Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 No, uporałam się z fotkami, ale i tak jest tego sporo... Rywalki Elmiastego, czyli SONATA Herbu Szeliga na pierwszym planie i NUMA POMPILIUSZ From Reda Dale na drugim: A tu wszystkie erdelki na ringu, po lewej stronie nasz Elmiasty, czyli SAREDON ST.ELMO'S FIRE: ELMO: Wynik rywalizacji na ringu: Tu Fuka I MAKARON, czyli Strozzavolpe SOVEREIGN TO TRAVELLA:
Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Walijczyki: Psy - klasa młodzieży: DERYL z Szumiących Klonów: Suki - klasa młodzieży: GABI Kazabor: Suki - klasa otwarta: AURA Czereda Trapera: BAJA Jantarowy Gaj: Suki - klasa użytkowa: BETI Barwna Rubi: Z Beti Deryś stanął do porównania o rasę - niestety przegrał :(
Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Po pierwszej porcji emocji, w oczekiwaniu na konkurencje finałowe, trzeba sobie było jakoś wypełnić czas. Korzystając z tego, że na wystawie pojawił się Shaggy (synuś Heksi i Elmiastego), postanowiliśmy zrobić malutką sesyjkę erdelkową - maluch z tatuńciem i nasza gwiazda telewizyjna - Ludwinio, tylko nie wiem dlaczego Ludwiś zajął miejsce między ojcem a synem - pewnie z racji owego gwiazdorstwa :cool3: Shaggy: Shaggy i Ludwinio: A tu wspomniana trójka: Maluszek: Jeden młodzież i jeden dorosły: Tu pamiątkowe fotki w nieco poszerzonym gronie: A tu coś dla miłośników ludwisiowego precla :D :
Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Deryś miał dzisiaj swój pałac na wystawie, gdzie bardzo chętnie spędzał czas, tym bardziej, że w komnacie był świeżutki, piszczący buraczek:
Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Fuka, z braku zajęcia, dopadła się do Shaggy'iego... ... i przerobiła go na takiego przystojniaka:
Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Nadszedł wreszcie czas na konkurencje finałowe: Deryś na ringu honorowym na BiS Junior:
Ali26762 Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Podsumowując - wystawa była super, w ogóle bez porównania z warszawską. Na pewno na taką ocenę wpływ miała pogoda. Jedyne, między czym mogę postawić znak równości to spotkania dogomaniackie, tak samo świetne tu jak i tam :multi: Super są takie spotkania :multi: One chyba bardziej wciągają, aniżeli cała reszta :evil_lol: :eviltong: :lol:
Ali26762 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 I na koniec chciałabym przytoczyć opisy, jakie zebrał Derylek w walce o młodzieżowy championat. Słupsk, sędzia pan Henryk Stępka: Dobra, o samczym wyrazie głowa, wystarczająco długa szyja, dobrze osadzona, dobra linia grzbietu, mocny kościec, dobra mechanika ruchu. Warszawa, sędzia pani Aneta Sobkowska - Dopierała: Dobrze zbudowany, stylowy pies z bardzo ładną głową. Dobra górna linia. Nieco luźny grzbiet. Doskonale prezentowany. Włos dobrze przygotowany. Gdynia, sędzia pani Małgorzata Zakrzewska: Efektowny, krótki, zwarty, głowa długa, wąska. Doskonale osadzone i noszone uszy, długa szyja, głęboka klatka piersiowa, prosty grzbiet, głębokie kątowania tylnych kończyn, płynny, swobodny ruch. Szata profesjonalnie przygotowana do wystawy. Zrównoważony psychicznie.
zadziorny Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Witajcie :lol: Czyżby upały odeszły na dobre? :hmmmm: :niewiem:. Znowu jest rześko, chociaż słonecznie :cool3: Takie właśnie lato lubię :multi:. Ali fotorelacja jest super, a piesy piękne :cool3: :loveu:. Wind foty fruwającego Majuta są jak zwykle powalające :loveu: :crazyeye:
bos Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='swallow']No Wind co tu dużo gadać fotki rewelacja a Majutka tylko pozazdrościć :loveu: . To jedyny york, który robi na mnie wrażenie Tu przyłączam się do swallow w całej rozciągłości i dodam że jeszcze się nim chwalę i pokazuję znajomym nie tylko w pracy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: To prawdziwa sportowa dusza.............no i oczywiście BWIAZDA TV.......temu też nikt nie może zaprzeczyć..............brawa dla Majutka i jej Panci :multi: :multi: :multi:
Jura Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ali, jak to "The End" ? Raczej CDN. Swallow, piękny banerek. Wind, żeby goopie ludzie tylko wiedzieli, że Majutek to pies sportowy, a nie zabaweczka z kanapy. BTW to z wyborem rasy trafiłaś jednak w 10. Majut jest bezkonkurencyjny.
bos Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Brawa dla Fuki za ELMO i Makarona.....:multi: :multi: :multi: Vigor............brawa dla doskonałej Dineczki mamusi :multi: :multi: :multi: i oczywiście dla handlerki..........:multi: :multi: :multi: Dzięki za foto relację. Na weszterrierowców zawsze można liczyć Ali , niech Ci Champion Młodzieży dostarczy dalszych zaszczytów :multi: :multi: :multi:.........a tak nie chciałaś wystawiać , bałaś się , teraz juz posmakowałaś.....i wiesz że warto. Mnie bardzo cieszy fakt ze i Ty sie cieszysz :lol: :lol: :loveu:......i że spotkania dogomaniaków są takie fajne , to ważne........bardzo :loveu: :multi: :evil_lol: ;) Twoje zdjecia z wystawy sprawiły ze wydawało mi się jak bym tam był.............DZIĘKI. jborowy , dzięki fotom Vigora z Krosna zrobiło mi się chlodniej , pogodę mieliście super, i wielkie gratulacje dla Asika A tak zaplanowane już bylo że się w Krośnie spotkamy......... ......a gdzie Twoje foty....i... laski.:eviltong::cool3:..........na pewno masz , na to wklejaj. Tą laskę w tych czerwonych pantofelkach już rozszyfrowaliśmy.......:loveu::evil_lol: :cool3: :lol: ;) Tylko nie zapomnij o Asiku.......:evil_lol: :evil_lol: bo to dla niego tam pojechałeś :evil_lol: ;)
Welsh Terrier Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 A teraz ja podam oceny jakie moja Gracusia zdobyła w walce o Mł.Ch.Pl :) Derylek i Gracusia zdobyły Mł.Ch.Pl prawie w tym samym czasie :) Dobre Miasto, Magdalena Zakrzewska "Zgrabna, elegancka, krótka, głowa długa, małe wysokoosadzone uszy, doskonała górna linia, pojemna klatka piersiowa, głębokie kątowania kończyn, szata szorstka, starannie utrzymana. " Tytuły: Zwycięzca młodzieży, Zwycięzca rasy Olsztyn, Elżieta Chwalibóg " Bardzo ładna suczka, dobra głowa, małe uszy, prawidłowa górna i dolna linia, doskonała sierść i kolor, biega z temperamentem! " Tytuły: Zwycięzca młodzieży, Zwycięzca rasy Warszawa, Aneta Sobkowska- Dopierała "Piekna, stylowa suczka. Piękna górna linia. Doskonale prezentowana. Wzorcowa szata." Tytuły: Zwycięzca młodzieży, Zwycięzca rasy Jak zobaczyłam welshe na wystawie w Warszawie, byłam przekonana, że Gracja przegra. Miała piękną konkurencje... Deryl, Czardasz... i reszta cudów. Bardzo się cieszę, że jednak Gracusia wygrała. :) Pozdrawiam :)
Wind Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ali, Dziekujemy za piekna i bardzo wyczerpujaca fotorelacje z wystawy :multi: Gdy teraz sobie przypomne jakie byly Twoje obawy przed pierwszym wystepem to ... :lol: :lol: :lol: Rozkwitacie z kazda Wystawa :loveu: Fuka, Cudnie przerobilas szczeniaczka na prawdziwego AT :razz: Malec slodki i jeszcze taaaaki dziecinnie gapcioszkowaty :loveu: Co jeszcze moge dodac ... chyba tylko to, ze na ringu nie tylko Elmiasty wyglada pieknie ... Oboje tworzycie piekna pare :cool3: bosik, Jak Twoja konczynka? Troche mnie nie bylo i nie wiem, czy idzie juz zdecydowanie ku lepszemu, czy wciaz musisz mocno oszczedzac kolanko :roll: bogula, Co u Ciebie? Spisz? Przywyklam, ze na walijczykach pozytywnie otwierasz dzien :cool3: W Warszawie po wczorajszym wietrznym dniu, mamy niezly upal ... A podobno lata mialo nie byc :p :evil_lol:
moriko Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ali super fotorelacja :lol: Gratulacje dla Ciebie i wszystki pozostalych Dogomaniakow :lol: "Latajacy" Majutek jest swietny, yorki na moim osiedlu pewnie marzą o takiej dawce ruchu i zajęc ;)
INA Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ali - cudowna relacja - Teraz dopiero mogłam się przekonać jak pięknie przygotowałaś Derylka.. i pewnie z tego opisu --" ...Szata profesjonalnie przygotowana..." jesteś najbardzej dumna - bo to akurat wyłacznie zależało od Ciebie ..:cool3: Ja też pamietam jak jeszcze niedawno zastanawiałaś się czy wogóle pokazywać chłopaka:razz: Mały Elmiasty - słodki i jak uśmięchnięty - jak zobaczyła go na pierwszy zdjęciu to wiedzial że zaraz jak tylko sie dorwie do niego Fuka to go ogołoci..:razz: Wind - już wielokrotnie pisałam że od chwili jak poznałam wirualnie:razz: Majutka inaczej patrzę na tę rasę, ... oby więcej takich Yorków Kurczę zastanawia mnie ta fotka gdzie Majutek skacze przez obręcz czy ona ma spręzynki:crazyeye: --strasznie długi skok- niesamowicie długi:crazyeye: :loveu:
zadziorny Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Ona jest po prostu jak pchełka - mała i skoczna :cool3: :loveu:
zadziorny Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Wind napisał(a): W Warszawie po wczorajszym wietrznym dniu, mamy niezly upal ... A podobno lata mialo nie byc :p :evil_lol: Pusty śmiech mnie ogarnia jak sobie przypomnę te "prognozy" :evil_lol: :eviltong: :shake:
swallow Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Wind']W Warszawie po wczorajszym wietrznym dniu, mamy niezly upal ... A podobno lata mialo nie byc :p :evil_lol: Wind Martini spory czas temu pisała, że lato będzie gorące :diabloti: (pisała tez, że ma byc mokre :cool3: ) Dziękuję wszystkim, którzy na różnych topikach docenili moją pracę związaną z banerkiem. Trochę wyszedł odpustowy :evil_lol: Przygotowywałam zupełnie inny ale doczytałam się że byłby niezgodny z regulaminem no to jest taki, przynajmniej nie było z nim dużo pracy :diabloti: Welsh Terrier - gratuluję zdobycia Championatu przez Grację Ali - super fotki
bogula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Wind'] bogula, Co u Ciebie? Spisz? Przywyklam, ze na walijczykach pozytywnie otwierasz dzien :cool3: W Warszawie po wczorajszym wietrznym dniu, mamy niezly upal ... A podobno lata mialo nie byc :p :evil_lol: Nie śpię tylko uganiam się z Fisiem:evil_lol: .Zostaliśmy się sami w domku.Teraz jestem nieporządną kobietą, bo mówię, że spieszę z pracy do...psa (ale NIEBYLEJAKIEGO).Jutro psisko zostanie samo przez noc---mam ostry dyżur;liczę ,że zachowa się przyzwoicie i pościska pupę aż dotrę po 7 do domku:cool3: .Pies ma więc ruch, apetyt nienajgorszy ,zdrówko pod kontrolą---oby tak dalej! Z biografii A .Christie: "Niepokoiła się także o psa Rosalind(córka pisarki), który dożywał już sędziwego wieku.W długim liście do Maxa dała wyraz swej rozpaczy, choć czuła,że nie będzie on w stanie pojąć jej głębokiego przywiązania do Petera(teriera)."Nigdy nie przeżyłeś NAPRAWDĘ strasznych chwil, kiedy jedyną pociechą byłby ci tylko pies"........Na szczęscie nasze pieski są kochane przez nas i w te całkiem dobre dni...Pozdro!
coztego Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Witajcie! Czy ja już wszystkim wszystkiego gratulowałam? :hmmmm: Zaczynam się gubić w tych sukcesach dogomaniacich terierów :evil_lol: Dzisiaj byłam z Malizną w lecznicy. W poczekalni był mały chłopczyk z króliczkiem i rodzicami. Wszedł do lecznicy potężny AST, chłopczyk popatrzył zaniepokojony i zapytał tatusia: "Tato, co on tam ma, pod ogonem?" :p Tatuś spojrzał na ASTa zaciekawiony i wyjaśnił synkowi po cichu... A synek zachwycony zdobytą wiedzą, podbiegł do mamusi ogłaszając: "Mamusiu, zobacz tego psa! On ma pod ogonem to co ja mam tu!" -wskazał rączką rozporek :evil_lol: Dzieci są kapitalne :lol:
bogula Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 coztego---dobrze, że już niedługo 22....;) A ja właśnie wróciłam z lasu i bajorka. Fafik wymoczony, wybiegany.Teraz pod kompem wylizuje pachwiny i resztę:evil_lol: .Jakie różnice teperatur: w lesie i tam, gdzie przestrzennie panuje miły ziąb, a w mieście wśród kamienic ciepło (jakby niewietrzony pokój, ohyda!), ale na 4 piętrze całkiem, całkiem...
Wind Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 bogula, Ale masz teraz fajnie ;) Chata wolna, tylko Ty i Fafol! Mozna wylegiwac sie w lozku, mozna wloczyc sie bez konca na spacerach, mozna jesc smiecie z torebki i robic czego tylko dusza zapragnie. Pomysl, przez kilka dni nie musisz byc wzorem do nasladowania dla mlodszego pokolenia :multi: coztego, Dzieci sa moze i fajne, ale maja jedna podstawowa wade. Nie mozna zamknac ich w kennelu i miec na pare godzin swiety spokoj :diabloti: :evil_lol: Duzo zdrowka dla Malizny. Niech zdrowo rosnie i w koncu sika wzorcowe trzy razy dziennie :cool3: BTW miod lejecie na moje serce :loveu: Latajacy Majut dziekuje za pochwaly i prosi o trzymanie kciukow w ostatni weekend lipca. Jedziemy na zawody agility :multi: Bardzo sie z tego cieszymy! Oprocz wrazen przywieziemy mnostwo zdjec i cudowne wspomnienia :-) W.
Recommended Posts