Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 [quote name='Flaire']Misia dziękuje wszystkim za kciuki, jest już w domciu i powoli wraca do siebie... Ja też myślałam dzisiaj o Misi, w południe ledwo przeczytałam forum w locie, bo musiałam się natychmiast "ewakuować". Wszystko będzie dobrze, Flaire :) Skoro Misia dojechała do Gdańska tuż po zabiegu, to i z Włocławkiem sobie śpiewająco poradzi, a na pewno będzie wolała jechać z Wami niż zostać w domu. Tak myślę. Uściskaj ją, Flaire, od ciotki z Gdańska :)
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 zachraniarka napisał(a):Ali26762 napisał(a):Przy założeniu, że nie będziemy startować :D Kurda dyda, a czemu to tak? Bo nie widzę nas w tej konkurencji jakoś... A raczej siebie... Poza tym myślę o tym, żeby psu zapewnić coś do roboty, a szkolenie jest idealne do tego. Natomiast zawody to już inna sprawa. Nie wiem zresztą, póki co mam takie zdanie. Może je zmienię, a może nie... Się okaże :D
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 INA napisał(a):Ali no i doczekałam się wakacyjnych fotek fotki Deryla są rozbrajające, słodkie i jak zwykle bardzo podobają mi się Twoje komentarze :P Powodzenia w szkole :) nie wiem jak Vigo :evilbat: ale ja zadroszcze Wam z tą szkołą . Dzięki za miłe słowa, cieszę się, że Tobie i innym podobają się fotki - aż się chce wstawiać :D A co do szkoły - wahałam się którą wybrać, teraz mam dylemat jaki kurs wybrać... Czasami zbyt duży wybór to też utrudnienie ;)
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']Jak tylko bedę znała szczegóły... to szybko dam znać :D Czekam z niecierpliwością. I ja i zachraniarka. No i piesy :D [quote name='aga_ostaszewska']Fota szkolna... poprostu brak mi słów! A co powiesz na to? Deryś ma już skafanderek na jesienne chłody ;)
Flaire Posted September 2, 2005 Author Posted September 2, 2005 zadziorny, Ali, dziękujemy! Misia ma się lepiej. Zrobiła na dworze siusiu, machnęła nawet ogonkiem kilka razy do koleżanki, przepisaną przez Pana Weterynarza rybkę z ryżem zjadła ze smakiem, na deser wylizała pustą miskę po Api, a teraz błogo śpi w swojej budzie. Oglądałam rankę, spora jest, ale wygląda ładnie i nic się z niej nie sączy. Jesteśmy dobrej myśli. Apunia też dorosła do powagi sprawy i zachowuje się rewelacyjnie. Jak niedługo czegoś nie zbroi, to zacznę myśleć, że coś jej dolega. Jak narazie mam dwa aniołki w domu.
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 [quote name='Flaire']Ali, a kiedy u Was początek zajęć?( zachraniarka mówiła, że w niedzielę o 12.00, ale nie wiem czy dotrę na ten początek z różnych względów... To związkowe szkolenie. Na temat terminu rozpoczęcia kursu w Hauwardzie niczego na ich stronie nie znalazłam... Ale jakoś ciągnie mnie na to związkowe szkolenie - tym bardziej, że mielibyśmy z Derylem fajnego instruktora :D :D :D
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Flaire napisał(a):zadziorny, Ali, dziękujemy! Misia ma się lepiej. Zrobiła na dworze siusiu, machnęła nawet ogonkiem kilka razy do koleżanki, przepisaną przez Pana Weterynarza rybkę z ryżem zjadła ze smakiem, na deser wylizała pustą miskę po Api, a teraz błogo śpi w swojej budzie. Oglądałam rankę, spora jest, ale wygląda ładnie i nic się z niej nie sączy. Jesteśmy dobrej myśli. Apunia też dorosła do powagi sprawy i zachowuje się rewelacyjnie. Jak niedługo czegoś nie zbroi, to zacznę myśleć, że coś jej dolega. Jak narazie mam dwa aniołki w domu. To super, że wszystko jest ok :) Pamiętam jak po operacji Beruszka patrzyłam czy zje czy nie zje... Jak zjadał ze smakiem, to już wiedziałam, że wszystko jest dobrze. Misia jest bardzo dzielna, a ranka zagoi się jak na psie :D Mówisz, że masz dwa aniołki... Hmmmm... Ciesz się tą chwilą ;) :D
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Chyba na wszystko odpowiedziałam... Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam. Aaa - nabyłam dla Deryla pasy bezpieczeństwa i nawet go przewiozłam w tym ustrojstwie. Deryl wzbogacił się o regularne szelki, bo jak się odepnie smycz (tę, co się wpina w uchwyt do pasów), to na psie zostają regularne szelki, dobre na ślady na przykład :D Super sprawa.
Flaire Posted September 2, 2005 Author Posted September 2, 2005 Ali26762 napisał(a):Ale jakoś ciągnie mnie na to związkowe szkolenie - tym bardziej, że mielibyśmy z Derylem fajnego instruktora :D :D :DCoś takie plotki mnie dochodziły... :wink: My po raz pierwszy od lat opuścimy jutro początek związkowego szkolenia. :(
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 A ja będę albo po imprezie, albo na wyjeździe - i tak źle i tak niedobrze...
INA Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Hotel zamówiony, spakowani , Vigo swoją torbę też ma spakowaną, nagródki, nowa zabawka lubi zawsze cośik nowego- i koniecznie aparat. Jutro 5.30 pobudka i wyruszamy Flaire... Przytul, podrap i ucałuj Misię od Nas i od Vigo :P Jak dobrze że już po Wszystkim. Miska trzymaj się i wracaj do sił. :P :P
Ali26762 Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 INA - życzę powodzenia Tobie i Vigusiowi. Połknijcie bakcyla i zakasujcie wszystkich :D
vigor Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Na ile przed wyjazdem i ile granulek Ipec-u C9 podac Diunie, aby zapobiec chorobie lokomocyjnej???? Jutro jedziemy do Przemysla (tylko 55km), ale nawet taka odleglosc jest klopotliwa.
aga_ostaszewska Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 INA napisał(a):Jutro 5.30 pobudka i wyruszamy Flaire... No to się wyspicie! Ja żeby dotrzeć do Flaire na 5.45... muszę wstać (mniej więcej) o 4.15... A z dodatkowych wieści, to wczoraj zainstalowałam Czice czipa - tatuaż stał się zupełnie nieczytelny. Jestem teraz u chłopa, wiec dostęp do kompa ograniczony. Odezwe się pewnie dopiero jutro wieczorkiem :(
jborowy Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 vigor - ile będzie łelszy w Przemyślu i ok ktorej godziny przewidujesz, że "pójdą"?
zachraniarka Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 [quote name='Ali26762']Bo nie widzę nas w tej konkurencji jakoś... A raczej siebie... Poza tym myślę o tym, żeby psu zapewnić coś do roboty, a szkolenie jest idealne do tego. Natomiast zawody to już inna sprawa. Nie wiem zresztą, póki co mam takie zdanie. Może je zmienię, a może nie... Się okaże :D No i to mi się bardziej podoba- pożyjemy zobaczymy, a zakładać coś z góry to nie ma co 8) Flaire zdróweczka dla Miśki, pisz nam na bieżąco co u mojej faworytki :D
borsaf Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Vigor Ipeca podajesz na pol godziny przed wyjazdem 3 kuleczki do dzuba i w czasie jazdy , na początku powtórz to samo. Leku homeopatycznego nie przedawkujesz więc nie musisz liczyc kuleczek z aptekarska dokładnością. Ipeca jest głównie na wymioty, czy ślinienie opanuje tego nie wiem, bo tu jeszcze wchodzi inny lek na chorobę lokomocyjną: Cocculus-Homaccord firmy Heel, w kroplach. Działa bardziej ogólnie na złe samopoczucie w czasie podróży, 10 kr na cukier puder i do dziuba, lub prosto na język. To smakuje tylko spirytusem i bardzo szybko się wchłania z języka. Safrunia bardzo lubiła kropelki, stara pijaczka jak jej mówiłam. Powodzenia!!! Flaire dużo zdrowia dla Misi i pudła dla Api.
Ali26762 Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Ja też życzę powodzenia jutro Api, oczywiście Czice (pokaż, siostra, na co stać Szumiące Klony :D ) i innym, którzy będą wystawiać swoje pociechy !!!
vigor Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Borsaf - dzieki za wskazowki; slinienia u Diuny nie zaobserwowalismy. jborowy - "ile i o ktorej oraz jaki masz numerek i na ktorym ringu" - to wielka tajemnica ze strony przemyskiego oddzialu.
jborowy Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 vigor -a ja myślałem, że ukrywają te informacje tylko przede mną. Jeszcze nie wiem jak moje kobitki porządzą jutro, ale jest szansa, że Wam pokibicujemy.
zadziorny Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 aga_ostaszewska napisał(a):Jestem teraz u chłopa, wiec dostęp do kompa ograniczony. Odezwe się pewnie dopiero jutro wieczorkiem :( To chłop nie chce Cię dopuścić do komputera? Oj nieładnie :wink:
vigor Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 [quote name='jborowy']vigor -a ja myślałem, że ukrywają te informacje tylko przede mną. Jeszcze nie wiem jak moje kobitki porządzą jutro, ale jest szansa, że Wam pokibicujemy. Jborowy - zrob kobitkom niespodzianke mowiac, ze dzisiaj (tzn. w niedziele) Ty rzadzisz i zaplanowales wyjazd na stadion Poloni w Przemyslu. Dzialajac z pelnego zaskoczenia powinno ci sie udac. Trzymamy kciuki za Wasz przyjazd na wystawe. Aha! Ci mysliwi byli przeze mnie podeslani, czyli .... litkup :lol: :lol: :lol: . Juz wiesz dlaczego powinniscie przyjechac.
zadziorny Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 [quote name='vigor']jborowy - "ile i o ktorej oraz jaki masz numerek i na ktorym ringu" - to wielka tajemnica ze strony przemyskiego oddzialu. No właśnie! Niczego konkretnego nie można się dowiedzieć na stronie internetowej oddziału w Przemyślu :evil: Czyżby byli tacy "przemyślni"? :wink:
Flaire Posted September 3, 2005 Author Posted September 3, 2005 zadziorny napisał(a):No właśnie! Niczego konkretnego nie można się dowiedzieć na stronie internetowej oddziału w Przemyślu :evil: Włocławek ma to samo. :roll: No nic, my i tak na 10 jedziemy, bo aga_o się dowiedziała, że welshe idą na pierwszy ogień. Ciekawe, co to znaczy o AT... Powodzenia wystawiającym w Przemyślu! Jak ktoś będzie miał dużo czasu i chce pooglądać beagle, to suczka siostry mojego weta idzie w użytkowej i przydałoby jej się kibicowanie (a mnie - wyniki :wink: ).
Ela_hryckiewicz Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Czesc Dogomaniacy!!!! Aga trzymam kciuki, konkurencja duza ale dasz sobie rade.Czekam na dobre wiesci. :lol: Fajnie, ze polknelas ten bakcyl.Podziekowania dla Flaire za okazana zyczliwosc i pomoc. Ali jestes wspaniala kolezanka Dzieki Ci :lol: :lol: :lol: Wszystkim zycze sukcesow na wystawie, a choruszek niech wraca szybko do zdrowia . Bedzie dobrze.Jesli ja tak mowie to tak ma byc i kropka..... :lol:
Recommended Posts