Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

Ibolya napisał(a):
Fajnie, że Wam się moje fotki podobają.
Ali - mój Bodryś właściwie zawsze jest uśmiechniety i skory do zabawy, a do zabawy z piłeczką to już gotów w dzień i w nocy.
My teraz na spacerki wychodzimy na króciutko, bo Bodrysia siostrzyczka (jamnik wielorasowy) Neska miała w piątek zabieg sterylizacji i nie chcemy jej na długo zostawiać samej w domu.

Te uśmiechy naszych Klonów Szumiących to chyba rodzinne są :D
I upodobania do piłeczek. Deryl dzisiaj sam niósł piłę do domu ze spaceru (zabieramy zawsze dwie takie same i rzucamy na zmianę - jak piechol przyniesie piłkę i upuści koło mnie, wyrzucam natychmiast drugą).

Bodri ma siostrzyczkę? Napisz coś o niej, proszę, może jakieś fotki Neski wkleisz? Chętnie poznamy welszowego jamnika wielorasowego :)
Mam nadzieję, że po zabiegu Neska dobrze się czuje i szybko wraca do zdrowia i dobrej formy. Wymiziaj ją od dogomaniaków, wygłaskaj. No i Czardasza oczywiście też :)

Posted

Ali,

Witaj nocny marku :D

Szumiace Klony rzeczywiscie piekne :-) Szkoda tylko, ze poki co na zywo poznalam jedna osobniczke tego rodu :-)

Posted

Hej Wind :)

To na pewno sytuacja przejściowa, jestem tego pewna! Czardasz mieszka niedaleko od Ciebie, a Derylka osobiście przedstawię Ci na wiosnę :D

A jak Majutek? Zdrowa już psineczka? Jak zniosła podróż na południe i z powrotem?

Posted

Na dobranoc wkleję fotkę Derylka z ulubioną, ostatnio, zabawką - obrotowym fotelem. Skubany ma radochę i cieszy jak nie wiem co, jak wskoczy z impetem, a fotel zaczyna jeździć w kółko jak karuzela :D :D :D

Posted

O matko z córką! Przed chwilą zeszłam śmiertelnie po przeczytaniu przykładowego meldunku przed egzaminem PT1:

''' Pies "Miś z Kudłatej Doliny" w wieku 10 m-cy, rasy pluszowy miś, prowadzony przez Jasia Fasolę zamieszkałego w Londynie, zgłasza gotowość przystąpienia do egzaminu PT-1 po raz 66. Psa wołam imieniem "Teddy". Ma on lekko odprutą prawą przednią łapkę. '''

Przykład pochodzi ze strony pana Jacka Lewkowicza, który będzie egzaminował nasze psiury...

:D :D :D :D :D

Posted

Vigorland wita!
Juz jestesmy (ja + Diuna i Rina) po 20 minutowym spacerku. Jest wietrznie, temp. -2 stopnie. Pa, bo sunie czekaja na miche zarelka.
Ahoj!

Posted

Kliwia: Łapy wytrymowane są częściowo (tylko tylne), a kufa jest w trakcie... co około tydzień będę wyrywała część po części... Na odrośnięcie będą miały włoski sporo czasu, bo nie przewiduję Cziki wcześnie wystawić niż w lipcu... A co tam u Was słychać? Chwalcie się sukcesami!

Fotki ze spacerku są tu:
w tym miejscu
(foxy gładkie)

Niestety moja suka osiąga ostatnio pędkości ponaddzwiękowe i trudno ją uchwycić :lol:
Za to dokładnie widać Misię, no i kochaną Juleczkę - która rzycała się z zębiskami na Czike... :wink:

Posted

zadziorny napisał(a):
vigor napisał(a):
Otoz fotki z mojego aparatu usunal Junior :evilbat: :evilbat: :evilbat: , ze niby rozmazane :roll:

Daj mu szlaban na aparat :roll: :wink:

widze ze vigor z uparciem godnym welsha stara sie mnie wrobic w zamierzone usunięcie fotek :icon_roc: ... a co ja na to poradze ze swiatlo hali bardzo oszukiwalo aparat? tutaj zmiana rodzaju oswietlenia, ISO oraz ustawienie trybu fast lub sport nic nie dało, aparat był sukcesywnie oszukiwany i nie lapal ostrosci. zatem nie zwalajcie "dziadki" :wink: na mnie winy bo ja tylko wykasowalem zle fotki.. sam zrobilem ponad 90 zdjec a dobrych bylo moze z 10, a to i tak te "najlepsze z najgorszych"...

a szlabany obawiam sie ze u dzieci w moim wieku juz nie dzialaja :lol: :lol: :lol:

Posted

Masz rację, że foty robione w hali to zupełnie inna bajka :roll:. Podobnie się dzieje w przypadku pstrykania na śniegu lub na plaży - aparat totalnie głupieje :evil: 0X. Podczas ostatniej halowej wystawy w Raciborzu robiłem foty na dwa sposoby. W jednym ustawieniu wyłączyłem zupełnie lampę błyskową i fotki wyszły bardzo ładne pod warunkiem, że obiekt zdjęcia się nie poruszał :roll:. W drugim ustawiłem błysk na automat, ale zdjęcia celowo prześwietlałem i starałem się je robić z małej odległości bez stosowania zoomu. Większość z nich również była dobra :roll:. W sumie napstrykałem 75 fot i tylko 5 z nich mi nie wyszło :roll: 8) :lol:

Posted

no ja tez juz mam swoj "przepis na hale".. zero lampy, swiatlo sztuczne, kontrast bieli na sloneczny, tryb fast i wymuszenie ISO... tylko na takiej hali strasznie potrzebny jest statyw... na nastepnej wystawie i jesli bedzie w hali biore lustro EOS300 i wtedy ja tej hali pokaże :D :D

w Rzeszowie pogoda sloneczna, lekki mrozik.... tylko robic kilometry spacerujac...

Posted

zadziorny: Chyba zmieniłam... :roll: Przepraszam... a tak swojadrogą to skopiowałam to, co zostało napisane przez Ciebie... tylko nie do końca wiem jak to zrobić samemu na przyszłość... mogę liczyć na wskazówki... prosze...

Posted

I bardzo dobrze zrobiłaś 8) :D :wink:. Po to właśnie Twój post edytowałem :roll: :wink:
Jeśli chcesz wkleić odnośnik do jakiejś strony WWW robisz to tak:
- klikasz przycisk "URL" nad oknem pisania postu
- wstawiasz kursor myszy za literką "l" w znaczniku "[url]"
- wstawiasz znak "="
- kopiujesz adres docelowej strony i wklejasz go za znakiem "="
- pomiędzy znacznikami "[.u]" i "[./u]" wpisujesz tekst, który ma zostać wyświetlony w miejsce adresu linka (będzie wtedy podkreślony)
- klikasz ponownie przycisk "*URL"
I to wszystko 8) :lol:

Posted

vigor_junior napisał(a):
no ja tez juz mam swoj "przepis na hale".. zero lampy, swiatlo sztuczne, kontrast bieli na sloneczny, tryb fast i wymuszenie ISO... tylko na takiej hali strasznie potrzebny jest statyw... na nastepnej wystawie i jesli bedzie w hali biore lustro EOS300 i wtedy ja tej hali pokaże :D :D

O taaak EOS300 to dobra opcja :-)
W ostatni piatek robilam zdjecia na hali, tak sobie oswietlonej, na szczescie z bialym podlozem. Nie byla to statyka tylko bardzo, bardzo szybka akcja :-)
Zdjecia i ustawienie aparatu mozna zobaczyc/przeczytac tutaj. Najwazniejsza jest wlasciwa manipulacja ISO, korzystanie z maksymalnej ilosci swiatla zastanego i praca na bardzo, bardzo jasnym obiektywie :-) I bez statywu ... chyba ze sprzet wazy duzo, to monopod zawsze sie pod kobieca dlonia przyda ;)

Posted

Ali26762 napisał(a):
Hej Wind :)

To na pewno sytuacja przejściowa, jestem tego pewna! Czardasz mieszka niedaleko od Ciebie, a Derylka osobiście przedstawię Ci na wiosnę :D

A jak Majutek? Zdrowa już psineczka? Jak zniosła podróż na południe i z powrotem?

Noooo ... ja mysle, ze poznam wieksza czesc tego grona :)
A po fotce Derylka, to musze Twojego piecha zobaczyc na tym obrotowcu :lol: Widac, ze mu sie podoba ... wszak kazdy maly chlopiec chce byc kosmonauta i gorliwie cwiczy obroty, przewroty, zawroty i stany niewazkosci :lol:

A Majutek jak nowa :D Moja mama znowu ja rozpuscila zebractwem przy stole, a czasami i na stole :evil: , wiecznym ciumkaniem, zajmowaniem sie, zabawianiem a teraz ja z moim potffforem wytrzymac nie moge :evil:

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Kliwia: Łapy wytrymowane są częściowo (tylko tylne)

No to już tylko sześć Ci zostało ;)
Wind napisał(a):
Moja mama znowu ja rozpuscila zebractwem przy stole, a czasami i na stole

Mój Mały jest doskonale nauczony żebrania... Wczoraj mało mu Kreska łba nie urwała, bo tak się zapomniał w tym żebraniu, że się Kresce na głowie położył... :evilbat: Jak widzi żarcie to cały świat przestaje dla niego istnieć. Jego państwo będą mieli uciechę :lol:

Posted

Jego panstwo pewnie nie będa mieli nic przeciwko temu żebraniu.
Dobrze, że jesteś blisko bo przy jego apetycie i żebractwie to on szybko w kuleczke sie zamieni.
Państwo, na pytanie ile on zjada?, policza tylko to, co daja do miski i wyjdzie, że przeciez nieduzo, w normie.

Posted

Ali26762 napisał(a):
Przykład pochodzi ze strony pana Jacka Lewkowicza, który będzie egzaminował nasze psiury...
:D :D :D :D :D

Noo,Ali, widzę że wywiad środowiskowy już zrobiony - przygotowania do egzaminu idą więc pełną parą! 8) :lol: :lol: :lol:

Posted

zadziorny nasz dzielny nauczycielu dzieki za rady dot. wklejania www - w takim razie postaram się cos wkleić wieczorem to bęzdie niespodzianka , tylko jak mi się uda to by było z fonią- czy takie też można na dogo??

Posted

Witam wszystkich.
zadziorny - regulamin węgierski zmienił sie w ten sposób, że czempionem Węgier może zostać pies, który zdobędzie 4 CAC-e ale tylko startując w klasie czempionów, o czym nie wiedziałysmy i 2 Bodrysiowe CAC-e na nic.
Vigor - wysłałam resztę zdjęc, sorki że tak długo to trwało.
Ali - Neska jest z nami od kwietnia. Ma 10 m-cy. Jej mamusia podkopała się pod płotem i wróciła do domu w odmiennym stanie. Moja siostra postanowiła, że nie zrobi krzywdy szczeniaczkom ani ich mamie, i poszukała dla nich domów (urodziły sie 4 szczeniaczki). Jeden z nich to właśnie Neska.

Oto jamnik wielorasowy Neska:

Na początku Bodrysiowi wcale się nie podobało, że będzie się musiał dzielić pańcią z jakimś maluchem:

Nawet bardzo jej nie akceptował i dawał temu wyraz:

Ale szybko się okazało, że Neska jest jak najbardziej godna mieszkać w welszodomu i tak łatwo nie będzie:

Ale teraz już jest wielka przyjaźń, tak oto wygladają welszojamniki nakolanniki:

Mam nadzieję, że was nie zanudziłam. Pozdrawiam.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...