aga_ostaszewska Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 [quote name='bo']aga wyślę Ci na GG od Kasi :lol: Nie mam ani GG, ani Skyp'a... mam rozwalonego kompa... tylko priva i mail'a mam.
borsaf Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Witam, Wystawa mi sie nie podobała. Foty mi nie wyszły. Weszteriery miały 2 godziny opóźnienia wiec nie pytajcie o wyniki. Zdążyłam ufocić jborowego z Asikiem i musiałam gnać na PKP. Poznałam wspaniałych dogomaniaków i to sie liczy.
gugu Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 borsaf a czemuz to takie opóznienie było,deszcz padał :wink: Wyniki pewnie podadzą inni jak dotra do domu ale fota jborowego z Asikiem zajefajna,nie wiem kto to ten pan z paluszkiem pokazujacym cós,ale wyglada na to ze Asika i pańcia zdjeto z wybiegu..... :wink: (oczywiscie to żart) :P
bos Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 nitencja - od dziś powinnaś zmienić nick na TD czyli Tajniak Dogomaniak Fajnie , że już dałaś popalić ,a raczej Alex Finom , a teraz utarliście nosa Szwedom A swoją drogą ,to na drugi raz ,się pochwal takim wyjazdem.......i nie tłumacz się że nie chciałaś zapeszyć.....czy jakiś inny bełkot..... :D :D :D Też bym się chętnie przewietrzył :D :D :D :wink: Teraz kolej chyba na Norwey...........i cały Skandynawski land będzie u Twych stup , czy raczej łapek Alexa Będzie po prostu miał wszystko w łapach....hehehehehe :D :laola: :laola: :laola: :BIG: :kciuki:
borsaf Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Nie wiem, dlaczego takie opóźnienie. Ten pan z palcem to ich sędzia i pokazuje, że Asik ma jeszcze raz sobie przebiegnąć. Zgrzytałam zębami na to opóźnienie ja, a co dopiero psy i ich właściciele :evilbat: Na głównym ringu już pewnie grupy oceniali, a oni jeszcze piechów nie mieli skończonych, a gdzie tu sunie. Ocena wtedy też nie jest miarodajna, bo siłą rzeczy musi sie sędzia spieszyć, nawet siku nie może zrobić :wink: Jak Poznań tak światówke zorganizuje to będę się za Pyrlandię :oops:
bos Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Uwaga......podaję wiadoności z Pozka na podstawie rozmowy telef zadziornego i Vigor......nieoficjalnie....... Diuna Vigor - ocena doskonała i 2 lokata w TW Z Vigorem widziała się Flaire ktorej bardzo się Diuneczka podobała Asik Jborowego - ocena doskonała i 2 lokata w TW :klacz: :klacz: Trzymaj się , miałeś apetyt na złoto,CWC,CACIB i inne tam , Asik jest tego wart....... :D :D :D / chyba że się nie potwierdzi......2 lokata a 1 :multi: :multi: Jeżeli się te wyniki potwierdzą to Diunie nie udało się zdobyć MŁCHPL :cry: :cry: , a szkoda bo to naprawdę piękna sunia. Łelsze były sędziowane około 17 tej czyli jak pisała borsaf było opużnienie Nie wiem kto wygrał ..........dalej czekamy.......
gugu Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 bos dzieki za te nieoficjalne wyniki.... :P .Te opóżnienie w wejsciu terierków na ring to mnie osłabił,to faktycznie wstyd dla Poznania.... :(
bos Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Wlaśnie........... i to wystawa takiej rangi , koszmar. Ja wiem, co to znaczy ,to oczekiwanie , człowiek jest poddenerwowany , a co dopiero pieski, tym bardziej ,że to halówka. Nie wszystkie psy są z taką wystawą za pan brat. Jazon nie znosi hali , a teraz go czeka w Raciborzu. Diuna też podobno speszyła się z tego powodu. Pamiętam jak pocieszaliśmy się w Krakowie na halówce.......... :D :D Diuneczka i Jazonek............ :D :D :D ale się sobie podobali :D :D Gugu a co Ty myślisz ze swoją Kikunią począć , szykujesz się na jakies wystawy czy tresura..... :question:
gugu Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 bos nie wystawiam,nie tresuje,miała lekcje posłuszeństwa,to jest psinka dla nas :P ,poza tym nie mam bardzo czasu na wystawy,ale lubie poczytac jak nasze welszowo-dogomaniackie czworonogi kładą na łopatki innych... :P i zawsze trzymam za nich klciuki :P :wink:
bos Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 gugu - :D :D :D :wink: :wink: Myślę ,że będziesz też trzymać :thumbs: za Jazonka w Raciborzu , dzisiaj był u nas zadziorny i jeszcze go trochę poprawialiśmy.Wyszło imponująco.
Flaire Posted November 6, 2005 Author Posted November 6, 2005 Wyniki podane przez bosa potwierdzam. Diunka rzeczywiście śliczna sunia, tylko tej hali miała dosyć i trudno jej się dziwić. Weszła na ring krótko przed 17... :(
Flaire Posted November 6, 2005 Author Posted November 6, 2005 Gratulacje dla Alexa!!! Co trzeba wygrać, żeby zostać championem Szwecji?
gugu Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 bos a kiedy macie wystawe w Raciborzu? Juz trzymam mocno za Jazonka i nnych :P .Oczywiscie foty beda! :P
bos Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 gugu - 13.11.2005 , a foty będą Kibicuj więc za tydzień Jazonkowi....... :D :D
Flaire Posted November 6, 2005 Author Posted November 6, 2005 aga_o, mam osobistą wiadomość dla Ciebie od Magdy... 8) :evil:
Ali26762 Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 Serdeczne gratulacje dla wszystkich wystawianych dzisiaj piesków (i suczek oczywiście) tak w kraju jak i poza granicami !!! My też trzymaliśmy kciuki i pazury po powrocie ze szkoły, dlatego nie odzywałam się na Dogo przez cały dzień ;) :) Derylek dzisiaj opanował dwie komendy optyczne - siad i waruj, z czego jestem niezmiernie dumna! bos - co Ty tak te notki produkujesz? Strzelasz nimi niczym serią z kałacha :D :D :D W życiu Cię nie dogonię...
Ali26762 Posted November 6, 2005 Posted November 6, 2005 [quote name='zachraniarka']Ali wszelki duch :o I Ciebie to nie ominęło i dopadła Cię żyłka sportowca, gdzie wsio musi być doszlifowane do absolutnej perfekcji.. A gdzie te opinie, że na punktach to nie zależy.. że to tylko egzamin.. Ech ludzie to się zmieniają... Nie, to nie chodzi o żyłkę sportowca. Cały czas i wszystkim wokół mówię, że Deryl nie poszedł do szkoły aby zdobywać laury w sporcie, ale dlatego, żeby mu fajnie dzieciństwo i młodość mijały. I to dla mnie jest priorytetem. Co innego, jeśli miałabym się zdecydować na starty w zawodach. Jeżeli Deryś miałby coś osiągnąć, albo chociaż przyzwoicie zaprezentować się w stawce starujących psów, to musiałby jeszcze baaaardzo długo ćwiczyć, bo jest nierówny. Nigdy nie jestem pewna, czy wykona ćwiczenie czy nie. Na ten moment mi to nie przeszkadza, potrafię cieszyć się jeśli wytrzyma pół minuty na warowaniu, czy ładnie przeskoczy przeszkodę, ale to są moje małe radości na miarę placu szkoleniowego. Na zawody te radości są jednak ciut za małe. Poza tym jest jeszcze coś - a mianowicie próżność :D Jeżeli ktoś decyduje się na publiczną ocenę czy to pracy czy wyglądu swojego psa, to chciałby móc być z niego dumny, a nie wystawiać psiaka (i siebie) na pośmiewisko. I w tym aspekcie mówiłam, że rozumiem Wind. :)
jborowy Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Witajcie. Nie znam pełnych wyników z Poznania. Trzeba poczekać aż się vigor odezwie. On został do końca, bo i tak musiał czekać na autobus. Podkarpacie szło równo = srebrne medale. Zaraz po występie Diuny ruszyliśmy w drogę i już o 3 poszlismy spać. Wykonaliśmy z Asikiem plan minimum: ostatnia ocena "doskonała" do statusu REPRODUKTOR. Teraz wszystkie sunie nasze.
bo Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Myślę,że Kasia już udzieli wszystkich odpowiedzi wieczorem. Właśnie dopływają do Gdyni :lol: Otrzymali gratulacje od załogi promu i osobiście od kapitana, a orkiestra zagrała welshowi i lakelandce "Pieski małe dwa" za to, że pobili Szwedów:lol: Chyba im się podobało. W Szwecji też tylko jeden CAC na wszystkie klasy.
zadziorny Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 Wielkie gratulacje dla wczorajszych zwycięzców i pokonanych :laola: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :drinking: :popcorn: :beerchug:
zadziorny Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 [quote name='jborowy']Wykonaliśmy z Asikiem plan minimum: ostatnia ocena "doskonała" do statusu REPRODUKTOR. Teraz wszystkie sunie nasze. To Ty też się chcesz przy Asiku na jakąś suczkę załapać? :hmmmm: :niewiem:
jborowy Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 zadziorny - na suczkę to może nie, ale przy okazji...
jborowy Posted November 7, 2005 Posted November 7, 2005 bo - pan sędzia w Poznaniu nieźle podsumował trymowanie Asika przez Kasię: pies, doskonale podstrzyżony. Mam to na pismie.
Flaire Posted November 7, 2005 Author Posted November 7, 2005 [quote name='jborowy']bo - pan sędzia w Poznaniu nieźle podsumował trymowanie Asika przez Kasię: pies, doskonale podstrzyżony. Mam to na pismie.jborowy, ja to miałam w Warszawie... Pani sędzia spytała, dlaczego psa tak maszynką ostrzygłam. A chyba wiesz, że ja maszynki nie posiadam. Na piśmie tego nie mam, ale spytała głośno, kilka osób słyszało...
Recommended Posts