Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosia mi sie takie cos wyswietlilo jak kliknęłam na link:
Tort Fedora
Porcja: 852 kcal
Przygotowanie: 30 minut
Na 10 porcji

Spód:
po 200 g masła, cukru i czekolady w proszku
laska wanilii

Przełożenie:
1,5 szklanki mielonych migdałów
szklanka cukru
sok z całej cytryny

Pomada:
3 tabliczki mlecznej czekolady l szklanka śmietanki (12 proc.)

Wanilię rozkroić. Wyskrobać ze środka miąższ. Masło utrzeć z 200 g cukru na pienistą masę. Dodać czekoladę i wanilię. Ucierać jeszcze 10 minut. Masę nałożyć na wyłożony aluminiową folią spód tortownicy.
Migdały utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodawać po kropli sok z cytryny. Migdałową masę ułożyć cienką warstwą na czekoladowo-maślanym spodzie.
Czekoladę pokroić w małe kawałki, zalać śmietanką i stopić na małym ogniu cały, czas mieszając. Gdy pomada zgęstnieje, polać nią tort i po ostygnięciu wstawić na 2-3 godziny do lodówki.

do góry
drukuj

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Witam serdecznie !!!

Dziś w Pile chłodem powiało było znacznie przyjemniej chciało się
żyć i pracować :loveu: chociaż jestem jaka stara tak i chyba głupia:mad:
bo schładzałam się w przeciągu i deko mnie pokręciło.

Wczoraj po ulewnym deszczu narobiłam kilka zdjęć szczylką
zobaczcie jak rosną.:loveu:
Vigor zobacz jakie grzeczne dzieci wydała na świat Diuna

Posted

carragan napisał(a):
Bos,czy Twoja propozycja na alibi wciaz aktualna ? :cool1: Jesli tak to chyba jednak skorzystam...:diabloti: :diabloti: :diabloti:

........oczywiscie:cool3: :loveu: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)

Posted

Elu_h , no to trochę radości masz w domku a i my przy okazji dzieki Tobie.
Fajnie obfociłaś gromadkę, a Szczęściorek już duży, teraz przy kluskach to widac najlepiej.
Wyściskaj wszystkie swoje istoty te cztero i dwu nożne.....:lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

Hej!
śpiochy:cool3: -----zapraszam na kawę, herbatę...
Wczoraj późnym wieczorem byłam z Fisiem na pokazie tańca z ogniem (takie impry z okazji przesilenia letniego).Fafik ogladał z zainteresowaniem, ale nie wytrzymał, kiedy występujący zaczęli "zionąć" ogniem:angryy: ;) ----im z ust ogień jemu z paszczy groźny szczek.....Czy to św.Jurek walczył ze smokami? może jakiś prawelshterier biegał i atakował z nim?;)
Pozdrawiasy!
Elu-h-------śmieszne fotki! Rozkoszniaki!

Posted

Kiepska wiadomość dla amatorów psich ciasteczek "jborowy's hand made":
w Krakowie nie budiet.
Popleśniały dokumentnie. tak samo jak i my wszyscy na Podkarpaciu.
Szokiem dla mnie są wiadomości TV, że jest duże zagrożenie pożarowe w lasach, bo ściółka zbyt sucha.
Od miesiąca nie byliśmy w górach, bo wszędzie "błoto po kolana", do tego codziennie leje, raj dla komarów.

Posted

[quote name='bogula']Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!!

.....nie macie :evil_lol: :evil_lol:
hej wszystkim,
jborowy cosik kruszy sie nam ta ekipa na Kraków.
Ja tez słyszalem o zagrożeniu pożarowym ...tylko gdzie ,bo u nas wszędzie mokro :shake:

bogula , co dzisiaj było pączki czy drożdżówki, może jagodzianki :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='bogula']Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!!
bogula, może to nie jest: fotum dogo, tylko jakieś fatum!!!

Posted

my bedziem :) Zamierzamy sie dobrzebawic .
hm szkoda ciasteczek ale i tak w tym roku sie nie zalapalismy na ani jeden rzut :roll: wiec mialam nadzieje ze moze w Krakowie sie cosik odmieni .....

Posted

bogula napisał(a):
Macie też okienko, ze microsoft nie potrafi odtworzyć fotum dogo? do licha!!!

Mamy :angryy: Co chwilę mi to wyskakuje:angryy:

Posted

Bos wynajmuj jutro kierowce i przyjezdzaj z familia :) P{osadzimy CIebie w srodeczku jako wodza i biedziem swietowac powrot do zdrowia. No i obowiazkowo JESTESCIE z Familia i Zadziornym na Urwiskowie ( mam telefony ze musiscie byc !!!! :evil_lol: )

Posted

Heyka :multi:
Miłej soboty Dogomaniacy :loveu:
A u nas SMUTEK :-( :-( :-(
Zaraz jadę do Kuby, tj. do miejsca pobytu wnusia swojego :oops:
DZISIAJ ARANEK Nozdrzecki Vigor :angryy: wyjeżdża do swojego nowego domku w KALISZU :placz: :placz:
Później cuś Wam wstawię, będę focić (w ramach przeganiania chandry kupiłam se wczoraj nowy aparat :multi:, na który zresztą Bodryś zapracował hihi :evil_lol: :evil_lol:)
Yariska na chandre se kupie ...... kiedyś :razz:

Posted

Elu - wspaniale rosną welszowe rozrabiaki:lol:.

Ibolya - czekam na fotki Aranika:placz:.

Sukcesów na wystawie, miłych spotkań, wspaniałych wrażeń, pogody ..... (ta będzie na bank) [SIZE=2]życzy Vigorland.
Pozdrawiasy dla wszystkich dogomaniaków będących w Krakowie.
Ahoj!

Posted

[quote name='jborowy']bogula, może to nie jest: fotum dogo, tylko jakieś fatum!!!
---miało być fatum:oops: ; jborowy---nie do wiary z tym błotkiem! u nas skwar i bardzo sucho; pozdrawiam!
wojenka---chyba już będzie OK:cool3: .....

Posted

Jest jak pisała niedawno carragan :" 22facetów biega po boisku a i tak Niemcy wygrają"........hihihihihiiiiii:evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='bos']........oczywiscie:cool3: :loveu: :lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)
W tym wypadku chyba sie skusze,bo zwrotu kosztow nie dostalam.:roll:

[quote name='bos']Jest jak pisała niedawno carragan :" 22facetów biega po boisku a i tak Niemcy wygrają"........hihihihihiiiiii:evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol:

[quote name='bos']No i wygrali :cool3: :evil_lol:

A ktos,nie bede wymieniac kto,mowil ze to byla prawda przed 20-tu laty...A tu jak widac nie tylko Sprite jest zawsze taki sam,ale i wynik w pilce...:eviltong:

Posted

Heyka :loveu: :multi:
Trochę długo to wszystko trwało, ale już jestem :loveu:
Ela, vigor i reszta Rodziny :loveu: oto fotki najmłodszego z nas, który właśnie dziś pojechał ze swoją nową panią, Martą, do Kalisza :loveu:
Marta obiecała, że dołączy do naszego grona dogomaniackich weszterierowiczów :evil_lol: Marta czekamy :multi:
A oto i fotki.

Pamiętacie jeszcze tego szczylka, którym byłem 2 tygodnie temu??

Synek ARANEK i kapeć

Tatuś Bodryś w moim wieku i kapeć

Ale bym chciał się dostać na to łóżeczko :evil_lol::evil_lol:

Posted

cd ....

A potem pojechałem z wizytą zapoznawczą do rodziny, Kliwii, Gai i Kliwii oraz na spotkanko z tatusiem Bodrysiem .... i niestety znów musiałem wrócić do Kuby :shake: :-( :placz:

Ale za to wróciłem z piekną fryzurką, jako elegancki młodzieniec (nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło) :loveu: :multi: :evil_lol:

Odrazu się poczułem jak w domu i pokazałem co potrafię :diabloti: :angryy:

A patrzeć umiem zupełnie jak tatuś, ale czy te oczy umią kłamać :oops: (no raczej oko, hihi)

Posted

cd ....

Miseczka ? A po co mi miseczka :shake: :laugh2_2:

Mogę się przecież napić od Bruna :evil_lol: :evil_lol:

A i najeść też, co mi tam Bruno ! :evil:

Bruno tylko się chować potrafił przede mną :obrazic::painting:

A z Kubą było super :klacz: nawet spało nam się razem superowo :sleep2:

Czasami pozwoliłem też Brunkowi zbliżyć się do swojego pana :iloveyou::jumpie:

Niczego się nie boję :cool2: odkurzacz chodzi a ja ...... smacznie sobie śpię

OGÓLNIE RZECZ UJMUJĄC, U KUBY BYŁO MI SUPEROWO

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...