borsaf Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Gosia mi sie takie cos wyswietlilo jak kliknęłam na link: Tort Fedora Porcja: 852 kcal Przygotowanie: 30 minut Na 10 porcji Spód: po 200 g masła, cukru i czekolady w proszku laska wanilii Przełożenie: 1,5 szklanki mielonych migdałów szklanka cukru sok z całej cytryny Pomada: 3 tabliczki mlecznej czekolady l szklanka śmietanki (12 proc.) Wanilię rozkroić. Wyskrobać ze środka miąższ. Masło utrzeć z 200 g cukru na pienistą masę. Dodać czekoladę i wanilię. Ucierać jeszcze 10 minut. Masę nałożyć na wyłożony aluminiową folią spód tortownicy. Migdały utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodawać po kropli sok z cytryny. Migdałową masę ułożyć cienką warstwą na czekoladowo-maślanym spodzie. Czekoladę pokroić w małe kawałki, zalać śmietanką i stopić na małym ogniu cały, czas mieszając. Gdy pomada zgęstnieje, polać nią tort i po ostygnięciu wstawić na 2-3 godziny do lodówki. do góry drukuj
Ela_hryckiewicz Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Witam serdecznie !!! Dziś w Pile chłodem powiało było znacznie przyjemniej chciało się żyć i pracować :loveu: chociaż jestem jaka stara tak i chyba głupia:mad: bo schładzałam się w przeciągu i deko mnie pokręciło. Wczoraj po ulewnym deszczu narobiłam kilka zdjęć szczylką zobaczcie jak rosną.:loveu: Vigor zobacz jakie grzeczne dzieci wydała na świat Diuna
bos Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 carragan napisał(a):Bos,czy Twoja propozycja na alibi wciaz aktualna ? :cool1: Jesli tak to chyba jednak skorzystam...:diabloti: :diabloti: :diabloti: ........oczywiscie:cool3: :loveu: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)
bos Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Elu_h , no to trochę radości masz w domku a i my przy okazji dzieki Tobie. Fajnie obfociłaś gromadkę, a Szczęściorek już duży, teraz przy kluskach to widac najlepiej. Wyściskaj wszystkie swoje istoty te cztero i dwu nożne.....:lol: :lol: :lol: :lol:
coztego Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Dobranoc wszystkim :) Jutro pewnie nie będę miała okazji zajrzeć na forum, więc do zobaczenia w niedziele :multi:
bos Posted June 23, 2006 Posted June 23, 2006 Dobrej nocy ,:multi::cool3: :cool3: ;) coztego:multi: :cool3: ;)
bogula Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Hej! śpiochy:cool3: -----zapraszam na kawę, herbatę... Wczoraj późnym wieczorem byłam z Fisiem na pokazie tańca z ogniem (takie impry z okazji przesilenia letniego).Fafik ogladał z zainteresowaniem, ale nie wytrzymał, kiedy występujący zaczęli "zionąć" ogniem:angryy: ;) ----im z ust ogień jemu z paszczy groźny szczek.....Czy to św.Jurek walczył ze smokami? może jakiś prawelshterier biegał i atakował z nim?;) Pozdrawiasy! Elu-h-------śmieszne fotki! Rozkoszniaki!
Ela_hryckiewicz Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Witam serdecznie na porannej kawie:kaffee_2: Jade do pracy, a tak mi się nie chce :mad: życze miłego dnia :loveu:
jborowy Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Kiepska wiadomość dla amatorów psich ciasteczek "jborowy's hand made": w Krakowie nie budiet. Popleśniały dokumentnie. tak samo jak i my wszyscy na Podkarpaciu. Szokiem dla mnie są wiadomości TV, że jest duże zagrożenie pożarowe w lasach, bo ściółka zbyt sucha. Od miesiąca nie byliśmy w górach, bo wszędzie "błoto po kolana", do tego codziennie leje, raj dla komarów.
bogula Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!!
bos Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='bogula']Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!! .....nie macie :evil_lol: :evil_lol: hej wszystkim, jborowy cosik kruszy sie nam ta ekipa na Kraków. Ja tez słyszalem o zagrożeniu pożarowym ...tylko gdzie ,bo u nas wszędzie mokro :shake: bogula , co dzisiaj było pączki czy drożdżówki, może jagodzianki :evil_lol: ;)
jborowy Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='bogula']Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!! bogula, może to nie jest: fotum dogo, tylko jakieś fatum!!!
Nitencja Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 my bedziem :) Zamierzamy sie dobrzebawic . hm szkoda ciasteczek ale i tak w tym roku sie nie zalapalismy na ani jeden rzut :roll: wiec mialam nadzieje ze moze w Krakowie sie cosik odmieni .....
Wojenka Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 bogula napisał(a):Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!! Mamy :angryy: Co chwilę mi to wyskakuje:angryy:
Nitencja Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Bos wynajmuj jutro kierowce i przyjezdzaj z familia :) P{osadzimy CIebie w srodeczku jako wodza i biedziem swietowac powrot do zdrowia. No i obowiazkowo JESTESCIE z Familia i Zadziornym na Urwiskowie ( mam telefony ze musiscie byc !!!! :evil_lol: )
Ibolya Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Heyka :multi: Miłej soboty Dogomaniacy :loveu: A u nas SMUTEK :-( :-( :-( Zaraz jadę do Kuby, tj. do miejsca pobytu wnusia swojego :oops: DZISIAJ ARANEK Nozdrzecki Vigor :angryy: wyjeżdża do swojego nowego domku w KALISZU :placz: :placz: Później cuś Wam wstawię, będę focić (w ramach przeganiania chandry kupiłam se wczoraj nowy aparat :multi:, na który zresztą Bodryś zapracował hihi :evil_lol: :evil_lol:) Yariska na chandre se kupie ...... kiedyś :razz:
vigor Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Elu - wspaniale rosną welszowe rozrabiaki:lol:. Ibolya - czekam na fotki Aranika:placz:. Sukcesów na wystawie, miłych spotkań, wspaniałych wrażeń, pogody ..... (ta będzie na bank) [SIZE=2]życzy Vigorland. Pozdrawiasy dla wszystkich dogomaniaków będących w Krakowie. Ahoj!
bogula Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='jborowy']bogula, może to nie jest: fotum dogo, tylko jakieś fatum!!! ---miało być fatum:oops: ; jborowy---nie do wiary z tym błotkiem! u nas skwar i bardzo sucho; pozdrawiam! wojenka---chyba już będzie OK:cool3: .....
bogula Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='jborowy']bogula, może to nie jest: fotum dogo, tylko jakieś fatum!!! ---miało byc forum
bos Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Jest jak pisała niedawno carragan :" 22facetów biega po boisku a i tak Niemcy wygrają"........hihihihihiiiiii:evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol:
tunio Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 [quote name='bos']........oczywiscie:cool3: :loveu: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) W tym wypadku chyba sie skusze,bo zwrotu kosztow nie dostalam.:roll: [quote name='bos']Jest jak pisała niedawno carragan :" 22facetów biega po boisku a i tak Niemcy wygrają"........hihihihihiiiiii:evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol: [quote name='bos']No i wygrali :cool3: :evil_lol: A ktos,nie bede wymieniac kto,mowil ze to byla prawda przed 20-tu laty...A tu jak widac nie tylko Sprite jest zawsze taki sam,ale i wynik w pilce...:eviltong:
Ibolya Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 Heyka :loveu: :multi: Trochę długo to wszystko trwało, ale już jestem :loveu: Ela, vigor i reszta Rodziny :loveu: oto fotki najmłodszego z nas, który właśnie dziś pojechał ze swoją nową panią, Martą, do Kalisza :loveu: Marta obiecała, że dołączy do naszego grona dogomaniackich weszterierowiczów :evil_lol: Marta czekamy :multi: A oto i fotki. Pamiętacie jeszcze tego szczylka, którym byłem 2 tygodnie temu?? Synek ARANEK i kapeć Tatuś Bodryś w moim wieku i kapeć Ale bym chciał się dostać na to łóżeczko :evil_lol::evil_lol:
Ibolya Posted June 24, 2006 Posted June 24, 2006 cd .... A potem pojechałem z wizytą zapoznawczą do rodziny, Kliwii, Gai i Kliwii oraz na spotkanko z tatusiem Bodrysiem .... i niestety znów musiałem wrócić do Kuby :shake: :-( :placz: Ale za to wróciłem z piekną fryzurką, jako elegancki młodzieniec (nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło) :loveu: :multi: :evil_lol: Odrazu się poczułem jak w domu i pokazałem co potrafię :diabloti: :angryy: A patrzeć umiem zupełnie jak tatuś, ale czy te oczy umią kłamać :oops: (no raczej oko, hihi)
Ibolya Posted June 25, 2006 Posted June 25, 2006 cd .... Miseczka ? A po co mi miseczka :shake: :laugh2_2: Mogę się przecież napić od Bruna :evil_lol: :evil_lol: A i najeść też, co mi tam Bruno ! :evil: Bruno tylko się chować potrafił przede mną :obrazic::painting: A z Kubą było super :klacz: nawet spało nam się razem superowo :sleep2: Czasami pozwoliłem też Brunkowi zbliżyć się do swojego pana :iloveyou::jumpie: Niczego się nie boję :cool2: odkurzacz chodzi a ja ...... smacznie sobie śpię OGÓLNIE RZECZ UJMUJĄC, U KUBY BYŁO MI SUPEROWO
Recommended Posts