Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, hej, hej o poranku :-)

Sniegiem w nocy u nas sypnelo i pojawil sie siarczysty mroz ... Ile? nie wiem ;) termometr mam tylko w samochodzie :lol:
Dla przykladu podam, ze wczoraj tutaj (czyli w Sosnowcu) bylo +4 stopienki, czyli cudownie i bardzo cieplo :-)
Troche wiec z niedowierzaniem czytalam Wasze posty i ogladalam zdjecia Ali, ze w innych czesciach Polski taka zdecydowana ;) zima panuje :-)

jborowy, pokrzepiajaca ta opowiesc o Kirgizji ;) Widac u nas nie jest tak zle, aby gorzej byc nie moglo :evil_lol: A swoja droga, to tak jakbym slyszala swojego ojca, ktory niczym budowniczy Polski Ludowej i krajow zaprzyjaznionych jezdzil to tu, to tam aby mosty, tamy i elektrownie sklecac ;) Od upalow obecnie "terrorystycznych" krajow, az do mrozow Syberii :razz:

Aby nie zapomniec, spoznione ale szczere zyczonka dla Wszystkich Agnieszek :BIG:

[quote name='Ibolya']To wszyscy mamy aparaty tej samej marki. Mój to Konica Minolta Dimage E223.

Konica Minolta jest juz historia. W piatek ogloszono sprzedaz udzialow na rzecz Sony. Finalizacja transakcji marzec br.
Na poczatku zniknela samodzielna marka Minolta, teraz nie bedzie juz KM, a Nikon oglosil, ze wycofuje sie z produkcji sprzetu analogowego, z wyjatkiem F6.

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Wind napisał(a):
Konica Minolta jest juz historia. W piatek ogloszono sprzedaz udzialow na rzecz Sony. Finalizacja transakcji marzec br.
Hmm, no to ja mam problem... Posiadam bowiem starą (20 lat może) lustrzankę Minolty z zestawem obiektywów. No i tak sobie myślałam, żeby może kupić sobie cyfrową lustrzankę do tych obiektywów... Ale może nie warto i trzeba zacząć od początku? :niewiem:

Posted

Flaire napisał(a):
Hmm, no to ja mam problem... Posiadam bowiem starą (20 lat może) lustrzankę Minolty z zestawem obiektywów. No i tak sobie myślałam, żeby może kupić sobie cyfrową lustrzankę do tych obiektywów... Ale może nie warto i trzeba zacząć od początku? :niewiem:

Nie warto :shake: KM nigdy orlem ne byla, jesli chodzi o cyfre, a i obiektywy dedykowane do cyfry maja inne parametry, znacznie wyzsze niz do analoga :roll:

Posted

Witam!
Jborowy - bede, bede i od razu opijemy male szczyle Diry. No, za welszowate szczyle postawi babcia Borowa i tata Asik.
Decyzje co do tej terapii to juz podjalem; many, many w kwocie 200zl przeznaczam na kolejne wystawy - hihihi, gdyz browar wraz z Flaire mamy zapewniony na caly okres mojej rekonwalwscencji u kolegi w Dobieszynie.
Mrozik taki sobie - caly czas minus 17 gradusow. Podeszwy suniom wysmarowalem wazelina kosmetyczna i bylismy na spacerku. Musialem caly czas rzucac patykami, aby zachecic je do biegania. Obecnie odwalaja spanko polaczone z chrapankiem.
Z mroznego Vigorlandu smaczego obiadku, kawusi i przyjemnego spaceru zycza Vigorowie.
Ahoj!

Posted

A tak wracając do moich odczytów temperatur i zaparowanych breli panie :lol: :lol: :lol: zadziorny :mad: :evil_lol: :evil_lol: :termometr mam elektroniczny na balkonie , w samochodzie również to gwoli wyjaśnienia co do sprzętu.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzisiaj rano /o godz.6.00 /zawoziłem żonę na autobus gdyż wybrała się na wycieczkę w góry,na Słowację
U mnie było -13 , termometr w samochodzie pokazał m-12st,C. a w Radlinie -19 i na budynku kopalni Marcel -19st. C.
I to jest raptem 8 km:lol: :lol: :lol: :lol:

A z wycieczki tak nawiasem mówiąc nici.......może za tydzień :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Spóżnione ale gorące życzenia dla wszystkich Agnieszek:lol: :iloveyou: :buzi: :buzi:

Obecnie świeci słonko czego i Wam, a w szczególności Agnieszkom życzę,i temperatur w różnych sytuacjach ,znacznie powyżej obecnej -15 :lol: :lol: :lol: ;) ;)

Posted

No, nareszcie fala mrozów dotarła na gorące południe :evil_lol: Z rana było -16, a teraz już tylko -11 :evil_lol:
Kreska się nic a nic nie przejęła, spacerek zaliczyłyśmy niczego sobie, z jednym wyjątkiem- cały odbył się na smyczy, bo śnieg zamarzł i nie dało się po nim chodzić, więc wybrałyśmy udeptane ścieżki. Kreśka wpadała w śnieg po pachy i była lekko zdezorientowana ;)

Posted

U nas z rana -18 C.. Psy zwariowały totalnie, lab toczył się w największych śniegowych zaspach, pełnia szczęścia. Ja zastanawiałam się jak to jest, że psom nosy nie odmarzną i nie odpadną.. Wróciłam do domu bez czucia, psy w świetnym humorku, teraz bawią się wariacko, a ja tu sobie myślę by pod kocyk wskoczyć :roll:

Posted

coztego napisał(a):
No, nareszcie fala mrozów dotarła na gorące południe :evil_lol: Z rana było -16, a teraz już tylko -11 :evil_lol:

Oooooooo....gorąca dziewczyna...:lol: :lol: :lol: :lol:
Bez rękawiczek ani rusz......:lol: :lol: :lol:

coztego" napisał(a):
Kreska się nic a nic nie przejęła, spacerek zaliczyłyśmy........... wybrałyśmy udeptane ścieżki. ;)

U nas na udeptanych ścieżkach nie da się wyminąć.....:lol: :lol: ...są tak wąskie.Jazon z radością zasuwa przez największy śnieg, a jak za głęboko wpadnie to się przemieszcza jak żaba.....:lol: pomagając kolanami.

Wygląda to przekomicznie hahahahaha:lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='bos']Oooooooo....gorąca dziewczyna...:lol: :lol: :lol: :lol:
Bez rękawiczek ani rusz......:lol: :lol: :lol:
Ani rusz, nawet w moich spacerowych-narciarskich rękawicach paluszki mi nieco odmarzły... :shake:

U nas na udeptanych ścieżkach nie da się wyminąć.....:lol: :lol: ...są tak wąskie.

U nas też, więc jak idzie ktoś z przeciwka to wskakujemy w głęboki śnieg :evil_lol:

Posted

"bos" napisał(a):
............U nas na udeptanych ścieżkach nie da się wyminąć....

coztego napisał(a):
.........U nas też, więc jak idzie ktoś z przeciwka to wskakujemy w głęboki śnieg :evil_lol:

Jak byśmy razem spacerowali.:crazyeye: :crazyeye: .......:lol: hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A może jednak.........:lol: ;)

Posted

Nitencja, napisała:
"Jborowy widzialam ze corcia deibutuje w Glogowie :smile: Lamia jest w klasie szczeniat"

nadal należę do grupy, która nie potrafi wstawiać cytatów,i proszę mi nie mówić, że mam coś nacisnąć, bo tego czegoś, ja, zwyczajnie nie mam.

Nitencjo - przebieram nogami z nerwów, bo wystawcy popełnili dokładnie wszystkie błędy, jakie ja popełniłem przed pierwszą wystawą. Po zrobieniu ruiny z psa, zapytali mnie (na 5 dni przed wystawą) czy dobrze zrobili.
Do tego, jeżeli nic się nie zmieniło, sędziuje Viva Maria - postrach welshów, gorsza (dla psów) od Vivy jest tylko, jak mówią i straszą nasze dzieci w przedszkolu, jakaś ruda Kaśka, czy też Kaśka z Rudy, nie dosłyszałem dokładnie, bo stary już jestem :);):)

Posted

jborowy chyba Pani Zakrzewska sedziuje welshe .A ona kochana jest. Zreszta Pani VIva tez jest ok. No co do tej Rudej to sie zgadzam :)
Ja tez nerwowa bo 2 dzieci ALexa tam ma wystepowac tylko nie wiem czy dojechali. :lol:

Posted

Nitencja - jak coś będziesz wiedzieć o Głogowie to daj znać, bo ci "moi" to tacy trochę nawiedzeni są. Czasami piszą i dzwonią parę razy na dzień a czasami kilka dni: cisza.!!

A tak ogólnie to fajnie jest. Po dwóch dniach opadów śniegu - wreszcie przestało sypać. Zgodnie z prognozami. Od wczorajszego - 2 zrobiło się podobnie, też -2, zapomniałem dodać 0, ale 0, to przecież nic. W sumie jest -20, teraz. (co będzie w nocy????, strach się bać). Jedno autko mam na podwórku, drugie w garażu. Tego w garażu nie dałem rady odpalić -ładuję akumulator. O tym na podwórku to nawet nie myślę.
bos - ja moją żonę też nieraz wysyłałem na różne wycieczki. To nie ma sensu - one zawsze wracają!!!

Posted

Cześc, my ludzie ze wschodu, rano zaliczyliśmy -26 ... :pissed: Nawet nie wiedziałem, że silnik mojego samochodu może wydawac takie dźwięki...
pozdro, :bye:

Posted

[quote name='jborowy']bos - ja moją żonę też nieraz wysyłałem na różne wycieczki. To nie ma sensu - one zawsze wracają!!!jborowy, uważaj lepiej, bo jednak nie zawsze ;)

Posted

[quote name='jborowy']..........bos - ja moją żonę też nieraz wysyłałem na różne wycieczki. To nie ma sensu - one zawsze wracają!!!

Fakt.....co zrobić ..........:lol: :lol: :lol: :lol:

Wiesz a te cytowanie to proste jak budowa cepa. Nie bój nic. Próbuj. :mad: :lol: Ja się nauczyłem to Ty też......:lol: :lol: :lol:

Posted

U nas w ciagu godziny temperatura spadla o 5 kreseczek w dol i wynosi ledwie -20 stopni. Ciekawe, ilu to zatwardzialych uczniow przyjdzie jutro do szkolki. Jestem bardzo ciekaw jak to bedzie jutro: odpali nie odpali i czy pojedzie moj dieselek. Stoi w nieogrzewanym garazu.
Ahoj!

Posted

Flaire - no , ale o to chodzi, żeby nie wracały, człowiek ponosi koszty, a one WRACAJĄ
bos - jakieś trzy, albo cztery lata temu, któraś z nauczycielek mojej córki użyła powiedzonka " proste, jak budowa cepa" i okazało się, że nikt w klasie nie wiedział co to jest cep, a o jego budowie to już ani ani. Zresztą jestem przekonany, że nikt z dogomaniaków nie wie dokładnie jak jest cep zbudowany.
W każdym razie,po tym zdarzeniu, Pani Borowa umieściła cep na ścianie klatki schodowej, coby wszyscy mogli się zapoznać z jego budową.
Wiem, żeby coś zacytować to muszę nacisnąć klawisz Quote. Ino, że u mienia takowo klawira niet. Proste jak budowa cepa!?
Nie ma się czym przejmować. Jakoś sobie radzę. Samo przyjdzie. Dwa tygodnie kombinowałem jak coś wkleić w okno posta. Tłukłem głową w mur, aż pojąłem, że takiej funkcji po prostu nie ma. Wkleja się w stronę - i wot wsio!!!!

Posted

vigor - to proste. Jak masz "napęd" z opłaconą akcyzą to na pewno odpalisz, inaczej Premier Ci zapłaci odszkodowanie, a jeżeli nalałeś do baku produkt lokalnej mafii paliwowej np z Jedlicza, to możesz spać spokojnie, nawet do południa.

Posted

jborowy napisał(a):
Wiem, żeby coś zacytować to muszę nacisnąć klawisz Quote. Ino, że u mienia takowo klawira niet. Proste jak budowa cepa!?
jborowy, dwa pytania:

1. Jakiej przeglądarki używasz?
2. Co u Ciebie jest pod Twoim podpisem, tym "ja i psy moje"? Jest tam coś, czy w ogóle nic? Konkretnie ze skrajnie prawej strony okienka - ale możesz powiedzieć, co z lewej jest również.

Posted

[quote name='jborowy']
Nie ma się czym przejmować. Jakoś sobie radzę. Samo przyjdzie. Dwa tygodnie kombinowałem jak coś wkleić w okno posta. Tłukłem głową w mur, aż pojąłem, że takiej funkcji po prostu nie ma. Wkleja się w stronę - i wot wsio!!!! Jborowy - w parwej dolnej czesci kazdego postu jest karteczka z piorem i obok napis QUOTE. Tu seeee chlopie kliknij i syćko bedzie OK.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...