Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ali26762']No tak, zach, Ty masz inną sytuację. Ale gdyby Jego Wysokość miał polski rodowód to pewnie byś już śmigała po ringach :)

Nie sądze, że bym śmigała, bo mnie wystawy nie ciągną.. Ale pewnie bym gdzieś go pokazała, bo czemu nie?
Labsa też swego czasu pokazałam 3 razy na wystawie, ale mimo zdobytych medali te 3 razy mi wystarczyło- my się wolimy realizować na innych polach :cool3:

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

No wiem, z tym śmiganiem nie chodziło mi o to, że zostaniesz królową ringów przecież :)
Ja też nie mam jakichś wybujałych ambicji wystawowych, chcę Deryla tylko pokazać, zobaczyć co o nim sędziowie powiedzą, może reproduktora uda się zrobić, bo mimo jego wad uważam, że to fajny, przede wszystkim psychicznie, piesek i może kiedyś dorobi się szczylków :)
A jak nie, to trudno - świat się nie zawali przecież.

Posted

Kreska miała dzisiaj traumatyczne przeżycie- czyściłam jej ucho :diabloti: Najpierw byłyśmy w lecznicy, ale strasznie panikowała i nawet nie pozwoliła pani wet dotknąć tego uszka. Więc pani wet zaproponowała dwie opcje- pierwsza łagodna (dla pani wet, gorzej ze mną): czyli bierzemy płyn i czyścimy w domu. Druga drastyczna- pacyfikujemy Kreskę i czyścimy w lecznicy. Wybrałam wersję bardziej niebezpieczną dla mnie i przed chwilą wykonałam czyszczenie samodzielnie. Poszło całkiem nieźle, Kreśka tylko panikowała podczas wlewania płynu, a ja nie wiedziałam ile trzeba tego wlać, żeby było dobrze... Ale wyglada czysto ;)

Posted

[quote name='zadziorny']Witajcie :lol:
Kawusia już zaparzona :kaffee_2:, a wy gdzie :hmmmm: :niewiem:
No to już wiadomo kto popsuł dogomanię... :angryy: zadziorny, przyznaj się: wylała Ci się ta kawa na komputer? :mad:

Posted

[quote name='zachraniarka']
Ach a przez to że ja tak o tych wystawach czytam, słucham to sama mam ochotę się wystawić z szorstkim.. wczoraj to nawet zerknęłam sobie w info o wystawach.. no ale zaraz zobaczyłam cene dla zagraniczniaków 25-35 euro na krajówkach i szybciutko się wyleczyłam- jednak wolę inwestować w inne sporty hi hi To jest cena dla wystawców zagranicznych, a nie dla psów z importu :shake:. Za swojego Szorstka zapłacisz tyle co każdy inny krajowy wystawca :roll: :cool3: ;)

Posted

Właśnie wróciłem z wystawy w Łodzi :roll:. Prawie same dobre wieści :lol:. Rasę znowu wzięła ENOLA z Turzycowych Kniej, ale JAZON z Psiego Chaosu uzyskał tytuł Najlepszy Pies w Rasie, CWC i CACIB :loveu: :multi: (pokonał w porównaniu championa z Pabianic :eviltong:). Swallow ze swoją Cześką wygrała klasę pośrednią, uzyskała CWC kończące Championat Polski i (chyba) Res. CACIB :multi:. Kliwia z DEBORĄ została na finały weteranów (trzymamy kciuki :thumbs:) :loveu:
Bardzo mi było miło poznać osobiście kolejnych dogomaniaków: Kliwię, Ibolyę i Swallow :loveu: :cool3: :multi: oraz spotkać Flaire, Nitencję i Fukę :loveu:

Posted

[quote name='coztego'][quote name='zadziorny']Witajcie :lol:
Kawusia już zaparzona :kaffee_2:, a wy gdzie :hmmmm: :niewiem:No to już wiadomo kto popsuł dogomanię... :angryy: zadziorny, przyznaj się: wylała Ci się ta kawa na komputer? :mad: Co, chciałabyś wszystko zwalić na mnie :mad: :shake: :diabloti:

Posted

Witajcie .
No wyprawa do Łodzi owocna , jak pisał zadziorny..........i jeszcze dodam że zdobył dziś jeszcz ostatnie oceny potrzebne do reproduktora........ :multi: :multi:

Ibolya , Kliwia , Swallow.....cieszę się że Was poznałem i miło spędziłem czas w Waszym towarzystwie oraz Nitencji ,Flaire
Fuka j
ak zwykle zabiegana i to tak mocno że nie było czasu pogadać....:lol: :lol:

Flaire , zapomnieliśmy o tym pysku Jazona , ale to chyba z tego ciepła :evil_lol: :evil_lol:

Wiecie miałem okazję poznać weterankę Kliwi Deborę.......która ma tyle werwy w sobie co szczeniak....:lol: :lol: :lol: i Cześkę od Swallow , jest śliczna i bardzo dostojna , chyba dlatego swallow pozwala jej prowadzić swoje autko..... :lol: :lol:;)

Posted

[quote name='zadziorny']Swallow ze swoją Cześką wygrała klasę pośrednią, uzyskała CWC kończące Championat Polski i (chyba) Res. CACIB :multi:.

Cześce jeszcze brakuje konczącego championat ostatniego wniosku, który może dostać dopiero w październiku, Cześka ma dopiero 17 miesięcy.
Wystawa była rzeczywiście bardzo dla nas udana. Suczka dostała CWC (to najważniejsze, bo z wystawy międzynarodowej) i Res CACIB :multi:.:multi: :multi:
Wszystkie wystawiane welsze były bardzo ładnie przygotowane, a stawka była naprawde mocna.
Dzięki dogomaniakom atmosfera na wystawie była fantastyczna, Bardzo miło było poznać Bosa (również córkę Bosa i żonę) i Zadziornego oraz spotkać się z pozostałymi dogomaniakami, o których pisał wyżej Zadziorny

Posted

[quote name='bos']Flaire , zapomnieliśmy o tym pysku Jazona , ale to chyba z tego ciepła :evil_lol: :evil_lol:Nie tyle zapomnieliśmy, co Wyście zniknęli... Ja wywnioskowałam, że skoro tak świetnie sobie radzi z tym pyskim tak jak jest, to może ja się nie znam... ;-) :niewiem:

Na pewno będzie jeszcze okazja. :-)

Posted

no i ja dojechalam do domu moja sucz jakos nie przypominala spowolnionej nadwaga i radosnie biegala po gorodku :-D. Zadziorny taktownie przemilczal nasza lokate a byla to III na 3 i bardzo dobra :cool3: Milo bylo spotkac wszystkich dogomaniakow ( bos czekamy na historyjki)
Na marginesie dodam ze przeczucia wlascicieli sie spelnily i Enola dostala Zwyciestwo grupy III u pana Matyasa.

Posted

Flaire napisał(a):

Na pewno będzie jeszcze okazja. :-)

Np. w Bytomiu :cool3:

Gratulacje dla wszystkich wystawiających :multi:
Szczególne dla nowego reproduktora, Jazona z Psiego Chaosu :laola:

Posted

Nitencja napisał(a):
a byla to III na 3 i bardzo dobra :cool3:
Nitencja, a na jakiej ringówce? :crazyeye: ;-)

bos, zadziorny - miło było się z Wami znów spotkać! Jestem przekonana, że Api jest - dzięki Wam! - najbardziej ufoconym psem wystawy! Bardzo dziękuję za wsparcie, kciuki i fotki. Nie wiem, skąd Wyście się wzieli tak szybko na ringu AT skoro welshe były oceniane w tym samym czasie - a już szczególnie po tym CACIBie Jazona! bos, dzięki również za piffko - następne to ja stawiam!!! :-)

I jeszcze raz OGROMNE GRATULACJE dla całej Jazonowej rodzinki!!!!!!!!!!!

Posted

Witam!
Gratulacje dla piesów i ich właścicieli za zdobyte sukcesy w Łodzi.
Również miałem pracowity dzionek, bo przywiozłem ule od stolarza i pomalowałem im daszki.
Wklejam fotkę naszych kluch - pozostałe można obejrzeć na stronie w galerii szczeniąt

Ahoj!

Posted

Zadziorny , Flaire po mopim narzekaniu ze dla ROxy nie mam porzadnej ringowki - podarowala mi takową :) i Rox ladnie na niej chodzi i sie pokazuje

Posted

O widzę że i Nitenca już w domku. Trza kombinować tego grila , a coztego obiecala upiec ciasto i osobiście je przywieść :evil_lol:
Jakieś zdjątka będą.........

Flaire , my w tym całym szwungu , zwiedzaniu kramów z dogodrobiazgami i budkami z pysznymi kielbaskami, karkoweczką zmitrężyliśmy tyle czasu że zagapilismy się z tym pyskiem Jazona. Ciebie potem okupowała kobieta w czerwieni Eliza Tomczak wł. hodowli Poezja Ruchu i ja już nie chciałem się wcinać i zawracać Ci .....gitary......:lol: :lol: :lol:
Co się odwlecze to nie uciecze.........:evil_lol: A przy foceniu końcówki erdeli to się zgubiłem , bo wystawiałaś też suki z Poezji Ruchu.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...