zadziorny Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Witam wszystkich :lol: Pogoda nam się zacięła i dobrze :lol: Oby się taka utrzymała co najmniej do końca weekendu. :ylsuper:
jborowy Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Asik będzie walczył w Świerklańcu i w Siemianowicach - takie turnee śląskie mu zafundowałem. Wojtek kto to taki w okolicach Lublina sprzedaje psy z "papierami" Borowy Kennel?
Wojtek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='jborowy'] Wojtek kto to taki w okolicach Lublina sprzedaje psy z "papierami" Borowy Kennel? jborowy, z punktu widzenia teorii przestrzeni - TY :lol:
Nitencja Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Zadziorny ja bede tylko w Świerklańcu, zaraz po wystawie musze jakos dojechac na 16:30 do Katowic bo mam pociag do Zielonej gdzie sedziuje w niedziele.
jborowy Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Wojtek no tak, Ziemia jest taka mała. Faktycznie Krosno leży koło Lublina, ja jak nie patrzę na mapę to też umiejscawiam Gdańsk bardzo blisko Szczecina - w końcu nad jednym małym morzem leżą.
Wojtek Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 ... a jak przestrzeń rozciągniemy na cały wszechświat, to my sąsiady są, ba na głowie se siedzimy :lol:
zadziorny Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 jborowy - a hanysów się nie boisz? :wink:
zadziorny Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 Wszystkim wystawiającym jutro dogomaniakom, jak również tym którzy do nas jeszcze nie dołączyli (Bos?) życzymy samych sukcesów na jutrzejszych i niedzielnych wystawach. 3mamy kciuki i pazurki :thumbs:
Ali26762 Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 [quote name='zadziorny']Wszystkim wystawiającym jutro dogomaniakom, jak również tym którzy do nas jeszcze nie dołączyli (Bos?) życzymy samych sukcesów na jutrzejszych i niedzielnych wystawach. 3mamy kciuki i pazurki :thumbs: Witam serdecznie :) Aga_o poooojeeechaaaałaaaa :( Super dziewczyna, ogromnie się cieszę, że ją poznałam i żałuję, że mieszka tak daleko :( Spędziłyśmy dwa niesamowite, pełne wrażeń dni i takież dwie noce, zdążyłyśmy pozwiedzać nieco miasto, zaliczyłyśmy razem z zachraniarką i jej piecholami jeziorko, a na deser, po ciężkiej pracy agi_o, która zamieniła mi psa na prawdziwego teriera walijskiego, wzięłyśmy czynny udział w pierwszych, prawdziwych szkolnych zajęciach Derylka pod czujnym wzrokiem dwóch pań profesorek - zachraniarki i Abi. Derylek uczył się na placu chodzenia przy nodze cioci Agi i cioci zachraniarki i całkiem nieźle mu to wychodziło jak na pierwszy raz. Jestem z niego baaaardzo dumna :) W tym miejscu chcę bardzo gorąco podziękować Adze za jej trud i naprawdę ciężką pracę nad Derylem, a także za to, że wniosła do naszego domu powiew młodzieńczego entuzjazmu i radości! Dzięki Aguś i przyjeżdżaj częściej !!!
Flaire Posted September 10, 2005 Author Posted September 10, 2005 [quote name='Ali26762']Aga_o poooojeeechaaaałaaaa :( To dlaczego powiedziała, że jej nie będzie jutro na wystawie? :evil:
vigor Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Ogromiastych suuuuukcesow na najblizszych wystawach zycza Vigorowie wraz z Diuna i Rina. Jutro wybieram sie na rydze.
Flaire Posted September 10, 2005 Author Posted September 10, 2005 Widzę, że inni objęli poranne obowiązki po boguli... Ale w związku z tym nasuwa się pytanie: GDZIE JEST BOGULA???
Wind Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Flaire']Widzę, że inni objęli poranne obowiązki po boguli... Ale w związku z tym nasuwa się pytanie: GDZIE JEST BOGULA??? Boguli nie ma, ale jestem ja :lol: To dosc dziwna jak dla mnie pora ... no ale coz ... tyle jest dzisiaj do zrobienia ;) Ali, Slicznego masz Derysia :-) I takiego TERIERROWEGO :D :D :D
zadziorny Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Ali - Derylek wygląda super :lol: Mordka moja śliczna wyskubana :lol: Z drugiej strony domyślam się co on musiał znieść :roll: Ładnie to tak męczyć psa? :wink:
zadziorny Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 bogula zapowiedzała wcześniej swoją obecność na dzisiejszej wystawie w Świerklańcu :roll: Jeśli się pojawi zapytam ją dlaczego już nie pisze na dogomanii :niewiem:
gugu Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Powodzenia na wystawach łelszomaniacy!!! Ali jak Deryl zniósł piersze profesjonalne trymowanko? Wyglada super!
Ali26762 Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Hej hej :) Coś się pogoda dzisiaj popsuła - parno jest i pochmurno... A my już dzisiaj po szkoleniu jesteśmy. Derylek robi postępy w chodzeniu przy nodze - dzisiaj nawet przeszedł kawałek bez smyczy, choć to dopiero drugie zajęcia były. My też, oczywiście, trzymamy wszystko co możliwe za powodzenie wystawianych dogomaniackich terierów :) Flaire - Aga pojechała jeszcze do swojej koleżanki, która mieszka 10 km od Gdańska. Do Warszawy wróci jutro wieczorem, bo w poniedziałek musi być w pracy. Wind - ja już pisałam, że mi Aga psa zamieniła. Miałam takiego fajnego futrzaka z Szumiących Klonów, a teraz mam teriera z Szumiących Klonów :D Ale rzeczywiście teraz dopiero zobaczyłam, co też ja takiego mam w domu :D :D :D gugu, zadziorny - Deryl był już wcześniej troszkę podskubywany, więc to nie tak całkiem całkowicie pierwszy raz ;) Ale rzeczywiście, pierwszy raz profesjonalnie i na dodatek w tempie, bo przecież musiałam się "podzielić" Agą z jej koleżanką, a o 17.00 zaczynały się pierwsze zajęcia w szkole. Tak więc do 16.00 pies musiał być skończony, bo po szkole zaraz odwiozłam Agę. Na początku Derylek głośno wyrażał swoją dezaprobatę co do poczynań Agi, a później z rezygnacją przyjmował swój los. Aga stwierdziła, że generealnie był bardzo grzeczny, a ja jej wierzę na słowo, bo nie mam żadnego porównania :D
vigor Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Zadziorny - dawaj, dawaj :user: wyniki oraz pisz kto ze znajomych byl na wystawie.
zachraniarka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 [quote name='Ali26762']Derylek uczył się na placu chodzenia przy nodze cioci Agi i cioci zachraniarki i całkiem nieźle mu to wychodziło jak na pierwszy raz. Jestem z niego baaaardzo dumna :) No no a z Tobą to wcale nic a nic nie chodził.. Dziś też nie i do tego nie dość że dziś z Tobą nie chodził to jeszcze nie chodząc nie patrzył się ani odrobinę na Ciebie :wink: Ech Ty skromniacho Derylek to wkrótce zakasuje wszystkie psy na placu :D
gugu Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Ali wiem ze był skubany, z tego co piszesz to był dzielny podczas trymowanka przez age,tzn poddał sie bo nie miał innego wyjścia.... :wink: ,pierwsze koty za płoty...łapka dla Derylka.... :P i gratulacje dla agi za profesjonalizm.... Derylek wyglada super!!!
zadziorny Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 W Świerklańcu rasę wziął JAZON z Psiego Chaosu. Do tego dostał Zwycięstwo Młodzieży oraz piękny puchar. Wszystkie cztery wystawiane welshe otrzymały oceny doskonałe i złote medale (każdy występował w innej klasie). Do tego Asik jborowego otrzymał CWC i Najlepszy Pies w Rasie, a JOKASTA z Psiego Chaosu Zwycięstwo Młodzieży. Niestety nie wiem jaki tytuł przypadł w udziale ARIANIE z Turzycowych Kniej :niewiem: Spotkałem następujących dogomaniaków: Nitencję (bardzo zapracowaną, tak że zamieniłem z nią jedynie kilka słów przed wystawą), Aluzję i jborowego :lol: Niestety nie pojawiła się na wystawie bogula, chociaż kilka tygodni temu wszystkich zapraszała do Świerklańca :evil:
gugu Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Wielkie dla zwycięzców i pozdro dla boguli której zabrakło na wystawie,pewnie nie mogła,..... :( jborowy mozesz byc dumny z Asika.... Gratulacje!!! :P
zadziorny Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Jutro w Świętochłowicach nastąpi wielki rewanż, ponieważ ponownie bedą rywalizować te same pieski plus jeden, który na dzisiaj nie był zgłoszony :lol:
gugu Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 Upss.... ale sie nerwuwa szykuje.... :roll: Powodzenia!!! :P
Recommended Posts