Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Flaire']Misia dziękuje wszystkim za kciuki, jest już w domciu i powoli wraca do siebie...
Ja też myślałam dzisiaj o Misi, w południe ledwo przeczytałam forum w locie, bo musiałam się natychmiast "ewakuować".
Wszystko będzie dobrze, Flaire :)
Skoro Misia dojechała do Gdańska tuż po zabiegu, to i z Włocławkiem sobie śpiewająco poradzi, a na pewno będzie wolała jechać z Wami niż zostać w domu. Tak myślę.
Uściskaj ją, Flaire, od ciotki z Gdańska :)

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

zachraniarka napisał(a):
Ali26762 napisał(a):
Przy założeniu, że nie będziemy startować :D

Kurda dyda, a czemu to tak?

Bo nie widzę nas w tej konkurencji jakoś... A raczej siebie...
Poza tym myślę o tym, żeby psu zapewnić coś do roboty, a szkolenie jest idealne do tego. Natomiast zawody to już inna sprawa.
Nie wiem zresztą, póki co mam takie zdanie. Może je zmienię, a może nie... Się okaże :D

Posted

INA napisał(a):
Ali no i doczekałam się wakacyjnych fotek fotki Deryla są rozbrajające, słodkie i jak zwykle bardzo podobają mi się Twoje komentarze :P
Powodzenia w szkole :) nie wiem jak Vigo :evilbat: ale ja zadroszcze Wam z tą szkołą .

Dzięki za miłe słowa, cieszę się, że Tobie i innym podobają się fotki - aż się chce wstawiać :D

A co do szkoły - wahałam się którą wybrać, teraz mam dylemat jaki kurs wybrać... Czasami zbyt duży wybór to też utrudnienie ;)

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']Jak tylko bedę znała szczegóły... to szybko dam znać :D
Czekam z niecierpliwością. I ja i zachraniarka. No i piesy :D

[quote name='aga_ostaszewska']Fota szkolna... poprostu brak mi słów!
A co powiesz na to? Deryś ma już skafanderek na jesienne chłody ;)

Posted

zadziorny, Ali, dziękujemy! Misia ma się lepiej. Zrobiła na dworze siusiu, machnęła nawet ogonkiem kilka razy do koleżanki, przepisaną przez Pana Weterynarza rybkę z ryżem zjadła ze smakiem, na deser wylizała pustą miskę po Api, a teraz błogo śpi w swojej budzie. Oglądałam rankę, spora jest, ale wygląda ładnie i nic się z niej nie sączy. Jesteśmy dobrej myśli.

Apunia też dorosła do powagi sprawy i zachowuje się rewelacyjnie. Jak niedługo czegoś nie zbroi, to zacznę myśleć, że coś jej dolega. Jak narazie mam dwa aniołki w domu.

Posted

[quote name='Flaire']Ali, a kiedy u Was początek zajęć?(
zachraniarka mówiła, że w niedzielę o 12.00, ale nie wiem czy dotrę na ten początek z różnych względów... To związkowe szkolenie.
Na temat terminu rozpoczęcia kursu w Hauwardzie niczego na ich stronie nie znalazłam...
Ale jakoś ciągnie mnie na to związkowe szkolenie - tym bardziej, że mielibyśmy z Derylem fajnego instruktora :D :D :D

Posted

Flaire napisał(a):
zadziorny, Ali, dziękujemy! Misia ma się lepiej. Zrobiła na dworze siusiu, machnęła nawet ogonkiem kilka razy do koleżanki, przepisaną przez Pana Weterynarza rybkę z ryżem zjadła ze smakiem, na deser wylizała pustą miskę po Api, a teraz błogo śpi w swojej budzie. Oglądałam rankę, spora jest, ale wygląda ładnie i nic się z niej nie sączy. Jesteśmy dobrej myśli.

Apunia też dorosła do powagi sprawy i zachowuje się rewelacyjnie. Jak niedługo czegoś nie zbroi, to zacznę myśleć, że coś jej dolega. Jak narazie mam dwa aniołki w domu.

To super, że wszystko jest ok :)
Pamiętam jak po operacji Beruszka patrzyłam czy zje czy nie zje... Jak zjadał ze smakiem, to już wiedziałam, że wszystko jest dobrze.
Misia jest bardzo dzielna, a ranka zagoi się jak na psie :D

Mówisz, że masz dwa aniołki... Hmmmm... Ciesz się tą chwilą ;) :D

Posted

Chyba na wszystko odpowiedziałam... Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam.

Aaa - nabyłam dla Deryla pasy bezpieczeństwa i nawet go przewiozłam w tym ustrojstwie. Deryl wzbogacił się o regularne szelki, bo jak się odepnie smycz (tę, co się wpina w uchwyt do pasów), to na psie zostają regularne szelki, dobre na ślady na przykład :D

Super sprawa.

Posted

Ali26762 napisał(a):
Ale jakoś ciągnie mnie na to związkowe szkolenie - tym bardziej, że mielibyśmy z Derylem fajnego instruktora :D :D :D
Coś takie plotki mnie dochodziły... :wink:

My po raz pierwszy od lat opuścimy jutro początek związkowego szkolenia. :(

Posted

Hotel zamówiony, spakowani , Vigo swoją torbę też ma spakowaną, nagródki, nowa zabawka lubi zawsze cośik nowego- i koniecznie aparat.
Jutro 5.30 pobudka i wyruszamy Flaire...

Przytul, podrap i ucałuj Misię od Nas i od Vigo
:P Jak dobrze że już po Wszystkim. Miska trzymaj się i wracaj do sił. :P :P

Posted

Na ile przed wyjazdem i ile granulek Ipec-u C9 podac Diunie, aby zapobiec chorobie lokomocyjnej????
Jutro jedziemy do Przemysla (tylko 55km), ale nawet taka odleglosc jest klopotliwa.

Posted

INA napisał(a):
Jutro 5.30 pobudka i wyruszamy Flaire...

No to się wyspicie! Ja żeby dotrzeć do Flaire na 5.45... muszę wstać (mniej więcej) o 4.15...

A z dodatkowych wieści, to wczoraj zainstalowałam Czice czipa - tatuaż stał się zupełnie nieczytelny.

Jestem teraz u chłopa, wiec dostęp do kompa ograniczony. Odezwe się pewnie dopiero jutro wieczorkiem :(

Posted

[quote name='Ali26762']Bo nie widzę nas w tej konkurencji jakoś... A raczej siebie...
Poza tym myślę o tym, żeby psu zapewnić coś do roboty, a szkolenie jest idealne do tego. Natomiast zawody to już inna sprawa.
Nie wiem zresztą, póki co mam takie zdanie. Może je zmienię, a może nie... Się okaże :D

No i to mi się bardziej podoba- pożyjemy zobaczymy, a zakładać coś z góry to nie ma co 8)

Flaire
zdróweczka dla Miśki, pisz nam na bieżąco co u mojej faworytki :D

Posted

Vigor Ipeca podajesz na pol godziny przed wyjazdem 3 kuleczki do dzuba i w czasie jazdy
, na początku powtórz to samo. Leku homeopatycznego nie przedawkujesz więc nie musisz liczyc kuleczek z aptekarska dokładnością.
Ipeca jest głównie na wymioty, czy ślinienie opanuje tego nie wiem, bo tu jeszcze wchodzi inny lek na chorobę lokomocyjną: Cocculus-Homaccord firmy Heel, w kroplach. Działa bardziej ogólnie na złe samopoczucie w czasie podróży, 10 kr na cukier puder i do dziuba, lub prosto na język. To smakuje tylko spirytusem i bardzo szybko się wchłania z języka. Safrunia bardzo lubiła kropelki, stara pijaczka jak jej mówiłam. Powodzenia!!!

Flaire dużo zdrowia dla Misi i pudła dla Api.

Posted

Borsaf - dzieki za wskazowki; slinienia u Diuny nie zaobserwowalismy.
jborowy - "ile i o ktorej oraz jaki masz numerek i na ktorym ringu" - to wielka tajemnica ze strony przemyskiego oddzialu.

Posted

vigor -a ja myślałem, że ukrywają te informacje tylko przede mną. Jeszcze nie wiem jak moje kobitki porządzą jutro, ale jest szansa, że Wam pokibicujemy.

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Jestem teraz u chłopa, wiec dostęp do kompa ograniczony. Odezwe się pewnie dopiero jutro wieczorkiem :(

To chłop nie chce Cię dopuścić do komputera? Oj nieładnie :wink:

Posted

[quote name='jborowy']vigor -a ja myślałem, że ukrywają te informacje tylko przede mną. Jeszcze nie wiem jak moje kobitki porządzą jutro, ale jest szansa, że Wam pokibicujemy.
Jborowy - zrob kobitkom niespodzianke mowiac, ze dzisiaj (tzn. w niedziele) Ty rzadzisz i zaplanowales wyjazd na stadion Poloni w Przemyslu.
Dzialajac z pelnego zaskoczenia powinno ci sie udac. Trzymamy kciuki za Wasz przyjazd na wystawe.
Aha! Ci mysliwi byli przeze mnie podeslani, czyli .... litkup :lol: :lol: :lol: .
Juz wiesz dlaczego powinniscie przyjechac.

Posted

[quote name='vigor']jborowy - "ile i o ktorej oraz jaki masz numerek i na ktorym ringu" - to wielka tajemnica ze strony przemyskiego oddzialu.
No właśnie! Niczego konkretnego nie można się dowiedzieć na stronie internetowej oddziału w Przemyślu :evil:
Czyżby byli tacy "przemyślni"? :wink:

Posted

zadziorny napisał(a):
No właśnie! Niczego konkretnego nie można się dowiedzieć na stronie internetowej oddziału w Przemyślu :evil:
Włocławek ma to samo. :roll: No nic, my i tak na 10 jedziemy, bo aga_o się dowiedziała, że welshe idą na pierwszy ogień. Ciekawe, co to znaczy o AT...

Powodzenia wystawiającym w Przemyślu! Jak ktoś będzie miał dużo czasu i chce pooglądać beagle, to suczka siostry mojego weta idzie w użytkowej i przydałoby jej się kibicowanie (a mnie - wyniki :wink: ).

Posted

Czesc Dogomaniacy!!!! Aga trzymam kciuki, konkurencja duza ale dasz sobie rade.Czekam na dobre wiesci. :lol: Fajnie, ze polknelas ten bakcyl.Podziekowania dla Flaire za okazana zyczliwosc i pomoc. Ali jestes wspaniala kolezanka Dzieki Ci :lol: :lol: :lol: Wszystkim zycze sukcesow na wystawie, a choruszek niech wraca szybko do zdrowia . Bedzie dobrze.Jesli ja tak mowie to tak ma byc i kropka..... :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...