Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

[quote name='zadziorny']Aluzja stronkę odwiedziłem, ale... niestety nie znam niemieckiego :shake: :oops:
To jak, żeś się chłopie na Slonzku, przez tyla lat uchował? :):)
A tak a'propos, pamiętam, jak byłem dzieckiem, ówczesne starsze panie w Bytomiu, mówiły całkiem płynnie po polsku (oczywiście z niemieckim akcentem), ale w sklepie. gdy przyszło operować cyframi ( waga i pieniądze) to natychmiast przechodziły na gotyk i zaraz było: ein und cośtam, sieben und cośtam itd.

Posted

jborowy napisał(a):
gdy przyszło operować cyframi ( waga i pieniądze) to natychmiast przechodziły na gotyk i zaraz było: ein und cośtam, sieben und cośtam itd.

Stara prawda, jeśli chcesz sprawdzić jaki język jest dla człowieka pierwszym, ojczystym językiem, to daj mu plik banknotów do szybkiego przeliczenia.

Mory Waldmann Kennel :hmmmm: no faktycznie, nieźle brzmi :lol:

Posted

jborowy napisał(a):
To jak, żeś się chłopie na Slonzku, przez tyla lat uchował? :):)
Jakby ta stronka była po ślonsku, to "no problem" jak mawiali starożytni rosjanie :lol: :cool3: ;)

Posted

zadziorny - to nie czkawka, ino refleks, bo już śladu nie ma. A poza tym to nie hwaldmann ino dalej jwaldmann. Bo ja jestem Janusz, a nawet jakbym był Hans to oficjalnie by było Johannes.

Posted

Słuchajcie! Nie pisałam o najważniejszym! W niedzielę zostanie przywieziony nowy piesek mojej siostry, dokładniej ujmując, suczka Toy Pudelek. Przyjedzie z Łodzi :multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Ibolya']Ciekawa jestem, kogo spotkam w Nowym Dworze Mazowieckim. Ja jedę bez psiura, ale za to z aparatem :ghost_2:
No to czekamy na foty :multi: :cool3: :roll:

Posted

zadziorny napisał(a):
Taa :roll:, basen zaliczony, piffko po basenie takoż również :multi:, a mnie jest baaardzo wesoło... lalalala :cool3: :eviltong:

Coś se pewnie do tego piwka dolałeś, a może jakieś dymki puszczasz?

Posted

Hej!
Ja juz zapraszam na :kaffee_2:. U nas niezły poranek...Wczoraj fajna włóczęga z Fisiem i nawet obyło się bez awantury podczas spotkania z "wsiowym" groźnym psem Właściciel bestyjki wzywał "do domu!" i zakazywał "nie wolno!", ale pies miał to w nosie. Zjeżony, z pochylonym łbem i na zgietych kolanach zbliżał się do nas zdecydowanie. Fafik nie zbaraniał tylko wyprostował się, mocno postawił ogon, zaparł się nogami i ...czekał. Obwąchali się, polizali i pa!pa! ale psy były "luzem"---i naobserwowałam się sygnałów uspokajających......Pozdrawiasy!

Posted

Fajne spotkanie!

Ja mam problem, bo mój szczeniak szczeka na psy. :mad: Walczę z tym i chyba jest lepiej... Ona teraz ma 4 misiące i jeszcze jest mała, ale pełnych rozmiarów AT szczekający w mieście na przechodzące pieski to nie jest dobra rzecz...

Posted

Brawo Fafik, super. Mój Bodryś reaguje podobnie, tylko niestety czasami próbuje wyprzedzić atak i, na wszelki wypadek, warczy.
Witajcie. U nas jest tylko +2C, ale za to świeci PIĘKNIE słoneczko:multi::multi:

Miłego piątku!!!! (tak, tak już piąteczek) Dogomaniacy.

Posted

Melduję się na kawce :lol:. U nas też pięknie świeci słoneczko :multi:, ale rano na trawie był szron, a szyby samochodów również były nim pokryte :cool3:

Posted

:angryy: :angryy: :angryy: Kreśka znowu sobie łapę rozcięła :angryy: :angryy: :angryy: Chodzimy biegać na takie łaki, gdzie prawie wcale nie ma ludzi, a i tak jest syf i szkła się wala co niemiara... Szlag może człowieka trafić, z tymi syfiarzami wszędzie łażącymi :angryy: :angryy: :angryy:

Zaraz biegnę do babci umyć jej okna na święta. Widzicie jaką jestem wzorową wnuczką :evil_lol:

Flaire napisał(a):
pełnych rozmiarów AT szczekający w mieście na przechodzące pieski to nie jest dobra rzecz...

:evil_lol: Może jak urośnie, pozbędzie się kompleksów (których na pewno przy MIsi nię nabawiła) i przestanie szczekać ;)

Posted

coztego napisał(a):

Zaraz biegnę do babci umyć jej okna na święta. Widzicie jaką jestem wzorową wnuczką :evil_lol:
I jaką skromną :roll:. Wcale, a wcale się nie chwalisz :eviltong:

Posted

[quote name='Nitencja']Macie jakies fotki ALuzji i coreczki ?? :) Niestety nie :oops:
[quote name='Nitencja']A sprzatac na swieta to kto bedzie ?? :mad: Flaire już znalazła rozwiązanie tego problemu :cool3: :evil_lol: ;)

Posted

Nitencja napisał(a):
A sprzatac na swieta to kto bedzie ?? :mad:

No, przecież wiadomo, że dziewczynki. Chłopczyki utrzymują porządek na codzień i żadne "akcje" nie są im potrzebne.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...