Ibolya Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Hej, hej zauważyliście, że na dogo jest zły czas:question:
Ibolya Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Coś mi się pozajączkowało. Ale przed chwilą był zły. Słowo:nonono2:
bos Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Ibolya']Coś mi się pozajączkowało. Ale przed chwilą był zły. Słowo:nonono2: Jest wczesna godzina ....jeszcze czas na drinkowanie:drinka: :drinka: :drinka: :) ;-)
bos Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 coztego - wysłałem Ci pw , jestem ciekaw czy doszedł Zaczyna mnie wpieniać wszechobecny język angielski przy pojawiającym się jakim kolwiek problemie. Jeżeli reklamy sraczy,kafelek i innego badziewia pojawiają się w j.polskim to nie rozumiem dlaczego TU JEST ODWROTNIE.:question: :question: :question: DLACZEGO DAJĄC PODGLĄD PRZY PISANIU POSTÓW I POWRACAJĄC POTEM DO PISANEGO TEKSTU TRACI SIĘ TO CO SIĘ NAPISAŁO !!!!!!:question: :question: :question:
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Heyka :) [quote name='Ibolya']Ali - Derylek w nowej obroży wygląda jak arystokrata. A na fotelu jako pilot na symulatorze lotów po prostu rewelacja. Ta mina na pierwszym zdjęciu mnie rozwaliła, Derylek wygląda całkiem jak bliźniak Bodrysia. Nie wiesz przypadkiem dlaczego :question: :thinkerg: Jak arystokrata to Deryl będzie wyglądał jak go ktoś ślicznie wytrymuje - teraz to taki trochę "ahystokhata fahbowany" A co do podobieństwa Derysia do Bodrysia - czekaj, niech się zastanowię... ... myślę, ale nic mi do głowy nie przychodzi... ;) ;) ;)
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 A w ogóle to wszystkim bardzo pięknie dziękuję za miłe słowa odnośnie Karuzelnika, obroży i sąsiadki :D Gosia&Luka - śliczna jest ta obróżka, którą znalazłaś, ale... no właśnie... cena zaporowa :( W życiu nie dałabym 200 zł za obrożę, pomimo, że kocham Derylka jak nie wiem co. Dlatego szczęka mi opadła jak sąsiadka wyjęła z kieszeni to cudo! Niestety, nie dostałam tak za nic tej obroży - muszę zaraz przysiąść i napisać na jutro ogromne pismo w jej imieniu :D :D :D bos - oczywiście, że na codzień Deryś będzie paradował w Rogz'ie - w brylantach i dyjamentach jak na razie wyszedł ze 3 razy tylko. Zostawimy sobie tę obrożę na jakieś uroczyste, świąteczne wyjścia :D
gugu Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 No prosze,zmainy na dogo,nowy lokator u Nitencji,same miłe niespodzianki!!! :drinka: :drinka: :drinka: Tak powaznie,to mam pytanie do was jak wstawiacie foty bo nie wiem!! :lookarou: (brak mi znacznika img)
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Teraz są piktogramy. Do fotek jest coś, co wygląda jak koperta z górami i znaczkiem. Jak w to klikniesz, to Ci się pojawi okienko z początkiem adresu w postaci "http://" na granatowym tle. Wstawiasz w to okienko pełny adres fotki (zwróć uwagę, żeby nie było podwójnie tego "http://") i zatwierdzasz przez OK. Możesz też standardowo wpisać ręcznie, czyli
bos Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 gugu - coś Ty nas ostatnio zaniedbujesz Można również starym sposobem wklejać zdjęcia bezpośrednio skopiowane z żaby do tekstu , bez okienka z górami :-D :-D Ale się porobiło:flasings: :flasings: :thinkerg: :thinkerg: :thinkerg: :thinkerg:
gugu Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ali piktogramy!!!:lookarou: Ciemnota ze mnie totalna!! :sg168: bos troche jasniej!!! ;-) Chyba wybiore standarcik oczywiscie reczny :-D Najgorsze jest to ze nie dostaje z terierków odpowiedzi,z innych topików odpowiedzi mam!! Oj sie naprawde narobiło,kupe bajzlu!! 8-) :drinka: :drinka: :drinka:
Ibolya Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ali : a mój Bodorek będzie miał trymowanie w srodę, uuuuuhh. Chcemy w lutym zacząć przyszłoroczny sezon wystawowy i to już najwyższa pora więc. bos : wcale nie piłam, naprawdę tak było, tylko zaraz znikło i teraz nikt mi nie wierzy:chaos:
gugu Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='bos']gugu - coś Ty nas ostatnio zaniedbujesz bosik nooo.... Ale już wszystko wiem na temat wstawiania fot,dzięki :-D :bigok:
zadziorny Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ale ta dogomania dzisiaj "szybko" chodzi :roll:. Chyba mnie za chwilę szlag trafi :evil:. Coś ta zmiana design-u nie wychodzi jej na dobre :roll: :lol:
zadziorny Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Ali26762']Obroża to dla nas nowy nabytek - generalnie ma kilka lat, ale jest w stanie idealnym. Derylek właśnie dostał ją od naszej sąsiadki :) Obróżka jest po prostu boska :roll: :lol: 8-)
bos Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 zadziorny napisał(a):Ale ta dogomania dzisiaj "szybko" chodzi :roll:. Chyba mnie za chwilę szlag trafi :evil:. Coś ta zmiana design-u nie wychodzi jej na dobre :roll: :lol: To prawda.......fatalnie to najłagodniejsze określenie:puppydog: :drinka: :sabber:
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ależ u nas pogoda... Właśnie wróciłam z Derysiem ze spacerku
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Ibolya']Ali : a mój Bodorek będzie miał trymowanie w srodę, uuuuuhh. Chcemy w lutym zacząć przyszłoroczny sezon wystawowy i to już najwyższa pora więc. Ja też powinnam się powoli przymierzać do sezonu, ale jakoś nie mam nabożeństwa do tego. Przede wszystkim dlatego, że nie potrafię wytrymować Deryla, a wszyscy, którzy się na tym znają mieszkają o lata świetlne od Gdańska :( Poza tym to pierwsza zima Derysia i nie wiem, czy jakbym go skróciła o włos, to czy by się nie przeziębił...:niewiem:
zadziorny Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ali jeśli na powietrzu będzie w ruchu to na pewno się nie przeziębi 8-). Moja Gaja jest obecnie całkiem łysa (na razie tylko czaprak, ale jutro ją dokończę 0X ), a w niczym jej to nie przeszkadza wyszaleć się na śniegu :lol: :roll: 8-)
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ja tam się boję. Ostatnio wczoraj szalał z Rakietą - oba psiury młodziutkie, to biegały w szalonym pędzie, a potem się tarzały w śniegu, albo kładły na odpoczynek. Dostałabym zawału ze strachu!
Gosia_i_Luka Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Ali26762']nie potrafię wytrymować Deryla, a wszyscy, którzy się na tym znają mieszkają o lata świetlne od Gdańska :( No ja już się zlitowałam i proponowałam Ali, że wytrymuję Derysia...tylko nie wiem, dlaczego ona nie chce... ;-)
Ibolya Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ali : pewnie jest tak jak pisze zadziorny, ale ja jednak też się obawiam przeziębienia i mój Bodryś po trymowanku przywdziewa elegancki kubraczek. Wlasnie chcialam pokazac jak w nim wyglada, ale zdjecia wkleic nie umiem na tej nowej dogo. Pomozcie. poza tym gdzies mi zginely polskie literki.
jborowy Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Ale jaja. Wreszcie udało mi się coś napisać w nowej dogo. Nitencja -mały jest cudowny, ale Ciebie chyba pokręciło. Bedziecie mieli niezły bal w domu. U nas zima, prawdziwa, taka jaką lubi zadziorny. Serdecznie zapraszam do nas - łopaty do odśnieżania czekają. Dzisiaj z Panią Borową mogliśmy podziwiać jak pięknie wygląda welsh na wolnosci i w pełnym galopie. Po ponad 30 minutowej gonitwie udało się nam złapać uciekiniera (Evitkę), postawić jej zarzuty i doprowadzić do aresztu. Albo wiatr zerwał górną, dodatkową siatkę, albo Evitka ją sama zerwała i po prostu przelazła przez siatkę i dała dyla. Tak czy siak mam myslenie nad nowym rodzajem zabezpieczenia. Nitencja ciągle mam przed oczami sztywną siatkę, jaką masz ogrodzony ogródek i oczami wyobraźni widzę Roxy, jak się po niej wspina. Aleks jest na to zbyt ciężki i zbyt leniwy.
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Ibolya']Ali : pewnie jest tak jak pisze zadziorny, ale ja jednak też się obawiam przeziębienia i mój Bodryś po trymowanku przywdziewa elegancki kubraczek. Wlasnie chcialam pokazac jak w nim wyglada, ale zdjecia wkleic nie umiem na tej nowej dogo. Pomozcie. poza tym gdzies mi zginely polskie literki. Już pisałam do gugu jak się wkleja fotki - pozwól, że zacytuję samą siebie: [quote name='Ali26762']Teraz są piktogramy. Do fotek jest coś, co wygląda jak koperta z górami i znaczkiem. Jak w to klikniesz, to Ci się pojawi okienko z początkiem adresu w postaci "http://" na granatowym tle. Wstawiasz w to okienko pełny adres fotki (zwróć uwagę, żeby nie było podwójnie tego "http://") i zatwierdzasz przez OK. Możesz też standardowo wpisać ręcznie, czyli Ale fotki robione aparatem mają zbyt dużą wielkość, więc najpierw należy je zmniejszyć do rozmiarów max. 500 x 500 pikseli i dopiero wsyawić. Najprościej użyć do tego celu żaby, z której skopiujesz kompletny link i wkleisz na Dogo.
Ali26762 Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Gosia_i_Luka']No ja już się zlitowałam i proponowałam Ali, że wytrymuję Derysia...tylko nie wiem, dlaczego ona nie chce... ;-) No właśnie - sama tego nie rozumiem :D
Recommended Posts