zachraniarka Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='Ali26762']No tak, zach, Ty masz inną sytuację. Ale gdyby Jego Wysokość miał polski rodowód to pewnie byś już śmigała po ringach :) Nie sądze, że bym śmigała, bo mnie wystawy nie ciągną.. Ale pewnie bym gdzieś go pokazała, bo czemu nie? Labsa też swego czasu pokazałam 3 razy na wystawie, ale mimo zdobytych medali te 3 razy mi wystarczyło- my się wolimy realizować na innych polach :cool3:
Ali26762 Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 No wiem, z tym śmiganiem nie chodziło mi o to, że zostaniesz królową ringów przecież :) Ja też nie mam jakichś wybujałych ambicji wystawowych, chcę Deryla tylko pokazać, zobaczyć co o nim sędziowie powiedzą, może reproduktora uda się zrobić, bo mimo jego wad uważam, że to fajny, przede wszystkim psychicznie, piesek i może kiedyś dorobi się szczylków :) A jak nie, to trudno - świat się nie zawali przecież.
zachraniarka Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Deryś jest super chłopak i pewnie dobrze mu pójdzie, my bedziemy z Ludwisiem mocno za niego ściskać kciuki i pazury :D
Ali26762 Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Tfu, tfu, tfu - nie dziękuję, coby nie zapeszyć :D A teraz lecimy dogrzać się na słoneczku wietrząc kitę :)
Gosia_i_Luka Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Oftop :oops: : Ali, kończę Freuda, nie jest źle. :evil_lol: :cool3:
coztego Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Kreska miała dzisiaj traumatyczne przeżycie- czyściłam jej ucho :diabloti: Najpierw byłyśmy w lecznicy, ale strasznie panikowała i nawet nie pozwoliła pani wet dotknąć tego uszka. Więc pani wet zaproponowała dwie opcje- pierwsza łagodna (dla pani wet, gorzej ze mną): czyli bierzemy płyn i czyścimy w domu. Druga drastyczna- pacyfikujemy Kreskę i czyścimy w lecznicy. Wybrałam wersję bardziej niebezpieczną dla mnie i przed chwilą wykonałam czyszczenie samodzielnie. Poszło całkiem nieźle, Kreśka tylko panikowała podczas wlewania płynu, a ja nie wiedziałam ile trzeba tego wlać, żeby było dobrze... Ale wyglada czysto ;)
coztego Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='zadziorny']Witajcie :lol: Kawusia już zaparzona :kaffee_2:, a wy gdzie :hmmmm: :niewiem: No to już wiadomo kto popsuł dogomanię... :angryy: zadziorny, przyznaj się: wylała Ci się ta kawa na komputer? :mad:
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='zachraniarka'] Ach a przez to że ja tak o tych wystawach czytam, słucham to sama mam ochotę się wystawić z szorstkim.. wczoraj to nawet zerknęłam sobie w info o wystawach.. no ale zaraz zobaczyłam cene dla zagraniczniaków 25-35 euro na krajówkach i szybciutko się wyleczyłam- jednak wolę inwestować w inne sporty hi hi To jest cena dla wystawców zagranicznych, a nie dla psów z importu :shake:. Za swojego Szorstka zapłacisz tyle co każdy inny krajowy wystawca :roll: :cool3: ;)
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Właśnie wróciłem z wystawy w Łodzi :roll:. Prawie same dobre wieści :lol:. Rasę znowu wzięła ENOLA z Turzycowych Kniej, ale JAZON z Psiego Chaosu uzyskał tytuł Najlepszy Pies w Rasie, CWC i CACIB :loveu: :multi: (pokonał w porównaniu championa z Pabianic :eviltong:). Swallow ze swoją Cześką wygrała klasę pośrednią, uzyskała CWC kończące Championat Polski i (chyba) Res. CACIB :multi:. Kliwia z DEBORĄ została na finały weteranów (trzymamy kciuki :thumbs:) :loveu: Bardzo mi było miło poznać osobiście kolejnych dogomaniaków: Kliwię, Ibolyę i Swallow :loveu: :cool3: :multi: oraz spotkać Flaire, Nitencję i Fukę :loveu:
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='coztego'][quote name='zadziorny']Witajcie :lol: Kawusia już zaparzona :kaffee_2:, a wy gdzie :hmmmm: :niewiem:No to już wiadomo kto popsuł dogomanię... :angryy: zadziorny, przyznaj się: wylała Ci się ta kawa na komputer? :mad: Co, chciałabyś wszystko zwalić na mnie :mad: :shake: :diabloti:
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Aha, zapomniałem dodać, że Jazon na dzisiejszej wystawie wypełnił kryteria dla reproduktora :multi: :cool3: :eviltong:
bos Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Witajcie . No wyprawa do Łodzi owocna , jak pisał zadziorny..........i jeszcze dodam że zdobył dziś jeszcz ostatnie oceny potrzebne do reproduktora........ :multi: :multi: Ibolya , Kliwia , Swallow.....cieszę się że Was poznałem i miło spędziłem czas w Waszym towarzystwie oraz Nitencji ,Flaire Fuka jak zwykle zabiegana i to tak mocno że nie było czasu pogadać....:lol: :lol: Flaire , zapomnieliśmy o tym pysku Jazona , ale to chyba z tego ciepła :evil_lol: :evil_lol: Wiecie miałem okazję poznać weterankę Kliwi Deborę.......która ma tyle werwy w sobie co szczeniak....:lol: :lol: :lol: i Cześkę od Swallow , jest śliczna i bardzo dostojna , chyba dlatego swallow pozwala jej prowadzić swoje autko..... :lol: :lol:;)
swallow Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='zadziorny']Swallow ze swoją Cześką wygrała klasę pośrednią, uzyskała CWC kończące Championat Polski i (chyba) Res. CACIB :multi:. Cześce jeszcze brakuje konczącego championat ostatniego wniosku, który może dostać dopiero w październiku, Cześka ma dopiero 17 miesięcy. Wystawa była rzeczywiście bardzo dla nas udana. Suczka dostała CWC (to najważniejsze, bo z wystawy międzynarodowej) i Res CACIB :multi:.:multi: :multi: Wszystkie wystawiane welsze były bardzo ładnie przygotowane, a stawka była naprawde mocna. Dzięki dogomaniakom atmosfera na wystawie była fantastyczna, Bardzo miło było poznać Bosa (również córkę Bosa i żonę) i Zadziornego oraz spotkać się z pozostałymi dogomaniakami, o których pisał wyżej Zadziorny
Flaire Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 [quote name='bos']Flaire , zapomnieliśmy o tym pysku Jazona , ale to chyba z tego ciepła :evil_lol: :evil_lol:Nie tyle zapomnieliśmy, co Wyście zniknęli... Ja wywnioskowałam, że skoro tak świetnie sobie radzi z tym pyskim tak jak jest, to może ja się nie znam... ;-) :niewiem: Na pewno będzie jeszcze okazja. :-)
Nitencja Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 no i ja dojechalam do domu moja sucz jakos nie przypominala spowolnionej nadwaga i radosnie biegala po gorodku :-D. Zadziorny taktownie przemilczal nasza lokate a byla to III na 3 i bardzo dobra :cool3: Milo bylo spotkac wszystkich dogomaniakow ( bos czekamy na historyjki) Na marginesie dodam ze przeczucia wlascicieli sie spelnily i Enola dostala Zwyciestwo grupy III u pana Matyasa.
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Vigor, właśnie przed chwilą obejrzałem kluski Diuny :loveu:. Masz piękne, rodowodowe rottweilery :cool3: :evil_lol: :eviltong:
coztego Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Flaire napisał(a): Na pewno będzie jeszcze okazja. :-) Np. w Bytomiu :cool3: Gratulacje dla wszystkich wystawiających :multi: Szczególne dla nowego reproduktora, Jazona z Psiego Chaosu :laola:
Flaire Posted May 6, 2006 Author Posted May 6, 2006 Nitencja napisał(a):a byla to III na 3 i bardzo dobra :cool3: Nitencja, a na jakiej ringówce? :crazyeye: ;-) bos, zadziorny - miło było się z Wami znów spotkać! Jestem przekonana, że Api jest - dzięki Wam! - najbardziej ufoconym psem wystawy! Bardzo dziękuję za wsparcie, kciuki i fotki. Nie wiem, skąd Wyście się wzieli tak szybko na ringu AT skoro welshe były oceniane w tym samym czasie - a już szczególnie po tym CACIBie Jazona! bos, dzięki również za piffko - następne to ja stawiam!!! :-) I jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE dla całej Jazonowej rodzinki!!!!!!!!!!!
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Uprzejmie donoszę, że przed chwilą moje pasqdy wrąbały ze smakiem zawartość saszetki "gratisa" od Pedigree :cool3: :multi: :lol:
vigor Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Witam! Gratulacje dla piesów i ich właścicieli za zdobyte sukcesy w Łodzi. Również miałem pracowity dzionek, bo przywiozłem ule od stolarza i pomalowałem im daszki. Wklejam fotkę naszych kluch - pozostałe można obejrzeć na stronie w galerii szczeniąt Ahoj!
zadziorny Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 O co chodzi z TĄ ringówką :hmmmm: :niewiem:, że się nieśmiało zapytam :cool3: :roll:
Nitencja Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Zadziorny , Flaire po mopim narzekaniu ze dla ROxy nie mam porzadnej ringowki - podarowala mi takową :) i Rox ladnie na niej chodzi i sie pokazuje
Nitencja Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 ......chociaz dzis byla spowolniona .Roxy nie ringowka ;-)
bos Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 O widzę że i Nitenca już w domku. Trza kombinować tego grila , a coztego obiecala upiec ciasto i osobiście je przywieść :evil_lol: Jakieś zdjątka będą......... Flaire , my w tym całym szwungu , zwiedzaniu kramów z dogodrobiazgami i budkami z pysznymi kielbaskami, karkoweczką zmitrężyliśmy tyle czasu że zagapilismy się z tym pyskiem Jazona. Ciebie potem okupowała kobieta w czerwieni Eliza Tomczak wł. hodowli Poezja Ruchu i ja już nie chciałem się wcinać i zawracać Ci .....gitary......:lol: :lol: :lol: Co się odwlecze to nie uciecze.........:evil_lol: A przy foceniu końcówki erdeli to się zgubiłem , bo wystawiałaś też suki z Poezji Ruchu.
Recommended Posts