Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

INA napisał(a):
ale dziś mieliśmy chodzenie przy nodze i jest tragicznie i to z przede wszystkim z mojej winy :evil:

Ineczko, a co ja mam powiedziec? Juz pare miesiecy cwicze (sama ze soba), proste i rownomierne chodzenie, bez zbednych zmian tempa, zawirowan noznych i pochylonej postury :lol:
Jesli przewodnik idzie jak pijany zajac (tzn. jak ja :lol: ) to jak pies ma zlapac wlasciwy rytm i idealne przyklejenie do nogi? :o

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

gugu napisał(a):
Wind za dużo trunków w weekend spożywasz!!! :lol: :wink: :P
Biedny psiak!!! :wink:

Tiaaaaa ... chyba wszystko przez miodzik pitny wczoraj spozyty :drinking: 8)

Posted

Dzięki, kochani, za wszystkie miłe słowa

Na pewno podejdziemy z Derysiem do następnego egzaminu (a właściwie do zawodów, bo w obedience nie ma egzaminów), tym bardziej, że jak już mówiłam PIES ZDAŁ NA PEŁNE PUNKTY! Wiem to ja, wiedzą wszyscy, którzy byli na placu, wie sędzia...
Jestem z pracy Deryla naprawdę zadowolona i jestem ogromnie dumna z mojego psa. Jak na jego 10 miesięcy - sporo się nauczył i na pewno później to zaprocentuje, jak tylko minie mu okres młodzieńczego buntu, który chyba go dopadł :D
Ale na placu potrafił się i tak zmobilizować, co chyba dobrze wróży na przyszłość.

Gorzej wróży to, że po zniszczeniu poszewki na poduszkę, dzisiaj zniszczył podsufitkę w samochodzie jak został sam na chwilę przed egzaminem... Nad przednią i tylną szybą powygryzał dziury... Chłop się za głowę złapał jak zobaczył...
Jak sobie radzić z niszczycielstwem? Pytam, bo Bery nie zniszczył nam kompletnie nic i nie wiem jak ukrócić derylowe zapędy w tym kierunku...?

Ela_h - będziemy trzymać kciuki za krycie Dorci!
Tak się skłąda, że pojedziecie dokładnie 10 miesięcy po narodzinach poprzedniego miotu - za 2,5 godziny minie właśnie 10 miesięcy jak się na świecie zjawiła ta moja ukochana pirania :D :D :D

Posted

INA napisał(a):
Ali korzystając z uprzejmości Vigora :lol:
----dla Derylka

Dzięki, INUŚ :)

A przy okazji nieśmiało przypominam, że miałaś jakieś fotki zamieścić ze szkolenia...

Ja też zamieszczę z egzaminu, jak tylko obrobię. Może nawet jeszcze tej nocy, bo po powrocie z placu zawinęłam się w koc i oczywiście zasnęłam jak niemowlę, więc teraz jestem monter ;) :D :D :D

Posted

Wind napisał(a):
Majusia, az pisnela z zachwytu :D :D :D

Wind - gdzie Derylowi do Majutka? Maja o wiele lepiej ćwiczy, widziałam na fotkach. Deryś teraz to taki młody - gniewny, który częściej odmawia wykonania polecenia niż je wykonuje :D
Ale będziemy gonić Majutka, obiecuję :D :D :D

Posted

Ja... jak to ja, po długiej przerwie, ale nie zapominam o ANDRZEJACH... Kochani wszystkiego najlepszego

Ali: Bardzo serdecznie Wam gratuluję! Uważam, że osiągneliście duży sukces, a... (przy nastepnych zawodach) bedzie jeszcze większy

Ela: Trzymam kciuki!

Emotikony są super!

Posted

Dzięki, Aguś, w końcu jesteś niejako matką chrzestną tego sukcesu, szkołę Deryl zaczynał z Tobą na drugim końcu smyczy, więc całkiem słusznie możesz się poczuć :D

A emotki faktycznie świetne, dopiero teraz je sobie obejrzałam :)

Posted

Dzięki, Aguś, za rozmowę, dzięki również panu Bellowi za jego cudowny wynalazek :D

Jak zawsze - rozmowa z Tobą powoduje we mnie wzrost poziomu optymizmu

Posted

A oto fotki - wszystkie autorstwa Abi, której serdecznie dziękuję :)

Socjalizacja - 10 pkt

Waruj-zostań - 20 pkt

Powrót po zostawaniu:

Zetka - 15 pkt

Siad na zetce:

Końcówka zetki:

Przywołanie 20 pkt

Zmiana pozycji 10 pkt

Jeszcze kolega robił fotki, ma mój dowód winy - smycz w ręce na przeszkodzie. Jak dostanę, to też wkleję.

Posted

Ali wielkie brawa dla Ciebie i Derylka :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz:
Wynik naprawdę świetny :roll:. Jak nie wierzysz, to poczytaj sobie swoje własne posty z przed miesiąca 8) :lol: :wink:

Posted

Witam!
Ali - glowa do gory, jutro tez jest dzien. Wierzymy, ze kolejna probe zaliczycie na maxa.
U nas okropnie leje deszcz. Diuna odkopala zakupiona w Poznaniu (ojejjj kiedy, to bylo) prasowana kosc i ani nie mysli zejsc z deszczu, tylko oprawia zdobycz.
Ahoj!

Posted

Witam wszystkich.
vigor - i to się nazywa prawidłowe wychowanie prawdziwego welsha. Moje oba urwisy Czardasz i Neska rano przebiegły się trochę a teraz wylegują się w łóżku w zgodnej komitywie.
Neska juz doszłą do siebie po zabiegu i znowu jest chętna do zabawy, ale Czardaszek jak na prawdziwego kanapowca przystało trochę za nią i piłeczką poganiał a teraz - kanapa.
No ale niech odpoczywa bo nawet nie wie co go czeka - próba trymowanka.
W Kielcach kupiłam szubienicę, teraz ją zamontuję na desce od prasowania i nadejdzie czas wielkiej próby.

Posted

Ibolya napisał(a):
.......
No ale niech odpoczywa bo nawet nie wie co go czeka - próba trymowanka.
W Kielcach kupiłam szubienicę, teraz ją zamontuję na desce od prasowania i nadejdzie czas wielkiej próby.

Wczoraj trymowalem Diune, gdyz nie moge dluzej czekac niz 2 tygodnie, bo potem jest pracy przy jej szyi okropasnie duzo. Nie mam zadnej szubienicy, gdyz Diuna stoi bardzo spojnie. Niektore partie skubanka robie, jak Diuna sobie lezy. Stolem trymerskim jest podnoze z blatem po maszynie do szycia Singer.
Ahoj!

Posted

Właśnie wrócilem z uroczystości Barbórkowych które niestety w niektórych rodzinach wywołują smutek i łzy.
O tych pamiętamy najbardziej :cry:

W imieniu całej Braci Górniczej pozwolę sobie przyjąć Twe życzenia VIGOR i z całego serca dziękuję. :lol: :lol:

Z kolei ja pozwolę sobie wszystkim Barbarom życzyć wszystkiego najlepszego w tym tak uroczystym dniu. :D :D :D :buzi:

Żyjcie kochane Basieńki w zdrowiu ,szczęściu , radości ,ku zadowoleniu Waszych rodzin,bliskich i przyjaciłół :laola: :BIG:

Posted

Ali26762 - gratuluję tak wspaniałego Derysia , który spisał się na medal. :D :D
Pani, no cóż :lol: :lol: nie umożliwiła mu zajęcia wyższej lokaty :lol: :lol: ale wiem z autopsji że to tak właśnie jest.

Nam na szkoleniu wbijano do łbów , że to prowadzącego-przewodnika zjada trema :evilbat: i mylą się komendy, zapomina się o odległościach ale to nie feler. TW nie jest ideałem do szkolenia jednak jak już coś pojmie to na mur.Wtedy to przewodnik wypada blado :lol: :lol:
Tobie chwała dziewczyno za upór w ćwiczeniach, zdyscyplinowanie , bo wbrew pozorom to właśnie zaowocowało takim dobrym wynikiem Derysia.

Zawsze może być lepiej....i Ty to zrobisz...NA PEWNO.Czego Tobie i Derylkowi zyczymy i trzymamy :thumbs: za następny raz :D

Posted

Vigor te Twoje Miśki są bardzo bardzo... 8) niesamowite :wink:

Ali - dobrze ze wkleilaś fotki - mogę sobie pooglądać jak to młody terrierek pięknie ćwiczy - ja fotek - narazie nie wkleje bo wyszły liche...jak ja nie zrobie to nikt już dobrze nie zrobi :x zresztą może dlatego że były robine zoomem , a podejść bliżej narazie jeszcze nie można bo uczeń się rozprasza. 8)

Wind - oj Ty nie narzekaj - widzialam na fotkach jak ładnie razem wyglądacie ja oprócz chodzenia to żle trzymam nagródki to za wysoko to za daleko, to smycz napięta oj nie bede wymieniać ...na siad Vigo siada kilometr ode mnie a jak go przywołuje to nie chce położyć pyska w ogole musi mieć pewną odległośc ode mnie :-?

Posted

Hej hej :)

Nie mogłam wcześniej usiąć do komputerka, teraz w zasadzie też nie posiedzę, ale już mam fotki od kolegi i na pewno je dzisiaj jeszcze wkleję.

Wszystkim Barbarom, Basiom, Basieńkom, a także braci górniczej życzę wiele szczęścia i wszystkiego najlepszego :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...