Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ali,

Po pierwsze to opiszcie problem na kocim forum tutaj.

Po drugie, co nie jest wcale pocieszajace w problemie Twojej znajomej, to moge powiedziec ze kocica przepieknej urody :loveu:
Ten symetryczny podzial pyszczka wrecz zachwycajacy :-)

A po trzeciecie to rzeczywiscie Lechowski uznawany jest za "wszystkowiedzme" ;) i guru w weterynarii (przynajmniej tutaj), wiec jesli i on rozklada rece ... :roll:

W.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Witajcie :lol:
Ja też w końcu usiadłem do kompa przy kawce :kaffee_2:
No, to ja mam od dzisiaj baaardzo wesoło w domu - obie sucze zawirusowane :mad: :shake:. Ale się, qrna (uwaga! trudne słowo :evil_lol:) zsynchronizowały :diabloti:

Posted

bogula napisał(a):
Napiszcie, proszę, w jaki dokładnie dzień bedziecie wystawiać psiska w Opolu i czy od 10 ? A wystawa tam, gdzie rok temu?
Bogula, teriery są wystawiane w sobotę :roll:. O godz. 10:00 na ringu #10 będą pokazywane airedale, a na ringu #13 około godz. 14:45 (jak zwykle na samym końcu :mad:) welshe :cool3: :p. Wystawa odbędzie się jak zawsze w Okrąglaku :lol:

Posted

bogula tak jak pisze zadziorny a ja zapraszam wszystkich na nasz debiut z Matyskiem. Potrzebuje grupy wsparcia hihi. No i juz pracuje nad super humorem zeby nie bylo tak jak w Katowicach :oops:
Bos a tobie specjalnie pokaze moja lydke .....:cool3:

Posted

A u nas, dla odmiany od samego rana bezchmurne niebo i ciepluuutkie słoneczko :multi: :cool3: :loveu:. W taką właśnie pogodę powinien obowiązywać ABSOLUTNY ZAKAZ CHODZENIA DO PRACY! :evil_lol:

Posted

zadziorny napisał(a):

No, to ja mam od dzisiaj baaardzo wesoło w domu - obie sucze zawirusowane :mad: :shake:. Ale się, qrna (uwaga! trudne słowo :evil_lol:) zsynchronizowały :diabloti:

zadziorny faktycznie masz wesoło,nie zazdroszcze ci :evil_lol: ;)

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Gorące buziaki z nad kawki, pitej niestety w pracy (juz drugiej!)...

Z doniesien meteo... w Wawie szaro, spiaco, generalnie obrzydliwie! W TAKA POGODE POWINIEN BYC ZAKAZ CHODZENIA DO PRACY!

Nie przesadzaj, już dobrze jest!:multi:

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Gorące buziaki z nad kawki, pitej niestety w pracy (juz drugiej!)...

Z doniesien meteo... w Wawie szaro, spiaco, generalnie obrzydliwie! W TAKA POGODE POWINIEN BYC ZAKAZ CHODZENIA DO PRACY!

Ty sobie te doniesienia meteo powieś w wychodku :evil_lol: . Za okno patrzyła? :eviltong: Słońce świeci, upał niemożliwy, ja zaraz chyba klimę włączę :diabloti: .

Posted

zadziorny napisał(a):
A u nas, dla odmiany od samego rana bezchmurne niebo i ciepluuutkie słoneczko :multi: :cool3: :loveu:. W taką właśnie pogodę powinien obowiązywać ABSOLUTNY ZAKAZ CHODZENIA DO PRACY! :evil_lol:

Absolutnie popieram :evil_lol: :p

Koteczka przesliczna :loveu: trzymam kciuki ma nadzieje ze wszystko bedzie dobrze

Posted

Heyka :)

Flaire - dziękuję za linka, już przekazałam go dalej :)

Pytacie dlaczego Funia skacze od weta do weta - dlatego, że ją odsyłają, bo wszystkim po kolei brakuje pomysłów na diagnozę, a wszyscy mają nadzieję, że to jednak nie FIP. Część objawów się zgadza, ale część nie i dlatego tak trudno postawić właściwą diagnozę pomimo wykonania wielu badań.

Oczywiście Funia pisała na kocim forum.

Lecę teraz na spacer, a zdjęcia boskiego Derylka będą wieczorem :)

Posted

Ali26762 napisał(a):
Pytacie dlaczego Funia skacze od weta do weta - dlatego, że ją odsyłają
I to jest dobry powód. Teraz jeszcze powinni wszyscy razem ten przypadek obgadać, bo może wspólnie cos wymyślą...

Posted

Dzięki za info o Opolu---będę! Co Wy z tą pogodą?tutaj lato:lol: . Jeżdżę na rowerze w podkoszulku i wcale nie marznę; dziub mi się trochę nawet opalił. Zaraz z Fifem na łazęgę...........:painting: :bigcool:

Posted

A ja siedzę w biurze, za gruuubą szybą i tęsknym wzrokiem spoglądam na... oświetlone słońcem bloki :p
Już za chwileczkę... już za momencik :loveu:

Posted

Ale dzionek piękny... Chyba się opaliłam na spacerkach z psami :p

U mnie w domu atmosfera nieco podniosła... rodzice mają dzisiaj rocznię poznania się, a jutro rocznię ślubu- lekko okrągłą i imponującą ;)

Ali, kotka jest kosmiczna :loveu: Oby zdrowa była :kciuki:

Posted

Ibolya napisał(a):
A ja jeszcze siedzę w pracy :mad: :angryy: :mad: :angryy: (a przyszłam na 7) :-( :-( :-(

Witaj w klubie :evil_lol:

Posted

coztego napisał(a):

U mnie w domu atmosfera nieco podniosła... rodzice mają dzisiaj rocznię poznania się, a jutro rocznię ślubu- lekko okrągłą i imponującą ;)
:kciuki:

U mnie wczoraj była rocznica ślubu..............bosze aż wstyd się przyznać, że to już tyle wody upłunęło i tyle włosów mnie to kosztowało :evil_lol: :diabloti: ;)

Posted

A wczoraj dostałem premię , .......nie powalającą , ale zawsze coś..........i z racji rocznicy ślubu zrobilem śliczny prezent................:eviltong: :evil_lol: :evil_lol:
A co ,w końcu , jak szaleć to szaleć....................................................
opłacilem wystawy................. :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti:

Posted

bos napisał(a):
A wczoraj dostałem premię , .......nie powalającą , ale zawsze coś..........i z racji rocznicy ślubu zrobilem śliczny prezent................:eviltong: :evil_lol: :evil_lol:
A co ,w końcu , jak szaleć to szaleć....................................................
opłacilem wystawy................. :eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti:

No wiesz :shake: Taki zawod zonce sprawic :placz: No chyba, ze podziela Twoje wystawowe hobby :cool3:

A co do slubow, to w sezonie bywam na jakims w kazda sobote ;) I zawsze sie zastanawiam, czy dana para przetrwa zyciowe zawieruchu i kiedys bedzie obchodzic swoje 20, 30 czy 40 lecie ... A te moje Pary takie piekne wtedy sa ... ze zycze im jak najlepiej :loveu:

Posted

Heyka w nocy :)

coztego - gratulacje dla rodziców i życznia, aby takich rocznic przeżyli jeszcze wiele :)

bos - dla Ciebie i małżonki również takie same życzenia :multi:
I nie marudź, zawsze mogłeś trafić gorzej i nie byłoby czego świętować ;)

bogula - obiecałam fotkę boskiego Derylka, ale jej nie zrobiłam... Po szkole pojechaliśmy bowiem do koleżanki (Deryś pięknie przywitał się z kotką, po czym przyszedł do nas do pokoju dobrowolnie i został). Wróciliśmy do domu późno, Derysio wmłócił kolację i poszedł spać do mojej mamy.
Ale jakby dobrze poszperać, to Gosia zamieściła na erdelach fotki Ludwinia i tam, na jednej fotce, mamy Derysia w głębokim tle :D

Co do Tyldzi - najlepiej byłoby, jak pisała Flaire, żeby teraz ci wszyscy specjaliści zebrali się do kupy i może by co mądrego wymyślili, ale na taką konsultację to raczej nie ma większych szans :(
A kicia rzeczywiście jest bardzo piękna, a przede wszystkim jest przekochana. Wiem, bo poznałam Tyldusię w zeszłym roku jak byłam u Funi w Warszawie. Ujęła mnie tym, że uparcie przynosiła mi sznurek na patyku i zapraszała do zabawy. Śmiałam się nawet, że aportuje zabawki zupełnie jak pies :D
Przez 5 tygodni jej choroby postawionych było mnóstwo diagnoz i wszystko zostało wykluczone poprzez badania - i białaczka i chłoniak i jakieś bakteryjne zapalenie. Przy okazji wycięcia powiększonego węzła chłonnego wykonano też sterylkę. No nic, trzeba czekać. Tyldzia dostaje obecnie kolejny antybiotyk, zlecony przez Lechowskiego, który również mówił o FIP, ale tak jak inni, nie jest na 100% przekonany, że to to.
Zobaczymy jak Matyldzia zareaguje na ten antybiotyk. Jak będę coś wiedziała, to Was poinformuję.

Posted

Hej! nachodziłam się wczoraj z psem, że hej! Fafik zaliczył wiosenną kąpiel w naturalnych akwenach. Na widok śmigającej sarny Fisio oniemiał, a ja natychmiast go przypięłam (reflex się ma:cool3: )...Potem psisko w domu odpoczęło, zeżarło bez kombinowania i poszło spać, choć jeszcze musiał "postróżować"---jakieś hałaski na klatce, więc wydał z siebie groźny bulgot i szczek:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ...
Ali---poszukam tych fotek.
aga-o---pozwolisz mi na priw do Ciebie (jak zbiore się w sobie i opanuję emocje...)
Fajnistego dnia i pysznej:kaffee_2:

Posted

Witajcie :lol:
Ja też już przy kawusi :kaffee_2:, a za chwilę zapycham do pracy :-(. Pogoda równie piękna jak wczoraj - prawdziwe lato nastało :multi: :lol:.
Do wieczorka dogomaniacy :bye:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...