosyjskiego Nicolai, tak na mnie mowili rosjanie i biarorusini na turniejach w Iłży, a skoro odtwarzam XI i XIII wieku Ruś Kijowską... to wybrałem sobie takie historyczne imię
I tylko tu odpowiedniej czcionki brak. Witaj Nicola

Sirion
, cieszę się, że spotkałyśmy się, choć o pogadaniu to raczej nie można mówić. Bardzo ładnie zaprezentowaliście się na ringu honorowym :lol:.

Posted

Nicola, jak sobie wyszyjesz proporzec z terierem, to może terieromaniacy dorzucą się na lepszą zbroję ;)

Moja kocica znalazła sobie nową miejscówkę: paczka papieru do drukarki, leżąca na parapecie. Pewnie dobrze izoluje :lol:

Posted

zadziorny napisał(a):
Nie wszystkich :shake:. Ja właśnie wróciłem z basenu i raczę się piffkiem :beerchug:

A ja wlasnie dotarlam ze studia :-) Jutro tez tyram od rana do nocy i w sobote tez, ale niedziela zapowiada sie wolna :multi:

W.

Posted

Flaire napisał(a):
Moja herbatka już gotowa. Ale jak ktoś woli kawkę, to tez mogę zrobić... tylko mleka dzisiaj nie mam. :shake:

To ja poprosze i tak pije bez mleka.Miłego piatku dogomaniacy:lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...