Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

coztego rozumiem :( ,po prostu trzeba czekac,trzymam mocno niech sunia wraca do zrówka jak najszybciej :P
Z tego co piszesz,rozumiem że u Kreski ten kulaiwzm jest od poczatku,jak ja masz! :(

• Replies 21k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• zadziorny

3144

• Ali26762

2239

• bos

2111

• coztego

1051

Posted

gugu napisał(a):
Z tego co piszesz,rozumiem że u Kreski ten kulaiwzm jest od poczatku,jak ja masz! :(

Nieeee, no co Ty! 8) Dopiero w 5 miesiącu życia dorobiła się pierwszej kulawej łapy... ;) A potem drugiej i trzeciej, i czwartej... 8) Z tym można żyć 8)

Posted

coztego :o ,dzieki bardzo,ja bym zawału dostała a ty tak spokojnie o tym piszesz :fadein:,oj napewno to przezywasz na swój sposób,szkoda suńki :(

Posted

[quote name='jborowy']zadziorny - nie zawalaj!!!! to są foty z zeszłego roku.
No przecież ja to wyraźnie zaznaczyłem:
[quote name='zadziorny']... to ja wstawię kilka fotek z wystawy terierów w Raciborzu... w 2004 roku :lol:
:roll: :D :wink:

Posted

gugu napisał(a):
dzieki bardzo,ja bym zawału dostała a ty tak spokojnie o tym piszesz

Do wszystkiego można się przyzwyczaić :fadein:

Teraz to się poważnie martwię tymi wynikami badania moczu, żeby tylko nerki były zdrowe... :kciuki:

Posted

coztego napisał(a):
Teraz to się poważnie martwię tymi wynikami badania moczu, żeby tylko nerki były zdrowe... :kciuki:
coztego, nie martw się na zapas. Najprawdopodobniej ma po prostu zapalenie dróg moczowych, co jest stosunkowo częstą przypadłością i jak to wyleczysz, to przestanie popuszczać. :D

Swoją drogą, to Ty powinnaś głośno wypowiadać się w każdym topiku, gdzie ktos próbuje argumentować, że kundelki są zdrowsze od rasowców. :roll: :wink:

Posted

coztego no własnie,nerki! :( Ona była sterylizowana,czy od tego momentu zaczeła posikiwac?Pytam dlatego że moja jest przed zabiegiem sterylizacyjknym :fadein:

Posted

gugu napisał(a):
Ona była sterylizowana,czy od tego momentu zaczeła posikiwac?Pytam dlatego że moja jest przed zabiegiem sterylizacyjknym :fadein:
gugu, nietrzymanie moczu na skutek sterlizacji nigdy nie występuje bezpośrednio po sterylizacji. Jest ono związane ze zwiotczeniem mięśni na skutek zmian hormonalnych i zaczyna się typowo miesiące albo nawet lata po zabiegu. U małych psów to naprawdę rzadka przypadłość, więc w ogóle nie powinnaś o tym myśleć, moim zdaniem.

Posted

Flaire napisał(a):
gugu napisał(a):
Ona była sterylizowana,czy od tego momentu zaczeła posikiwac?Pytam dlatego że moja jest przed zabiegiem sterylizacyjknym :fadein:
gugu, nietrzymanie moczu na skutek sterlizacji nigdy nie występuje bezpośrednio po sterylizacji.
Z drugiej strony, jeśli planujesz sterylizaję swojej suni, to dobrze by było poczytać na ten temat ile się da, tak żebyś dokładnie rozumiała wszelkie zalety i ryzyka...

Posted

[quote name='Flaire']coztego, nie martw się na zapas.
Bardzo się staram zachować spokój ;)
Popuszczanie mnie najmniej martwi, niech sika gdzie chce, byle wyniki się poprawiły :roll:

Swoją drogą, to Ty powinnaś głośno wypowiadać się w każdym topiku, gdzie ktos próbuje argumentować, że kundelki są zdrowsze od rasowców. :roll: :wink:

Swoją drogą- obalam ten mit gdzie tylko się da :lol:
[quote name='Flaire']U małych psów to naprawdę rzadka przypadłość, więc w ogóle nie powinnaś o tym myśleć, moim zdaniem.
gugu, Flaire słusznie pisze. Kreska ze względów anatomicznych jest narażona na tę przypadłość, ale wygląda na to, że popuszcza przez ten stan zapalny, a nie przez sterylkę (a zaczeło się to ok. pół roku po zabiegu).

[quote name='borsaf']Coztego na którą łapę Kreska kuleje?
Tym razem jest to przednia, prawa, pomiziana 8)

Posted

Coztego że to przednia łapka to dobra wiadomość, znaczy nie ma nic wspólnego z tym stanem zapalnym w drogach moczowych.Przy oszczędzaniu tylnej łapy (chodzi z łapą uniesiona ) trudno rozgraniczyc co jest od łapy, a co od narządów wewnętrznych.

Posted

Wojtek z ciebie to niezły gagatek,kazdy post przeinaczysz po swojemu...(domyslasz się co mam na mysli!)
Za cholere nie wiem, o co Ci chodzi... :o

P.S. U suk dużych ras, posikiwanie po sterylce to typowy objaw niedobru hormonów. Się podobno zdarza.

Posted

Moja sąsiadka też posikuje. Ma 87 lat i nie była :lol: sterylizowana....... :D

Kupili jej pampersy bo strasznie kobita lubi polskie komedyje....... :D
a wtedy to się zdarza najczęściej........ :D :wink:

Posted

........co się stało że nasz nocny łazik z Gdańska jeszcze się nie pojawił :D

Ali26762 - nadeszła już odpowiednia chyba pora , już mi się ślepka zamykają i nie dotrwam do Twego wejścia :roll: :wink:

A rano to chyba bogula i zadziorny będą pierwsi :D

Ciekawe, kto kupi zadziornemu bułki na śniadanko :P :wink:

Posted

No to dzisiaj ma nieobecność nieusprawidliwioną.......kto......Ali26762 :D :D :D :wink:

Trzeba chyba Derysia do kompa przysposobić tak jak Jazona

Posted

Rowniez melduje sie o poranku (ciemno, zimno i pochmurno) - sunie juz na wybiegu i po pierwszym siku.
Potem jest zaplanowany wypad do Rzeszowa.
Ahoj!

Posted

coztego---jestem przekonana, że co by się Kresce nie przytrafiło, bedzie się miała "dziewczyna" jak najlepiej. Ja teraz korzystam w pełni z powrotu do formy Fafika---spacery, spacery, zabawy...Chcę tylko powiedzieć, że widziałam jak pies związany z rodziną "dostaje do główki" z powodu problemów, jak niedobra sytuacja odbija się nawet na zwierzaku...
U nas wstaje jasny dzień, może się utrzyma? wspaniałych, dobrych dni weekendowych!
jborowy---"pozycje" rozczulające :lol:

Posted

[quote name='bogula']Jak przypuszczał bos, tak jest :D ---melduję się o poranku.

Tylko zadziorny jeszcze spi................................. :D :D

Wstawaj.......pieski trza wyprowadzić , już po drzwiach drapią :D :D :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...