coztego Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 zadziorny napisał(a):Ależ Ty masz do tych siuśków "szczęście" :hmmmm: :shake: :evil_lol: Siuśki moim hobby :evil_lol: Siuśki są bardzo zasadowe i jest stan zapalny, ale na szczęście wygląda na to, że nereczki są w porządku. Malizna dostała karmę na zakwaszenie moczu i antybiotyk... Pani wet obawiała się czy Maliźnie karma będzie smakować, a ta jak zwykle- wciągnęła cała miseczkę w pół sekundy :diabloti: Wiecie co, Malizna się zachowuje jak szczeniak, rozrabia, a jak ją ochrzanię to robi taką niewinną minkę :p
bos Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 bogula napisał(a):......--mam ostry dyżur;l .......proszę tylko sie nie pokalecz i wracaj cało i zdrowo do Fisiola.....i do nas. ........uważaj na paluszek..........:evil_lol: :evil_lol: ;) ;) :lol: :lol: :lol::loveu:
bos Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 coztego napisał(a):Witajcie! Czy ja już wszystkim wszystkiego gratulowałam? :hmmmm: Zaczynam się gubić w tych sukcesach dogomaniacich terierów :evil_lol: ........jeszcze mnie nie gratulowałaś i nie wiem dlaczego............:lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)
bos Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 coztego napisał(a):......zapytał tatusia: "Tato, co on tam ma, pod ogonem?" :p Tatuś .........i wyjaśnił synkowi po cichu... A synek zachwycony zdobytą wiedzą, podbiegł do mamusi ogłaszając: "Mamusiu, zobacz tego psa! On ma pod ogonem to co ja mam tu!" -wskazał rączką rozporek :evil_lol: Dzieci są kapitalne :lol: .........bosze i też taki owłosiony......coztego.........:evil_lol: :diabloti: :diabloti: :cool3: ;)
coztego Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 bos napisał(a):........jeszcze mnie nie gratulowałaś i nie wiem dlaczego............:lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) GRATULUJĘ!!! :p
bos Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 coztego napisał(a):GRATULUJĘ!!! :p Bardzo dziekuje , tego mi było potrzeba.....:loveu: :loveu: :loveu::lol: :lol: :lol:;) ;) ;)
Asta Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Witam, Czy ktoś z Was wybiera się na krajową wystawę terrierów w Koszalinie i pożyczyłby mi psa na młodego prezentera? Bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam Karolina
zadziorny Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='bos']............i bedę sie szykował na wyjazd na urlop ...........Karwia, Kolonia Ostrowo, tak jak w ubiegłym roku..........zobaczymy :roll: :roll: :roll: :roll: A gdzie dokładnie? (szukam dobrego miejsca na wyjazd we wrześniu :cool3:) [SIZE=2]:hmmmm: :niewiem:
bos Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='zadziorny']A gdzie dokładnie? (szukam dobrego miejsca na wyjazd we wrześniu :cool3:) [SIZE=2]:hmmmm: :niewiem: Znajomi kupili działke w Koloni Ostrowo i bedę się starał dostarczyć tam przyczepę..........jak dobrze pójdzie.Oni mają swoją , i teraz prowadze rozmowy czy i mnie pozwolą na swojej ziemi postawić camping. Tam jest jak za Króla ćwieczka tj brak prądu , woda z ręcznej pompy, ubikacja jak na starych familokach . Warunki naprawdę spartańskie.:multi: :multi::loveu: W zeszłym roku korzystałem z ich uprzejmości i ich campingu........:multi: :multi: :multi: :multi: Gdyby to nie wypaliło , to już rozgladałem sie w internecie za noclegami w tym rejonie tj. Karwia , Jaztrzebia Góra. Ceny od 25-75 zł
swallow Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Kiedy oglądałam fotki Jazona jak walczy z wodą :evil_lol: w Jazonowej galerii to jakbym patrzyła na swoją Cześkę :lol: No to parę fotek z cyklu welsz i natrysk, czyli po co jest woda jak są upały:cool3: 1. można się dobrze napić 2. można schłodzić szyję 3. potem brzuszek, ale trzeba podskoczyć 4. albo poszukać niższego natrysku 5. teraz czas na plecy 6. no już chłodniej to biegiem na obiad ;)
Ali26762 Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Heyka :) Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie fotorelacji z wystawy w Gdyni, wszystkie przekazałam TZ-towi, bo to jego zasługa. On również Wam dziękuje i cieszy się, że Wam się podobało :) [quote name='Jura']Ali, jak to "The End" ? Raczej CDN. The End tyczyło się Gdyni, of kors :D Jura, jak tam wyniki Fredźki? Powinny już być... [quote name='bos']Ali , niech Ci Champion Młodzieży dostarczy dalszych zaszczytów :multi: :multi: :multi:.........a tak nie chciałaś wystawiać , bałaś się , teraz juz posmakowałaś.....i wiesz że warto. Mnie bardzo cieszy fakt ze i Ty sie cieszysz :lol: :lol: :loveu:......i że spotkania dogomaniaków są takie fajne , to ważne........bardzo :loveu: :multi: :evil_lol: ;-) bosik, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;) :D Co do wystawiania - byłam to winna Eli i tylko dlatego Deryś jeździ na wystawy. Choć nie przeczę, spodobało mi się. Głównie dlatego, że na wystawach jest okazja do spotkań z ludźmi z Dogo i nie tylko. Masz rację - to bardzo ważne i fajne spotkania :) [quote name='bos']Z pozytywnych wieści to jak pójdzie ok to w piatek dostanę zdolność do pracy............i bedę sie szykował na wyjazd na urlop ...........Karwia, Kolonia Ostrowo Cieszę się, że poprawia się stan Twojej nózi. Kiedy będziesz w tej Karwi? Może uda Ci się przyjechać so Sopotu i zaszczycić nas swoją obecnością na terierowym spotkanku? [quote name='Welsh Terrier'] Derylek i Gracusia zdobyły Mł.Ch.Pl prawie w tym samym czasie :smile: Fakt, Deryś tydzień później, bo Wy skończyliście w Warszawie, prawda? Piękne opisy ma Gracja, ale w pełni zasłużone! Moje szczere gratulacje! [quote name='Welsh Terrier']Jak zobaczyłam welshe na wystawie w Warszawie, byłam przekonana, że Gracja przegra. Miała piękną konkurencje... Deryl, Czardasz... i reszta cudów. Bardzo się cieszę, że jednak Gracusia wygrała. :smile: Ja za to wiedziałam, że w konkurencji z Gracją Deryl nie ma szans i potwierdziło się :) Dużo wcześniej słyszałąm na temat urody Gracusi, w Warszawie mogłam się o tym sama przekonać. Śliczna sunieczka :) [quote name='Welsh Terrier']Jeszcze raz zadaje to pytanie... Kto zgłasza welshe na wystawę w SOPOCIE 12-13 SIERPIEŃ? My nie bierzemy udziału w tej wystawie. [quote name='Wind']Gdy teraz sobie przypomne jakie byly Twoje obawy przed pierwszym wystepem to ... :lol: :lol: :lol: Rozkwitacie z kazda Wystawa :loveu: Dzięki :) Może i rozkwitamy, ale moje obawy powinny wobec tego więdnąć, a nie chcą jakoś :D No cóż - pierwsze koty za płoty. Mam nadzieję, że w Chojnicach nie będę już umierała ze strachu przed wejściem na ring :D [quote name='moriko']Ali super fotorelacja :lol: Gratulacje dla Ciebie i wszystki pozostalych Dogomaniakow :lol: Dziękuję pięknie :)
Ali26762 Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='INA']Ali - cudowna relacja - Teraz dopiero mogłam się przekonać jak pięknie przygotowałaś Derylka.. i pewnie z tego opisu --" ...Szata profesjonalnie przygotowana..." jesteś najbardzej dumna - bo to akurat wyłacznie zależało od Ciebie ..:cool3: Ja też pamietam jak jeszcze niedawno zastanawiałaś się czy wogóle pokazywać chłopaka:razz: INUŚ, to nie całkiem tak. Przygotowanie Derysia to nie całkiem moja zasługa. W Warszawie Kliwia pokazała mi jak robić ostatni szlif i dała mi mnóstwo cennych rad, za co jestem jej ogromnie wdzięczna. Teraz na Chojnice będę musiała Derysia sama przygotować, zobaczymy ile z tych wiadomości zostało mi w głowie :D Na razie w poniedziałek wyrwałam czaprak na krótko (ale nie do zera, bo mi przez 2 tygodnie nie zdąży odrosnąć). [quote name='Ela_hryckiewicz'] Deryl i Ty prezentowaliście się wspaniale, mam nadzieje że teraz zawsze będziesz wystawiała sama Derysia. Przecież znasz go najlepiej i wiesz co masz robić, macie tyle osiągnięć sportowych i ringowych a rozumiecie się jak mało kto. Dziewczyno Ty już więcej osiągnełaś odemnie z całego serca gratuluje i jestem na prawde z tego dumna, Brawo Brawo Brawo Spotkania z dogo wiele znaczą i dają przede wszystkim wskazówki przez które cały czas się uczyszysz. Trymowanie przygotowanie do wystawy to wielka sztuka nie wszyscy to potrafią a Ty potrafisz już bardzo dużo. Elu, wielkie dzięki. Cieszę się, że jesteś z nas zadowolona :) A co do osiągnięć, to Ciebie czekają takie same, tylko podniesione do kwadratu, bo przecież będziesz jeździła i z Gapcią i ze Szczęściarzem na wystawy :D Co do wskazówek to masz rację. Pisałam o tym chwilę temu. Natomiast nie wpadałabym w euforię odnośnie moich umiejętności - okaże się po zimie co samodzielnie wymodzę na Derylu skubiąc go od zera :D Fritz, cieszę się, że podobały Ci się fotki :) A co do weta, to uważam tak, jak już Ci tutaj kilka osób pisało - zmień weta! Pierwsze słyszę o rutynowej wizycie psów z rodowodem w określonym terminie! swallow - fotki Cześki REWELACJA !!! Poskładałam się ze śmiechu i oplułam monitor :D :D :D Ufffff, nadrobiłam zaległości na welszach... Idę zerknąć jeszcze na serdelki :D
Ibolya Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Ali26762']Heyka :) Dziękuję wszystkim za miłe słowa odnośnie fotorelacji z wystawy w Gdyni....... .............Co do wystawiania - byłam to winna Eli i tylko dlatego Deryś jeździ na wystawy. Choć nie przeczę, spodobało mi się. Głównie dlatego, że na wystawach jest okazja do spotkań z ludźmi z Dogo i nie tylko. Masz rację - to bardzo ważne i fajne spotkania:) .............................. :) Heyka :multi: Już wstałam. U nas coraz cieplej, wczoraj o tej porze było tylko +16C a dziś już jest +17,6 :angryy:. Zapraszam na kawkę. Ali ale nadrobiłaś wszystko. Co do wystaw, to chcę powiedzieć to samo. Mnie Bodryś i jeżdżenie z nim na wystawy, w ogóle wystawianie go, przygotowania itd. prawdopodobnie uratował życie po wypadku (zaraz będzie trzy lata 23 lipca, nienawidzę tej daty :-(:-(). Najpierw musiałam się zająć małym Bodryśkiem, później pozałatwiać wszystko, rodowód itp., a potem przyszedł czas na wystawy. Na pierwszej byłam w Zabrzu, jeszcze zanim Bodryś do mnie trafił, ale już wiedziałam że chcę welsza. Tam po raz pierwszy zobaczyłam Nitencję z Alexem i na 100 % się upewniłam, że mogę mieć tylko weszterierka i nic więcej!! No a potem przyjechał Bodryś i świat się zmienił ..... on ukoił cały mój ból:-( No a potem zaczęła się nasza wspólna przygoda....... potem poznałam na wystawie warszawskiej Kliwię ...... i dzięki Niej znalazłam się na Dogomanii i poznałam Was wszystkich i bardzo Was polubiłam, .... dzięki, że jesteście :loveu: Ale się rozpisałam z rana :oops: swallow fotki Cześki pod prysznicem po prostu cudo !!! Miłego dnia Dogomaniacy :loveu:
vigor Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Witam! Dzisiaj jest znacznie cieplej niż wczoraj +15*C. Sunie już sobie pobiegały i czekają na śniadanko:eviltong:. Planuję leniuchowanie:evil_lol::lol::cool3:. Swallow - superowe foty Ahoj!
Welsh Terrier Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Ali26762 napisał(a):Fakt, Deryś tydzień później, bo Wy skończyliście w Warszawie, prawda? Piękne opisy ma Gracja, ale w pełni zasłużone! Moje szczere gratulacje! Tak Ali ukończyliśmy Mł. Championat w Warszawie :) Ali26762 napisał(a):Ja za to wiedziałam, że w konkurencji z Gracją Deryl nie ma szans i potwierdziło się :) Dużo wcześniej słyszałąm na temat urody Gracusi, w Warszawie mogłam się o tym sama przekonać. Śliczna sunieczka :) No a ja się tak zastanawiałam czy Gracja wygra... już bylam przekonana, że przegra :) bo miała przepiękną konkurencję :) Ali26762 napisał(a): My nie bierzemy udziału w tej wystawie. Szkoda... Na wystawie będzie 4-5 psów z naszej hodowli ;)
zadziorny Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Witajcie :lol: Upały niestety wracają :mad:. Już wczoraj po południu było bardzo gorąco, a dziś o 7:00 temperatura znów osiągnęła 20° C :shake: :angryy: Swallow foty Cześki superanckie som :cool3: :lol: :loveu: :multi:
coztego Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Jak to możliwe, że od rana nikogo tu nie było? Komputery się spociły? :cool3: Czy ktoś wie, kiedy popsuje się pogoda? Jak mówiłam, że lato będzie upalne to mi nikt nie wierzył! :diabloti:
zadziorny Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 A możliwe, możliwe :roll: - niestety :shake: :mad: :angryy:
Ela_hryckiewicz Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Witam serdecznie !!! No i ja jestem :cool3: Należy zrobić kumulacje wszystkich czynników cieplnych do akumulatora i zostawić na zimę, będzie jak znalazł :evil_lol:
borsaf Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Eeee tam, co za upały:roll: w zeszłym tygodniu to dawało popalic, ale dzisiaj mialo być tak skwarnie, a tu chmurki na niebie i dopiero po 17 sie wygładzilo i piecze, ale to już się da wytrzymać.
Ela_hryckiewicz Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Tak tylko ze w Pile żar z nieba leciał i nie było czym oddychać Tak upał :mad:
Ibolya Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Wam to dobrze :multi: A ja jeszcze siedzę w pracy :oops: :-( Ale zaraz wychodzę :evil_lol: :evil_lol:
borsaf Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Ibolya to wychodź szybko póki jeszcze ładnie na dworzu bo juz niestety szybciej ciemno sie robi:placz:, a ja tak kochamlato własnie za ten długi dzień.
bos Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 swallow , mogę śmiało napisać to samo o Czesi .....co Ty o Jazonie..........:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Ale maja radochę z tą wodą.:loveu: :loveu: :loveu: :loveu::evil_lol: :evil_lol: Robiąc te zdjecia Jazonowi , przypomniała mi sie Mokka która kiedyś pokazywała wyczyny u siebie na działce / chyba dobrze pamietam / Zresztą gdybym się pomylił.......to przyznaje i tak o niej w tym czasie myślałem , przypisyjąc jej psiurom zabawę z wodą :loveu: :loveu: :loveu::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;)
coztego Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Chciałam przeprowadzić małe badanie opini publicznej: Co robicie, kiedy napotkacie gdzieś w mieście martwego psa lub kota?
Recommended Posts