Ibolya Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 vigor napisał(a):Witam! Pannica DIUNA Zadziorne Ucho kończy dzisiaj 21 miesięcy !!!!!!!! Ahoj! Kochanej synowej i żoneczce życzymy dużo, dużo zdrówka, niech fasolki rosną zdrowo. I jeszcze dużo zadowolenia z Państwa, dużo mizianka, fajnych zabaw z siostrzyczką Riną i dużo radości :tort::new-bday::pepsi::laola: Nareszcie jakieś wieści dotarły z vigorlandu :multi::multi::multi: Mężulek bardzo smutny był, gdyż nie wiedział jak się żoneczka miewa: Całymi dniami leży i myśli ..... :-(:-(:-( Co tam u kochanej żoneczki w dalekim vigorlandzie słychać :placz: Szwagierka, tyż smutna jakaś No, ale troszkę się chłopaczek ożywił, jak zobaczył żoneczkę dziś na fotkach, taką grubiutką ..... :multi::multi:
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Suodziak :loveu: A Deryś robi się coraz bardziej podobny do braciszka :)
Ibolya Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Ali26762 napisał(a):Suodziak :loveu: A Deryś robi się coraz bardziej podobny do braciszka :) A co myślisz? Ta sama Matka, ten sam Ojciec, to jak ma być niepodobny?:loveu: Ali pisałam już też na erdlach, napisz mi, proszę, coś o tych grabiach Marsa. Może i ja cuś takiego powinnam sobie sprawić? Ja zdolności manualnych nie posiadam ani, ani :shake::shake::shake: Ale może takim sprzęciorem tobym dała radę cuś zdziałać :crazyeye::crazyeye:
jborowy Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 vigor napisał(a):Witam! Pannica DIUNA Zadziorne Ucho kończy dzisiaj 21 miesięcy !!!!!!!! Jest jeszcze wiele pracy przy fryzurze Diuny, ale ze względu jej ciążę wybrałem skróconą wersję, by zminimalizować Diunie stres. Ahoj! Hmmm.... i nadal jest PANIENKĄ?????? vigor - to już przerabialiśmy, jakieś 2000 lat temu, nic dobrego z tego nie wyszło.Ojca Dyrektora, oczywiście nie liczę.
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Ibolya napisał(a):Ali pisałam już też na erdlach, napisz mi, proszę, coś o tych grabiach Marsa. Może i ja cuś takiego powinnam sobie sprawić? Ja zdolności manualnych nie posiadam ani, ani :shake::shake::shake: Ale może takim sprzęciorem tobym dała radę cuś zdziałać :crazyeye::crazyeye: Odpisałam na erdlach. Coś mi się muli forum i strony się ładują po kilka minut :angryy: Ja kupiłam tego Marsa. Ułatwiło mi to bardzo pozbawienie Deryla czapraka, chociaż wydaje mi się, że trochę sierść została przycięta. No ale tak super-hiper to pies musi być przygotowany na wystawy, a poza wystawami ma być schludny i ten Mars na pewno w tym pomoże. To był model 99M51520 chyba. Nie mogę sprawdzić, bo na nim nie ma oznaczenia, a strona firmy mi się nie otwiera :angryy:
Ali26762 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Nie ma sprawy. Kurcze, teraz nie pamiętam czy to był 51520 czy 54520... Hmmm...
Wind Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Heja, Przez nadmiar roboty mam okrutne zaleglosci na terierach :( Powinnam je wkrotce nadrobic, ale poki co rozgrzewam masazem lewy biceps i triceps ... Klaniaja sie braki w silowni i wielogodzinne obciazenie sprzetem lewej reki :( Prawa radzi sobie calkiem dobrze, no ale jej tez nalezy sie czasem odpoczynek :cool3: Ali, Jak mniemam Derylek jak nowy :loveu: Zamiast imprezowac machaj trymerkami i grabkami ;) Sezon wystaw juz otwarty :p Czas pokazac ksiecia szerszemu gronu :multi: vigor, Wszystkiego dobrego dla Diuny! Na zdjeciach wyglada na rozmarzona i nostalgiczna newiaste ;) Milej nocki wszystkim :-) Zabieram sie do pracy, bo wszystkie zdjecia leza odlogiem, a jutro trzeba je oddac do redakcji :shake:
jborowy Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Wind napisał(a):Heja, Przez nadmiar roboty mam okrutne zaleglosci na terierach :( Powinnam je wkrotce nadrobic, ale poki co rozgrzewam masazem lewy biceps i triceps ... Klaniaja sie braki w silowni i wielogodzinne obciazenie sprzetem lewej reki :( Prawa radzi sobie calkiem dobrze, no ale jej tez nalezy sie czasem odpoczynek :shake: To tradycyjne metody już poszły w kąt???? A może Osobisty TZ gdzieś wyjechał, na sąsiadów, wiadomo, nie ma co liczyć. zadziorny, tym razem nawet nie obiecuje.
Ali26762 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Wind napisał(a):Ali, Jak mniemam Derylek jak nowy :loveu: Zamiast imprezowac machaj trymerkami i grabkami ;) Sezon wystaw juz otwarty :p Czas pokazac ksiecia szerszemu gronu :multi: O losie... Teraz to się zawstydziłam, bo dzisiaj zrobiłam Derysiowi wolne w ramach niedzieli... Nie wiem jak to będzie z wystawami, bo zanim mu włos odrośnie, żebym mogła poćwiczyć kolejne trymowanko, to minie sporo czasu. A zanim się nauczę - na bank sezon wystawowy się skończy i oby tylko jeden :D
Ibolya Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Witajcie :multi::multi::multi: No i znów poniedziałek :-( Ali czemu nie śpisz? Witaj Flaire swalow zajrzyj do topiku Klubówki bos nie stawiłeś się na kawkę :shake: U nas 0C, nic nie pada. I, słuchajcie!!!! Na porannym spacerku z psiurami, ok. 5:15, SŁYSZAŁAM ŚPIEW PTASZKÓW :multi::multi::multi::multi: WIOSNA :loveu::loveu::loveu: Miłego poniedziałku Dogomaniacy.
Flaire Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Ibolya napisał(a):Witaj Flaire :-) Ibolya napisał(a):U nas 0C, nic nie pada. I, słuchajcie!!!! Na porannym spacerku z psiurami, ok. 5:15, SŁYSZAŁAM ŚPIEW PTASZKÓW :multi::multi::multi::multi: WIOSNA :loveu::loveu::loveu:. No mam nadzieję! U nas w Warszawie wczoraj przeraźliwie zimno było, z przejmującym wiatrem. Idę przetestować pogodę z psami... ;-)
bos Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Ibolya , jestem,jestem....a kawę już mam zimną........ale co tam , taką też wypiję Komp w pracy jest fatalnej kondycji i łączenie z internetem trwa wieki , nie mówiąc już o napisaniu czego kolwiek.....:angryy: Ali , sierściuchy z ogona Jazona mają ok. 7cm długości........Ali:lol: :razz: Życzę wszystkim miłego i ciepłego poniedziałku...........u mnie rano też słyszałem ptaszki tylko były jakieś zachrypnięte i zamiast słodko kwilić .........krakały ..:eviltong:;)
zadziorny Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Witajcie :lol: Melduję się na porannej kawce :kaffee_2: :bigcool:. Pogoda u nas nienajlepsza: pochmurno i około -1 stpni (tyle dobrze że nie ma chlapy) :cool1:. Ptaszki rzeczywiście już intensywnie świergolą i to ładniej niż te bosowe :evil_lol: :cool3:
niedzwiedzica Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Ibolya--pisałam juz na airedalach,ale powtórze link tutaj. Sporo tam informacji o Coat Kingach,sa zdjecia psów w trakcie i po obróbce grabkami, warto zajrzeć. Powiem tylko,że ogólnie jest to narzędzie dla psów trzymanych w długim włosie, albo po zimie. Moim nic nie wyrywa,ale cudze zarośnięte czeszę tym ustrojstwem np onki i setery
Mokka Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Ja spędziłam weekend we Wrocławiu i tam wczoraj padał śnieg. Ja we wiosnę nie wierzę :angryy: .
Ali26762 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Hejka :) Witam w poniedziałkowe południe i życzę wszystkim miłego tygodnia - pierwszego tygodnia WIOSNY :) Dlaczego nie spałam? Bo czekałam na chłopa, który pracował w piwnicy, a my się z Derysiem łorcowaliśmy w spokoju na całej powierzchni do spania :D U nas pięknie świeci słonko i przez okno wpada już naprawdę wiosenne powietrze. Jak jest w rzeczywistości na dworze zaraz sprawdzimy z Derysiem :)
Nitencja Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Zadziorny i BOs kiedy bedziecie w piatek... my juz bedziemy od 10 bodajze. Ja na razie sie lecze bo jakies grypsko sie dobiera do mnie :shake: ale sie nie daje :) Carragan z Malenstwem tez sie melduje?? Kreseczko a ty krzycz ze to ty :lol:
Flaire Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Na temat tych coat kingów ja bym powiedziała - ostrożnie... Zauważcie, że większość z psów na tych zdjęciach nie są psami szorstkowłosymi. Ja coś takiego miałam w reku kilka razy, na psie - jeszcze mniej, ale wystarczająco dużo, żeby wiedzieć, że to tnie - o czym zresztą Ali pisała i co mozna wywnioskować ze stronki, na której chwalą, że ostrza są ostre. Mnie się wydaje, że to się najbardziej nadaje dla profesjonalnych fryzjerów, którzy muszą zrobić niewystawowe pieski szybko (żeby w ogóle sie opłacał) i ładnie. Natomiast do pielęgnacji pieska z aspiracjami wystawowymi zdecydowanie bym się nie zdecydowała na takie grabki.
coztego Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Witajcie w ponury poniedziałek... :shake: Wczoraj wyglądało tak optymistycznie, a dzisiaj rano znów padał snieg :placz: No własnie, Nitencja słuszne pytanie zadała: o której zaczynamy zgrupowanie w Spodku? :lol:
niedzwiedzica Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Flaire-toż cały czas piszę,że cudo to to nie jest . Do moich psów w ogóle nie uzywam, bo trymuje je sukcesywnie,więc zarośniete nigdy nie bywaja a coat kingi działaja tylko na długi włos. Używam tego , jak pisałam, na bardzo kudłate , cudze psy,żeby na poczatek przerzedzic kudły. Potem i tak trymer do łapki ;) Może na zarosniętego Derylka było to i dobre,ale jesli póżniej Ali bedzie go na bieżąćo skubac , to long i tak nic nie zdziała. Czy tnie włos-zalezy , jak sie go używa :roll: podsumowjąc- duże pieniądze, pożytek mniejszy, jak też juz pisałam
borsaf Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Vigor Poszło priorytetem, jutro powinno dojśc. Na czas pooperacyjnej rekonwalescencji jak znalazł. Trzymaj się zdrowo! Pilnowałam bardzo na poczcie by pani nie pomyliła adresów na kopertach. To by było śmiechu:evil_lol: Dostałbys biedaku biustonosz dla karmiącej i śpioszek z Puchatkiem tudzież mini czpeczkę, a ona książki, do których nie ma czasu zaglądnąć przy Urszulce. Wszysto poszlo prawidlowo, widziałam.
Flaire Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 niedzwiedzica napisał(a):Czy tnie włos-zalezy , jak sie go używa :roll: Dla mnie byłoby ciekawe nauczyć się używać go tak, żeby nie ciął - więc jeśli chciałabyś się pobawić w Panią Profesor i mogłabys to przywieźć do Katowic i mi pokazać, to byłabym wdzięczna. :-) Właśnie sobie przypomniałam, że przecież Ciebie w Katowicach nie będzie... Więc odłóżmy lekcję na jakieś przyszłe spotkania, ale nadal bardzo jej chcę, pliiiz.
Wind Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Witajcie w piekny, sloneczny dzionek :loveu: Ali, z wolnego zrezygnuj i dalej skub ksiecia :-) Przyznam Ci sie, ze bardzo, bardzo lubie ladnie (ale nie do golego ... brrrr :evil_lol: ) wytrymowane WT i AT. Niewatpliwie wtedy nabieraja fajnych i eleganckich ksztaltow :cool3: Doprawdy wiec warto! :loveu: coztego, a u nas wczoraj bylo paskudnie i zimno :( Dobrze, ze caly dzien spedzilam na Torwarze, rozgrzewajac sie emocjami konskich zawodow i naszym wystepem :cool3: Wciaz ciesze oko zdjeciami i juz nie moge sie doczekac przyszlorocznej edycji :multi: Nitencjo, duzo zdrowka zycze! Z grypiszczem nie ma zartow :( Wylez chorobsko i doprowadz do calkowitego wyleczenia. A w piatek zycze Ci, jak i innym wystawiajacym samych doskonalych lokat i tylko sprawiedliwych ocen :loveu: Mokka, gratuluje wynikow we Wroclawiu! Spisalyscie sie z Monieczka na prawdziwy medal! :multi: W.
Flaire Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Słuchajcie, czy ktoś ma może namiary na NIEDROGI nocleg w Katowicach lub okolicy? Chodzi szczególnie o nocleg z piątku na sobotę, ale może również z czwartku na piątek. Nocleg potrzebuję dla siebie i Api.
Recommended Posts