Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Ja rowniez wchodze tu tylko na moment,aby pogratulowac.Zarowno CACIBa,jak i bdb :evil_lol:

A jesli idzie o Bytom to donosze,ze ja wymiekam i nas nie bedzie.

BTW.Bos,to kiedy sprawiasz Jazonowi przyszla zone ? :evil_lol:
BTW2.A ja sie ze wstydem przyznam,ze Malec to wciaz pieczatki z napisem "Reproduktor" w papierach nie ma,bo jakos wciaz mi do oddzialu daleko :oops:
BTW3.Swoja droga to Wam zazdroszcze niejako,bo Wy sobie po wystawach smigacie,a ja walcze z Malcem,bo chlopak prawie caly dzien "rzyga jak kot" i ogolnie marnie sie czuje.Teraz po prawdzie spi,ale nawet na spacer wylezc niechcial :shake:

Posted

bos napisał(a):
A przy foceniu końcówki erdeli to się zgubiłem , bo wystawiałaś też suki z Poezji Ruchu.
Nieeee, no bez przesady... Eliza wygrała NSwR z Trophy, a Zw. Mł. z Iką i musiała obydwie wprowadzić na porównanie o rasę. A że nie mogła się rozdwoić, to ja wzięłam jej młodzież - wot i wsio ;-).

Posted

carragan napisał(a):
Ja rowniez wchodze tu tylko na moment,aby pogratulowac.Zarowno CACIBa,jak i bdb :evil_lol:
A właśnie - w tym zgiełku o ringówkę, zapomniałam pogratulować bdb - Nitencja, gratulacje!!! :lol:

carragan napisał(a):
BTW3.Swoja droga to Wam zazdroszcze niejako,bo Wy sobie po wystawach smigacie,a ja walcze z Malcem,bo chlopak prawie caly dzien "rzyga jak kot" i ogolnie marnie sie czuje.Teraz po prawdzie spi,ale nawet na spacer wylezc niechcial :shake:
A co:crazyeye: mu dolega? :-(

Posted

[quote name='carragan']
Oj, to niedobrze... Jak my się odnajdziemy bez punktu orientacyjnego jakim jest Maleństwo... :roll:

chlopak prawie caly dzien "rzyga jak kot" i ogolnie marnie sie czuje.Teraz po prawdzie spi,ale nawet na spacer wylezc niechcial :shake:

Biedactwo... Ucałuj nosek, niech się kuruje... :kciuki:

Posted

[quote name='carragan']Ja rowniez wchodze tu tylko na moment,aby pogratulowac.Zarowno CACIBa,jak i bdb :evil_lol:

BTW.Bos,to kiedy sprawiasz Jazonowi przyszla zone ? :evil_lol:
BTW2.A ja sie ze wstydem przyznam,ze Malec to wciaz pieczatki z napisem "Reproduktor" w papierach nie ma,bo jakos wciaz mi do oddzialu daleko :oops:

Jazon niech się sam stara o żonę :evil_lol: :evil_lol:
Ty faktycznie do ZwK masz daleko by mu stempel załatwić.:diabloti::evil_lol:

Czym to Maleństwo nakarmiłaś że rzyga .........biedactwo.
A może te torsje z powodu sytuacji politycznej...............i nie powiem na samą myśl i ja mam żołądek w gardle......:diabloti::evil_lol:

Posted

Bos Gratulacje dla Jazonka za Caciba! To juz wysoko zamierzył. Ciesze sie razem z Wami i nieco zazdraszczam - to ostatnie dotyczy Lodzi, nie Caciba.
Jakbyscie z Zadziornym zapomnieli to... 3.06 Antoninek - psy mysliwskie i 11.06 Czaplinek - krajowa terierów. Obie wystawy w okolicy Poznania:evil_lol:

Posted

borsaf napisał(a):
Jakbyscie z Zadziornym zapomnieli to... 3.06 Antoninek - psy mysliwskie i 11.06 Czaplinek - krajowa terierów. Obie wystawy w okolicy Poznania:evil_lol:
Jeszcze Leszno po koniec maja - też niedaleko Poznania... :-) Myśmy się wczoraj zgłosili. :-)

Posted

[quote name='Flaire']
A co:crazyeye: mu dolega? :-(
A zebym to ja widziala.Na szczescie od razu moge wykluczyc jakiegos "milego" sasiada,bo takowych po prostu nie posiadamy.

[quote name='coztego']Oj, to niedobrze... Jak my się odnajdziemy bez punktu orientacyjnego jakim jest Maleństwo... :roll:
Tez sie wlasnie nad tym zastanawiam... ;) :lol:

[quote name='coztego']
Biedactwo... Ucałuj nosek, niech się kuruje... :kciuki:
No,ja mam nadzieje,ze sie bedzie kurowal skutecznie,bo i tak nie myslalam,ze spedze ta letnia,sobotnia noc na siedzeniu z nim w domu... :evil_lol:

[quote name='bos']Jazon niech się sam stara o żonę :evil_lol: :evil_lol:
A nie bezpieczniej samemu wybrac ? PRzynajmniej od razu bedziesz mial pewnosc,ze taka synowa Ci sie podoba...Bo a nuz przyprowadzi do domu dozyce jako swoja luba ? :evil_lol:
[quote name='bos']
Ty faktycznie do ZwK masz daleko by mu stempel załatwić.:diabloti::evil_lol:
Noo,wreszcie ktos mnie rozumie,a nie te ciagle narzekania,ze leniwa jestem czy jakos tak...:cool1: :lol:

[quote name='bos']
Czym to Maleństwo nakarmiłaś że rzyga .........biedactwo.
A może te torsje z powodu sytuacji politycznej...............
Myslisz ?Jednak w tym wypadku to zdaje sie wczoraj powinnien ich dostac,a nie dzisiaj...Chyba,ze to troche opozniona reakcja,troche jak radziecka bomba...:eviltong:

A tak w ogole Flaire to szukam jak Tobie i Api poszlo...i nic... :niewiem:

Posted

Flaire Leszno to niestety od Gniezna z 90 będzie, a ja to pisałam w kontekście oferty. Czaplinek musze sprawdzic, z której strony, ale Antoninek to z mojej po drodze do Poznania.

Posted

Uffff, dotarłam do domciu po bardzo pracowitym popołudniu i wieczorze.

Bardzo się cieszę z sukcesów wszystkich naszych, dogomaniackich piesów - wszystkim serdecznie gratuluję !!!

A my dziś byliśmy na szkolonku, poszło nam fajnie, a później spotkaliśmy się z jedną handlerką w celu popracowania nad chodzeniem i ustawieniem.
Chodzenie to jeszcze jak cie mogę, ale ustawianie - kaplica! U handlerki stał, u mnie zaraz dupen-klapen!
Jak ona to robi, u licha?

Posted

carragan napisał(a):
A tak w ogole Flaire to szukam jak Tobie i Api poszlo...i nic... :niewiem:
Res. CACIB. Niegdyś by cieszyło ;-).

Posted

Ali Proponuję: zapuść paznokcie, do Słupska zdążysz, albo se doklej, opiłyj na szpony i pod doopkę. Jak będziechcial klapen to sie na Twoj szpon nadzieje i podniesie tyłek w try miga:evil_lol: ;)

Posted

[quote name='borsaf']Ali Proponuję: zapuść paznokcie, do Słupska zdążysz, albo se doklej, opiłyj na szpony i pod doopkę. Jak będziechcial klapen to sie na Twoj szpon nadzieje i podniesie tyłek w try miga:evil_lol: ;)
Hahahahahahahahahaha - muszę to rozważyć :D
A przede wszystkim sprawdzić czy taki szpikulec zadziała, bo jeśli nie, to co się będę mordować ze szponami?

Posted

Ali26762 napisał(a):
Hahahahahahahahahaha - muszę to rozważyć :D
A przede wszystkim sprawdzić czy taki szpikulec zadziała, bo jeśli nie, to co się będę mordować ze szponami?
Albo możesz go nauczyć komendy "stój" ;-)

Posted

Ali26762 napisał(a):
On zna "stój", ale stój jest bez wykroku, tylko takie zwykłe, ze szkolenia.
Ale to powinno wystarczyć, żeby nie siadał... Albo jeśli zna "zostań", to to również wystarcza.

Natomiast ja uczę dodatkowej komendy na wystawy (u mnie - "stój ładnie"). Nie jestem do końca przekonana, czy suki to rozumieją, ani czy to ma jakiekolwiek dla nich znaczenie, ale na ringu jeszcze nigdy żadna mi nie usiadła i z reguły wystawiają się ładnie, więc pewnie przynajmniej nie szkodzi.

Posted

A wiesz, że spróbuję. Przekonała mnie logika. Zna stój, zna zostań. Nawet robi to w połączeniu, więc a nuż?

Nie wiem, czy dostałaś ode mnie info wczoraj na skypie, wszystko już mam w domu i bardzo Ci dziękuję :)
I kto wie, czy nie będę miała jeszcze jednej prośby do Ciebie, ale to nie w tej chwili...

Posted

Nareszcie dotarlam do domu ( godzine temu ), po bardzo milo spedzonym dniu na wystawce i kolacyjce u przyjaciol.
Wystawa byla super ,szczegolnie pod wzgledem towarzyskim.

Milo bylo poznac nowych dogomaniakow szalenie sympatycznych i wesolych panow:Zadziornego i Bosa z zona i corka.
Ciezko byloby nudzic sie w ich towarzystwie.

Gratulacje dla wszystkich wystawiajacych i wygranych.
Szczegolnie dla Cesarii i Jazona za ich cukces

Niestety w show weteranow nic nie zwojowalismy.

Podam jeszcze do wiadomosci ,ze
Enola z Turzycowych Knieji [SIZE=2]wygrala
[SIZE=2]III miejsce w juniorach i
I na Grupie
Wielkie gatulacje i trzymam kciuki za jutrzejszy ciak dalszy.

Dobrej nocki wszystkim .

Posted

[quote name='jborowy']Gratulacje dla wszystkich, za wyczyny w Łodzi.
Szczególne mizianka dla Jazona.
Noooo wreszcie się odezwałeś :multi: , a już się martwiłem że sie na nas pogniewałeś :shake: :crazyeye: :lol: .
Teraz już jestem spokojny :cool1: :lol: że tak nie jest :cool3: :lol: . Cały tydzień przemilczałeś .:-o
Serdeczne dzięki w imieniu Jazona za gratulacje i zaraz go porządnie w Twoim imieniu i Asika wymiziam........:lol: :lol: :lol: :multi: :multi:

Jborowy , od nas ucałuj Asika i wymiziaj żonę.....;):lol: :lol: :lol:

Posted

Witajcie.
No to już odpoczęłam po trudach wczorajszego dnia i zgłaszam się na dogo, ale coś frekwencja mała dziś :oops:
Wystawa była baardzo udana, dla mnie głównie z powodu możliwości spotkania wielu sympatycznych Dogomaniaków (swallow, nitencja, kliwia, Flaire, Fuka)oraz z powodu poznania nowych bardzo sympatycznych Dogomaniaków (zadziorny i bos - dzięki za piwko - z Rodziną) :multi:

Tak, tak bos stawiał wszystkim piwo :loveu:

No, ale z powodu takiego sukcesu podopiecznego należało się co najmniej po dwa piwa postawić hihi :evil_lol:

Wszystkim bardzo serdecznie gratuluję wyników :cool2:

JAZON [SIZE=2]za NPwR (BOS), CWC, CACIB - super, gratulacje Jazonku, i gratulacje dla handlerki za piękne zaprezentowanie pieska :klacz::klacz::klacz:

[SIZE=4]CESARIA
[SIZE=2]za wygranie kl. pośredniej oraz za CWC i Res.CACIB :klacz::klacz::klacz: - Czesia była jak zwykle pięknie przygotowana do wystawy.
A gdzie jest fotorelacja? Napewno bos z zadziornym to nadrobią, jednak póki co zaraz ja wstawię kilka fotek, tylko muszę je najpierw pozmniejszać.

Posted

A teraz kilka fotek z ..........Łodzi

:evil_lol: I tak oto po zgoła 3 godz. podróży spotkałem w ŁODZI od lewej Kliwię z DEBORĄ vel Gaja :multi:, Agnieszkę Grabka z suczką Elzą z Turzycowych Kniej , Ibolyę :multi:.......oraz ......moją TZ :-o..........:multi: :loveu:./ tak będzie dobrze/

Nasze pieski od razu dały sie do zabawy , natomiast Ibolya z Kliwią pieczołowicie przeglądały trawnik. Kliwia kucając sprawdzała dotykowo , natomiast Ibolya szurała prawą nogą po trawie........chyba weszła w g...o , przepraszam kupę :evil_lol: :lol:

.....no i faktycznie , Ibolya starała sie oczyścić swe buty , Agnieszka miała ucieszoną minę , a Kliwia w pełnym spokoju metodą dedukcji starala się zorientować ........jakiej to rasy.............bylo :cool3: :lol: :lol:

:lol:..............potem okazało się że przyniosło nam ......to......dużo szczęścia skoro Jazonek tak ładnie się zaprezentował......... :multi: :multi:

Osobiście jednak jestem zdania że towarzystwo w jakim Jazon się znalazł tj. Ibolya, Kliwia,Nitencja Flaire ,Swallow, zadziorny pomogły mu w utytułowaniu się..........:evil_lol: :evil_lol:

:lol:...........dodatkowo jeszcze zadziornemu serdeczne dzięki za pomoc w przygotowaniiu Jazona , .................ooooo.... jaki dumny zadziorny........
aż niebo przy nim pociemniało a słoneczko przygasło.........:evil_lol: :lol: ;)

..................za życzliwość i cenne uwagi Wam Wszystkim bardzo..... :multi: :p

A wracając do pychola Jazona to będziemy dalej nad nim pracować.........Flaire , bedziesz mogła nas potem poprawić i podrzucić jakąś cenną radę :loveu: :multi: :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...