Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Welsh Terrier napisał(a):Tata mówi: "Nitencjo jesteś częściej na wystawach niż ja i sama wiesz co się dzieje, i czyje psy wygrywają. I to jest opinia 99% wystawców, to można usłyszeć na wystawach. Widziałem dużo pięknie przygotowanych Welshy, ale nigdy nie widziałem ich na pudle, z lekkimi wyjątkami. Chcę zakończyć tę dyskusję, bo tak na prawde nie prowadzi do nieczego, i rozmową nie zmieni się pewnych zachowań. A odnośnie przygotowania psów do wystaw jeszcze nie zarzucono mi złego wyglądu moich psów. Wyraźnie jest to napisane w opisie Gracji i Amira. Pozdrawiam." Chetnie z tata porozmawiam i sie pytam jakie WELSHE PIEKNIE PRZYGOTOWANE ?? Nazwa i przydomek ?? Poza tym mozna miec dobre psy ale wcale nie na pudla .... bo nie maja tego "czegos" .........
Flaire Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Welsh Terrier napisał(a):Nitencjo jesteś częściej na wystawach niż ja i sama wiesz co się dzieje, i czyje psy wygrywają. Fajnie, że to doceniasz. Szkoda tylko, że nie słuchasz, jak Ci to ta sama Nitencja próbuje wytłumaczyć. ;-)
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 No to przeciez i Enola z T.K nawet byla III na BIS;w Krakowie kolejna T.K byla na BIS junior >> moze zle dane masz ?? Jak pisalam wyzej - jesli piekny jest pies i pieknie przygotowany to sa i pudla :cool3:
Flaire Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Nitencja napisał(a):No to przeciez i Enola z T.K nawet byla III na BIS;w Krakowie kolejna T.K byla na BIS junior >> moze zle dane masz ?? Jak pisalam wyzej - jesli piekny jest pies i pieknie przygotowany to sa i pudla :cool3:Dokładnie tak. Oczywiście nie zawsze, bo ocena jest subiektywna (na całe szczęście - inaczej nie byłoby wystaw :roll: ), ale piękny, pięknie przygotowany pies niewątpliwie na pudle będzie lądował.
Flaire Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Zeszły rok, Miedzynarodowa Wystawa w Krakowie, grupa psów pasterskich. Jak często wygrywają tę grupę gładkowłose owczarki szkockie? :roll: Ale tego dnia, suczka tej właśnie rasy (dogomaniacka suczka zresztą) weszła na ring oczarowując niemal wszystkich tam obecnych - weszła po zwycięstwo i to było widać w każdym jej ruchu. Ustawiła się sama i stała jak posąg, napięta, wpatrzona we właścicielkę. Rasa niefektowna, nie typu bull ;-), suczka nie w rękach sędziego ani działacza (przynajmniej z tego co wiem). Wygrała, bo tego dnia była bezkonkurencyjna, miała właśnie to "coś" i sędzia nie mógł tego nie zauważyć czy nie docenić. Taki pies, w taki dzień, musi wygrać. :-)
Welsh Terrier Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Dobrze już dobrze :) każdy ma swoje zdanie... :cool3: z Amirem w konkurencjach finałowych zaszliśmy najdalej na IV miejsce... :lol: Może skończmy ten temat :eviltong: lepiej porozmawiajmy o pogodzie ;) :eviltong:
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Welsh terrier :) i tak z takim psem zaszliscie daleko. Caly czas trzeba dazyc do doskonalosci:razz:
Welsh Terrier Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nitencja napisał(a):Welsh terrier :) i tak z takim psem zaszliscie daleko. Caly czas trzeba dazyc do doskonalosci:razz: Ale chodziło Pani z tym psem tej rasy? :cool3: Czy z takim ,,brzydkim" psem? :cool3: hehe :D
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ani jedna odpowiedz ani druga ..... :cool3: raczej z tak zrobionym ;)
Welsh Terrier Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 To niech mi Pani powie co powinien mieć poprawione w swoim wyglądzie: Czekam na odpowiedź :]
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 dolna linia jest nierowna , lapy z przodu to sa piora a nie ladnie uformowane kolumienki i pysk gdzie widac wyraznie nozyczki Chyba widac roznice , co ? :cool3: http://members.home.nl/welsh/Nieuwe%20afbeelding.JPG
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 a tak z ciekawosci Amir mial obciety ogon czy juz mu obcinaliscie sami ??
Welsh Terrier Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 to były pierwsze wystawy w naszym życiu i ta sierść na łapach była robiona metalowym grzebieniem... już mamy specjalne szczotki do łap, a nożyczek tata tu nie używał... Oto następne photo wcześniejsze jeszcze
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 http://www.welshterrierclub.pwp.blueyonder.co.uk/thebreed/trimming.html tu masz dobrze pokazane jak powinno sie trymowac welshe i jakie sa najczestsze bledy
Ibolya Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nitencja napisał(a):dolna linia jest nierowna , lapy z przodu to sa piora a nie ladnie uformowane kolumienki i pysk gdzie widac wyraznie nozyczki Chyba widac roznice , co ? :cool3: http://members.home.nl/welsh/Nieuwe%20afbeelding.JPG Nitencja a co to jest za piesek? A to pierwsze zdjęcie Amira to jest z Sopotu 2005 chyba? Bodryś tam zdobył swojego pierwszego CACIBa w życiu :multi:
Welsh Terrier Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Skończmy ten temat :P Ja idę i dziękuje za rady :) Pozdrawiam! :)
Welsh Terrier Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ibolya napisał(a):A to pierwsze zdjęcie Amira to jest z Sopotu 2005 chyba? Bodryś tam zdobył swojego pierwszego CACIBa w życiu :multi: No :D Pamiętam pięknego (jak zawsze) Bodryśka... :D Osiusiał wtedy I miejsce :)
Wind Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ali, Gratuluje Ci kolejnego sukcesu Derylka :multi: Bardzo sie ciesze, ze KOLEJNY raz doceniono to, ze Deryl jest ladnym i doskonale przygotowanym psem. Ali, jak tam Wasze agility? Trenujecie, czy sie lenicie? :cool3: Funka, Piekna masz koteczke :loveu: Zawsze jak ogladam takie slodziaki, zaluje ze mam na nie alergie :shake: W przeciwnym wypadku, na pewno zamieszkalaby ze mna jakas kocia dama :loveu: swallow, Milo bylo mi Cie poznac :multi: Niestety w ferworze startow i fotografowania, zawsze mam zbyt malo czasu na gadulstwo, czego baaardzo zaluje :shake: A my caly weekend bylismy na Zawodach w Lacku :-) Doprawdy bylo wspaniale :multi: Cudowna pogoda (wcale nie bylo goraco, a czasami wrecz tak chlodno, ze mialam dreszcze :crazyeye: ), wspaniala atmosfera, swietni ludzie, nowe znajomosci i doskonale starty Majuta :multi: Majeczka spisala sie w sumie na 4 medale, jedna statuletke i chyba 6 dyplomow :loveu: Z przyjemnoscia obejrzalam tez inne S-ki, ktore biegaly w roznych klasach :-) Oczywiscie najbardziej zachwycaja te najlepsze technicznie, a przy tym najszybsze :loveu: Teraz przynajmniej wiem, do czego dazyc :p A droga jeszcze daleka :oops: :razz: W.
Ibolya Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Welsh Terrier napisał(a):No :D Pamiętam pięknego (jak zawsze) Bodryśka... :D Osiusiał wtedy I miejsce :) Rzeczywiście olał hihi :evil_lol: Macie może taką fotkę? Gdzieś w necie ją widziałam, ale nie mogę nijak jej zdobyć :shake: :-( a bardzo bym chciała ją mieć w swoich zbiorach :evil_lol:
Flaire Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Welsh Terrier napisał(a):Oto następne photo wcześniejsze jeszcze Tutaj też są błędy w przygotowaniu, z których dla mnie najbardziej rażący jest łeb zrobiony na klepsydrę (wyskubane pod oczami, za to za dużo sierści pozostawiona na kufie oraz na policzkach). To daje wrażenie bardzo szerokiego łba i wąskiej kufy, które są wadami. Bez macania nie wiem, czy ten pies ma te wady, czy nie, ale tak zrobiony je prezentuje. W trymowaniu łap też są błędy, na przykład, stopy nie są zrobione "na kocią łpakę", co daje wrażenie dużej, nie zwartej stopy. I tak dalej. ;-)
Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Wind napisał(a):Ali, Gratuluje Ci kolejnego sukcesu Derylka :multi: Bardzo sie ciesze, ze KOLEJNY raz doceniono to, ze Deryl jest ladnym i doskonale przygotowanym psem. Dzięki, dzięki :) Wind napisał(a): Ali, jak tam Wasze agility? Trenujecie, czy sie lenicie? :cool3: Oj, wstyd się przyznać, ale się lenimy :oops: Ja, po prostu, nie funkcjonuję w tych upałach... Tak więc mamy wakacje i do trenigów powrócimy jesienią. Wind napisał(a):A my caly weekend bylismy na Zawodach w Lacku :-) Doprawdy bylo wspaniale :multi: Cudowna pogoda (wcale nie bylo goraco, a czasami wrecz tak chlodno, ze mialam dreszcze :crazyeye: ), wspaniala atmosfera, swietni ludzie, nowe znajomosci i doskonale starty Majuta :multi: Majeczka spisala sie w sumie na 4 medale, jedna statuletke i chyba 6 dyplomow :loveu: BRAWO MAJUT !!! BRAWO WIND !!! Cieszę się ogromnie, że Wam dobrze poszło w Łącku i bardzo serdecznie Wam gratuluję !!!
zadziorny Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Wind napisał(a): A my caly weekend bylismy na Zawodach w Lacku :-) Doprawdy bylo wspaniale :multi: Cudowna pogoda (wcale nie bylo goraco, a czasami wrecz tak chlodno, ze mialam dreszcze :crazyeye: ), wspaniala atmosfera, swietni ludzie, nowe znajomosci i doskonale starty Majuta :multi: Majeczka spisala sie w sumie na 4 medale, jedna statuletke i chyba 6 dyplomow :loveu: A nie mówiłem :cool2:. Gratulacje :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Wind Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Ali, zadziorny, Dzieki :loveu: Przy okazji zawodow agility w Lacku, odwiedzilam tez ring Zawodow Obedience. Wytrwalam tylko na wystepie paru "zerowek" ... wiecej nie zdolalam :shake: Chcialam tez zrobic fajny reportaz z tych zawodow, aby innych zachecic do startowania ... Ale jak tu zachecac, jak na wszystkich fotach psy sa albo metr do dwoch od przewodnika, albo pol metra z tylu, nie mowiac juz, ze "siad" przy nodze jest gdzies tam, byle nie przy nodze, a skok przez przeszkode, jesli juz jest wykonany to cud, bo skoku dynamicznego z dynamicznym powrotem i pieknym wykonczeniem prawie nie uswiadczysz ... :shake: Za to punktacja ... no samiusienka doskonala, chyba ze pies-zawodnik zwial z ringu :crazyeye: W.
bogula Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Siemka! Problemy: 1.kilka dni temu w czasie kąpieli w leśnym bajorku Fafik został pogryziony przez innego psa; do krwi... 2.w miniona niedziele siedział sam w domku; wyprowadzała go na siku sasiadka---koleżanka córki 3.zaczęło się drapanie do łysej skóry i krwi 4.od dzisiaj wyraźne osłabienie, "wyładowane terierowe akumulatory" 5.oczy zaropiałe na maxa jak wróciłam przed 14 z pracy 6.zmierzwiona sierść na karczychu i jakaś mokra 7.dyszenie/panika 8.podczas ochładzania zimną wodą w wannie na Fafiku wymacałam sporą gulgę za lewym uchem i skądś cieknącą 9.z wieczornego (zaplanowanego dłuższego) spaceru do domu wróciliśmy busem---wyraźny brak sił Jutro wet........szkoda, że na psa nie można dostać L4/opieki.........
Recommended Posts