Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Siemka!
gratulacje dla niezmordowanych wystawiaczy i wystawianych!
I co aga_o się rozebrała?;) :lol: .Z Fafikiem kibicuję Włochom---starsza córka śle z Italii esemesy o szaleństwie kibiców:evil_lol: :crazyeye: i ...polewa, polewa...Dyżur z opadającą spódnicą, potem lejącym się po plecach i raczej dobrym nastrojem. Fafik radosny, bo od 5 godzin siedział sam/leżał na moim wyrku a tu pańcia przybyła! I tak sobie deptaliśmy w gorący wieczór i takie nachodziły mnie łzawe refleksje na temat "związku" człowieka z psem i na odwrót........Ech!........

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Swalow, gratulacje dla Cześki!

Brava wielkie dla piesków i ich właścicieli!

Weszłam na temat Wystawy na ogólnej dogomanii i tam spotkałam pod nickiem Welsh terier właściciela Gracji Czereda Trapera, pozwoliłam sobie zaprosic go do naszego grajdołka terierowego. Mam nadzieję, ze w końcu tu trafi.

Posted

Ela_hryckiewicz napisał(a):
no szkoda zwycięstwo byłoby na bank:evil_lol:

ba! tylko że ta jedna karetka nie dałaby rady zawałowców wywozić... :shake: :loveu:

Posted

GORĄCO, gorąco i jeszcze raz gorąco !!!
To pierwsze co można powiedzieć o wystawie w Warszawie. A drugie to to, że bardzo miło było spotkać dogomaniaków
Tempo sędziowania było spore, dlatego mam tak mało fotek, jak szły psy ja przygotowywałam Cześkę do oceny, jedynie mam parę fotek z wyboru zwycięzcy rasy oraz te, które robiłam jeszcze przed ocenianiem welszy na ringu.
Rasę wzięła Gracja Czereda Trapera, malutka i drobna suczka ale bardzo zgrabna

GRACJA Czereda Trapera – najlepszy junior w rasie BOB

MAREA z Psiego Chaosu – kl mł II lokata

PIRAT Askiras – kl otwarta CACIB

GRACJA i CZEŚKA – podczas porównania o rasę

CZARDASZ z Szumiących Klonów – przed oceną - kl championów RES CACIB :loveu:

DEBORA z Kozackich Stepów – przed oceną - III BIS weteranów, na drugim planie CZARDASZ :loveu:

CZEŚKA – kl pośrednia CACIB :loveu:

Nie udało mi się ufocić żadnej z suk z klasy otwartej :oops:

Po przyjeździe do domu Cześka swoje kroki skierowała od razu do miejsca, o którym zapewne marzyła od paru godzin :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Sluchajcie kochanie aleee byl gorac uffff :oops:

Jestem ogromnie zadowolona z dzisiejszej wystawy.
-po pierwsze, ze Debora wziela III bis Weteranow.:multi:
-po drugie, ze wogole chciala sie pokazywac w ten upal.
-po trzecie, ze wystawa ta przyciagnela mase naszych znajomych ,
oraz welshowa rodzine.
Czyli : Ali, Swallow, Ibolye, Age, Pszyma,
przyjacieli posiadajacych Lakelandy i siostre miotowa Debory,
a takze honorowymi goscmi byli hodowcy Debory i kuzyni Eli - Hryc
Wiele radosci okazala Debora jak zobaczyla
Marysie i Kszyska ( hodowcow ) .
A poza tym mielam przyjemnoscpoznac Zachraniarke, Nikit1 ( ktora okazalo sie, ze poznalam juz wczesniej )

Bylo super pomimo upalu.!!!!!!!!!

Ibolya zrobila foty z wereranow , to mam nadziele ze wstawi.

Posted

Heyka :)

Było wspaniale, chociaż gorąco...

Dziękuję Ci, Aguś - sukces Derysia to Twój sukces! To w równej mierze sukces Kliwii, której dziękuję za wszelką pomoc i rady! Dziewczyny - jesteście wspaniałe :loveu:

Gratuluję wszystkim, którzy wystawiali swoje psiaki dzisiaj sukcesów na ringu, a także tego, że zdołali się nie ugotować :cool3: :multi:

Cieszę się ze spotkania ze znajomymi, a także nowo poznanymi Dogomaniakami i ich podopiecznymi, było mi naprawdę oigromnie miło! A Deryś najbardziej ucieszył się na widok Cziki i Ludwinia :loveu:

Dziękujemy również Wam wszystkim za kciuki i pazurki, a także za gratulacje. O replay prosimy za tydzień, kiedy to przy sprzyjającym wietrze od morza postaramy się skończyć młodzieżowy championat i hodowlankę w Gdyni.

Jutro wieczorem ruszamy w drogę powrotną, tak więc odezwę się do Was już z domciu :)

Posted

Niestety fotek mam bardzo mało :oops: Mimo obietnic składanych bosowi,
sędziowanie odbywało
się w dużym tempie, zresztą dobrze, że psiury nie były męczone długo w ten upał, a potem się okazało, że wzięłam aparat z rozładowanymi bateriami :oops: nim zmieniłam to nie było w ringu co focić !!
No ale wstawię to co mam.

Najpierw jedno jedyne zdjęcie Cześki

GRACJA Czereda Trapera

To tyle z ringu, wstyd !!
Poza ringiem pieski wygladały tak:

Bodryś

Gaja

Derylek

I jeszcze raz Derylek, w swojej odświętnej obróżce od Svarovskiego !!

A potem tradycyjnie odwiedzili nas Hippisi

Posted

Słuchajcie skąd teriery biorą siły :onfire: :confused::confused::confused:

Bodryś po półgodzinnym odpoczynku w domku pojechał nad wodę
i szalał :evil_lol:, szalał :evil_lol:, szalał :evil_lol:

Niestety focenie nie było dziś moją najmocniejszą stroną :oops:

Kliwia posłałam Ci emila

Posted

Ibolya brawo hipisi , super!!!
I jeszcze mala poprawka fotka podpisana Gracja to nie Gracja
tylko Aksa ? z Kowalewskiej ...??(spojz do katalogu bo ja ga nie mam )

Posted

Ibolya napisał(a):

A potem tradycyjnie odwiedzili nas Hippisi

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: ,

Ale tak swoją drogą to ten pan też mógł się dziś ubrać w zimowy paltocik, może by zrozumiał, że pieskom jest gorąco

Posted

Swietny ten uszatek skaczacy do wody. :multi:

A skad ja biore sily ,bo po pol godzinnym odpoczynku pojechalam rowerem na 1 godzinna przejazdzke do Wilanowa?.:evil_lol:

Posted

Ibolya - fajny ten latający Bodryś ;) :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Dziękujemy wszystkim za gratulacje, Ja również gratuluję dzisiejszych wyników Ibolyi, Kliwii, Ali, Fuce (mam nadzieję że nikogo nie pominełam)
Uciekam spać, dobranoc

Posted

To jest AKSI z Kowalskiej Kniei?

No, coś zdecydowanie nie jest mój dzień. Może lepiej pójdę już spać, bo i jutro może być nie mój, jak zaśpię i nie wstanę o 5:00.

swallow temu panu też chyba ciepło było, bo On naleśniki smaży :angryy:

Kliwia nie przeszedł emil naraz, musiałam na dwa podzielić i wysyłam jeszcze raz :shake:
Dobranoc :sleeping:

Posted

Ali gratulacje dla Deryla:) Widzialm was dzis :multi: w tym koszmarnym upale tez bylam i na serio trudno to bylo wytrzymac ,w sumie ring 10 od 12 naszego niewiele dzielilo.Pozdrawiam:)

Posted

Heyka :multi:

No jakoś wstałam, choć ciężko było :evil_lol: Zapraszam na kawkę :loveu:

A Bodryś nie wstał, chyba dopiero teraz zmęczenie wychodzi z chłopaczka :evil_lol:
Upał okropny, wprawdzie narazie tylko +20C, ale za to w domku +30 jest :angryy:

Dziękujemy wszystkim za gratulacje :multi:

Miłego poniedziałku Dogomaniacy :loveu:

Posted

Siemka!
Ja też wstałam raniutko i poszlam z Fisiem do lasu nad psie bajorko. Fafik w totalnym zadowoleniu pluskał się, łapał kijaszki,ganiał wzdłuż brzegu(woda opadła--więcej miejsca)...Teraz zaległ w kąciku i śpi jak mops!:evil_lol:
Wczoraj wieczorem zamieniłam z facetem co to "ma te psy na śnieg, do sanek". Opowiadal, że ma cały ogród w głębokich dołach, bo zwierzaki szukają chłodu. Fafika określił mianem "pies do lasu":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
Jeszcze raz gratulacje dla Was wszystkich!!!
bos----jesteśmy....

Posted

Kliwia napisał(a):
Swietny ten uszatek skaczacy do wody. :multi:

A skad ja biore sily ,bo po pol godzinnym odpoczynku pojechalam rowerem na 1 godzinna przejazdzke do Wilanowa?.:evil_lol:

A może Ty jesteś terier ?? :razz: :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...