zadziorny Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Oto fragment planu sędziowania wystawy w Raciborzu: RING IV: KATARZYNA NITKA Bedlington Terrier SUKI Klasa otwarta 1 389 - 389 Border Terrier SUKI Klasa mlodziezy 1 390 - 390 Foksterier krótkowlosy - Fox Terrier Smooth PSY Klasa mlodziezy 1 404 - 404 SUKI Klasa mlodziezy 1 405 - 405 Irish Soft Coated Wheaten Terrier PSY Klasa otwarta 1 406 - 406 SUKI Klasa championów 1 407 - 407 Klasa weteranów 1 408 - 408 Jack Russell Terrier SUKI Klasa mlodziezy 2 409 - 410 Klasa otwarta 1 411 - 411 Kerry Blue Terrier PSY Klasa posrednia 1 412 - 412 Klasa championów 1 413 - 413 SUKI Klasa mlodziezy 1 414 - 414 Niemiecki terier mysliwski - Deutscher Jagdterrier SUKI Klasa mlodziezy 1 415 - 415 Parson Russell Terrier PSY Klasa mlodziezy 1 418 - 418 Terier australijski - Australian Terrier PSY Klasa otwarta 1 431 - 431 Terier czeski - Cesky terier PSY Klasa mlodziezy 1 432 - 432 SUKI Klasa posrednia 1 433 - 433 Terier irlandzki - Irish Terrier SUKI Klasa mlodziezy 1 434 - 434 Terier szkocki - Scottisch Terrier PSY Klasa posrednia 1 435 - 435 Klasa otwarta 1 436 - 436 Klasa championów 1 437 - 437 SUKI Klasa szczeniat 1 438 - 438 Klasa mlodziezy 1 439 - 439 Klasa posrednia 1 440 - 440 Terier walijski - Welsh Terrier PSY Klasa posrednia 1 441 - 441 West Highland White Terrier PSY Klasa szczeniat 1 442 - 442 Klasa posrednia 2 443 - 444 Klasa otwarta 1 445 - 445 SUKI Klasa szczeniat 1 446 - 446 Klasa mlodziezy 3 447 - 449 Klasa posrednia 2 450 - 451 Klasa otwarta 5 452 - 456 Yorkshire Terrier PSY Klasa mlodziezy 4 457 - 460 Klasa posrednia 3 461 - 463 Klasa otwarta 2 464 - 465 SUKI Klasa szczeniat 1 466 - 466 Klasa mlodziezy 9 467 - 475 Klasa posrednia 4 476 - 479 Klasa otwarta 4 480 - 483 Klasa championów 2 484 - 485 Norwich Terrier PSY Klasa otwarta 1 416 - 416 SUKI Klasa posrednia 1 417 - 417 Sealyham Terrier PSY Klasa mlodziezy 1 419 - 419 SUKI Klasa championów 1 420 - 420 Jak widać Jazon jest "bezkonkurencyjny" ;), podobnie jak przedstawiciele kilku innych ras :roll: :razz:
coztego Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='zadziorny']Oto fragment planu sędziowania wystawy w Raciborzu: RING IV: [COLOR=#006633]KATARZYNA NITKA A to co za jedna? :diabloti: I gdzie jest planowana dogomaniacka impreza przed raciborską wystawą, żeby sędzia była w dobrej formie na wystawie :cool3: [B] Terier walijski - Welsh Terrier PSY Klasa posrednia 1 441 - 441 Jazon!!! Nie daj się, pokaż im, ze jesteś najlepszy :klacz:
zachraniarka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Ali napisał(a):Dzisiaj zajęcia na obi mieliśmy z Edytą, która przyszła w zastępstwie zachraniarki (zach, za Ciebie też trzymałam kciuki). Zajęcia były bardzo ciekawe, Edyta zwróciła nam uwagę na błędy, podpowiedziała jak je korygować i spojrzała obiektywnym, chłodnym okiem na nasze psiaki i ich wyczyny szkoleniowe. Chyba nie oceniła nas źle, bo odjeżdżając z placu pochwaliła nas i naszych podopiecznych Dzięki wielkie za kciuki! Przydały się bardzo, bo egzamin poszedł dobrze i myślę, że będzie zaliczony! Wasze kciuki są rewelacyjne z czwartkowej kobyły dostałam 4! Z 5 etapowego egzaminu z angielskiego 4+! Nieźle, co? :razz: Teraz czekam na wyniki wczorajszego, które będą we wtorek. A w środę już ostatni egzamin.. i WAKACJE! Cieszę się bardzo, że zadowoleni jesteście z wczorajszego treningu. Się nagimnastykowałam by załatwić dobre zastępstwo. Bardzo fajnie, że było ciekawie i się podobało :D Wind napisał(a):No w Krakowie ;) Podczas Miedzynarodowej Wystawy Psow Rasowych ... Pojade , poogladam i zobacze ... Sedziowac bedzie Lewkowicz. Jednak cos mi sie wydaje, ze zgloszen nie jest zbyt duzo :razz: A powiedz mi koleżanko, do Sopotu wpadniesz? Podczas Międzynarodowdej Wystawy Psów Rasowych.. Pojechać, pooglądać i zobaczyć.. W sobotę będą zawody PT w ramach Pucharu Polski.. a w niedzielę.. Mistrzostwa Polski Obedience 2006.. Sędziować będzie (stanęłam na głowie by to załatwić!) ktosik z zagranicy.. z pięknego kraju zza Bałtyku.. Mam nadzieje, że zgłoszeń będzie dużo :cool3:
Wind Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='zachraniarka']Dzięki wielkie za kciuki! Przydały się bardzo, bo egzamin poszedł dobrze i myślę, że będzie zaliczony! Wasze kciuki są rewelacyjne z czwartkowej kobyły dostałam 4! Z 5 etapowego egzaminu z angielskiego 4+! Nieźle, co? :razz: Teraz czekam na wyniki wczorajszego, które będą we wtorek. A w środę już ostatni egzamin.. i WAKACJE! :multi: :multi: :multi: Alez super! zach zdolniacho trzymasz poziom! :multi: Mocno Ci GRATULUJE! Zycze, aby do upragnionych i zasluzonych wakacji wyniki byly rownie doskonale :-) A powiedz mi koleżanko, do Sopotu wpadniesz? Podczas Międzynarodowdej Wystawy Psów Rasowych.. Pojechać, pooglądać i zobaczyć.. W sobotę będą zawody PT w ramach Pucharu Polski.. a w niedzielę.. Mistrzostwa Polski Obedience 2006.. Sędziować będzie (stanęłam na głowie by to załatwić!) ktosik z zagranicy.. z pięknego kraju zza Bałtyku.. Mam nadzieje, że zgłoszeń będzie dużo :cool3: Prawde powiedziawszy mysle o tym ... ale tylko na niedziele ... W sobote mam do pozna zdjecia i gdybym nie kladala sie spac, to bylabym rano w Sopocie. A teraz kiedy piszesz, ze sedzia bedzie zacny to juz w ogole mam wielgasna ochote :loveu: A co do zgloszen to chyba nie ma sie co martwic :-) Dobrzy, zagraniczni sedziowie przyciagaja wielu chetnych :multi: W.
zachraniarka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Wind napisał(a):A co do zgloszen to chyba nie ma sie co martwic :-) Dobrzy, zagraniczni sedziowie przyciagaja wielu chetnych :multi: I na to właśnie liczę! :razz:
vigor Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Wind'] vigor, Piekne te Twoje ule, oj piekne :loveu: Chcialoby sie miec pod nosem takie slodkie pasieki :cool3: A moze opowiesz nam cos wiecej na temet Twojego miodu? A przede wszystkim jak rozpoznac, czy miod jest prawdziwy czy raczej nie bardzo :roll: Ule są nowiuteńkie. Pozyskuję jedynie miód wielokwiatowy, lipowy i jeśli wystepuje spadź, to miodzik spadziowy iglasty. Mamy w okolicy bardzo kiepskie pożytki, wię nie ma mowy o gospodarce towarowej. Miód prawdziwy krystalizuje się!!!. Jeśli bedziecie kupować miodzik, a sprzedający poleca przechowywanie go w chłodnym miejscu (lodówka), to miód zostal za szybko wybrany i nie jest własciwie odparowany przez pszczólki i napewno ulegnie zepsuciu, tzn. sfermentowaniu (też można go przerobić na KPN). Najlepiej kupować u stałego sprzedawcy. Mój rekord w pozyskaniu największej ilości miodu z jednego pnia w jednym sezonie wynosi 34 kg. Przez ostatnie 4 lata ledwo osiągam połowę wspomnianej ilości z jednego. Jest za zimno, bądź za gorąco. Prowadzenie pasieki traktuję jako hobby, wspaniale wypoczywam pracując w pasiece po powrocie ze szkolnego hałasu. Lecę zobaczyć co porabiają welszowe bąble - zostawiłem je szalejące w igrcach wokół iglaków. Ahoj!
vigor Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 W dniu dzisiejszym zgłosili się nowi własciciele i sunia AGRAFKA Nozdrzecki Vigor ma nowy domek. Zamieszka w Chrzanowie i będzie miała do wspólnych szaleństw towarzystwo 2 - letniego walijczyka. To odchodzi moja pupilka :placz::placz::placz:. Ona najbardziej lgnęla na moje kolana. Jest mi smutno.
zadziorny Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Vigor trzymaj się :happy1:. Na pewno w nowym domku będzie jej dobrze, a opiekunowie i "starszy braciszek" pokochają ją z całego serca :loveu:
Gosia_i_Luka Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Zach - gratuluję czwórek! :multi: Ja właśnie wracam z wyników poniedziałkowego egzamu - i mam również 4!:multi: Niestety ja na wakacje muszę poczekać do 21-go... I jeszcze 4 egzamy przede mną, w tym 2 kobyły... :shake:
nikit1 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Vigor! Piękne kolory mają te ule. Pszczołom napewno będzie miło mieszkać w tym nowym kolorowym osiedlu ;) A te pszczółki Twoje to Cię nie gryzą? Mnie kiedyś dziabnęła jedna taka pod okiem. Na drugi dzień nie mogłam otworzyć jednego oka no i wyglądałam jakbym mi ktoś nieźle przylał :p Ale miodzik pszczółki robią smaczny. Zach! zdolna bestia! :multi: Już niedługo 3 miechy błogiego lenistwa - zazdroszczę ;)
Ela_hryckiewicz Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Wiatam serdecznie !!! Bos świetne ujęcie a Wind to piękna laseczka :loveu: Flaire tak to dzięki Tobie i Adze zrosumiałam, że nie nalży się śpieszyć. Moim planem było aby kupić sunie mniej więcej w takim samym wieku jak Lucki, ale jak się dowiedziałam że jak krycie Diuny (przepiękna dziewczyna) i to Bodrysiem klamka zapadła. Czekałam tylko na dzień narodzin i moje 100 % było potwierdzone u Vigora. Warto było czekać :loveu: Teraz na wystawy będę jeżdziła z dwoma szczeniarami oj kiepsko to widze :mad: z terierowatymi temperamentami Vigor piękna pasja te ule bardzo ciekawa A tak na marginesie to Agape jedzie do Piły w sobote, wyjazd o 4 rano to gdzieś około 13 będziemy u Ciebie wypijemy kawke i od razu wyjazd. Jedziemy w 4 osoby 2-ch kierowcow ja i syna dziewczyna. Vigor dziś po godzinie 20-tej zadzwonie. Violi maleństwa też bierzemy. Foć zdjęcia bo to ich ostatnie chwile razem. Tylko prosze nie płakać :placz: Bo ja to robiłam za każdym razem. Chłopaki kradli mi szczenięta abym się nie rozryczła przy ludziach :placz: Mówili, że to wstyd
Ali26762 Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Pamiętam, Elu, Twoje łzy jak zabieraliśmy Derysia... Magda też pamięta, jak odjeżdżali z Dexiem... To nie wstyd. Mnie uczono, że wstyd to kraść :) Mała Agapcia będzie miała u Was jak u Pana Boga za piecem, jestem tego pewna!
Flaire Posted June 8, 2006 Author Posted June 8, 2006 [quote name='Ela_hryckiewicz']Flaire tak to dzięki Tobie i Adze zrosumiałam, że nie nalży się śpieszyć. No to naprawdę bardzo mi miło! :-) Ja wiem, że najfajniejsze są psy z własnej hodowli, a tutaj będziesz juz miała dzięki Budrysiowi kolejne pokolenie, czyli Agape zamieszka z rodzoną babcia i wujkiem! :loveu:
zadziorny Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Ela_hryckiewicz to my teraz rodziną będziemy :cool3: :loveu: :multi:
Ela_hryckiewicz Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 zadziorny napisał(a): to my teraz rodziną będziemy:cool3: :loveu: :multi: No i bardzo mi miło z tego powodu :loveu: :loveu:
Ela_hryckiewicz Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Aga czy już odespałaś :mad: czy jeszcze śpisz :mad: chyba czs na balange :evil_lol: :evil_lol: zbliża się wolna sobota i niedziela diabełek rusza ogonkiem :diabloti: Piotr właśnie wrocił z Poznania termin obrony pracy to 20 czerwiec. Znowu będzie okupacja przy komputerze :mad: :mad:
tunio Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Za gratulacje dziekuje,choc nie odczuwam zadnej satysfakcji z powodu oceny :roll: [quote name='bos']......chyba jednak nie bardzo, skoro zrozumialaś że sedzia powiedział że nasze Maleństwo ma zły zgryz............:diabloti::evil_lol: :evil_lol: Sek w tym,ze ja dobrze zrozumialam...:evil_lol: A tak w ogole dla ciekawych na tej stronie mozna poogladac zdjecia konkurencji i wyniki z Nitry(choc juz napisalam sprostowanie o resa...W koncu to tylko res,ale tak czy siak nasz,prawda ? :diabloti: ). http://www.netspace.sk/chrty/ (z lewej jest strzaleczka "Vystavy",a nastepnie "Nitra 4.06" ) :cool1: No i do zobaczenia w Raciborzu (Nitencja,specjalnie dla Ciebie zglosilam,abys mogla sobie Malucha pomiziac po swoim sedziowaniu :eviltong: ),o ile rzecz jasna dotrzemy,bo poki co jedyna rysujaca sie przede mna opcja to wyruszenie w piatek w nocy na piechote :lol:
coztego Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 vigor, a w tym Chrzanowie szykuje się jakaś hodowla? Zrobiłam racuszki z rabarbarem. Pyszne były :eating: ale kwaśne okrutnie, mimo duuużych ilości cukru :evil_lol:
borsaf Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Vigor maluchy przepiękne, a płakać długo nie będziecie bo z tego, co czytam to do fajnych domków trafiły. Zawsze mi żal było Regonika, że on taki samotnik, nie bylo wokół żadnego szczeniaka do zabawy. Wasze sunie będą w lepszej sytuacji bo jedna będzie miała Luckiego do figlowania, a druga tez młodego, skorego do zabawy. To wspaniałe domki.
bos Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 :lol:[quote name='Wind']J bosik, ..........czekaj na listonosza :multi: :loveu:.....czekam....:loveu::roll: :p :lol: :lol: ;) Wyslalem Ci maila....:lol::lol:
bos Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 coztego napisał(a):A to co za jedna? :diabloti: I gdzie jest planowana dogomaniacka impreza przed raciborską wystawą, żeby sędzia była w dobrej formie na wystawie :cool3: Jazon!!! Nie daj się, pokaż im, ze jesteś najlepszy :klacz: No to już mamy przerąbane.......:cool3::evil_lol: :evil_lol: ;)
zadziorny Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Nawet nie wiesz jak bardzo :shake:. Musisz zrobić Jazona na bóstwo, bo inaczej pani sędzia opier**** Cię jak św. Michał diabła i na dodatek obsmaruje na dogomanii :evil_lol: :eviltong: :diabloti:
Ibolya Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 [quote name='Ela_hryckiewicz'] Wiatam serdecznie !!! Flaire tak to dzięki Tobie i Adze zrosumiałam, że nie nalży się śpieszyć. Moim planem było aby kupić sunie mniej więcej w takim samym wieku jak Lucki, ale jak się dowiedziałam że jak krycie Diuny (przepiękna dziewczyna) i to Bodrysiem klamka zapadła. Czekałam tylko na dzień narodzin i moje 100 % było potwierdzone u Vigora. Warto było czekać :loveu: Teraz na wystawy będę jeżdziła z dwoma szczeniarami oj kiepsko to widze :mad: z terierowatymi temperamentami Vigor piękna pasja te ule bardzo ciekawa A tak na marginesie to Agape jedzie do Piły w sobote, wyjazd o 4 rano to gdzieś około 13 będziemy u Ciebie wypijemy kawke i od razu wyjazd. Jedziemy w 4 osoby 2-ch kierowcow ja i syna dziewczyna. Vigor dziś po godzinie 20-tej zadzwonie. Violi maleństwa też bierzemy. Foć zdjęcia bo to ich ostatnie chwile razem. Tylko prosze nie płakać :placz: Bo ja to robiłam za każdym razem. Chłopaki kradli mi szczenięta abym się nie rozryczła przy ludziach :placz: Mówili, że to wstyd Tylko jedno maleństwo proszę!! :loveu: Ela dopiero niedawno wróciłam, już jest za późno, żeby dzwonić :shake: Zadzwonię jutro przed południem :handy: Kurcze, już się nie mogę doczekać :cunao: A foty jakie będą :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb:
Recommended Posts