Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zadziorny - zgram Ci na płytkę oryginały.
Jak Ci się podobała Trudzia jako skoczek.........:lol: :lol:

Nowe zdjęcia w FOTO GALERII JAZONA

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

A wiecie, Wy, kochani moi, że zapis "na płytce" jest g... wart. Jak traficie na dobrą serię to po 2-3 miesiącach, szlag trafi cały zapis.
Ja najstarsze zapisy mam z przed 7 lat, wykonane na płytach KODAK GOLD - podobno z 50 letnią gwarancją (wtedy kosztowały ponad 5 zł za sztukę) i gdyby nie to, że co roku robię kopie, to z 5 płyt już bym miał ino 3.
Najlepiej spytajmy Wind, naszego zawodowca, jak ona przechowuje swoje zdjęcia?

Posted

[quote name='bos']zadziorny - zgram Ci na płytkę oryginały.
Jak Ci się podobała Trudzia jako skoczek.........:lol: :lol:
Serdeczne dzięki :loveu:. A Trudzia zawsze mi się podoba, natomiast jako latający weszterier jest po prostu boska :evil_lol: :cool3: ;)

Posted

[quote name='jborowy']
bos - .......... Główkę zawsze sobie zabezpieczam kapturkiem.

Szczęście od Boga że już po 22...:crazyeye: :crazyeye: ...a Ty tu takie wynurzenia...:evil_lol: :evil_lol: ....o zabezpieczaniu główki...:evil_lol: :evil_lol: ... kapturkiem ........myślał by kto......:lol: :lol: :lol: ;)

Ja osobiście popieram zabezpieczenie :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='zadziorny'].........natomiast jako latający weszterier jest po prostu boska :evil_lol: :cool3: ;)

FAKT :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='jborowy']Najlepiej spytajmy Wind, naszego zawodowca, jak ona przechowuje swoje zdjęcia?

Tak sie sklada, ze kazdy Klient kupujacy u mnie zdjecia zgwarantowany ma dostep do swojego archiwum przez okres min. 5 lat.
Zdjecia backup'uje na plytach DVD (dobrej jakosci, a nie te po 1,80 PLN w TESCO :lol: ), ktorych cena tez nie jest az taka zawrotna (ok. 4 - 5 PLN). Wypalam (podobnie jak pliki muzyczne), na najmniejszych predkosciach (kazda plyte w dwoch kopiach) i ... modle sie, aby zdjecia przetrwaly :evil_lol:

BTW wlasnie dostalam nowa nagrywarke DVD z serii LightScribe :-) Teraz bede wypalac z dwoch stron: z jednej dane, a drugiej to co chce, czyli np. indeks, logo lub cos tam innego ;)

bos, zadziorny,

Alez fajne zdjecia :-) To sobie dzisiaj pofociliscie! :-) Zazdroszcze spotkanka, specerku i milych wrazen, choc tych ostatnich nam dzisiaj tez nie brakowalo :-)

W.

Posted

Hej!
Hmmm...to te fotki na płytach tak krótko się "trzymają"?! Brat dał mi przed tygodniem płytę z obrazkami ze świąt; przerobię co ładniejsze od razu na papier i nadgonię w zeszycie opowieść z Fafikiem w roli głównej+foty:lol: .Ten Wasz spadek formy objął i mnie: temp., ból gardła,przygnębienie,męczliwość.Dzisiaj jakby lepiej:evil_lol: ---złego diabli nie biorą!:evil_lol:
Śnieg, śnieg, śnieg...

Posted

Nagrywam na płytkach DVD i CD od ładnych klku lat i jeszcze (odpukać) nie miałem przypadku utraty danych :cool1:. Jednak tak jak Wind nie kupuję płytek w hipermarketach :lol: :cool3:

Posted

zadziorny napisał(a):
Nagrywam na płytkach DVD i CD od ładnych klku lat i jeszcze (odpukać) nie miałem przypadku utraty danych :cool1:. ...

Ale przecież powszechnie nam wiadomo, że kolegi jborowego technika cyfrowa się nie ima... ;) Janusz! tylko Zenek i papier!!! :lol: ;)
Pozdrowienia!

Posted

ja też nie wiedziałam, że fotki tak któtko... żyją :-o
ja mam najdłużej przechowywane od lata - a płyty zwerbowane z pracy - np VERBATIM- czyli chyba takie nie najlepsze....:roll:
Jak nic trza się zabrać do drukowania - fotek
wcale takie zle nie wychodzą - jeśli jest dobty papier foto i w miarę drukarka.... a co ładniejsze dać wywołać na eleganckim papierze:razz:
Tylko album trzeba jakiś na 1000 zdjeć...:razz:

Posted

[quote name='INA']ja też nie wiedziałam, że fotki tak któtko... żyją :-o
ja mam najdłużej przechowywane od lata - a płyty zwerbowane z pracy - np VERBATIM- czyli chyba takie nie najlepsze....:roll:
Jak nic trza się zabrać do drukowania - fotek
wcale takie zle nie wychodzą - jeśli jest dobty papier foto i w miarę drukarka.... a co ładniejsze dać wywołać na eleganckim papierze:razz:
Tylko album trzeba jakiś na 1000 zdjeć...:razz:

Ineczko,

Spoko, spoko! :-) Doprawdy nie jest z tym tak zle :-) Wlasnie przegladnelam swoje najstarsze zasoby. To jeszcze plyty CD (bo DVD wtedy nie bylo) sprzed jakis 6 lat. I wszystko jest :-) Zdjecia, dane, a nawet nagrywane pliki dzwiekowe :-)

W.

Posted

Mam pytanie :roll:. Czy Wasze piesy również opanowały sztukę czytania :hmmmm: :niewiem:, bo mojej 10-letniej Gai nieźle już to wychodzi :lol:. Tutaj czytają razem z moją TZ:

Mlodsza Trudzia też już próbuje, jednak podchodzi do książki od niewłaściwej strony:

:evil_lol: :cool3: ;)

Posted

zadziorny napisał(a):
Mlodsza Trudzia też już próbuje, jednak podchodzi do książki od niewłaściwej strony
zadziorny, bo ona ambitna suka jest i od razu próbuje zbyt ambitne teksty. Elementarz jej kup - jak poczyta o tym kocie Ali to na pewno od razu z odpowiedniej strony podejdzie. ;-)

Posted

GRATULACJE DLA CZARDASZA!

Ja, niestety nadal nie mam kompa i zagladam tutaj wylacznie z pracy, a że pracy mam okropnie duzo, to jedynie czytam a nic nie pisze!

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie!

Ps. Ela_h: Jak Dorcia?

Posted

zadziorny napisał(a):
Mam pytanie :roll:. Czy Wasze piesy również opanowały sztukę czytania :hmmmm: :niewiem:, bo mojej 10-letniej Gai nieźle już to wychodzi :lol:.

Kreśka ma dopiero 2 latka i co dzień, po śniadaniu czyta Gazetę z moją mamą :lol: Niestety nie da się tego ufocić, bo ta modelka jak widzi aparat- natychmiast się podrywa i zachęca do zabawy... Ale wygląda czytanie cudnie, mama siedzi z gazetą, a Kreśka zasiada obok na kanapie, całym ciężarem opiera się o mamy ramię i wpatruje się w rozpostartą gazetę z zainteresowaniem. A dzisiaj przy śniadaniu oglądała ze mną curling :cool1:

Posted

No tak... z tym czytaniem przez nasze psiki ksiazek, to bywa zabawnie... Czika "przeczytalam zebami" kilka ksiazeczek (i to jak dokladnie, same strzepy zostaly :angryy:) - na szczescie,to bylo w szczeniectwi - tearz dzielnie ze mna czyta kodeksy przy okazji kazdego kolosa i sesyjki! Rodzice smieja sie, ze uczy sie razem ze mna :lol:

Posted

No to ja nie wiem ja Wy to robicie,ze Wasze piesy sa takie uczone ,
bo moim nie w glowie jest czytanie:shake: ,ani naocznie ani nazebne.
To jakies nieuki te suki ,ale za to jakie gaduuuuly :lol: :lol: nie sposob przegadac.

Bos - Zadziorny foty przepieeeekne, a stadko jeszcze piekniejsze :crazyeye:
Aaach jak ja lubie patrzec na takie stadko.

Posted

Wojtek - mnie się nie imały aparaty cyfrowe, a nie cyfrowa fotografia. To WIELKA różnica.
Nadal tak trzymam. Mam tylko 4 cyfrówki, ale za to już 56 analogów (i wzwyżkuje)
Z ZENKÓW i FEDów, też Ci mogę podesłać cyfrowe fotki z takimi wpisami w EXIFIE, że sam Feliks Edwardowicz Dzierżyński by mi nadał tytuł BAGATYR WSIESOJUZFOTDIGITSOCSAREWNIOWANIJA !!!!!

Moje ostrzeżenie, nie miało na celu wywoływania paniki. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że mylnym jest pojęcie "długowieczności" zapisów na płytach wypalanych na amatorskich wypalarkach.
Bierze się to chyba z tego, że wszyscy (ja wcześniej też), utożsamiałem sobie trwałość "moich " płyt z tymi "fabrycznymi". A to ogromna różnica.
Od paru lat systematycznie, co roku kopiuję wszystkie płyty. Do tego każdą płytę mam w dwóch egzemplarzach.
Tę myśl chciałem przekazać.
Żartów nie ma, skoro Wind (zawodowiec), też coś o modłach wspomina.

Posted

WALENTYNKOWE ŻYCZENIA DLA WSZYSTKICH:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :loveu: :loveu: :hand: :hand: :sweetCyb: :laola: :loveu: :loveu:
( może nie w tej samej kolejności co na AT ale prawie-powinnam być przed zadziornym:angryy: ;) )

Posted

Heyka :)

Wlazłam, poczytałam i spadam. Zaraz pojedziemy do Beruszka, wszak dzisiaj 14.

Postaram się wieczorkiem wkleić fotki ciotki Gosi i Derylka.

Miłego dzionka wszystkim :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...