Welsh Terrier Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Ali26762 napisał(a):Phi, mnie nie przebijesz :D Ostatnio wlazłam do sklepu z Derylem na rękach i jedna pani zapytała czy to... pudelek... :D :D :D Hahaa... :crazyeye: No nie przebiję Cię Ali :D :D :D Ale kiedyś usłyszałam też ze walijczyk to jamnik, terier szkocki, foksterier... :D
Ali26762 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Foksterier to na porządku dziennym. Tego to nawet już nie liczę. Raz zrobiono z Derysia erdla, ze sznaucerem też już się spotkałam, ale ten pudelek to mnie wbił w ziemię i (rzadko mi się to zdarza) zamurował mnie tak, że przez chwilę nie wiedziałam co mam powiedzieć :D Dopiero po chwili mnie odblokowało i powiedziałam, że nie, że to terier walijski. Na co ta pani - acha, też ładny! :D :D :D
Nitencja Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Na razie wzmozone pilnowanie. COs jakby zaczelo sie dziac ;-) bede informowac.
Ali26762 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Trzymamy z Deryśkiem kciuki i pazurki za pomyślność całego przedsięwzięcia :)
coztego Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Nitencja, bo, Roxy, trzymajcie się dzielnie :kciuki: Co się zaczęło dziać? :razz:
rita60 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Ali26762 napisał(a):Phi, mnie nie przebijesz :D Ostatnio wlazłam do sklepu z Derylem na rękach i jedna pani zapytała czy to... pudelek... :D :D :D Sprobuje cie przebic,kiedy byłam w Karwii,jakas pani patrzac na Parysa powiedziała jaki ładny........dalmatynczyk:loveu::loveu::loveu:a na ulicy w Lodzi jakis pedrak wrzeszczał to jest york olbrzym:lol::evil_lol::lol:
rita60 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='Nitencja']Na razie wzmozone pilnowanie. COs jakby zaczelo sie dziac ;-) bede informowac. Nitencja no i co...............???:roll:
Flaire Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 rita60 napisał(a):Sprobuje cie przebic,kiedy byłam w Karwii,jakas pani patrzac na Parysa powiedziała jaki ładny........dalmatynczyk:loveu::loveu: No, a ja myślałam, że tego gościa, który chciał dziewczynie znawstwem ras w Gdańsku zaimponować i zidentyfikował trzy AT jako charty to już nikt nie pobije! Ale poddaję się - dalmatyńczyk wygrywa! ;-)
Ibolya Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Nitencja ściskamy kciuki za pomyślne przyjście na świat maluszków :thumbs::thumbs:
Ibolya Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Jak dla mnie, wygrywa jednak PUDEL :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
rita60 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Ibolya kiedys wspominałas,ze wybierasz sie do Lodzi na agility,czy to aktualne ?:roll:
swallow Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='Ali26762']Phi, mnie nie przebijesz :D Ostatnio wlazłam do sklepu z Derylem na rękach i jedna pani zapytała czy to... pudelek... :D :D :D Ali w 2000 roku na wystawie we Włocławku ktoś też tłumaczył swoim dzieciom, że mój Bond to pudelek :evil_lol: Z innych śmiesznych rzeczy, jak byłam kiedyś w lesie wtedy jeszcze z małym Bondzikiem, takim 3 miesięcznym i z dorosłym jagdterrierem, który mimo że był dorosły to był w tym czasie już niższy od Bonda jedna pani tłumaczyła swojemu dziecku, że Bond to szczeniaczek a jagdterrier (samiec :-) ) to jego mamusia :cool3: :lol: Dalmatyńczyk i charty chyba jednak nie są do przebicia :grin: :grin: :grin: Nitencja - który to dzień ciąży jest dzis?? Trzymamy kciuki za Roxy
Welsh Terrier Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Bos wysłałeś mi wiadomość prywatną? Bo mail przyszedł że dostałam, a jej nie ma :shake:
niedzwiedzica Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Welszyk-bo dzis dogomania wysłała zaległe powiadomienia o PM :evil_lol: dostałam ich chyba z 6, dotyczyły wiadomo.sci z niedzieli a nawet wczesniej :cool3:
Gosia_i_Luka Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Flaire napisał(a):No, a ja myślałam, że tego gościa, który chciał dziewczynie znawstwem ras w Gdańsku zaimponować i zidentyfikował trzy AT jako charty to już nikt nie pobije! Ale poddaję się - dalmatyńczyk wygrywa! ;-) Eee, zależy jakie charty. ;) Młoda, płowa sucza wilczarza jeszcze od bieeeeedy mogłaby być do erdla podobna. ;) Ale pudelek.....???? Albo dalmatyńczyk??? :-o :-o :-o Ludzie mają pomysły.:p Za to moja biała od początku bywa nazywana szczeniaczkiem podhalana (zwykle z komentarzem: "to wielki pies urośnie, proszę pani" :eviltong: ). :evil_lol:
Ibolya Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='rita60']Ibolya kiedys wspominałas,ze wybierasz sie do Lodzi na agility,czy to aktualne ?:roll: Naprawdę :confused: Nie pamiętam :oops::shake: Poza tym ... to w tę niedzielę ? Nie mogę ... jest impra w Wa-wie .... na Polach Mokotowskich ..... "Z Psem za pan brat", podobno będzie fajnie. Dogomaniacy kto się wybiera :confused: Wstawię jeszcze parę fotek z wystawy ok? Po występach był relaksik Cziki i Bodorka: Z daleka widać, że to jedna krew, prawda :confused: Oraz to, co tygrysy lubią najbardziej, samodzielna zabawa z piłeczką (lub z czymkolwiek, co takową przypomina!) Reproduktor w całej okazałości i pełnej krasie :oops::grab: I na koniec zbliżenie kochanej mordki
Flaire Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Eee, zależy jakie charty. ;) No toż napisałam, że dalmatyńczyk wygrywa! :cool3: Gosia napisał(a):Ale pudelek.....???? Zarośnięty serdelek (czy walijczy, bo to chyba było o walijczyku) jak najbardziej może przypominać zarośniętego pudla. :cool3: Nawet umaszczeniem się nie będzie różnił jeśli brudny! :evil_lol: Ale dalmatyńczyka - nigdy!
Ibolya Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Po zastanowieniu przyznaję rację Flaire :evil_lol: Chciałam jeszcze wstawić kilka fotek Dogomaniaczek z Wa-wy, lecz żaba odmówiła posłuszeństwa :shake: No to idę :sleep::sleeping:, dobranoc. A przed zaśnięciem pomyślę o Roxy i jej maluszkach.
swallow Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='Flaire']No toż napisałam, że dalmatyńczyk wygrywa! :cool3: Zarośnięty serdelek (czy walijczy, bo to chyba było o walijczyku) jak najbardziej może przypominać zarośniętego pudla. :cool3: Nawet umaszczeniem się nie będzie różnił jeśli brudny! :evil_lol: Ali WT chyba jeszcze na tyle nie zarósł żeby go pomylić z pudlem, a tym bardziej moj AT, który tego dnia był wystawiany we Włocławku :razz: Ibolya - piękne fotki z pięknymi psami :loveu:
Flaire Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 [quote name='swallow']Ali WT chyba jeszcze na tyle nie zarósł żeby go pomylić z pudlem, a tym bardziej moj AT, który tego dnia był wystawiany we Włocławku :razz: Eee tam. Może jak ktoś ma dobry wzrok, to nie pomyli. Ja mam -8,5 w lewym oku, -7,5 w prawym - i dla mnie AT to wykapany pudel. :cool3:
Ali26762 Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Deryś jest szykowany na Wrocław, więc raczej mało przypomina już pudelka Dalmatyńczyk jest super, mały podhalan też, bardzo podoba mi się też mamusia jagdterier
bos Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Welsh Terrier napisał(a):Bos wysłałeś mi wiadomość prywatną? Bo mail przyszedł że dostałam, a jej nie ma :shake: Nie nic Ci nie wysyłałem, a ostatnio nawet do PW nie zaglądam... Pozdrawiam. Pomyslnosci w szkole.
bos Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Witam przy porannej kawie , oczywiście pamiętam o Flaire .......dla niej pyszna herbatka..... Pozdrawiam i życzę przyjemnego dnia. bogula......gorace pozdrowienia:loveu: :evil_lol: :loveu: Dziś wieczorem odwożę Justynę do Kochłowic bo jutro skoro świt / 6.00/ wylatuje samolotem do Niemiec na 10 dni, na zaproszenie Chrzestnej Matki. A że leci razem z kuzynka , będę spokojniejszy......:lol: :lol: :lol::lol: Znowu będę blisko Bykowiny........:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong: ;)
bos Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 A jesli chodzi o śmieszne określenia pseudo znawców naszej rasy ......aie mówiąc juz o innych to spotkała mnie taka uwaga......... ..........dziecko mówi...." mamo , patrz, patrz jaki dziwny foxterrier, jakie dziwne ma kolory , zupełnie inne jak babci..... Lusia" .........matka...." no bo to jest właśnie ......albinos". Mają ludziska wyobrażnię, dlatego tyle u nas w TV teleturniejów.......:eviltong: :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Recommended Posts