gugu Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 coztego rozumiem :( ,po prostu trzeba czekac,trzymam mocno niech sunia wraca do zrówka jak najszybciej :P Z tego co piszesz,rozumiem że u Kreski ten kulaiwzm jest od poczatku,jak ja masz! :(
coztego Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 gugu napisał(a):Z tego co piszesz,rozumiem że u Kreski ten kulaiwzm jest od poczatku,jak ja masz! :( Nieeee, no co Ty! 8) Dopiero w 5 miesiącu życia dorobiła się pierwszej kulawej łapy... ;) A potem drugiej i trzeciej, i czwartej... 8) Z tym można żyć 8)
gugu Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 coztego :o ,dzieki bardzo,ja bym zawału dostała a ty tak spokojnie o tym piszesz :fadein:,oj napewno to przezywasz na swój sposób,szkoda suńki :(
zadziorny Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='jborowy']zadziorny - nie zawalaj!!!! to są foty z zeszłego roku. No przecież ja to wyraźnie zaznaczyłem: [quote name='zadziorny']... to ja wstawię kilka fotek z wystawy terierów w Raciborzu... w 2004 roku :lol: :roll: :D :wink:
coztego Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 gugu napisał(a):dzieki bardzo,ja bym zawału dostała a ty tak spokojnie o tym piszesz Do wszystkiego można się przyzwyczaić :fadein: Teraz to się poważnie martwię tymi wynikami badania moczu, żeby tylko nerki były zdrowe... :kciuki:
Flaire Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 coztego napisał(a):Teraz to się poważnie martwię tymi wynikami badania moczu, żeby tylko nerki były zdrowe... :kciuki:coztego, nie martw się na zapas. Najprawdopodobniej ma po prostu zapalenie dróg moczowych, co jest stosunkowo częstą przypadłością i jak to wyleczysz, to przestanie popuszczać. :D Swoją drogą, to Ty powinnaś głośno wypowiadać się w każdym topiku, gdzie ktos próbuje argumentować, że kundelki są zdrowsze od rasowców. :roll: :wink:
gugu Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 coztego no własnie,nerki! :( Ona była sterylizowana,czy od tego momentu zaczeła posikiwac?Pytam dlatego że moja jest przed zabiegiem sterylizacyjknym :fadein:
borsaf Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Coztego na którą łapę Kreska kuleje? Na tylną, czy przednią? i ile lat ma Twoja Kreseczka? Pomiziaj dziewczynke od cioci borsaf.
gugu Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Wojtek z ciebie to niezły gagatek,kazdy post przeinaczysz po swojemu...(domyslasz się co mam na mysli!) :lol: :wink: :P
Flaire Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 gugu napisał(a):Ona była sterylizowana,czy od tego momentu zaczeła posikiwac?Pytam dlatego że moja jest przed zabiegiem sterylizacyjknym :fadein:gugu, nietrzymanie moczu na skutek sterlizacji nigdy nie występuje bezpośrednio po sterylizacji. Jest ono związane ze zwiotczeniem mięśni na skutek zmian hormonalnych i zaczyna się typowo miesiące albo nawet lata po zabiegu. U małych psów to naprawdę rzadka przypadłość, więc w ogóle nie powinnaś o tym myśleć, moim zdaniem.
Flaire Posted November 11, 2005 Author Posted November 11, 2005 Flaire napisał(a):gugu napisał(a):Ona była sterylizowana,czy od tego momentu zaczeła posikiwac?Pytam dlatego że moja jest przed zabiegiem sterylizacyjknym :fadein:gugu, nietrzymanie moczu na skutek sterlizacji nigdy nie występuje bezpośrednio po sterylizacji. Z drugiej strony, jeśli planujesz sterylizaję swojej suni, to dobrze by było poczytać na ten temat ile się da, tak żebyś dokładnie rozumiała wszelkie zalety i ryzyka...
coztego Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 [quote name='Flaire']coztego, nie martw się na zapas. Bardzo się staram zachować spokój ;) Popuszczanie mnie najmniej martwi, niech sika gdzie chce, byle wyniki się poprawiły :roll: Swoją drogą, to Ty powinnaś głośno wypowiadać się w każdym topiku, gdzie ktos próbuje argumentować, że kundelki są zdrowsze od rasowców. :roll: :wink: Swoją drogą- obalam ten mit gdzie tylko się da :lol: [quote name='Flaire']U małych psów to naprawdę rzadka przypadłość, więc w ogóle nie powinnaś o tym myśleć, moim zdaniem. gugu, Flaire słusznie pisze. Kreska ze względów anatomicznych jest narażona na tę przypadłość, ale wygląda na to, że popuszcza przez ten stan zapalny, a nie przez sterylkę (a zaczeło się to ok. pół roku po zabiegu). [quote name='borsaf']Coztego na którą łapę Kreska kuleje? Tym razem jest to przednia, prawa, pomiziana 8)
borsaf Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Coztego że to przednia łapka to dobra wiadomość, znaczy nie ma nic wspólnego z tym stanem zapalnym w drogach moczowych.Przy oszczędzaniu tylnej łapy (chodzi z łapą uniesiona ) trudno rozgraniczyc co jest od łapy, a co od narządów wewnętrznych.
Wojtek Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Wojtek z ciebie to niezły gagatek,kazdy post przeinaczysz po swojemu...(domyslasz się co mam na mysli!) Za cholere nie wiem, o co Ci chodzi... :o P.S. U suk dużych ras, posikiwanie po sterylce to typowy objaw niedobru hormonów. Się podobno zdarza.
bos Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 Moja sąsiadka też posikuje. Ma 87 lat i nie była :lol: sterylizowana....... :D Kupili jej pampersy bo strasznie kobita lubi polskie komedyje....... :D a wtedy to się zdarza najczęściej........ :D :wink:
gugu Posted November 11, 2005 Posted November 11, 2005 bos ty diable rogaty :evil: :wink: wojtek to może wejdz na inny topic :lol: to se przypomnisz,fajera! :lol: :wink:
bos Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 ........co się stało że nasz nocny łazik z Gdańska jeszcze się nie pojawił :D Ali26762 - nadeszła już odpowiednia chyba pora , już mi się ślepka zamykają i nie dotrwam do Twego wejścia :roll: :wink: A rano to chyba bogula i zadziorny będą pierwsi :D Ciekawe, kto kupi zadziornemu bułki na śniadanko :P :wink:
bos Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 No to dzisiaj ma nieobecność nieusprawidliwioną.......kto......Ali26762 :D :D :D :wink: Trzeba chyba Derysia do kompa przysposobić tak jak Jazona
Wojtek Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='gugu']...wojtek to może wejdz na inny topic :lol: to se przypomnisz,fajera! :lol: :wink: :lol:
bogula Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Jak przypuszczał bos, tak jest :D ---melduję się o poranku.
vigor Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Rowniez melduje sie o poranku (ciemno, zimno i pochmurno) - sunie juz na wybiegu i po pierwszym siku. Potem jest zaplanowany wypad do Rzeszowa. Ahoj!
bogula Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 coztego---jestem przekonana, że co by się Kresce nie przytrafiło, bedzie się miała "dziewczyna" jak najlepiej. Ja teraz korzystam w pełni z powrotu do formy Fafika---spacery, spacery, zabawy...Chcę tylko powiedzieć, że widziałam jak pies związany z rodziną "dostaje do główki" z powodu problemów, jak niedobra sytuacja odbija się nawet na zwierzaku... U nas wstaje jasny dzień, może się utrzyma? wspaniałych, dobrych dni weekendowych! jborowy---"pozycje" rozczulające :lol:
bos Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 [quote name='bogula']Jak przypuszczał bos, tak jest :D ---melduję się o poranku. Tylko zadziorny jeszcze spi................................. :D :D Wstawaj.......pieski trza wyprowadzić , już po drzwiach drapią :D :D :D
Recommended Posts