Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

bos napisał(a):
To była niespodzianka nie tylko dla nas ale życzył bym Ci zobaczyć reakcję Jaqzona jak usłyszał piszczącą zabawkę Derysia .............:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Sprawdzany jest każdy zakamarek koło kompa , za monitorem , cal po calu.
A my kładziemy się ze śmiechu.......:evil_lol::evil_lol: :evil_lol: Przewrócił nawet głośniki......nie można go odpędzić.......:eviltong::diabloti: :diabloti: :diabloti:

zadziorny napisał(a):
Trudzia zareagowała podobnie :evil_lol:. Jak usłyszała zabawkę, zaraz wskoczyła mi na kolana i przeszukała okolice głośników :cool3: :lol: :roll:

No proszę :D

Ten lateksowy jeż to jedna z pierwszysch zabawek Derysia, do dzisiaj w pełni sprawna. A filmik był kręcony 8 maja ubiegłego roku, czyli w ósmym dniu pobytu Derysia u nas.

A tak mały Derylek spędzał swój pierwszy w życiu dzień na plaży w Juracie. W roli mężczyzny wystąpił nasz serdeczny kolega z Gliwic.

View My Video

Posted

Ja chcę na plażę!!!! Do Juraty!!!! :placz: :placz: :placz:
Ach, jak miło usłyszeć szum fal... :roll:

Ali Deryś cudny :loveu: I nareszcie filmiki są na serwerze, na którym mogę je oglądać :multi:
[SIZE="1"]Ty nam tu nie ściemniaj filmikami, pokaż jak Ci idzie skubanko :cool3:

Posted

coztego napisał(a):
Ja chcę na plażę!!!! Do Juraty!!!! :placz: :placz: :placz:
Ach, jak miło usłyszeć szum fal... :roll:

Czytasz w moich myslach :multi: Ja tez chce do Juraty! Na plaze! Do slonka! Ja chce aby w koncu bylo cieplo! :placz:

BTW zabilam wirusa :multi: Wytrzebilam do ostatniego lekarstwami, cieplym mlekiem, miodem i wylegiwaniem sie w lozku :eviltong: Jutro pedzimy z Majutem na trening :multi:

Posted

Malgosia44 napisał(a):
Ali, pieknie sie kolega z Gliwic przeciaga z Derysiem :lol:
Takie przeciaganko lub zawisanie na kiju to ulubiona zabawa terierkowa :eviltong:

Taaaa, wtedy Derylek stracił ostatnie 4 mleczaki na tym kiju :D

Posted

Wind napisał(a):
BTW zabilam wirusa :multi: Wytrzebilam do ostatniego lekarstwami, cieplym mlekiem, miodem i wylegiwaniem sie w lozku :eviltong: Jutro pedzimy z Majutem na trening :multi:

Suuuuper! Cieszę się, że wróciłaś do zdrowia i Majutkowi nie przepadnie świetna zabawa :multi: :multi: :multi:

Posted

Ali26762 napisał(a):
Suuuuper! Cieszę się, że wróciłaś do zdrowia i Majutkowi nie przepadnie świetna zabawa :multi: :multi: :multi:

Ali,

Nawet nie wiesz jak ja sie ciesze :multi: Inaczej wciaz musialabym polegiwac w lozku i popijac te okropne mikstury :eviltong:

A tak swoja droga, to zadziwila mnie ta reakcja mojego organizmu. 8 marca prawie umieralam, wczoraj tez az do godzin popoludniowych ledwo zylam, a potem nastapilo cudowne ozdrowienie :crazyeye: Nie tylko nic mnie nie boli, gardlo mam wzorcowego koloru :cool3: , ale rowniez nie mam kataru ... A jak kazdy wie, katar trwa 7 dni, a nie jeden :evil_lol: Normalnie cuda jakies :p

Posted

coztego napisał(a):
Ty nam tu nie ściemniaj filmikami, pokaż jak Ci idzie skubanko :cool3:
No dobra. Obiecałam, że wieczorem wstawię jakieś fotki, to wstawiam.

Posted

ALI- front super, łopatka bardzo, bardzo pieknie wytrymowana :multi::multi:widzisz, umiesz a sciemniałas,że lajkonik jesteś ;) teraz musisz szybciutko reszte doskubac, bo w to,ze nie umiesz i tak nikt nie uwierzy :evil_lol:
Derylek jak nowy wygląda,zwłaszcza z przodu !

Posted

Ali,

Qrcze widac! No widac Twoja ciezka prace :multi: Brawo! Jeszcze troche Ci zostalo, ale po tym czego dokonalas, o reszte jestem spokojna :multi:

Posted

Napisaj jborowy Hej! Czy ktokolwiek wie jakie walijczyki będą we Włocławku? Strasznie tam wszystko jest tajne.

Przyjedz to zobaczysz.Ja znam tylko dwa z 18 welshy .

Ali wymienilas psy?
BRAWO brawo ,swietnie.Bardzo dlugo sie meczylas?A futro oszczedzilas z powodu mrozow ,czy to nowy wlos?

Posted

Dzięki dziewczyny :)
Ja jednak nie jestem spokojna i wbrew temu co napisała niedzwiedzica dalej czuję się jak lajkonik i to taki do potęgi, bo tak szczerze mówiąc do tej pory nie wiem CO ja robię :D
Jedno tylko, co się zaczęło zmieniać, to to, że mi trymer jakoś zaczyna leżeć w dłoni i wybiera już 8 włosów na raz, a nie 2, co uważam za duży sukces.

Co do frontu - dzisiaj zaczęłam go robić i przerwałam, bo musiałam moje biedactwo wyprowadzić na spacer, a po spacerze i karmieniu już nie miałam sumienia stawiać Derysia na stół. Jutro znowu go trochę poskubię. Ale o co chciałam zapytać - czy ten front nie jest za długi? Wiem, że tam powinno zostać trochę futra, ale nie wiem ile. Ja to już i tak odrobinę skróciłam, ale wydaje mi się, że powinnam więcej...

Posted

Kliwia napisał(a):
Ali wymienilas psy?
BRAWO brawo ,swietnie.Bardzo dlugo sie meczylas?A futro oszczedzilas z powodu mrozow ,czy to nowy wlos?
Co Ty, nie wymieniłam psa. W życiu bym go nie wymieniła na żadnego innego!
Futro oszczędzałam z dwóch powodów - raz, że faktycznie mrozy (do tej pory u nas jeszcze potrafi temperatura spaść poniżej 5 stopni), a poza tym boję się tego trymowania. Nie umiem, więc ciężko mi się było zabrać.
Nawet po oskalpowaniu derysiowej główki przez Fukę nie od razu zaczęłam, tylko zakładałam Derylowi na spacery czapeczkę :D

Ile się męczyłam? Na razie kilka dni po 2 godzinki. Dzisiaj ruszyłam trochę z kopyta, bo przeczesałam piesa grabiami Marsa. Od jutra będę się (i jego) męczyć dalej :D

Posted

Kliwia napisał(a):
Ali jak masz jakies pytania odnosnie trymowania to sluze rada.:cool3:
Dzięki :)
Oczywiście, że będę miała mnóstwo pytań :D :D :D
A pierwsze brzmi - kiedy będziesz w Gdańsku? ;) :evil_lol:

Na razie utkwiłam na froncie. Głowa też jest do bani, bo daleko jej do cegły :D
Ale teraz to już niewiele da się zrobić. Na moje usprawiedliwienie powiem, że jeden policzek wyskubała Fuka, ja drugi doskubałam mniej więcej tak samo. Powinnam przetrzebić wąsy, ale boję się, bo tam rosną te włosy czuciowe... A właśnie - czy po przypadkowym wyrwaniu te włosy odrastają?

Posted

Ali26762 napisał(a):
Dzięki :)
Oczywiście, że będę miała mnóstwo pytań :D :D :D
A pierwsze brzmi - kiedy będziesz w Gdańsku? ;) :evil_lol:
:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:
Dobre!

Ali pięknie sobie poradziłaś :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: z trymowankiem Derysia, naprawdę, bardzo mi się podoba, ja tak nie potrafię. No ale ja mam niedaleko do Kliwii.

:sleep2::sleep2::sleep2: Dobranoc Dogomaniacy.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...