Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ali26762 napisał(a):
Ciekawe czy doczekamy walijczyka w rozmiarze obecnego yorka... :mad: :shake: :angryy:

A wówczas yorka bez lupy nie zobaczysz :evil_lol:
nikit1 napisał(a):
to musi być MIŁOŚĆ

nikit1, nie pisz głupot, bo już nikt od Nitencji "welsha" nie kupi :evil_lol:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

swallow napisał(a):
Jakim sposobem może byc inaczej jesli wśród zwyciezców rasy nie wybiera się psów pieknie zrobionych i pięknie zaprezentowanych??
A gdzie ja pisałam, że takich psów się nie wybiera w rasach? ;-) Jak najbardziej się wybiera - ale zrobienie nie jest jedyną podstawą oceny. Tak więc na ringu honorowym zjawią się i psy zrobione świetnie, i psy zrobione gorzej. I na tym poziomie, moim zdaniem, sędzia powinien więcej wagi przywiązywać do zrobienia. Zwycięzcy grup i BISów powinni być przygotowani nienagannie - ale tego niestety na polskich ringach brak (przynajmniej w rasach, na których się znam).

swallow, jeśli chcesz moją krytykę Cześki na wstawionym przez Ciebie zdjęciu, to poślę Ci na priwa, ale już nie dzisiaj, bo jutro muszę o 4 wstawać. :roll:

Posted

INA napisał(a):
Ali - dopiero doczytałam :oops: - najszczersze gratulacje i oby tak dalej:multi:
Bardzo mi się podoba jak przygotowujesz Derylka i wiesz co - że Twoje samozaparcie i konsekwencja w trymowanku bardzo mnie mobilizują
- mi najgorzej jest zmusic się do skubanka bo potem to już idze ale przede wszystkim dzięki Tobie np dziś wyskubałam Vigusiowi cały czaprak
POWODZENIA W NASTĘPNYCH WYSTAWACH ZGARNIJ WSZYSTKO CO MOŻLIWE- NALEŻY CI SIĘ:lol:

Hehehe, cieszę się, że Cię zmobilizowałam, choć zupełnie nieświadomie. Jakby co to polecam się na przyszłość :)
Dzięki za gratulacje, a za życzenia nie będę dziękować, żeby nie zapeszyć ;) :D

Posted

uff ja też nadrobiłam zaległości i składam wielkie gratulacje mojemu ulubionemu, wszechstronnemu i wyjątkowemu łelszowi za pierwsze dorosłe CWC!!
Buziaki Derysiu!! I pozdrów mocno swoją Pańcię!! :lol: :lol: :lol:

Posted

Deryś jutro pewnie podziękuje i jutro pozdrowi pańcię, bo dziś śpi już snem sprawiedliwego z moją mamą, która wróciła po przeszło dwumiesięcznych wojażach po Polsce :D

Posted

Ali26762 napisał(a):
Ja, JAKO EKSPERT ( :cool3: :evil_lol: :roll: :eviltong: :p ) powiem tylko tyle, że na przednich łapach zrobiły się Cześce pompony - zresztą identycznie jak Derylowi w Chojnicach, co widać na fotkach z Chojnic... A tak pieczołowicie układałam te kolumienki... :angryy:

Ali ja gustuje w łapkach robionych stożkowo, tzn, króciutki włos na wysokości łokcia i rozszerzający sie do dołu, Cześka ma (miała :angryy: ) włos na łapach ok dł 8 cm i robiąc jej kolumienkę zawsze wyglądało że ma odstający łokieć

Flaire - pisz pw :-)

Posted

No to ten sam efekt, tyle, że niezamierzony, wyszedł u Deryśka. A na stole miał naprawdę wzorcowe te kolumienki... On też ma dość długi włos na łapach.

swallow, czy dużą bezczelnością z mojej strony będzie prośba, abyś mi przesłała na priv uwagi Flaire? Oczywiście za jej zgodą. Każda taka uwaga w połączeniu z konkretnym zdjęciem jest dla mnie bardzo cenna.
Chciałabym w przyszlości unikać jak największej ilości błędów i nie pokazywać straszydła w ringach :)

Posted

Ali26762 napisał(a):
No to ten sam efekt, tyle, że niezamierzony, wyszedł u Deryśka. A na stole miał naprawdę wzorcowe te kolumienki... On też ma dość długi włos na łapach.

swallow, czy dużą bezczelnością z mojej strony będzie prośba, abyś mi przesłała na priv uwagi Flaire? Oczywiście za jej zgodą. Każda taka uwaga w połączeniu z konkretnym zdjęciem jest dla mnie bardzo cenna.
Chciałabym w przyszlości unikać jak największej ilości błędów i nie pokazywać straszydła w ringach :)

Nie ma problemu, tyle że należy wysłuchać uwag wszystkich i później wybrać tylko te, które naprawde Ci pasują. Ale każda uwaga jest cenna, bo może wskazać coś na co nie zwracało się samemu uwagi. A najlepiej jest spotakc na żywo psa zrobionego Twoim zdaniem idealnie i wzorować się później na nim, dlatego nie mogę sie doczekać światówki, bo jest duża szansa, że będzie na co popatrzeć :loveu:

Nitencja, Fuka - jak znajdziecie czas wyślijcie komentarze odnośnie Czeski na pw

Flaire - wysłałam Ci maila z fotkami Lotki ale właśnie do mnie wrócił, bo masz za małą skrzynkę, albo zapchaną :shake: . Podzielę fotki na kilka maili i wyślę jutro, bo teraz już uciekam spać

Dobranoc wszystkim

Posted

Ali26762 napisał(a):
Super, już z góry Ci dziękuję :)

Ze światówki będę mogła tylko fotki pooglądać, niestety :(

Ali mam zamiar zabrać kamerę, to i filmik dostaniesz :lol:

Posted

Heyka :multi:

My już na nogach od godziny :-( (trzeba troszkę popracować, Ali mam nadzieję, że to nie koniec jaskółek :oops:)

I wiecie co? musiałam włączyć światło, żeby cuś widzieć :evil_lol:

Pochmurno jest, ale ciepło + 21C, zapraszam na kawkę.

Miłego dnia Dogomaniacy :multi:

Posted

swallow napisał(a):
Flaire - wysłałam Ci maila z fotkami Lotki ale właśnie do mnie wrócił, bo masz za małą skrzynkę, albo zapchaną :shake: .
Dzięki wielkie!!! Hmmm... :stupid: Skrzynkę mam i dużą, i nie zapchaną... :stupid: Podejrzewam, że jakiś filtr uznał to może za spam? :niewiem: Podeślę Ci na priv kilka adresów, które możesz spróbować.

Posted

Ali26762 napisał(a):
Ciekawa jestem jak się chłopaki względem siebie będą zachowywać przy kolejnym spotkaniu...
Zalecałbym daleko posuniętą ostrożność :shake: :roll:

Posted

coztego napisał(a):

nikit1, nie pisz głupot, bo już nikt od Nitencji "welsha" nie kupi :evil_lol:
Dooooobre (ale u Nitencji to już masz przechlapane :evil_lol: :diabloti:)

Posted

Przekazuję serdeczne pozdrowienia dla wszystkich Dogomaniaków od vigorlandu czyli Basi i Andrzeja, którzy właśnie teraz podziwiają uroki Doliny Kościeliskiej :smilecol:

Posted

zadziorny napisał(a):
Dooooobre (ale u Nitencji to już masz przechlapane :evil_lol: :diabloti:)

Wy się, kurczę, nie śmiejcie, bo mam w trymowaniu cos, co miało byc norwich terrierem ....:evil_lol:pochodzi toto z hodowli, gdzie sa i norwiche i cairny. Mamuśka jest norwichem ,ale tatus niestety NIE :mad: wygląda na to,ze "łapkę" przyłożył do prokreacji cairn terrier, bo wyszło z tego coś dokładnie pośredniego pomiędzy norwichem a cairnem. I to "coś" ma metryczke i zostało kupione za ciężkie pieniądze,aczkolwiek z uwaga hodowcy,że piesek " nie jest wystawowy " :diabloti::diabloti::diabloti: Coś musiało być na zreczy już w momencie sprzedaży,ale hodowca twierdził,że norwicha sprzedaje :angryy:. Zwierzak jest miły, fajnie się trymuje, tyle,że to rodowodowy kundelek :evil_lol: Nawet nie wiem, czy własciciele zdają sobie sprawę z tego,że mixa mają... Chciałam delikatnie spytać,ale jakos okazji nie było ostatnio :-)

Nitencja-żeby nie było,że coś insynuuję ;)-wiem,że dzieci Roxy to 200 % welshe ;)

Posted

W Warszawie wreszcie normalna temeraturka, choc duszno jest przeokropnie. Dzis po pracy zabieram sie za skubanko Cziki, bo... juz czas najwyzszy, by sunia wygladala jak nalezy!
A w sobote.... sialalalalalalalalalalala... Egipt wita! :multi:

bogula: Trzymam kciuki za Fafolastego! Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko ok!

W kwesti skubania lap, to ja zdecydowanie preferuje kolumienki i cudnie zrobiona kocia lapke, choc nie ukrywa ze nadal sprawia mi to trudnosc.

Posted

Bogula-pisz, co z Fafolem...wygląda mi to na jakiś ropień, króty mu się po tym pogryzieniu przyplątał. W taka pogode szybciutko sie takie paskudztwa buduja i daja ogólne odczyny zapalne...:angryy:

aga-a w Egipcie bedzie znów gorąco :diabloti: po co sie od upałów odzwyczajasz ;)

swallow-wole kolumienki z włosów równej długości, stozki maja tendencję do rozwiewania się podczas ruchu i potem robi się na psie bałagan. Kiedys airedale miały tak też robione łapy, na starych niemieckich fotach często to widac :roll:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...