Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Welsh Terrier napisał(a):
Tata mówi: "Nitencjo jesteś częściej na wystawach niż ja i sama wiesz co się dzieje, i czyje psy wygrywają. I to jest opinia 99% wystawców, to można usłyszeć na wystawach. Widziałem dużo pięknie przygotowanych Welshy, ale nigdy nie widziałem ich na pudle, z lekkimi wyjątkami. Chcę zakończyć tę dyskusję, bo tak na prawde nie prowadzi do nieczego, i rozmową nie zmieni się pewnych zachowań. A odnośnie przygotowania psów do wystaw jeszcze nie zarzucono mi złego wyglądu moich psów. Wyraźnie jest to napisane w opisie Gracji i Amira. Pozdrawiam."

Chetnie z tata porozmawiam i sie pytam jakie WELSHE PIEKNIE PRZYGOTOWANE ?? Nazwa i przydomek ??
Poza tym mozna miec dobre psy ale wcale nie na pudla .... bo nie maja tego "czegos" .........

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Nitencjo jesteś częściej na wystawach niż ja i sama wiesz co się dzieje, i czyje psy wygrywają.
Fajnie, że to doceniasz. Szkoda tylko, że nie słuchasz, jak Ci to ta sama Nitencja próbuje wytłumaczyć. ;-)

Posted

No to przeciez i Enola z T.K nawet byla III na BIS;w Krakowie kolejna T.K byla na BIS junior >> moze zle dane masz ??
Jak pisalam wyzej - jesli piekny jest pies i pieknie przygotowany to sa i pudla :cool3:

Posted

Nitencja napisał(a):
No to przeciez i Enola z T.K nawet byla III na BIS;w Krakowie kolejna T.K byla na BIS junior >> moze zle dane masz ??
Jak pisalam wyzej - jesli piekny jest pies i pieknie przygotowany to sa i pudla :cool3:
Dokładnie tak. Oczywiście nie zawsze, bo ocena jest subiektywna (na całe szczęście - inaczej nie byłoby wystaw :roll: ), ale piękny, pięknie przygotowany pies niewątpliwie na pudle będzie lądował.

Posted

Zeszły rok, Miedzynarodowa Wystawa w Krakowie, grupa psów pasterskich. Jak często wygrywają tę grupę gładkowłose owczarki szkockie? :roll: Ale tego dnia, suczka tej właśnie rasy (dogomaniacka suczka zresztą) weszła na ring oczarowując niemal wszystkich tam obecnych - weszła po zwycięstwo i to było widać w każdym jej ruchu. Ustawiła się sama i stała jak posąg, napięta, wpatrzona we właścicielkę. Rasa niefektowna, nie typu bull ;-), suczka nie w rękach sędziego ani działacza (przynajmniej z tego co wiem). Wygrała, bo tego dnia była bezkonkurencyjna, miała właśnie to "coś" i sędzia nie mógł tego nie zauważyć czy nie docenić. Taki pies, w taki dzień, musi wygrać. :-)

Posted

Dobrze już dobrze :) każdy ma swoje zdanie... :cool3: z Amirem w konkurencjach finałowych zaszliśmy najdalej na IV miejsce... :lol: Może skończmy ten temat :eviltong: lepiej porozmawiajmy o pogodzie ;) :eviltong:

Posted

Nitencja napisał(a):
Welsh terrier :) i tak z takim psem zaszliscie daleko. Caly czas trzeba dazyc do doskonalosci:razz:

Ale chodziło Pani z tym psem tej rasy? :cool3: Czy z takim ,,brzydkim" psem? :cool3: hehe :D

Posted

to były pierwsze wystawy w naszym życiu i ta sierść na łapach była robiona metalowym grzebieniem... już mamy specjalne szczotki do łap, a nożyczek tata tu nie używał...

Oto następne photo wcześniejsze jeszcze

Posted

Ibolya napisał(a):
A to pierwsze zdjęcie Amira to jest z Sopotu 2005 chyba? Bodryś tam zdobył swojego pierwszego CACIBa w życiu :multi:

No :D Pamiętam pięknego (jak zawsze) Bodryśka... :D Osiusiał wtedy I miejsce :)

Posted

Ali,

Gratuluje Ci kolejnego sukcesu Derylka :multi: Bardzo sie ciesze, ze KOLEJNY raz doceniono to, ze Deryl jest ladnym i doskonale przygotowanym psem.

Ali, jak tam Wasze agility? Trenujecie, czy sie lenicie? :cool3:

Funka,

Piekna masz koteczke :loveu: Zawsze jak ogladam takie slodziaki, zaluje ze mam na nie alergie :shake: W przeciwnym wypadku, na pewno zamieszkalaby ze mna jakas kocia dama :loveu:

swallow,

Milo bylo mi Cie poznac :multi: Niestety w ferworze startow i fotografowania, zawsze mam zbyt malo czasu na gadulstwo, czego baaardzo zaluje :shake:

A my caly weekend bylismy na Zawodach w Lacku :-) Doprawdy bylo wspaniale :multi: Cudowna pogoda (wcale nie bylo goraco, a czasami wrecz tak chlodno, ze mialam dreszcze :crazyeye: ), wspaniala atmosfera, swietni ludzie, nowe znajomosci i doskonale starty Majuta :multi: Majeczka spisala sie w sumie na 4 medale, jedna statuletke i chyba 6 dyplomow :loveu:
Z przyjemnoscia obejrzalam tez inne S-ki, ktore biegaly w roznych klasach :-) Oczywiscie najbardziej zachwycaja te najlepsze technicznie, a przy tym najszybsze :loveu: Teraz przynajmniej wiem, do czego dazyc :p A droga jeszcze daleka :oops: :razz:

W.

Posted

No :D Pamiętam pięknego (jak zawsze) Bodryśka... :D Osiusiał wtedy I miejsce :)

Rzeczywiście olał hihi :evil_lol: Macie może taką fotkę? Gdzieś w necie ją widziałam, ale nie mogę nijak jej zdobyć :shake: :-( a bardzo bym chciała ją mieć w swoich zbiorach :evil_lol:

Posted

Oto następne photo wcześniejsze jeszcze

Tutaj też są błędy w przygotowaniu, z których dla mnie najbardziej rażący jest łeb zrobiony na klepsydrę (wyskubane pod oczami, za to za dużo sierści pozostawiona na kufie oraz na policzkach). To daje wrażenie bardzo szerokiego łba i wąskiej kufy, które są wadami. Bez macania nie wiem, czy ten pies ma te wady, czy nie, ale tak zrobiony je prezentuje. W trymowaniu łap też są błędy, na przykład, stopy nie są zrobione "na kocią łpakę", co daje wrażenie dużej, nie zwartej stopy.

I tak dalej. ;-)

Posted

Wind napisał(a):
Ali,

Gratuluje Ci kolejnego sukcesu Derylka :multi: Bardzo sie ciesze, ze KOLEJNY raz doceniono to, ze Deryl jest ladnym i doskonale przygotowanym psem.
Dzięki, dzięki :)

Wind napisał(a):
Ali, jak tam Wasze agility? Trenujecie, czy sie lenicie? :cool3:
Oj, wstyd się przyznać, ale się lenimy :oops:
Ja, po prostu, nie funkcjonuję w tych upałach... Tak więc mamy wakacje i do trenigów powrócimy jesienią.

Wind napisał(a):
A my caly weekend bylismy na Zawodach w Lacku :-) Doprawdy bylo wspaniale :multi: Cudowna pogoda (wcale nie bylo goraco, a czasami wrecz tak chlodno, ze mialam dreszcze :crazyeye: ), wspaniala atmosfera, swietni ludzie, nowe znajomosci i doskonale starty Majuta :multi: Majeczka spisala sie w sumie na 4 medale, jedna statuletke i chyba 6 dyplomow :loveu:
BRAWO MAJUT !!! BRAWO WIND !!!

Cieszę się ogromnie, że Wam dobrze poszło w Łącku i bardzo serdecznie Wam gratuluję !!!

Posted

Wind napisał(a):

A nie mówiłem :cool2:. Gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:

Posted

Ali, zadziorny,

Dzieki :loveu:

Przy okazji zawodow agility w Lacku, odwiedzilam tez ring Zawodow Obedience. Wytrwalam tylko na wystepie paru "zerowek" ... wiecej nie zdolalam :shake: Chcialam tez zrobic fajny reportaz z tych zawodow, aby innych zachecic do startowania ... Ale jak tu zachecac, jak na wszystkich fotach psy sa albo metr do dwoch od przewodnika, albo pol metra z tylu, nie mowiac juz, ze "siad" przy nodze jest gdzies tam, byle nie przy nodze, a skok przez przeszkode, jesli juz jest wykonany to cud, bo skoku dynamicznego z dynamicznym powrotem i pieknym wykonczeniem prawie nie uswiadczysz ... :shake: Za to punktacja ... no samiusienka doskonala, chyba ze pies-zawodnik zwial z ringu :crazyeye:

W.

Posted

Siemka!
Problemy:
1.kilka dni temu w czasie kąpieli w leśnym bajorku Fafik został pogryziony przez innego psa; do krwi...
2.w miniona niedziele siedział sam w domku; wyprowadzała go na siku sasiadka---koleżanka córki
3.zaczęło się drapanie do łysej skóry i krwi
4.od dzisiaj wyraźne osłabienie, "wyładowane terierowe akumulatory"
5.oczy zaropiałe na maxa jak wróciłam przed 14 z pracy
6.zmierzwiona sierść na karczychu i jakaś mokra
7.dyszenie/panika
8.podczas ochładzania zimną wodą w wannie na Fafiku wymacałam sporą gulgę za lewym uchem i skądś cieknącą
9.z wieczornego (zaplanowanego dłuższego) spaceru do domu wróciliśmy busem---wyraźny brak sił
Jutro wet........szkoda, że na psa nie można dostać L4/opieki.........

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...